lördag, juni 02, 2012

Idéträdgårdarna 2012 Enköping

Nu på måndag den fjärde juni börjar arbetet med årets tematrädgårdar / idéträdgårdar vid Enköpingsån. Här kommer jag att visa hur arbetet går fram till invigningen. Scrolla ned!

Allt om tematrädgårdarna

Klicka på bilderna från tidigare tematrädgårdar så blir de större. Bilder från 2011 saknas eftersom mitt barnbarn Jonny lämnade oss hösten innan och orken saknades för att njuta av trädgårdsprakten.
Saknaden, sorgen och smärtan är minst lika starka i dag, men ett par vänner har hjälpt mig att leva med känslorna. Därför kommer jag att följa med arbetet från måndag och fram till invigningen den 20 juni.

År 2009 var det inte bara blommorna på marken som lockade mig. Temat var tidsepoker och de kvinnliga eleverna försökte överglänsa floran.

Om utbildningen
Elevernas blogg
Temat 2012 är geografi och en botanisk resa genom Sverige (tror jag)
Följ elevernas blogg och besök gärna min under etiketten trädgård så ska jag göra mitt bästa för att även du som inte kan besöka den botaniska prakten, får ta del av mina njutningsfyllda upplevelser.

Fortsättning följer....

2 kommentarer:

Idéträdgårdarna 2012 sa...

Hej Germund.

Vad roligt att du hittat till våran blogg som ska följa arbetet med 2012 års idéträdgårdar i Enköping.

Årets tema är som sagt Sverige - Från norr till söder. En resa genom sveriges natur och växter genom fem idéträdgårdar: Fjäll,kust skog Gotland och Skåne.

Vi ska försöka gestalta de olika karaktärerna som finns på dessa platser både genom växter och genom att bygga upp olika miljöer.

Vi har inte lagt upp några skisser eller växtlistor på bloggen ännu, men det kommer.

Hälsningar
John
Träd I Enköpings trädgårdsmästarutbildning.

Germunds Blog sa...

Jag hoppas att vi ses på måndag om inte regnet ställer till med hinder