tisdag, maj 29, 2012

Knutby - morden blir begripliga

Allt i bloggen om Knutby

I nättidningen Para§raf presenteras den tionde artikeln om morden i Knutby. Morden som kanske var minst tre och besynnerligt nog med flera gemensamma nämnare utan att någon polis har reagerat.
Artikeln är utformad som en dialog mellan min vän Rigmor Robert och rättsjournalisten / författaren Dick Sundevall. Läs hela den intressanta sammanfattningen av bisarra mord i fanatiskt religiös miljö! Här kommer några utdrag:

"Det är många människors liv som har blivit förstörda under Åsa Waldaus ledning: Heléne och Alexandra Fossmo som är döda. Daniel Linde som fått fysiska men för livet. Sara Svensson som blev inlåst på en rättspsykiatrisk klinik – och många andra."
"Vi får inte glömma barnen som växer upp i församlingen, säger Rigmor. Jag är orolig för några av barnen som nu börjar bli unga vuxna. De har fått lära sig att ljuga och leka den där tittutleken med samhället utanför sekten. Då menar jag inte trosläran utan att de måste narras om konkreta saker. Exempelvis ska de vuxnas partnerbyten inom församlingens ledning förnekas i skolan och till far- och morföräldrar."

"Kvällen före mordnatten hade medlemmarna i församlingen blivit tillsagda att umgås med varandra. Att äta middag med varandra, lära känna varandra bättre. Normalt hade man inte dom umgängesvanorna i sekten. Men just den här kvällen var flera tillsagda av ledarna att stanna sent hos varandra. Man får en känsla av att dom skulle ge varandra alibi för just den kvällen och natten."


" Inspirerat av Winston Churchill kan man säga att det här inte är slutet på vår granskning av Knutbyhaveriet. Inte ens början på slutet. Utan möjligen slutet på början."
Allt om morden i Knutby här - Scrolla ned och läs om hur människor hjärntvättas i sektmiljö.
-Inga kommentarer: