söndag, maj 01, 2011

Sista april = Valborgsmässoafton 2011

Klicka på bilderna så blir de större
Stans busar tände på sista-april-kasen = valborgsmässobrasan vid Åsenstugan i Enköping ett par dagar i förväg så det blev bråttom med att bygga upp en ny och tyvärr lade byggarna dit alldeles för mycket av lättantändligt material så det blev nästan en explosiv brasa.
 Efter en minut
 Efter ett par minuter
 Efter en kvart
 25 minuter
Allt var över på en halvtimme.

Det var fantastiskt många som trotsade kvällskylan för att mingla runt Åsenstugan och vi var bland de första som gick hem. Immanuel Brass spelade traditionell vårmusik och rev ned applåder från alla.

Som vanligt var nykterheten total på festen som arrangerades av Missionskyrkan och Baptisternas ungdomsförbund.

Scouterna kom i fackeltåg och kastade in sina facklor i rishögen. Sedan fick de snabbt dra sig tillbaka för hettan som kom direkt.

Allt var trevligt men jag saknade det praktfulla fyrverkeri som vi alltid kunde avnjuta under Sista April-firandet i Segersta

Jag har en speciell känsla för Missionskyrkan efter en två-årig relation med pastorns dotter i hembygden. Det resulterade i en mängd aktiviteter som gav många nya goda vänner.

Baptistsamfunden har jag däremot alltid betraktat som cyniskt fanatiska med karismatiska muppar i  Trosrörelsen och galningar i Maranata. Nu slår Baptisterna och Missionskyrkan sig samman i Enköping. De kommer att ha Västerledskyrkan som samlingsplats. Tomasförsamlingen kallas de sammanslagna gängen.
Andra rapporter om Sista-April-firandet:  SvD  -  UNT  -  Ekot  -  Rapport  -  Expressen  -  AB  -  DN  -
-
Allt i bloggen om sista april Rulla ned förbi detta inlägg
-
NRM om valborgsmässoafton här
-

Inga kommentarer: