fredag, mars 04, 2011

Skid-VM 2011 Stafett 4x10 km herrar. Northug är brutal!

Klicka på bilderna så blir de större

Det är sällan jag kan ge mig ro att se en skidtävling som håller på i flera timmar. Därför spelar jag in och ser under mycket snabbspolning i efterhand utan att ta reda på resultatet först. Så även i dag, men den här gången såg jag hela sista sträckan som var rafflande med fem lag i slutkampen. Jag trodde att Marcus Hellner skulle lägga i racerväxeln sista kilometern och knäcka Petter Northug, men det blev tvärtom. Det var en fantastisk stafett och värdiga segrare. Eldar Rønnings uppåkning var imponerande och kanske avgörande. Northugs spurt var explosiv, men frågan är om han hade fått chansen utan Rønnings prestation.

Peter Northug gjorde en stoppsladd alldeles innan målstrecket och det blir ett jäkla gnäll, men när Marcus Hellener åkte i mål på en skida var det ingen som gnällde. Marcus verkade inte heller vara upprörd och hade den här kommentaren: "Vad han gjorde på mållinjen påverkar inte mig."

Det är bara att acceptera faktum; Northug är spurtmästare i distansloppen! Så länge hans show inte påverkar konkurrenternas prestationer, är det bara kul att han kan släppa loss lite i det avgörande ögonblicket efter en makalös uppvisning i oslagbar kraft.

VG - Expressen - VG - Expressen - SvD - Expressen - Expressen - Finishen -Gnället - De svenska åkarnas kommentarer - Berglins kommentar -Pudeln -

4 kommentarer:

Anonym sa...

I følge de svenske mediene er det helt ok å omskrive en persons navn til Nollthug og kalle ham en gris, men det er skandale å showe litt på oppløpet.

Hellner går over mål på én ski i sprinten. Da jublet svenskene. Canadas Harvey hysjet på publikum når han vant sprintstafetten. Ingen reaksjoner fra Sverige på det heller. Går man litt tilbake i tid, så finner man en rekke eksempler på skiløpere som gjør ulike ting for å lage show på oppløpet. Bjørn Dæhlie hadde en rekke varianter hvor han gikk baklengs over mål, kjørte 360, og for den saks skyld stoppet på målstreken og bukket før han gikk i mål. Thomas Alsgaard stilte seg med en fot på ryggen til "Zorro" etter å ha slått ham i spurten, for ikke å snakke om alle dem som henter flagg og veiver langs hele oppløpet. - Alt sammen er helt ok for Sverige. Når Northug i verdenscupen stopper på oppløpet og håndhilser på publikum er det også ok for svenske journalister. Men når Northug vinner overlegent over yndlingen Hellner og tillater seg å lage show?

Germunds Blog sa...

Jag håller med dig och de svenska åkarna var inte heller upprörda. Strunta i gnälliga kommentatorer!

Germunds Blog sa...

Bästa kommentaren

Anonym sa...

Petter er brutal ja.
Men for en herlig taktiker!

Han tenker fremover, ikke bare et løp, men langt fremover.

Og det han gjør i dag psyker ned alle som vil ha en bit. De kan hevde de ikke påvirkes av Petters stunt, men tro meg, det gjør de.

De får et Petter syndrom.
Og det er det Petter vil selvfølgelig.
Han vil at alle skal gi opp før spurten har begynt.
Psyken jobber for Petter og mot hans motstandere.

Og det får han til bare ved å være rå, brutal, overlegen, ja en "gris" ;)

Det er ikke for at Petter ER en "gris". Petter er en stor taktiker med et langsiktig mål. Og det funkar!