måndag, maj 17, 2010

Kristi Brud - Åsa Waldau - Drottning Tirsa


Blådårarna på sektkullen i Gränsta - Knutby ligger lågt och eventuellt börjar tvivlet sprida sig bland de grundlurade i församlingen. De på Kullen kanske en gång trodde på Kristi-Brud-galenskaperna, men numera är det hela sannolikt bara ett ekonomiskt projekt för ledarskapet.

De som utnyttjas av parasiterna, har anledning att ställa frågor:


När blir det bröllop i himlen?

När kommer Jesus för att hämta sina utvalda?

När kommer undergången som Kristi Brud profeterade om för elva år sedan?


När levereras jetplanet som Tirsa ska använda för att flyga till världens härskare och hyllas som himlens drottning?


Blev det inte ens bussen på bilden?


På Flashback har debatten vaknat igen och det är intressant att signaturen Qwertysan just nu tycks användas av en medlem i sektens periferi. Ofta skriver en annan medlem under signaturen. Den medlemmen finns i sektens inre hårda kärna och har en språkbehandling som ligger på gränsen till analfabetism.

Den nu aktuelle medlemmen finns som sagt i periferin och försörjer sig själv utan att parasitera på de utnyttjade bland bänkutfyllnaden i sekten.

Qwertysan använder som forumavatar, bilden på mig kopierad från bloggen, av något svårbegripligt skäl.

Kanske tror sektmupparna att det ska göra mig rädd för att kritisera de cyniska pajaser som finns närmast Drottning Tirsa/Åsa Waldau/Kristi Brud, men det fungerar i så fall kontraproduktivt.

Jag hade det tvivelaktiga nöjet att sitta strax framför fem av de sex låtsaspastorerna som bevistade Knutby-konferensen i Uppsala Universitet.

De samtalade ivrigt och kommenterade allt som sades från estraden samtidigt som de höll järnkoll på cirka 25 medlemmar från sektbänkutfyllnaden som satt längre fram.

Om jag ska vara snäll, kan jag rapportera att konversationskvaliteten bland sektledarna, i alla fall låg snäppet över grottmänniskokommunikation.

Mera om konferensen här - här och här.

Kanske börjar Qwertysan att svikta i sin tro på den bisarra människa som kallar sig Drottning Tirsa och svaret till signaturen Nabo, tyder på ett hälsosamt uppvaknande.

Jag känner de flesta av sektkritikerna och jag vet mycket väl vem som här skrev under signaturen Qwertysan. De sektmedlemmar som börjar tvivla, berättar mera än vad sektledarna ens kan ha mardrömmar om.

Knutbydebatten under maj är hittills på fem sidor och jag hoppas att den fortsätter samt att flera deltar eftersom sektutvecklingen är inne i en intressant fas efter att Kristi Brud avgick som pastor. Det är sannolikt att den högheliga uppbär en frikostig pastorspension maskerad som konsultarvode för själavård och föreläsningar om helgelse och helighet.

▼Allt i bloggen om Knutby-sekten▼

Inga kommentarer: