söndag, februari 08, 2009

Knutbykonferensen i Uppsala Universitet

Tre glada damer som såg ut att se mig i ögonen,
men de höll blicken 20 centimeter lägre.Klicka på slipsen så blir den ännu trevligare att skåda


Under konferensen satt jag mitt i hopen av Knutby-sekt-medlemmar. Trots att jag närgånget fotograferade dem hela tiden, såg de alltid glada ut (nåja, - inte riktigt alla) och det förvånade mig tills dess att en av dem kommenterade min slips. De trodde nog att jag var en av de extatiska och var glada över att en själsfrände förevigade dem.

Några som bloggade om konferensen:

Sektinfo
Jenny W:s webblogg
Ulf Ekman!
Gustaf Kroon

Klicka på rubriken och besök Samgenus som ansvarade för det hela.

I konferensrapporten glömde jag att berömma de två moderatorerna.

Förmiddagen styrdes av Anne-Louise Eriksson, docent och forskningschef på Sekretariatet för teologi och ekumenik, Svenska kyrkan, och eftermiddagen av Madeleine Sultán-Sjöqvist, fil dr i religionssociologi vid Uppsala universitet. De höll ordning och ledde samtalen på ett fördömligt sätt
.

Jag glömde också den kupp som Anne-Louise gjorde när hon försåtligt ledde samtalet mot en fallgrop för präster.

Hon började med att beskriva hur Sara Svensson länge tvekade utanför i snön, väntande på ett nytt sms från Gud som skulle befria henne från pliktgärningen att döda Alexandra Fossmo.

Den tvekan liknade hon vid Abrahams tvekan när han hade fått order från Gud om att döda sin som Isak.

Led också Abraham av tokreligiösa fantasier eller.... Med en pittbullterriers envishet påminde hon om liknelsen eftersom paneldeltagarna: Biskop Ragnar Persenius (Svenska kyrkan), pastor Sten-Gunnar Hedin (Pingstkyrkan), missionsföreståndare Göran Zettergren (Missionskyrkan) och pastor Ulf Ekman (Livets ord) vred sig som maskar i vånda. Till sist ilsknade Persenius till och fräste att detta var en onödig fråga.

Då släppte Ann-Louise ämnet med en belåtet leende.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket intressant möte du varit på.

//anita b

Germund sa...

Det var sannerligen intressant men ganska omskakande att på nära håll uppleva hur dessa förvirrade människor bemöter sina kritiker.

fruktis sa...

Looove the Blues Brother tie! :-)

Germund sa...

Den slipsen väcker alltid uppmärksamhet. Min yngsta dotter köpte fem stycken till mig eftersom jag har en så energisk skäggväxt så att slipsknutarna slits ned. Nu har jag bara en ouppackad så det är dags för en tur till slipsaffären på Drottninggatan i Stockholm. Den finns nära Norra Bantorget.