fredag, september 21, 2007

Nycander och islam

Lars Vilks skapade ett levande konstverk, en process liknande ett teaterdrama med självkorrigerande manus, styrt av de agerandes olika viljor och analysförmåga. Ett autonomiskt konstverk.

Alla vi som reagerar och agerar omkring denna happening, justerar manuset efter våra politiska, religiösa och filosofiska ramar.

Pehr Bauhn gjorde den enligt min ringa mening bästa analysen av dramat och Svante Nycander tillsammans med Pierre Schori de två sämsta.

Ingen av dem har dock kommenterat kalabaliken från en konstnärlig horisont.

Lars Vilks har skapat ett storslaget drama med många miljoner aktörer som sprattlar likt viljelösa marionetter styrda av olika ideologiers opinionsbildare.

Klicka på rubriken och följ regissörens arbete.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varfør læmnar inte alla "troende" vår del av værlden, och njuter av lyckan i sina saliga hemlænder?

Och varfør skall vi i væstlænderna acceptera politiska religioner som islam, nazism och kommunism?

De som icke kan acceptera våra værderingar skall inte vistas i våra lænder! vill man mørda sina barn och kvinnor bør man gøra det dær det tillåts! Inte hos oss.

Oær

Anonym sa...

Kommentar till Svante Nycander: Hans artikel innebär att svenskar ska underkasta sig islamisterna i sitt eget land för "samhällsfreden". En parts aggressiva krav och hotelser ska alltså alltid tillmötesgås eftersom de annars riskerar att ta till våld. Det är vad han skriver !!

Anonym sa...

Nycander=Chamberlain

Ve oss alla!