fredag, mars 29, 2013

Vargjakt - en hobby för pang-pang-folket

Klicka på bildtexten så blir den större
Ytterligare en gång sågas jägarstammens syn på vargstammen!

SvD  "Det är rent nonsens att döda djur för att minska inavel. Skulle vi göra på samma sätt om det hade handlat om hackspettar? Självklart inte. Folk skulle tro att du var galen, säger Chapron."

Har du någonsin hört en politiker uttrycka bekymmer över inaveln hos vildsvinen?


"Han menar att de svenska myndigheterna kapitulerat för de särintressen som vill minska vargstammen. Dessutom har man blandat ihop begrepp som ”gynnsam bevarandestatus” och ”minsta livskraftiga population”."


"På kort sikt kan selektiv jakt minska inavelsnivån. Och ”gynnsam bevarandestatus” är inte ett biologiskt begrepp som Guillaume tror, utan ett politiskt. Ingen vet exakt vad det innebär, säger Liberg."
SR "I Sverige finns i dagsläget drygt 300 vargar vilket är en kraftig ökning jämfört med situationen för ett par decennier sedan då bara en handfull djur fanns i landet."Hur många vildsvin finns det i Sverige i dag och hur många fanns det för tio år sedan?

Jämför den procentuella ökningen av vildsvinsstammen med vargstammens ökning  och fråga dig varför inte jakten på vildsvin debatteras i riksdagen!

Väldigt många av riksdagsledamöterna är jägare och de är rädda för att komma nära vildsvinen.

Därför struntar de i de skador som bökande vildsvin ställer till med.

Hobby-pang-pangare skjuter hellre mot en varg än mot ett vildsvin.


Svinaktigt enligt min ringa mening
-

1 kommentar:

Unknown sa...

Men tjena, du kan ju lika gärna vända på det:

Det finns minst 300 vargar i Sverige, och 200 - 300 000 vildsvin i Sverige. Ändå pratas det i media och i riksdagen främst om varg.

Det kopplar ingenstans hos dig?
Ett barn förstår att det inte krävs värst mkt varg för att det påverkar djur och människor bra mycket mer än 100 000-tals vildsvin.

För övrigt skjöts det 300 vargar i Lettland i vinter. Och det finns minst 300 kvar, och fylls på ständigt från Ryssland.
Av exakt samma varg som vi har här i Sverige: Ryska vargar.
(Bara du googlar och kollar, vi har ingen utrotningshotad art här i Sverige.)