tisdag, juli 27, 2010
Korv- och grönsaksgryta
Korv och grönsaksgryta 6 portioner
Ingredienser:
1 stor purjolök
0,6 kg palsternacka
1 kg potatis
2 stora sötpotatisar
1 liten kålrot
0,8 kg morötter
1 medelstort broccolihuvud
ca 800 g falukorv
6 dl gammaldags mjölk
2 l vatten
Fond för 1,5 l/ 3 buljongtärningar
Tillagning
Skala och skär allt i små tärningar.
Koka kålrot och morot i fem min i okryddat vatten.
Lägg i palsternacka, potatis och sötpotatis, koka i ytterligare 25 min.
Stek under tiden den tärnade korven.
Efter kokningen blandas fond/buljongtärning i vattnet.
Blanda i korven, broccolin, purjolöken och mjölken.
Koka i minst tio min till. Smaka av och krydda efter behov.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar