lördag, juli 10, 2010

En lördag i slapphetens tecken

Klicka på bilderna så blir de störreJust nu pågår de sista förberedelserna inför Släktträffens festligheter men jag har valt att avstå från denna dag med god mat, lekar och samtal om minnen. Eftersom vädrets makter är nådiga, blir det sannolikt ytterligare en dag att minnas med glädje.


Själv är jag öm i kroppen och kan räkna upp flera brännsår samt en rad blåmärken efter en dags slit med att få ihop ett fungerande avgassystem på Burgman.

Han har mullrat onödigt en tid och i förrgår övergick mullret från att vara irriterande till att bli outhärdligt.

Det tog en timme att demontera kåporna och avslöja problemet.

Två av ljuddämparens fästelement var glappa och systemets vibrationer hade fått utloppsröret att brista.

Efter en halv dags konsulterande per telefon och besök hos tänkbara leverantörer, kom jag till sist till Starol där Eva påminde mig att hon i telefon på morgonen, hade rekommenderat Biltema.

Så var det, men jag hade önskat en lokal lösning.

Jag gav upp och åkte till Västerås där de hade ett genialt flexibelt avgasrör som snabbt installerades och återgav Burgman det dova lågmälda och harmoniska avgasljudet.

Efter en sådan dag känns det behagligt att att surfa runt en stund på morgonen och ta del av vad kreativa människor kan åstadkomma på nätet.

Grönköpings Veckoblad är alltid en källa till uppmuntran och där fastnade jag i dag för det problem som Grönköping delar med Stockholm.

Slussen måste byggas om.
På senare tid har GV fått sällskap av Dagens Svenskbladet i morgonsurfandet:

Där återfinns en befriande respektlöshet och ett glidande i nyhetsrapporterandet som tilltalar mig.
Artikeln om partiernas namnbyten har en del guldkorn:
"Socialdemokraterna vill inte vara sämre. Under eftermiddagen tillkännagav Mona Sahlin att de numera kommer att benämna sig själva Arbetslöshetspartiet.
- Ingen i Sverige ska behöva arbeta! Det är ju för mycket att kräva egentligen. Det är inte för inte som vi har socialen eller försäkringkassan. För all del, kreditkort som tillhör någon annan går ju också bra för att försörja sig med tycker jag personligen, säger Mona.
Overklighetspartiet lanseras under morgondagen
Envisa rykten pekar nu på att de andra partierna följer efter. Miljöpartiet väntas under morgondagen tillkännage sitt namnbyte till Overklighetspartiet.

Från Sverigedemokraternas håll har det varit tyst. Jimmie Åkesson satt under Almedalens inledning inlåst på toaletten. Det var nämligen ett annat vred till låset på toalettdörren på hotellet vid Almedalen än vad han har hemma och han kunde inte komma ut. Först när räddningstjänsten hittade honom efter ett stort SÄPO-pådrag, kunde Jimmie räddas gråtande och utsvulten från Hotel-toaletten. Han försökte skylla pinsamheten på att Al-Qaida hade mixtrat med låset, men SÄPO-personalen kunde konstatera att låset fungerade som det skulle.
Det tar en stund att gå genom alla roliga länkar som finns på Dagens Svenskbladet, men som tur är, utkommer inte tidningen så ofta.

Du behöver bara avnjuta några finurligheter varje dag.

En till:

Muslimavprogrammering
Den nya taktiken bygger helt enkelt på att varje muslim kommer att genomgå en utbildning, PPR – Porr på Recept, om 30 - 45 minuters porrfilmsvisning om dagen under en integrationsperiod. På tablån står bland annat Elisabeth Ohlson Wallins JerusaLem, Leather bangers och Olaf - der grosse Timmermann.

Regeringen tillsätter nu resurser för få nödvändig utrustning på plats ute i kommunerna. Dagsordinationen per muslim består av 30 minuters exercis av bögporr. I de fall då heterosexuell porr förekommer förlängs perioden till 45 minuter eftersom tröskeleffekten av detta anses vara lägre.
- Vi måste komma tillrätta med problemet. Det är helt enkelt inte acceptabelt att det går omkring en massa muslimer som inte har tittat på bögporr. Det är inte ok."

Inga kommentarer: