söndag, april 13, 2008

Rapport från plantagen

Klicka på bilderna så blir de tydligare

Trots de senaste dagarnas grå tristess, växer mina tomatplantor helt enligt produktionsplanen.

Tomatens släkting potatisen är också ett intressant projekt. Sättpotatisarna har nu legat på förgroning i två veckor och om en vecka ska de utplanteras.

De placeras ovanpå luckrad jord med 20 centimeters mellanrum och täcks med 15 centimeter väl bearbetad jord. Allt täcks med en uppklippt svart sopsäck som förankras runt om med stenar.

När det syns på plasten att plantorna vill upp, klipps försiktigt ett kryss ovanför dem så att de får komma upp i ljuset.

När plantorna är cirka 15 centimeter höga, tas plasten av och jorden vattnas om så krävs.

Det blir potatis till midsommarsillen!

I år ska jag testa något nytt. Några av de längsta potatisgroddarna bryts av och planteras i krukor eller mjölkpaket, så att en liten del syns ovanför jorden. Det ska bli potatis av detta enligt flera uppgifter.

Det låter konstigt, men jag blir gärna positivt överraskad,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara bilder!

Anna-Lena, Malin och Hanna sa...

Hej!
Vi är tre studenter som läser Medie- och kommunikationsvetenskap vid Uppsala universitet. Just nu skriver vi en B-uppsats om bloggar och identitet. Vi söker bloggare i Uppsalaområdet som kan tänka sig att delta i intervjuer som bland annat kommer att handla om vilket syfte bloggen fyller för er som bloggar. Om Du tycker det låter intressant och vill veta mer, maila då oss på metod@live.se så skickar vi mer information.
Hoppas vi hörs!
/ Malin, Anna-Lena och Hanna.