tisdag, januari 15, 2013

Mord i Enköping


Klicka på bilderna så blir texten läsbar
Jag satt i S:t Lars kyrka i går kväll tillsammans med prästen Anna Bäcklund och diakonen Eva Ågren. Vi var beredda på att någon skulle vilja tala om dödsfallet som inträffade på gångvägen vid Stenfalksgränd och ICA Västerhallen, men det kom ingen. Däremot var det folk som rörde sig vid en aktuell plats på Pärlugglegränd när jag gick hem vid tiotiden. När jag kom närmare, hoppade några in i en bil och försvann väldigt fort.

Polisen kan naturligtvis inte redogöra för allt de vet men djungeltrummorna dånade i går eftermiddag så sammanhanget stod klart inom kort och det var ingen överraskning. Däremot blir det en positiv överraskning om det inte följer mera ond bråd död på detta

Det här är ytterligare ett exempel på hur det blir när man som hos Enköpingspolisen, lägger resurserna på trafikkontroller och struntar i det brottsförebyggande arbete som Annika Ekman grundladeTräskpressen vet inget för en gångs skull
SvD

2 kommentarer:

Per Westberg sa...

Om du bara visste vilket brottsförebyggande arbete som sker vid det du kallar "trafikkontroller". En mig närstående "fängelsechef" berättar att de flesta brottslingar som är längre tid på rymmen eller som är anhållna i sin utevaro just grips vid vanlig trafikkontroller. Det är även där man hittar stora delar av vapenbeslagen och hittar stöldgods från personer som inte är står under kontinuerlig spaning.
Vid just den händelse som du refererar till visade polismyndigheterna i Uppsala län och Västmanlands län mycket stor beslutsamhet och man satte snabbt upp trafikspärrar på ett sätt som man normalt inte gör vid den här typen av händelser. JAg vet. För jag var där.
Eftersom det smånningom visade sig att det inte var ett allvarligt våldsbrott utan bara "olaga vapeninnehav" är väl föreställningen om en viss typ av polisiärt brottsförebyggande arbete kraftigt överdriven.
Var glad att inte tre polispatruller från Uppsala var sysselsatta med att prata med skolelever i SKärplinge. Nu kom de i stället bums till Enköping.

Germunds Blog sa...

Jodå Per, nog vet jag att trafikkontrollerna ger de resultat som du beskriver Det var mera en gliring till den gamla polisledningen i Enköping som avvecklade allt brottsförebyggande arbete bland ungdomar som hamnade i destruktiva gängmiljöer.

Det byggdes under tio år upp en gedigen ungdomsverksamhet av hängivna poliser och det arbetet skrotades.

Jag är helt enkelt långsint och purken över att det inte längre ansågs vara prioriterad verksamhet ;)