torsdag, oktober 27, 2011

SAAB-Spyker - En tragisk historia


Från det att ridån gick upp för akt ett i SAAB-Spyker-spektaklet har varje realist kunnat staka ut en sannolik utvecklingslinje som pekar mot att produktionstekniken hamnar i Kina och pengarna i Victor Mullers bankkonton.

Lika sannolikt är det att produktionslokalerna och produktionskunskapen kommer att användas inom sektorn förnybar energiomvandlingsteknik.

Än är det nog ett år kvar till skrivandet av facit för en bil som alltför få svenskar vill betala för.

SvD om Victor Mullers ersättning för SAAB-spektaklet. Det ser ut som att Muller för egen del har tagit ut  motsvarande en månadslön för alla SAAB-anställda medan de får köa för sin lön. SvD

Enligt SvD handlar det om cirka 18 miljoner som har gått in på Mullers bankkonton, men jag är övertygad om att när facit skrivs, handlar det om minst tio gånger så mycket.

Ovanstående var gårdagens betraktelse
Uppdatering 28/10 Ny TeknikSvD - Ekot - Rapport - Expressen - Aftonbladet - DN - (Medierna placerade i journalistisk trovärdighetsordning)

Allt i bloggen om SAAB


-

1 kommentar:

Anonym sa...

Två länder går mot konkurs tack vare SAAB. Det är dags att ta henne ut på bakgården och göra slut på eländet! 1000 människors jobb går inte före 2 länders ekonomi, SAAB ägs av en småfifflare som lyckats bli kompis med en rysk maffia boss så pengarna har strömmat ut ur baltikum och in i SAAB för att pumpas ut tillbaka till ägarna. Det är så mycket mer som vi inte ser men som inte är svårt att förstå pågår i bakgrunden! Den som i slutändan får bära skammen är Sverige. FYO Bo Erik Hansson