onsdag, augusti 13, 2008

Ständigt denne Tännsjö!Torbjörn Tännsjö, denne utilitarismens pajas har slagit till igen. Nu vill han i nyttomaximeringens anda, tillåta dopning inom idrotten. Jag förstår inte hur Ulf Karlsson kunde hålla sig lugn under debatten med clownen Tännsjö. Ulf har sett de tragedier som oftast följer efter dopning. Han vet att dopning alltid leder till fysiska skador efter en till synes lysande idrottslig karriär. Han vet att dopning skapar ojämlikhet inom idrotten eftersom de hederliga idrottarna kämpar mot manipulerade broileratleter. Normala människor riskerar inte medvetet sin hälsa genom att tillföra kroppen farliga kemikalier.
"strängare straff mot dopning. Kontrollerna ökar också och det gör att det kan komma att bli många dopningsfall under OS, tror den svenske chefsläkaren i Peking - Bo Berglund. Reportage av Pontus Mattsson. Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi, tycker att man ska släppa dopningen helt fri inom elitidrotten. Han debatterar dopning mot Ulf Karlsson, före detta förbundskapten för svenska friidrottslandslaget."
Lyssna här:  Dopning  Dopningsdebatt

Inom Wada och inom alla länder med ambitioner om hederligt idrottsutövande, arbetar hängivna ledare med sina ungdomar för att goda idrottsprestationer alltid och endast ska vara följden av goda anlag, bra träning och en hälsosam kosthållning. Stollar som Tännsjö, kan riva ned allt det goda som idrottens tjänare har byggt upp efter 90-talets dopningshysteri.

Mera om fåntrattarna som inte förstår riskerna med dopning. De vill fastställa gränsvärden för att reducera skadeeffekterna av dopningsmedlen.

Hur ska de testa fram lämpliga gränsvärden för alla dopningskemikalier och hur ska de variera gränsvärdena med hänsyn till kroppsvikter och andra fysiska variationer? Hur i helsicke ska de kunna fastställa gränsvärden för genetisk manipulation? Det är omöjligt!

Klicka på rubriken och hälsa på hos Riksidrottsförbundets avdelning mot dopning.

5 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Hahaha, buss på honom! Pajas är vad han är, Gubben I Lådan som poppar upp med jämna mellanrum bara för att väcka uppseende. Opportunist är bara förnamnet. Jag har förresten haft karln som lärare på universitetet. Han var helt ointressant.

Germund sa...

Jag kan tänka mig att Tännsjö arbetar enligt regeln:

§1 Jag har alltid rätt
§2 Om jag har fel gäller paragraf 1

UltraV:s värld sa...

Mycket bra bloggpost! Denna människa är skrämmande i sin totala brist på förankring i den verklighet som etiken rör sig i. Han är enbart en teoretiker som inte ska placeras någon annanstans än på ett universitet, där man gör sitt bästa för att bräcka varandra i smarta argument runt teorierna. Noll koll är hans främsta kännetecken!

Germund sa...

Tack UltraV!

Tännsjö måste vara en olidlig social katastrof med sin svagsinta omvärldsanalys.

UltraV:s värld sa...

:)
Jag missade att sätta detta tecken runt "smarta", förstås!