onsdag, januari 11, 2006
Favoritmat
Äldsta dottern Agneta bjöds på lunch i dag. En gammal gemensam favorit som resten av familjen inte äter.
Rättelse! Till min stora glädje, har det visat sig att yngsta dottern Karin har börjat ta till sig denna lättlagade delikatess.
Hon rekommenderar röda bönor för den som inte gillar de vita bönornas tomatsås.
Ett kg Lithells Middagskorv. Fyra burkar Heinz vita bönor i tomatsås. Två burkar Campbells Kantarellsoppa. En och en halv box fyrahundragrams bredbar Grevé-ost. Två matskedar ljus sirap. En normalstor vitlöksklyfta pressas fint. Varning! Endast för fanatiska vitlöksälskare. Kan uteslutas.
Mixa osten, sirapen och soppan noga med en elvisp.
Töm bönorna i en femliters kraftig järngryta.
Skär korven i centimeterstora tärningar och strö ut ovanpå bönorna.
Täck med sopp-och ostblandningen och strö över paprikapulver.
Placera grytan (med lock på) mitt i ugnen som hettats upp till 185 grader över- och undervärme.
Tillaga i 40 minuter.
Variera med att tillaga i öppen form och med 175 grader, men kontrollera så att inte ytan blir bränd. Med öppen form blir det extra gott om man låter tunna skivor av Cheddarost ligga överst.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar