fredag, januari 10, 2014

Knutby 10 år efter det senaste mordet

Revolvern som enligt polisen, domstolarna och Sara Svensson, i hennes händer dödade hennes vän Alexandra Fossmo.

Hon tror säkert på den historien eftersom hon sannolikt sköt ett skott mot Alexandras säng från några meters håll men det dödande skottet avlossades med absolut säkerhet bara från några centimeters håll.
Det är lika sannolikt att hon sköt Daniel Linde och det är med till visshet gränsande sannolikhet så att de ansvariga för planeringen av morden i Knutby, anlitade ett proffs för Alexandras avrättning eftersom de insåg att Sara kunde misslyckas.
Saras förvirrade redogörelse för hur mordvapnet anskaffades, tyder på att mordregissörerna dirigerade henne hela tiden och naturligtvis behövde hon psykiatrisk avprogrammering för att komma ur kristi-brud-psykosen, men de ytterst ansvariga för morden i Knutby åtalades aldrig ens.
Det är välkänt att sektmedlemmarna hade "en högt uppsatt polis" som kontaktperson i Uppsalas länspoliskontor. Dit kunde de ringa när som helst.

Det är också välkänt att sex var ett redskap i knutbysekten.

Det är dessutom välkänt att Göran Lindberg var länspolismästare vid tiden för morden i Knutby.
Mordvapnet som kom från Stockholmspolisens vapenbeslagsförråd, smältes ned innan det skulle undersökas och informatören som fixade fram vapnet från polislagret, dödförklarades dagen innan han skulle utredas.

Det vore intressant att utreda förhållandet mellan Karin Göthblad och Göran Lindberg. Göthblad var inblandad i minst sagt skumma narkotikabeslag på Gotland och hållhakar är effektiva mörkläggningsredskap.

Expressen har alltid haft en välvillig inställning till knutbysekten och en av deras stjärnreportrar deltog i sektens bibelundervisning.
Efter TV4-programmet med Rigmor Robert och Kristi bruds presstalesperson Peter Gembäck, blev tydligen Gembäck skogstokig och märkligt nog rapporterade Expressen om detta.

Jubileumsdagens pressuppmärksamhet: Dagen - SvD - UNT - SR - SvD -

▼Uppdatering 2014-10-23▼

Allt om Knutbysekten
-

Inga kommentarer: