fredag, september 30, 2011

Lena Ek och Annie Lööf - Äntligen!

Klicka på bilderna så blir de större
För tio år sedan förlorade Lena Ek kampen om ordförandeskapet i Centerpartiet på grund av att en skara opportunister lyckades manipulera Thorbjörn Fälldin.
  • Följden blev 10 år med Mauderaterna.
  • 10 år med politisk kannibalism där motståndarna verkade vara allianspartierna.
  • 10 år där miljövården, Landsbygden och kretsloppssamhället var lågprioriterade politiska ämnen.

Väljarnas dom blev hård i det senaste valet där Centerpartiet backade stort i Riksdagen och i vårt kommunfullmäktige. På valnatten kunde jag konstatera att det blev väldigt många oanvända centervalsedlar kvar när vallokalen stängdes.

Det känns hoppfullt nu när jag slipper höra en skränande besserwisser representera mitt kära Centerparti, men det känns som att 10 politiskt förlorade år har passerat. Det var 10 år när jag ofta övervägde att ge upp och lämna Centern, men hoppet om att pladdrande duracellbävrar och andra populistiska tomtunnor skulle avlägsnas, fick mig att låta stålklövern behålla sin hedersplats i köksfönstret.

Några mediereaktioner:
SvD om Lena Eks svängrum
SvD om Reinfeldts problem med ett riktigt miljövårdsparti och ett parti med miljösvamlande muppar.
Jägarna om Lena Ek
Ekot om mitt C-dreamteam
Intervju i SvT
SvD om nystart för Centerpartiet
Skånskan om Lena Ek
Naturskyddsföreningen om Lena Ek
EU-folkpartister om Lena Ek
Allt i bloggen om Lena Ek
Centerpartiet om Lena Ek innan mauderaterna fattade vad som var på gång.
-

onsdag, september 28, 2011

Jonny


Den här dagen ska jag bara slöa och tänka på allt vi gjorde tillsammans.

▲På eftermiddagen efter lite make-over▲
▼På kvällen efter alla vänners besök▼
 Väldigt många vänner kom för att hedra Jonny under kvällen.
Alla kom inte med i bild.
Graven pyntades med många vackra gåvor-

söndag, september 25, 2011

Verklighetens islam och vänsterträskets Expo

Klicka på bilderna så blir de större

De fyra symbolerna överst visar de fyra vidrigaste ismer som har drabbat mänskligheten. Från vänster till höger: Islamismen, Nazismen, PK-ismen och Kommunismen
Vänsterträskets verklighetsfrånvarande skribenter blundar konsekvent för våld och förtryck när förövarna är muslimer eller vänsteraktivister, medan de med all rätt reagerar kraftfullt när högerextremister härjar.

När Expo fokuserar på muslimhatet är det bra! Det är till och med nödvändigt i den mån det finns ett muslimhat. Muslimerna är offer för det ideologiska systemet islams tankekontrollsystem och kan inte generellt lastas för att de har fostrats i en ideologi som bygger på oändligt många tvångsmekanismer.
Islams symboler med koranen och svärden säger en hel del om islams grunder och tillblivelse. Bibeln och koranen innehåller väldigt mycket våld som borde förpassas till historiens mörkaste kuriosakammare, men det är några viktiga skillnader.
  • Bibeln beskriver brutalt våld medan koranen uppmanar till brutalt våld.
  • Bibeln är strikt rättesnöre endast för ett fåtal knäppgökar medan koranen är rättesnöre för alla muslimer.
I Sverige har alla tidningsredaktioner kapitulerat inför hoten från de vidskepliga när deras ideologiska system ifrågasätts eller karikeras.

Nästan samtliga dagstidningsredaktörer har accepterat självcensur och tiger lydigt inför alla tecken på förtryck av kvinnor och homosexuella inom islams ramverk.

Som det står i klippet ovanför så bevakar Expo den organiserade intoleransen, men de väljer att blunda för islams intolerans när det gäller kvinnor och homosexuella.


Hederskulturen eller som det borde heta, skamkulturen är mest utbredd i de muslimska länderna enligt Amnesty och eftersom nästan samtliga muslimska länder är diktaturer, borde det vara en bagatell att utrota skamkulturen om den inte sanktioneras av islam.
  • Det är dock inte politiskt korrekt att beskriva verklighetens islam!
  • Det kanske till och med är riskfyllt att beskriva verklighetens islam!
Om tvångsmekanismerna
Fredens religion
-

lördag, september 24, 2011

Till Jonny som inte längre är med oss


I går var det exakt ett år sedan jag fick vara med Jonny och jag minns hur glad han var när han fick visa mig den fantastiska pizzabuffen på Indiana i Västerås. Jag har ätit där många gånger efter den torsdagen och det känns väldigt speciellt även om det gör ont. Det är mitt sista glada minne av Jonny.

Jag har väldigt många glada minnen av Jonny och jag är glad över alla bilder som finns kvar. Vi fiskade mycket och vi grillade korv. Vi hälsade på Svens hästar och just den dagen som bilden togs, träffade vi Sven och fick följa med upp i kyrktornet där Jonny fick ringa i klockorna.

Det blev väldigt många pizzor under de glada åren.

Ibland var Jonny trädkramare.

Ibland var Jonny morfarkramare

Ibland hämtade jag Jonny från dagis med motorcykeln och han satt på tanken en gång när vi mötte en polisbil i Lilljansskogen. Polisen stoppade oss men när de såg hur Jonny stolt log mot dem, vinkade de och åkte vidare.

Vi byggde en batteridriven bil som Jonny körde runt runt runt med.

Klicka på texten

Det var enormt mycket energi och glädje

Vi bröt arm så länge jag var starkast
Vi spelade kort

Nu är det bara saknad och smärta kvar

Mera bilder
-

Snabbare än ljuset i laboratoriet

E = mc²

I Vetenskapsradion kunde jag höra att forskarna i CERN har mätt upp hastigheter snabbare än ljuset, vilket jag tillåter mig betvivla. SvD hakar på liksom SvT Vetenskap.
Lyssna.
Lyssna mera.
-
Med tanke på att dessa och alla andra forskare endast kan observera och verifiera cirka fem procent av den energi och massa som omger oss och som vi är delar av, tar jag allt med minst en nypa salt. De bara spekulerar runt det lilla de vet.
-
Allt om LHC (Large Hadron Collider) i Vetenskapsradion

Naturmorgon om kråkfåglar

Klicka på bilderna så blir de större
▲Det där▲
är min vän arga kajan som ofta påminner mig om
hur vi människor bråkar med henne och hennes
vänner bara för att vi är missunnsamma

▲Det där▲
är min nya vän Kajsa som ser ut att ha lämnat
flocken
och föredrar människors sällskap.

Dagens Naturmorgon i P1 handlade om kråkfåglar som, tillsammans med humlor, enligt min ringa mening, är de enda flygfän som berikar tillvaron. Lyssna!

Arga Kajan och jag är helt eniga om att inga fåglar alls ska utrotas. Vi är också överens om att kråkfåglar är de enda som uppvisar intelligens samt att de definitivt låter bättre än de skränande näktergalarna och andra småfåglar.

Arga Kajan  vankar runt omkring mig när jag sitter på en torgbänk och filosoferar. Den småmuttrar över världens orättvisor medan den letar små ätbara smulor som vi lämnar efter oss. När kajorna i skymningen samlas i stora träd och småpratar innan de somnar, finns jag på plats och säger god natt. Jag gillar kajor bäst av alla fåglar!

-

fredag, september 23, 2011

Ska Annie Lööf återställa Centerpartiet efter de förlorade åren med Mauderaterna?

Klicka på bildtexten så blir den läsbar
Sedan år 2002 har centerpartiet styrts av en skränig duracellbäver som snabbt lämnade kärnväljarnas prioriterade områden. En bra sammanfattning finns här.
-
Landsbygden och lantbruken var bärande delar för Centerpartiet fram till 2002, men sedan följde elva år av svek och anpassning i stället för tydlig profilering.
-
Maud Olofssons Nya Mauderaterna verkar ha sett Folkpartiet och Kristdemokraterna som motståndare eftersom de ideligen gjorde provocerande markeringar inom allianskamraternas kärnområden trots att dessa är lojala och avhåller sig från liknande stolpskott. SvD
-
Eftersom Annie Lööf verkar vara Maud Olofssons raka motsats, hoppas jag innerligt att mitt gamla kära Centerparti befrias från alla mauderater pronto och att landsbygden, den naturliga energiomvandlingen och kretsloppssamhället får framträdande positioner i den nygamla centerprofilen. SvD
-
Det är bra att det gamla systemet med två vice ordförande införs igen. SvD. Det tog Maud snabbt bort eftersom hon ville vara högsta hönset utan konkurrens.
-
Välkommen Annie Lööf!

Medierapporter om Centerpartiets ledarval

Ekot  -  Rapport  -  Expressen  -  Svd  -  SvD  -
Annie Lööfs blogg
_

onsdag, september 21, 2011

Turbanbomb och fickkniv de nya terroristvapnen?


Kanske såg Kurt Westergaard in i framtiden när han tecknade bilden med turbanbomben, men vem kunde förutse att en fickkniv skulle bli ett terroristvapen?

Enligt SvD skulle Lars Vilks mördas med en fickkniv eftersom hans rondellhundar fortfarande gör de vidskepliga skogstokiga.

Afghanstans förre president, fredsförhandlaren Burhanuddin Rabbani blev enligt Ekot och SvD mördad med en turbanbomb och nu undrar vän av ordning om de vidskepliga kommer att bli skogstokiga ännu en gång eller om de tiger stilla nu.

Fredens religion?

-

söndag, september 18, 2011

Dag Hammarskjöld 50 år efter flygkraschen


▲Klicka på bilden så blir texten läsbar▲
För exakt femtio år sedan gick jag från postkontoret i Sandviken med mitt nytryckta körkort i handen och pengar i fickan. Det var nära till Philipsons bilfirma där det fanns en mörkbrun fyra år gammal Borgward Isabella som hade vunnit min kärlek. Pengar och bil bytte ägare. När jag i ett lyckorus körde hemåt, slog jag på bilradion och fick höra den ofattbara nyheten om Dag Hammarskjöld. Lyssna
SR Minnen
Om Backåkra
-

Dag Hammarskjölds civilkurage i möten med Nikita Chrustjov och andra brutala diktaturledare hade gjort honom till en superhjälte i mina ögon och det kalla kriget blev en realitet för mig när jag insåg att en stabiliserande faktor var eliminerad.
Dag Hammarskjölds biografi

26 augusti 1956 skrev Dag Hammarskjöld följande:

"Oro, oro, oro -
Därför:
att - där möjligheten ger dig skyldigheten att skapa - du nöjer dig med att fylla stundens krav, från dag till dag,
att - angelägen om andras uppskattning och svartsjuk på deras möjligheter till "ära" - du sänkt dig till undran över det öde som ska vederfaras vad du gjort och varit.
Hur död kan inte en man vara bakom en fasad av stor duglighet, plikttrohet - och ambition! Prisa oron som tecknet på att där ännu finns liv."


Några citat ur Svenska Dagbladet i dag på 50-årsdagen av kraschen.

"1953 utses Hammarskjöld överraskande till generalsekreterare i FN där han markerar oberoende mot värdlandet USA. 1954 efterträder Dag sin far Hjalmar i Svenska Akademien."

"1960 utbryter Kongokrisen och FN sänder trupp. Sovjetledaren Nikita Chrustjov reser till New York, bankar i bordet och kräver att Hammarskjöld avgår och ersätts av en trojka."

"När Aktuellt frågar människor på gatan om hur de reagerar på dödsbudet lyder första svaret: ”Det blir väl början på ett världskrig”.


SvD  Vem var Dag Hammarskjöld?
SvT  Dokumentärfilm
SvD  Hammarskjölds sista resa
SvD  Teorier om kraschen
SvD  Bildt om frågetecknen

Grafik SvD
Mera grafik

SvT De sista bilderna
SvT  Sorgen
SvT  Reaktioner

Miljöaktuellt  Om Hammarskjölds ledarskap
-

lördag, september 17, 2011

Äntligen trattkantareller!

Klicka på bilderna så blir de större
Först gäller det att ställa in synfiltret så att de svårupptäckta trattkantarellerna blir avslöjade. Sedan finns de plötsligt överallt.
Nu gäller det att bara skörda så mycket som jag vill rensa
Klart för stekning

Enligt min ringa mening är det bara rödgul trumpetsvamp och svart trumpetsvamp som kan tävla med trattkantarellerna när det kommer till bedömning av manyttighet.
-

onsdag, september 14, 2011

Bordell i kyrka i Phoenix USA

Klicka på bilderna så blir de större

Den elfte september presenterade Expressen nyheten om Phoenix Goddess Temple, Home of the Goddess in Phoenix.

Den kyrkans gudinnor har valt en, för den kristna Kyrkan, alldeles egen väg till extas och inleder helgerna med Friday Night Sex Education enligt nedanstående program.
Under onsdagarna har Kyrkan dygnet-runt-service med schemalagd gudinneservice.

Kyrkans chefsgudinna förklarar verksamheten i videon
video

Huffington Post och ABC News berättar mera om de heliga föreningar som traktens bockar gärna betalar för.

Prostituerade tempeltjänarinnor eller hetärer som de kallades i antikens Grekland, var de enda flickor som tilläts ta plats i det officiella samhället utan att vara födda i rika familjer, men Phoenix hetärer får nog finna sig i en mindre smickrande uppmärksamhet.

Sexkyrkans hemsida

-

söndag, september 11, 2011

Minnet av Nine eleven 11/9 2001

Den elfte september 2001 klockan tre på eftermiddagen, satt jag på jobbet och hörde nyheten att ett flygplan hade störtat in i en skyskrapa på Manhattan. Något fick mig att kasta mig i bilen, köra de tre minuterna hem och stoppa ett band i videobandspelaren, ställa in BBC och återvända till jobbet. Fyra timmar senare åkte jag hem och bytte till ett nytt fyratimmars band.
Under åren som följde har jag försökt förstå varför alla dessa välutbildade muslimer åstadkom de brutala självmordsattackerna och det har blivit uppenbart att Muhammeds ord, av många muslimer uppfattas som befallningar om dödandet av alla som inte tror på Muhammeds ord eftersom denna skepsis ses som en attack mot islam.
I Europa blev följderna bland annat en massinvandring av muslimer i storstäderna och bildandet av muslimska getton där normala västerländska normer är underkastade de patriarkala system som präglas av primitiv vidskeplighet
Tack vare att säkerhetstjänsterna skärpte sin bevakning av islamistiska grupper och moskéer, har många självmordsattacker förhindrats och många jihadister har gripits
Krigen i Afghanistan och Irak har bara resulterat i att två diktatorer störtats och att deras klaner har blivit detroniserade, men andra klanledare är redo att ta över vilket sannolikt inte innebär förstärkningar av de mänskliga rättigheterna
Naiva politiska analytiker yrar om "den arabiska våren", men de kommer kanske vakna upp i den islamistiska fimbulvintern där vidskepligheten är överordnad demokrati och mänskliga rättigheter

I massmedierna uppmärksammas naturligtvis tioårsdagen och några läsvärda artiklar följer här: SvD  en förändrad värld  -  Grafik  -  SvD återhämtningen.

Ett terrorhot avvärjdes i alla fall. SvD och Ekot och kanske har den fria konsten åter irriterat de vidskepliga.

Allt i bloggen om Nine Eleven samlat här
Ekots sammanfattning
Följande olika tolkningar av koranens sura 9:5 inspirerar självmordsbombarna eftersom koranen är muslimers absoluta rättesnöre år 2011 medan Bibelns våldsförhärligande är förpassat till historiens kuriosakammare.
Ur koranen version ett
[9:5] När de Heliga Månaderna väl passerat (och de vägrar sluta fred), får ni döda idoldyrkarna när ni möter dem, straffa dem och motarbeta varje steg de tar. Om de ångrar sig och iakttager Kontaktbönerna (Salat) och ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat), ska ni låta dem gå. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.
Version två
9:5]  فَإِذَا انسَلَخَ الأَشْهُرُ الْحُرُمُ فَاقْتُلُواْ الْمُشْرِكِينَ حَيْثُ وَجَدتُّمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُواْ لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ فَإِن تَابُواْ وَأَقَامُواْ الصَّلاَةَ وَآتَوُاْ الزَّكَاةَ فَخَلُّواْ سَبِيلَهُمْ إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
[9:5] När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och [villighet att] förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred - Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.
Version tre
5. När de Heliga Månaderna väl passerat (och de vägrar sluta fred), får ni döda idoldyrkarna när ni möter dem, straffa dem och motarbeta varje steg de tar. Om de ångrar sig och iakttager Kontaktbönerna (Salat) och ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat), ska ni låta dem gå. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.
Version fyra
[9:5] Once the Sacred Months are past, (and they refuse to make peace) you may kill the idol worshipers when you encounter them, punish them, and resist every move they make. If they repent and observe the Contact Prayers (Salat) and give the obligatory charity (Zakat), you shall let them go. GOD is Forgiver, Most Merciful.

Version fem
[9:5] Once the Sacred Months are past, (and they refuse to make peace) you may kill the idol worshipers when you encounter them, punish them, and resist every move they make. If they repent and observe the Contact Prayers (Salat) and give the obligatory charity (Zakat), you shall let them go. GOD is Forgiver, Most Merciful.
Version sex
5. But when the forbidden months are past, then fight and slay the Pagans wherever ye find them, an seize them, beleaguer them, and lie in wait for them in every stratagem (of war); but if they repent, and establish regular prayers and practise regular charity, then open the way for them: for Allah is Oft-forgiving, Most Merciful.
-