Klicka på rubriken och läs om korv. Klicka på bilderna så blir de tydligare. Efter en barndom i konstant korvbrist, försöker jag ännu ta igen det jag aldrig fick som barn. Korv var skräpmat och kött hade vi gott om i ladugården och svinstallet.
Numera finns det korv med många spännande kryddningar, men den här med mozzarella och basilika var något nytt för mig. Kontaktgrillad korv med ugnsstekt skivad potatis, morot och palsternacka blev en med beröm godkänd lunch.
Starkt kaffe bryggt manuellt på nymalda mörkrostade kaffebönor och en stor bit mörk choklad. gjorde måltiden fulländad.
===
Gustava Björklunds Kokbok för husmödrar, trettonde upplagan, Stockholm i april 1893, varnar som följer:
Korf bör helst tillverkas i det egna köket, emedan varan så ofta är underkastad förfalskningar av det vidrigaste slag, hvilka till på köpet äro mycket svåra att upptäcka. Den, som nödgas köpa korf, bör derför alltid vända sig till en korftillverkare, för hvilken han hyser ett oinskränkt förtroende.
Korf bör helst tillverkas i det egna köket, emedan varan så ofta är underkastad förfalskningar av det vidrigaste slag, hvilka till på köpet äro mycket svåra att upptäcka. Den, som nödgas köpa korf, bör derför alltid vända sig till en korftillverkare, för hvilken han hyser ett oinskränkt förtroende.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar