tisdag, juli 20, 2021

Regeringen





Tage Erlander samlade kompetenta statsförvaltare och Olof Palme gjorde dem till statsmaktkonserverare.

Ingvar Carlsson förädlade strukturen och Göran Persson kamouflerade den.

Eferföljarna styrs av kodex som syftar till att behålla makten oavsett vilka partier som officiellt bildar regering.

Statsmakten finns hos tjän(S)temännen och journali(S)terna!

Inget oppositionsparti kan detronisera den verkliga Stat(S)makten!

Jens Ganman fick fel!

SD-M-L-KD bildade regering och nu kommer kodex att omöjliggöra uppfyllandet av deras vallöften.



S-regeringen föll tack vare en lång rad inkompetenta ministrar och främst de två twittertrollen Strandhäll & Johansson.

Deras inlägg föreföll oftast vara resultatet av alkoholfördumning.


Jens Ganman 2022-01-10

KÄRA SOCIALDEMOKRATER

Ni kommer att vinna höstens Riksdagsval. Jag lovar. Inte för att ni är bra utan för att oppositionen är så urbota usel. Och för att landets samlade journalistkår, med SR och SVT i spetsen, inte skulle kunna fälla er om ni så begick mord mitt på ljusan dag och livesände det på Facebook.

Ni kommer undan med allt.

Trots att ert ledarskap de senaste åren är ett smörgåsbord av fatala missbedömningar, infantila bortförklaringar, skändliga försummelser, hårresande senfärdighet, klavertramp, blundrar, misshugg, malörer och inte minst: iskalla lögner.

Och märk väl, jag säger inte det för att vara elak utan för att det är sant. Ni vet det själva. Ni är inte dumma. Bara fräcka. Och vad värre är: arroganta, på ett sätt som blir mer och mer obehagligt för varje dag som går.

Ställda inför rättfärdig kritik och sakliga påpekanden gömmer ni er bakom argument om rasism och högerpopulism. Ingen av er har ryggrad nog att ställa er upp och erkänna när ni gör fel; allt beror alltid på nån annan och det blir allt pinsammare att se, speciellt för de av oss som kommer från en socialdemokratisk bakgrund.

Magdalena Anderssons senaste debacle med svart/efterlyst/illegal/kollektivavtalslös städhjälp är bara den senaste i raden av vansinnigheter som passat bäst i en nyårsrevy tillsammans med Anders Ygemans jakt på säkra rum, Morgan Johanssons uppmaning till bibliotekarier att extraknäcka som ordningsvakter, Ida Karkiainens kopplingar till högerextrema miljöer och Thomas Eneroths flyktiga beröringar.

Får ni aldrig nog?

Av er eget hyckleri? Av er egen inkompetens? Kan ni ärligt säga att den senaste tidens skandaler inte får er att rodna i djupet av er själ? Har ni blivit så avtrubbade?

I så fall är det det fulländade självbedrägeriet.

Ni har – på riktigt – blivit de grisar som Orwell beskriver i ”Djurfarmen". De som är lite mer jämlika än alla andra. De som i kraft av sin systemviktighet står över alla principer – inklusive de egna.

Men som sagt: nästa val vinner ni utan problem. Ni vinner det med ena handen på ryggen. Ebba är en instagramjunkie, Ulf är en fjant och Jimmie Åkesson är… tja, Jimme Åkesson.

Ni behöver bara kalla dem för blåbruna så kissar de på sig av lika delar nervositet och förtrytelse. Ni har dem som i en liten ask. Det är som att stjäla godis från ett barn. Och skulle borgarnas inkompetens mot förmodan inte räcka har ni Annie och Nooshi som nyttiga idioter i bakgrunden.

Så, grattis.

Grattis till makten och härligheten.

Jag hoppas att ni nån gång vaknar upp ur er generande självgodhet. Jag hoppas att ni inser att ni leker med elden. Ert sätt att söndra befolkningen skapar ett monster. Ett Frankensteins monster, slarvigt ihoptråcklat av kulturellt och socialt helt inkompatibla delar.

Ni skapar ett delat land. Och med detta ett grundmurat politikerförakt hos folket – ett förakt mina banala pajdiagram inte är i närheten av att åstadkomma.

I mina välvilliga stunder intalar jag mig att allt detta beror på att ni inte förstår bättre. När jag drabbas av svartsyn tror jag att ni vet precis vad ni gör och att ni struntar i resultatet bara ni får behålla passerkorten till Rosenbad.

Det hela är bottenlöst beklämmande.

Skäms.



Inga kommentarer: