lördag, januari 30, 2021

Elefanten i rummet


Elefanten i rummet och den tickande bomben.

Sveriges maktkorrumperade politiker och de enfaldiga riksnyhetsjournalisterna (mindre än tio undantagna) har skapat ett PK-klimat som misstänkliggör all social och kulturell kritik som på minsta sätt antyder koppling till islam. 




Ärkebiskopen har problem med det islamfientliga tankekomplexet och svårigheter med att tala om att kristna förföljs på svenska asylboenden.



Elefanten i debattrummet


Magnus Ranstorp

Idag lyssnade jag på ett reportage om ”Muslimska brödraskapet efter den arabiska våren” på Sveriges Radio Människa & Tro som sändes igår 28 januari 2021.
Mestadels handlade program om egyptiska Muslimska brödraskapet men halvvägs in i programmet går man över till att diskutera debatten kring Muslimska brödraskapet i Sverige. (28 min in)
https://sverigesradio.se/avsnitt/1661619
Själva skildringen om kunskapsläget hade tydlig slagsida och var partisk vad man lyfte fram - det hör man väldigt tydligt i reportaget. Man vill ge sken av att det inte finns belägg för våra påståenden som grundar sig i internationell forskning och som vi fört fram i debattinlägg. Denna förvanskning av vad vi vet och inte vet får inte gå emotsagd. Därför skrev jag följande till redaktionen idag:
****
Till redaktionen på Sveriges Radio programmet Människor och Tro
Ert inslag om eventuella kopplingar till Muslimska brödraskapet i Sverige av Sveriges Radio journalisten Edgar Mannheimer i SR Människor & Tro 28 januari 2021 var en partsinlaga snarare än objektiv skildring som bröt många perspektiv. Det var tydligt att materien och faktaunderlag inte hanteras korrekt då MB på europeisk nivå utelämnas helt. Ingen forskare hävdar att kopplingarna finns till egyptiska Muslimska brödraskapet utan till det europeiska Muslimska brödraskapets olika organisationer.
Brittiska säkerhetsmyndigheter i Muslim Brotherhood Review (ambassadör Sir John Jenkins och underrättelsekoordinator Sir Charles Farr) har slagit fast att European Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE) är definitivt Muslimska brödraskapets organisatoriska moderskepp i Europa. Vidare har internationell forskning bekräftat att Muslimska brödraskapet finns och är verksamt i Sverige. Dr Lorenzo Vidinos bok “The Closed Circle Joining and Leaving the Muslim Brotherhood in the West” (Columbia University Press, 2020) har flertal kapitel av svenska medlemmar ur Muslimska brödraskapet som utförligt beskriver hur dessa kopplingar ser ut. Exempelvis finns ett kapitel om Pierre Durrani vars resa in i svenska Muslimska brödraskapet beskrivs utförligt och vilka organisationer han verkade inom och genom. Denna bok har även intervjuat Kamal Helbawy som grundade europeiska Muslimska brödraskapet. Detta är bara ett axplock av seriös forskning som finns och som bekräftar kopplingar.
https://cup.columbia.edu/.../the-closed-circle/9780231193672
Kopplingarna till svenska aktörer och Muslimska brödraskapet är inte “luddiga” utan glasklara - det står t.om. i deras stadgar. Islamiska Förbundet i Sverige (IFiS) vid upplösning så tillfaller tillgångarna FIOE. Exemplen är många. Tillika har Ibn Rushd (vars ledarskap är/har varit ordförande i IFiS) haft liknande skrivningar i sina stadgar att deras tillgångar tillfaller IFiS (något de ändrat under galgen nyligen). Den första meningen som står i stadgarna är att “Ibn Rushd Studieförbund grundades 2001 på initiativ av Islamiska Förbundet i Sverige”. Utöver detta har ledande företrädare som Abdirazak Waberi samt Chakib Ben Mahklouf haft ledande positioner inom både FIOE och IFiS.
Kopplingarna beskrivs även utförligt i våra artiklar i tidskriften Kvartal - benämnd “högertidskriften” i reportaget.
https://kvartal.se/.../statsstodd-folkbildning-for.../
https://kvartal.se/.../statsstodd-folkbildning-for.../
Mannheimer tar heller inte upp Aje Carlboms andra rapport för MSB där kopplingar och strukturer tydliggörs. https://rib.msb.se/filer/pdf/28456.pdf (sid 25 & 28).
Dessutom finner jag det anmärkningsvärt att Mannheim nämner mig två gånger utan att ha tagit kontakt med mig och mina kollegor om hur kopplingarna ser ut. Tillika inte heller Aje Carlbom, Pierre Durrani, Sameh Egyptson eller andra som fokuserat på frågan. Vad som klipps in är en poddintervju med Magnus Norell. Mohammad Fazlhashemi som är med i programmet har aldrig forskat om hur dessa kopplingar ser ut i Europa - ändå tillåts han göra en värdering på underlag som han inte behärskar.
mvh
Magnus Ranstorp

Inga kommentarer: