Sidor

tisdag, juli 27, 2010

Korv- och grönsaksgryta


Korv och grönsaksgryta 6 portioner

Ingredienser:

1 stor purjolök
0,6 kg palsternacka
1 kg potatis
2 stora sötpotatisar
1 liten kålrot
0,8 kg morötter
1 medelstort broccolihuvud
ca 800 g falukorv
6 dl gammaldags mjölk
2 l vatten
Fond för 1,5 l/ 3 buljongtärningar

Tillagning

Skala och skär allt i små tärningar.
Koka kålrot och morot i fem min i okryddat vatten.
Lägg i palsternacka, potatis och sötpotatis, koka i ytterligare 25 min.

Stek under tiden den tärnade korven.

Efter kokningen blandas fond/buljongtärning i vattnet.
Blanda i korven, broccolin, purjolöken och mjölken.

Koka i minst tio min till. Smaka av och krydda efter behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar