Sidor

torsdag, februari 11, 2010

Semlor - Fettisdagsbullar - Fastlagsbröd eller Hetvägg


Som vanligt sätter Enköpingsposten fart på morgonslöa hjärnceller. Så även denna gråvädersdag. Nästa tisdag den sextonde februari är det fettisdag och då ska det frossas!

Klicka på rubriken!

Semla - Fastlagsbröd - Fettisdagsbulle - Hetvägg eller till och med Temla som Ture Sventon säger, får mina smaklökars minnesfunktioner att accelerera upp i högvarv. Bilden på hetväggsidan är fel. En äkta hetvägg är bara en ren bulle med het mjölk. Det var min favoriträtt under ett helt år när jag var barn och min mor fick baka fastlagsbröd varje vecka.

Många recept


Aaah! Smaken av säsongens första stora tugga med brödet, vispgrädden och mandelmassan, slår till och med ut nystekta sillfiléer med stekt lök och rostat franskbröd (som snart ska avnjutas).

Semletest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar