Sidor

torsdag, februari 12, 2009

Barns kost och hälsa


Rubriken är beteckningen för en konferens som hölls den fjärde februari på Norra Latin i Stockhom.

Jag såg den nyss på SvT24 och blev ännu mera övertygad om vikten av att undvika all färdiglagad mat.

Författaren Mats-Eric Nilsson redovisade de mängder av smak- färg-och konsistenstillskott som trycks in i våra kroppar varje gång vi äter något färdiglagat hemma eller på restaurangen.

Bland annat visade han upp förpackningen från Dafgårds hemlagade kåldolmar med potatismos. Innehållsförteckningen var en skräckhistoria med kemiska tillsatser som jag aldrig har hört talas om.

Dafgård hade dock den goda smaken att köpa massor av Mats-Erics böcker och har börjat sanera i sina kemikalieförråd.

Konferensen anordnades av Överviktigas riksförbund och här är deras pressinformation.

Mats-Eric Nilsson förklarade på ett engagerat och pedagogiskt sätt vatför vi ska laga maten själva och i möjligaste mån enbart ska använda råvaror som är närproducerade.

Klicka på rubriken och hälsa på hos Överviktigas riksförbund.
Det är definitivt min klocka på bilden och måttbandet är graderat i tum.

Jag hoppas att Mats-Eric blir vår nye livsmedelsguru.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar