Sidor

onsdag, april 18, 2007

Dagens lunchtips - Strömming




Köp djupfrysta strömmingsfiléer. De är färskare och billigare än de så kallade "färska" i färskfiskdisken.

Tina i rumstemperatur fyra timmar. När det är en timme kvar strimlas potatisen. Helst med en pommes-frites-strimlare. Det går fortare än för hand och så blir bitarna lika grova.

Pensla en emaljerad form med kallpressad olivolja och häll i potatisen. Ställ in ugnen på 225°C och placera formen i mitten. Rör om var tionde minut och efter cirka 40 minuter är stripsen lagom bruna. Krydda med kartoffelkrydda.
Jag använder en snabb bänkugn. I en vanlig förvärmd ugn blir tiden cirka 30 minuter.

När det är cirka tio minuter kvar för potatisen dras skinnet av strömmingsfiléerna. Olja in en stor stekpanna och stek filéerna på stark värme två minuter per sida. Ruska pannan då och då så att inte filéerna fastnar. Örtsalt och nymald vitperppar är allt som behövs för en delikatessmåltid.

Panering är trams sade Bill
Fisk är mums sade Bull
Bra artikel, men de glömde den godaste fisken av alla. Stekt Makrill med råstekt potatis och stuvad spenat är en första klassens delikatess. Makrill är rik på EPA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar