torsdag, september 26, 2013

Romer och polisen

Klicka på bilderna så blir de större

Politiskt korrekta kverulanter i de kränktas kör ylar nu högljutt över polisens kartläggningar av brottslingar eftersom det visade sig bli en överrepresentation av romer.
Som nästan alltid tidigare i liknande fall, kommer den här affären att ebba ut när de virriga rödvinsmurvlarna på dagstidningarna inte hittar någon att lägga snaran runt halsen på.


SR- "Däremot menar Peter Springare att det inte behöver vara fel och att det inte är konstigt om många ur samma grupp finns med i ett dokument, när polisen kartlägger en person och dennes närmaste omgivning. Han menar att i bland måste också barn registreras.

– Som exempel kan jag nämna, utan att gå in på vilka personer eller nätverk det handlar om, har jag själv utrett brott där vi haft bevakningsfilmer där vi brott begås av vuxna som använder sig av barn. Vi har alltså brott där det bevisligen är barn med, Peter Springare."


SR - Linslusen Svensson uttalar sig så här "Jag skulle tycka att det var oerhört allvarligt om det framgår att det här registret i huvudsak bygger på etnicitet, men jag har ingen anledning att spekulera i den frågan, jag vet för lite om det, säger Bengt Svenson." Därefter uttalar han sig i dramatiska vändningar för varje tillgänglig rödvinsmurvel.

SR - SR - SR - "Det finns inget uttryckligt förbud mot att ha med icke kriminella eller icke misstänkta personer i ett register, säger Sigurd Heuman vid Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (SIN), men däremot måste man anteckna i registret vilka som inte är misstänkta för brott."

Jag tror att hela den här hysteriska affären mynnar ut i att polisen har missat detta krav.

SvT - ""För tidigt att uttala sig"

– Rikspolischefen har gått ut och tagit ställning på ett för tidigt stadium och har kategoriserat det hela som oacceptabelt. Han borde i stället sansa sig lite och låta det sjunka in och undersöka var de här registrerna och kartläggningarna egentligen hör hemma och var de kommer ifrån, kontrar Peter Springare, polischef vid länskriminalen i Örebro.

Springare säger att han inte kan uttala sig konkret om de register över romer som Skånepolisen upprättat men att han tycker att rikspolischefen uttrycker sig för generellt.

– Vad jag vänder mig emot är det kategoriska fördömandet att registrera romer i det här fallet. Inom underrättelseverksamheten har vi möjlighet att registrera och kartlägga kriminella personer och nätverk, säger Springare.

Springare menar att det kan mycket väl vara så att de register som tagits fram i Malmö handlar just om det."

Ny Teknik - Dagen - Metro - ""Vill vi att polisen skall bli mer effektiva i sin verksamget och att det blir fler personer som lagförs för brott i vårt land så får vi nog tyvärr acceptera att polismyndigheten registrerar personer efter vissa typer av grupptillhörighet, även om en av dessa faktorer kan handla om utländsk bakgrund",

Slutklämmen från medierna kommer från latringropen Expo  "Det heter så vackert från regeringens sida att man ska inkludera romer och att integration ska vara ömsesidigt. Nu är ju allt vårt förtroende borta. Vi trodde att vi var en del av Sverige men där åkte vi på en nit, säger Rosita Grönfors, ordförande i Internationella romska och resande kvinnocenter."

Slutligen Lag&Avtal --

tisdag, september 24, 2013

Muslimer och kristna

Först hade vi korstågen när kristna arméer bemötte hotet från islam och nu har vi månskäreterrorn när muslimska terrorister bemöter hotet från kristendomen.

Klicka på bilderna så blir de större

Det börjar ljusna på publicistfronten nu när till och med DN visar i en ledare att de tredubbelt vänsterskruvade rödvinsmurvlarna har börjat inse att deras islamkramarskygglappar inte längre kan dölja verkligheten.

Jag har länge stått på tidningen Expos lista över Sveriges värsta islamofober men det tar jag inte på allvar eftersom de fyrdubbelt vänsterskruvade exporedaktörerna inte förstår vad fobi betyder men jag kan försäkra stollarna att jag inte hyser någon ogrundad rädsla för ett okänt hot utan ett förakt för dem som utövar terror i vidskeplighetens tecken år 2013.


Det är påtagliga och tänkvärda skillnader mellan
symbolerna för kristendom och islam

Däri finns sannolikt en del av förklaringarna till de våldsbejakande islamtrognas terrorism.

Kyrkans Tidning - Dagen - Dagen -
-

måndag, september 23, 2013

Muslimer och kristna. Del två

Klicka på bilderna så blir de större

Två moderata riksdagsledamöter med religiöst engagemang. Den till vänster jagas av dagspressens vänsterskruvade rödvinsmurvlar medan den till höger behandlas med silkesvantar.

Symboler för kristendom och islam


Dagen -

söndag, september 22, 2013

Bra kexchoklad är en mänsklig rättighet

Klicka på bilderna så blir de större
För många år sedan köpte jag ett tolvpack Eldorado kexchoklad på Willys när det var kampanjpris.

Då upptäckte jag att Cloettas kexchoklad var rätt trist i jämförelse. Smaken och konsistensen på Eldorados produkt var överlägsen Cloettas.

Då hade jag ingen aning om att Cloetta blandar in antibiotiska kemikalier i sitt godis.
Citat Metro: "

"Företagen Cloetta och Göteborgs Kex tvingades stoppa produktionen av Smörgåsrån, Kexchoklad och Sportlunch. Orsaken är att ett ämne som är förbjudet i livsmedelsproduktion inom EU hittats hos de svenska kexfabrikörerna.

Enligt Livsmedelsverket är dock halterna av kloramfenikol, som är ett antibiotikum, så låga att ämnet inte utgör någon risk för konsumenterna. De varor som finns ute i handeln kommer därför inte att återkallas.

Kloramfenikol har en bakteriehämmande effekt och har tidigare använts i stor omfattning som bredspektrumantibiotika. Ämnet är billigt och kan användas för att bekämpa många olika bakterier.

Numera används det dock sparsamt i Sverige. Skälet är att en känd biverkning, när ämnet använts för att behandla infektioner, är risk för allvarliga skador i benmärgen. Ämnet kan också skada blodet.

I dag används det främst för att behandla ögoninfektioner."
SR
-

tisdag, september 17, 2013

P1 Morgon i Sveriges Radio

Klicka på bilderna så blir de större

Radioprogrammet P1 morgon var länge en tummelplats för egotrippade gaphalsar som Lasse Johansson och Camilla Kvartoft.

Sedan de rensades bort, är stämningen bättre men fortfarande gäller regeln att inte lyssna på den som intervjuas vilket gör att följande är de intervjuades vanligaste svar på frågor: "Som jag nyss sade".


Ibland blir fånigheterna bevis på rena hjärnsläpp som i dag med de illegala vapnen och Antonia Ax:son Johnson som ämnen.

Utsökt förträffliga intervjuade fick utstå pinsamma frågor från den annars pålitliga Anna Hernek som var ljuset i mörkret när de aggressiva Johansson & Kvartoft härjade med offren.

SR - SR - SR -
-

lördag, september 14, 2013

Fredagen den trettonde i nionde 2013

Klicka på bilderna så blir de större


I går fredagen den trettonde september ville Akademiska Sjukhuset leka med min gamla kropp som ett inslag i deras statistikuppbyggnad.

Jag fick lägga mig på en brits och en ung vacker kvinna förde sensorer fram och tillbaka över magen och halsen.

Efter undersökningen önskade hon mig välkommen om fem år och jag svarade att jag knappast lever då med tanke på att min tankspriddhet tilltar och min lust att köra fort med motorcykel tilltar i samma utsträckning.

Om jag lovar att åka en sväng med dig om fem år, kan du väl vara lite försiktigare, blev kommentaren.

Vi får väl se hur det blir men jag slog i alla fall personligt rekord Uppsala - Enköping. Under 30 (censurerat) från port till port och hade inte ens ett tillbud så otursfredagen hölls i schack och fartkontrollkamerorna var sannolikt avstängda. Medtrafikanterna hade överseende med den gamle fartdåren och resten av dagens hojutflykter blev harmoniska.


Allt i bloggen om fredagar med ordningsnumret tretton finner du om du klickar ►här
-

torsdag, september 12, 2013

Syrienkrisen akt fem

Klicka på bilderna så blir de större


Medan Barack Hussein Obama ägnar sig åt sin pudelkennel, tar Vladimir Vladimirovich Putin initiativet och förhoppningsvis kan hans utspel stoppa mördandet av oskyldiga barn för en gångs skull


Jag har skrivit det förr och skriver det gärna igen: Vladimir Putin är en hårding och måste vara en hårding för att kunna regera ett korrumperat land med oligarker som roffar åt sig varenda rubel som inte är fastkedjad och som gärna tar livet av den som står i vägen

Det där brevet kommer att gå till historien som det Nya Rysslands försök att ta över initiativet i en internationell storkonflikt
SR - SvD - Metro - DN - SvTThe New York Times -

Allt i bloggen om ObamaKlicka
Allt om Syrien i bloggen◄Klicka
Allt i bloggen om Putin◄Klicka
-

Nine eleven

Klicka på bilderna så blir de större


Det är inte politiskt korrekt att ens antyda ett samband mellan islam och terrorism men muslimernas egna symboler är övertydliga.

De så kallade moderata muslimerna hittar alltid en passande bortförklaring varje gång som brutalt våld ackompanjeras med ylandet: "allahu akbar".

Koranen och svärden samt koranen och gevären är symboler som används i muslimska organisationer och deras inflytande är obestridligt.

Fredens religion har sin bas i en bok som inte får ifrågasättas eftersom det står i boken att den beskriver en absolut sanning.

Detta djävulska cirkelresonemang kompletteras med tusentals detaljerade instruktioner om hur ett rättrogen ska hantera vardagssysslorna.

När muslimerna ber måste de be vid rätt tidpunkt och på rätt sätt för att deras gud ska godkänna bönen.

Islams böneregler

Det är naturligt att den som tror att det finns en allsmäktig gud som kräver alla dessa idiotiska ritualer av sina tillbedjare, kan programmeras till vilka gärningar som helst.

Det här hände för att det finns galningar som tror att de skyddar en död profet om de begår besinningslöst våld i hans namn


Nazismens och kommunismens tvångströjor avslöjades med humor och stolligheterna i islam sammanfattas med mörk humor här

Svärdsverserna i koranen inspirerar efter 1400 år arga unga män som anser att Muhammeds testamente utgör deras rätt att döda alla otrogna och den här är rena stridsuppropet för de hjärntvättade-

onsdag, september 11, 2013

Syrienkrisen akt fyra

Klicka på bilderna så blir de större


Efter att tsar Putin kungjort hotet om att ryska sjöstridskrafter kan anfalla amerikanska som en försvarsinsats på Syriska administrationens sida, kanske Uncle Obama börjar inse vidden av sitt gläfsande.

Kanske inser han också att om ett enda barn dödas i en amerikansk attack, gör det Obama till samma sorts skitstövel som Assad.

Det är inte antalet mördade barn som räknas!


Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över när verklighetens konsekvenser blir påtagliga

söndag, september 01, 2013

Obamas pudel - Syrienkrisen akt tre

Klicka på bilderna så blir de större

Jag upprepar det jag skrev i går: "Om President Obama ger order om en vedergällningsattack mot Syrien och ett enda barn dödas, är han en lika stor skitstövel som Assad. Det är inte antalet barn som mördas, som definierar mördaren, det är avsikten! Om en attack genomförs nu är det en bestraffning och inte en försvarsinsats."

Citat SR: "Barack Obama slog till bromsen i ett läge när presidenten som ville ha bredast möjliga stöd - på hemmaplan och i världen - för en begränsad militär attack mot Syrien istället fann sig stå nästan ensam - med hemmaopinionen mot sig och tunt internationellt stöd"
SR - SvD - SR -

Kanske har Uncle Obama insett att oskyldiga kommer att mördas om han ger anfallsorder.
Allt i bloggen om ObamaKlicka
Allt om Syrien i bloggen◄Klicka

-