tisdag, februari 26, 2013

Svenska Kyrkan och islam


I Svenska Kyrkans ledarskap med ärkemesen Weiryd i spetsen, har utarmningen gått så långt så att kritik mot kristendomen välkomnas som nödvändigt ifrågasättande och befogad skepsis.

Samtidigt reagerar dessa kyrkoledare negativt på islamkritik och Gud nåde den präst som inte sjunger islams lov.

Helena Edlund och Annika Borg har gång på gång hamnat i fokus för att de talar klarspråk om den primitiva vidskeplighet som andligt förslavar 1500000000 människor på Jorden.

Inte en enda gång har ärkemesen Weiryd ställt upp för dessa och andra modiga präster som tydligt ställt sig på kristendomens sida i en värld där kristna förtrycks i alla samhällen där islam får makt.


Många av mina vänner är präster och jag har stor respekt för deras hängivna arbete i godhetens tjänst.

Därför blir jag förtvivlad och arg när jag ser de politiskt korrekta kyrkoledarna uttala sig i islams tjänst utan att ha en aning om vad denna bisarra vidskeplighet innebär i grunden.

Tidigare i bloggen om Kyrkan och islam:
17/10 2012
2/10 2011
6/9 2011

22/8 2011

Helena Edhom om den tysta rädslan
Kyrkans socialdemokratiska megafon

Konsten att tysta en präst

KT -  Det är inte bara i Bangladesh som muslimer kräver dödsstraff för alla islamkritiker. Det är snarare regel än undantag att muslimer ylar om vedergällning varje gång deras profet ifrågasätts. SvD
Allt i bloggen som berör Kyrkan
-

måndag, februari 25, 2013

Andligt gym

En bild från mitt andliga gym
-

-

söndag, februari 24, 2013

UAV - Drönare i miniformat

Klicka på bilderna så blir de större
Från DN"I framtiden när du ser en fågel sitta på en telefontråd – titta igen. Det kan vara ett nytt, flygande vapensystem. Som är ute efter dig."
Krig är alltid resultat av maktgalna mäns prestige och oftast blir civila oskyldiga de flesta som offras.

Bomber och missiler skonar ingen i nedslagsområdet på grund av sin enorma förödelsekapacitet.

Helst skulle jag naturligtvis se ett omedelbart stopp för alla väpnade konflikter, men så länge detta bara är en dröm, ser jag med tillfredsställelse att vapenbärande minidrönare har utvecklats till fungerande vapen.

National Geographic
"The Falcon can fly for an hour, and it’s easy to operate. “You just put in the coordinates, and it flies itself,” says Benjamin Miller, who manages the unmanned aircraft program for the sheriff ’s office. To navigate, Johnson types the desired altitude and airspeed into the laptop and clicks targets on a digital map; the autopilot does the rest. To launch the Falcon, you simply hurl it into the air. An accelerometer switches on the propeller only after the bird has taken flight, so it won’t slice the hand that launches it."
-

lördag, februari 23, 2013

Den arabiska vintern

Klicka på bilderna så blir de större

När de brutala diktatorerna i Mellanöstern / Nordafrika en efter en störtas av de så kallade frihetskämparna, handlar det oftast om att fundamentalistiska muslimska klanledare konkurrerar om de nya tillgängliga maktpositionerna.

De stora förlorarna är då kvinnor och kristna.

Det har snart alla utom halvrören i Miljöpartiet, kommunisterna och den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen insett.

När de till sist måste förstå att verkligheten ger en rätt otäck bild av islam, kommer de sannolikt att skylla på den svenska utrikespolitiken.


Det lägger sig ett iskallt bälte över Mellanöstern och Nordafrika där våldet och förtrycket mot kvinnor och kristna nu är en realitet som bara de politiskt korrekta blundar för. Det muslimska brödraskapet plågar det egyptiska folket. Det fundamentalistiska Ennahda pinar tunisierna och i Syrien pågår klankampen som gör livet svårt för kvinnor och kristna.SR Konflikt - SR sammanfattning arabvåren
-

Smite och Flynano februari 2013

När något verkar för bra för att vara sant är det sannolikt en bluff och så förhåller det sig högst sannolikt med projekten Smite och Flynano.


En modifierad Messerschmitt KR200 och en liten propellermaskin där föraren sitter en meter bakom propellern mitt i draget.

Apparaten med tre hjul, kommer aldrig att bli en kommersiell produkt och det kommer inte heller den besynnerliga bevingade kanoten att bli. 

På sin nyhetsblogg visar flynanofolket upp en testflygning där propellern märkligt nog fastnar i samma position på alla delbilder.

Klicka på bilden och titta på videon

Förklaringar till att det handlar om två försök till bidragsförsörjning finns i blogginläggen här nedanför.

I kommentererna försöker de produktansvariga att bortförklara orimligheterna men de misslyckas naturligtvis.

Smite september 2012
Smite oktober 2010
Smite mars 2010
Smite mars 2009

Flynano juni 2012
Flynano april 2011
-

fredag, februari 22, 2013

Näthat och hatkonst

Klicka på bilderna så blir de större


Som vanligt hittar jag guldkorn i Enköpingspostens ledare och den här gången handlar den om kränkthetens kör som ylar i högan sky varje gång deras anarkistiska socialistiska ideal och eller islam / multikulti ifrågasätts.

Hatpredikanterna Åsa Linderborg, Lena Sundström, Jan Guillou med flera knäppgökar, drar på sig offerkoftorna varje gång deras omvärldsanalyser blir belysta samtidigt som de sprider den vidrigaste dynga i sina spalter.


Svenska Kyrkans ledande företrädare verkar vara fascinerade av Elisabeth Ohlson Wallins förmåga att klippa och klistra bilder som driver med kristendomen men nu har bildbyrån Scanpix tröttnat på bildprovokatören Ohlsons trams.

Mitt bildmontage visar en av Ohlsons krucifixmodifieringar invid den berömda turbanbomben som gör muslimer skogstokiga till den grad att de spränger bränner och mördar för att återupprätta idolens heder.

Krucifixbilden har inte fått gummiryggen Weirud eller någon annan av kyrkoledarna att gå i taket trots att den rimligtvis borde vara minst lika kränkande för en troende kristen som turbanbomben är för muslimerna.

Det är ju faktiskt lättare att finna samband mellan islam och bomber än det är mellan kristendom och homosexualitet.

Helle Klein är en prästvigd representant för hatpredikanternas gestapo och hon har satt i system att med alla till buds stående medel, svärta ned goda präster som står för Kyrkans frimodighet. Kleinattackerna på Annika Borg och Helena Edlund borde vara pinsamma för ärkemesen men det finns sannolikt politiska band som förenar solidariskt.

För Kyrkans högsta ledning verkar kristendomskritik vara vällovllig och islamkritik förkastlig.

Det är mycket märkligt!

Jag delar inte Snaphanens alla åsikter men den här krönikan är en absolut fullträff!

Jag tänkte citera valda delar men allt är så bra så att det blev för svårt.

Här är dock något som måste upprepas så länge biskopar hämtas ur vänsterträsket:

"Ytterst vilar ansvaret för Helle Kleins och Seglora smedjas framfart givetvis på biskopen i Stockholms stift Eva Brunne, som använder biskopskräklan till att banka in vänsterpolitik och “antirasism” i den kyrkliga tjänsteutövningen och låter Helle Klein och de övriga hetsarna på Seglora smedja hållas."


Bilden på Kungens pizzafest med laCamilla är faktiskt rätt fyndig med tanke på Tjabos klantigheter, men det är också den enda av Ohlson Wallins bilder som jag gillar.

Uppdatering Ekot
Ohlsons märkliga pudel-

torsdag, februari 21, 2013

Korvakademien för godare korv

Klicka på bilderna så blir de större
Efter en barndom utan korv men med gott om kött, blev jag präglad.

Korv är bland det godaste mina smaklökar kan få uppleva, men det ska vara god korv och det är inte så vanligt i hyllorna hos Coop, ICA och Willys. Dock finns där lysande undantag som alltid representeras i mina fryshyllor hemma. I dag blev det Norrmalms choritzogrillare från Melkers och i morgon blir det sannolikt något från Andersson & Tillman. Den godaste korven får jag dock från Tillmans i Bollnäs


På väg hem från gymmet i morse, hörde jag på Radion att det finns något som heter Korvakademin vilket gjorde mig extra euforisk som pålägg på lyckokänslan efter en gym-urladdning


Deras korvspecifikationer och bilder från Korvfestivalen.
-

Lars Vilks - Rondellhund och Reepalu

Klicka på bilderna så blir de större
Nu är det dags igen!

Rondellhundarna ska ställas ut och den här gången i själva härdsmältans Malmö


Fähundarna som vill ha inskränkningar i vår lagstadgade rätt att fritt tänka, tycka och trycka, finns på dagstidningsredaktionerna och i riksdagen samt på Gummiryggen Reinfelds departement


-

EkotNu skall det i alla fall göras ett försök att bryta isen och häva den censur som profeten åtnjuter som religionskritiskt undantag på grund av den starka brygd som kombinationen av skräck och rasism utgör, skriver Lars Vilks på sin blogg

Om Malmös muslimer har det minsta av sunt förnuft, låter de utställningen passera utan uppmärksamhet

EkotI princip hela dagen Henrik Rönnqvist inbokad för intervjuer om utställningen. Många medier är det som vill prata med honom den. I går hade han möte med Polisen om säkerheten inför utställningen, och menar att han fått tillräckliga garantier för att kunna genomföra den

Modus operandi är hot och rabalder men kanske har malmömuslimerna lärt sig att all ideologi får karikeras i i vårt land med lagstadgad rätt till fritt tänkande, tyckande och tryckande

SvDMalmö stad kallar till krismöte sedan det blivit känt att konstnären Lars Vilks ska ställa ut sina verk på ett galleri i Malmö i sommar. - Jag hoppas att inte en enda människa besöker galleriet, säger Ilmar Reepalu (S).

Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, hoppas på ett publikfiasko.
SvDReepalu säger också att han inte vill spekulera om eventuella våldshandlingar i samband med utställningen, men han konstaterar samtidigt att: – Men det kommer i vart fall att innebära att polisen får mindre över till brottsbekämpning när det går åt väldiga resurser att bevaka utställningen.

Bara spekulationerna om muslimernas våldsbenägenhet, bör leda till eftertanke!

Jag hoppas att PK-mediernas ryggradslösa rödvinsmurvlar omprogrammeras av allt som händer omkring denna bisarra vidskeplighetsideologi.

Våldshandlingar vill Malmö hur som helst inte ha och kallar därför redan nu till ”akutmöte med representanter för olika religioner i Malmö”. Dialogforums Björn Lagerbäck berättar att under detta möte ska han ”mana alla till att inte gå till våldshandlingar i sin upprördhet, för då förlorar man själv på det”.

Tjusigt. Det huvudsakliga skälet till att avstå våld är att alltså att man inte vinner på det??

Vilket glänsande principfast försvar för både yttrandefrihet och ickevåld…
-

onsdag, februari 20, 2013

Mästergatan i Enköping förlängs

Klicka på bilderna så blir de större
Mästergatans förlängning kanske kan avlasta morgon- och eftermiddagstrafiken via Salatullen och det är bra att cykel- och gångvägen får vara kvar. Att bäcken får flyta i en tunnel under vägen, kommer knappast att skada den så jag ser fram mot ytterligare en trafikförbättringsinsats.

Vi får se om det blir en liten fiskdamm också i Kyrkoherdens fiskevatten. Det vore trevligt.
-

tisdag, februari 19, 2013

Hästkött på tallriken

Klicka på bilderna så blir de större
Hästhysterin breder ut sig och visst finns det fog för oro om det serverade hästköttet kommer från oseriösa leverantörer där det kan handla om hästar som har medicinerats på ett sätt som gör köttet olämpligt att äta.
Bortsett från riskerna med tillsatta kemikalier, har jag inga invändningar mot att bli serverad hästkött som alternativ till nötkött
Det som stör är i huvudsak att hanteringen verkar vara en bas för kriminalitet samt att veterinärkontrollen är bristfällig. Om köttet har hanterats i många led, finns det dessutom skäl att ifrågasätta färskheten
För övrigt ser jag gärna att Burger King har hästkött i hamburgarna och jag kommer även fortsättningsvis att besöka Minerva för lunch som jag ofta gjort de senaste 45 åren

SvD - SvD - Ekot - Ekot - Ekot
-

måndag, februari 18, 2013

Centerpartiets senaste idéprogram

I dag 18 februari presenteras det nya idéprogrammet inför valet 2014 och det är rätt bra. Här har jag bara tagit med det som jag uppskattar mest

Klicka på texterna så blir de läsbaraFortfarande är det en bit kvar till de glömda idealen, men vi är på väg åt rätt håll nu
Ekot - SvD - SvD -

-

söndag, februari 17, 2013

Centerpartiet och verkligheten

Klicka på bilderna så blir de större
Dagens presentation av Sifo-mätningen februari 2013 ger inga vällustrysningar i ryggen för en centerextremist.

Dock ger det inte oro för valresultatet eftersom det är tydliga budskap som har förmedlats till Annie Lööf och Michael Arthursson från centerdistrikten.

Det är väldigt gott om tid för omfokusering av målgrupper.

Även om rösterna från landsbygdens folk inte kommer att rädda Centerpartiet, finns det känslor för landsbygden hos många storstadsmänniskor och ett parti som tydligt kämpar för hela Sverige kommer att mötas av sympati även från stadsmänniskorMed en rationell marknadsföring av genuin centerpolitik kommer Miljöpartiets halvrörsmuppar att framstå som de charlataner de verkligen är.

För dem är makten långt viktigare än miljömålen och även om Piff & Puff just nu har en behaglig uppgång, kan Annie Lööf vända opinionen långt före valet 2014 men då krävs det att hon lyssnar på rörelsen och beskriver verkligheten för alla flummiga streetyuppies som värnar mera om polyamori än om miljöteori


Ekot: Miljöpartiets ökning är den enda statistiskt säkerställda förändringen.

SvD: Den enda statistiskt säkra förändringen i den här mätningen är Miljöpartiets uppgång med 2 procentenheter.

Miljöpartiets opinionsstöd beror på att väljarna ännu inte har genomskådat MP-mupparnas agenda.

SvD: TT: Varför går det så dåligt för KD och C?

– De har allvarliga identitetsproblem inför väljarna. Vilka är de? Det vet inte väljarna. Centern försöker ta tag i det nu med sitt idéprogram, och det är den typen av arbete som behöver göras.


-

lördag, februari 16, 2013

Lördagsreflektion

Klicka på bilderna så blir de större
Ett brustet hjärta kan läkas när många goda hjärtan samverkar och bygger upp kraften som krävs för att leva harmoniskt i vardagen

Radioprogrammet Vid dagens början påminde mig i morse om att de sociala banden är viktigare än blodsbanden för livskvaliteten


Mitt liv har gått från desorienterat kaos till strukturerat kaos under det senaste året och detta enbart tack vare några kloka unga kvinnor som har visat mig det stora som kan finnas i det lilla.
Jag brukar dagdrömma om alternativa livssituationer men just nu känner jag att det vore en nåd att få behålla nuvarande läge så länge som möjligt.

Min omvärldsanalys har skiftat fokus och jag börjar släppa tankarna på alla fel jag har gjort och i stället försöka göra rätt i fortsättningen.
-

fredag, februari 15, 2013

Kärnkraften avvecklas

Klicka på bilderna så blir de större
I takt med Europas staters beslut om att kärnkraften ska bära alla sina kostnader för råvaruutvinning, säkerhetskontroller, forskning och försäkringspremier, inser energiproducenterna att det är dags för avveckling i stället för utveckling.

Väldigt många kärnkraftverk börjar bli väldigt gamla och i en del av dem är säkerhetskulturen väldigt dålig vilket gör att risken för en fatal olycka blir större och större. (avsiktligt trefaldigande av ordet väldig)
Den här energiomvandlingsprincipen ser enkel och säker ut, men den kräver ett seriöst säkerhetstänkande från all produktionspersonal.

Jag vill inte måla fan på väggen, men gärna på kärnkraftsavfallstunnorna
Kärnkraftnotan
Vetenskapsradion  -  Ekot  -  SR Minnen  -  SR Vetenskap  -  Ekot  -  Ekot  -  Allt i bloggen om kärnkraft  -

Uppdatering 16/2

Ekot: "Vattenfalls vd Öystein Löseth säger i dag i Ekots Lördagsintervju att han tror på en framtid för kärnkraften i Sverige. – Jag tror, om jag uttrycker mig personligt, att Sverige kommer att bygga ny kärnkraft."

-