söndag, januari 22, 2012

Ständigt dessa socialdummokrater!

Klicka på bilderna så blir de större
Nu är det dags att leta en ny S-ledare igen!

När Ingvar Carlsson avgick ville Mona Sahlin bli Mååna med folket och talade oftast om sig själv som tredje person. Det kanske hade lyckats om hon inte varit en genuin fifflare som hade passat bäst i myglarmyndigheterna där alla kliar varandras ryggar och avslöjanden leder till karriäravancemang.

Mååna begrep aldrig det sofistikerade politruksystem som Olfof Palme byggde upp och som Ingvar Carlsson förvaltade. Hon trodde att en statsminister kunde fungera med pladderförmåga som främsta egenskap.

Göran Persson trodde att han kunde negligera politruksystemet och blev till sist trängd in i ett hörn.

Håkan Juholt insåg nog aldrig att han var statsministerkandidat och satsade på en stå-upp-komiker-strategi.

Dessa tre egofixerade S-märkta karriärister har slagit sönder det mygelsystem som Palme och Carlsson så skickligt byggde upp och nu reser sig Carin Jämtin ur S-pillrorna för att mala ned resterna till kompostråvara.
 Carin Jämtins mest kända meriter handlar om fågelholkar, könsneutrala toaletter och butlers i T-banan!

Jag ser fram emot en roande vårsäsong av S-åpaserien S-tollarna på S-veavägen 68. Förhoppningsvis får vi se utflyttning från LO-borgen och knaskansliet.

SvD om fyra av deltagarna i vårens politiska parodi.

Några medierektioner efter de senaste juholtarna:

SvD ”Socialdemokraternas kris bär inte Håkan Juholt skulden för. Den grundmurades av Göran Persson och Mona Sahlin och ett helt parti som började se regeringsmakten som viktigare än vad makten kunde användas till” -

SvD "Många av de socialdemokratiska väljarna har under de senaste månaderna flytt till soffan och Miljöpartiet – och även rakt över blockgränsen direkt till Moderaterna". -

Gråsossarna som makligt reste sig från soffan och släpade sig till vallokalerna för att stoppa i de valsedlar som de ser på som Ulf Ekman ser på Bibeln, stannar nog hemma under valet 2014.

SR Ekot om fallskärmar

SvD om jakten på en ny S-ledare

SvT Debatt med korkade Grönings, för en gångs skull klarögda omvärldsanalys. "Den totalitära maktstrukturen måste brytas. Socialdemokratin är ju trots allt ett folkrörelseparti. Människor måste få känna att deras röst har betydelse och förstå att partiets folkvalda faktiskt representerar dem och inte är sig själva nog. Idag är det nästan bara de förtroendevalda kvar i partiet, så när ledningen säger att politiken är förankrad handlar det alltid om de närmast sörjande".

SvD  om behovet av en enande efterföljare till Branting, Hansson och Erlander.

Sydsvenskan "Socialdemokraternas kris bär inte Håkan Juholt skulden för. Den grundmurades av Göran Persson och Mona Sahlin och ett helt parti som började se regeringsmakten som viktigare än vad makten kunde användas till" -

SvD om Juholts sista juholtare.

SvT Rapport om Juholts sista juholtare "Jag var Åsa Nisse. Jag skulle hålla mig till det. Men kontrasten roade mig, jag blev uppiggad av att se förvirringen".

SvD om svallvågorna efter Juholts magplask.

Uppdatering dagen efter:

Juholts egen uppfattning om misstagen i SvD, SvT och SR. Tillförordnad ordförande Jämtin om den närmaste tidens krisbehandling Länk.
SvD om kaoset  "Man kan samtala om politik med en tillförordnad partiledare, men kan inte driva politik som med en riktig partiledare. Det kan säkert bli en förlorad vår, men mindre förlorad än om kaoset hade fortsatt."

" Partiets politik har kommit i bakgrunden när fokuset i stället hamnat på det sviktande förtroendet till Håkan Juholt."

Det är på grund av att S saknar
politik som fokus har skiftat!

SvD om hur Lag Juholt nog blir utröstade ur S-åpan.
SvD om hur Juholt fick silkessnöret.
Wiki om en otidsenlig ideologi

Uppdatering 23/1
SvT - SR - SvD - SR -
Uppdatering 24/1 - Klicka på ledarartikeln och läs om hur socialdemokraterna har tappat sin grundideologi.

-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett råd till SVT, ge Marianne Rundström en sobril innan sändning.
Hon är ju helt förstörd över sossarnas elände.

Hon hånlog med hela ansiktet när Reinfeldt visades med sin fråga vem som leder oppositionen...

Fru Rundström kan få en hjärtinfarkt om sossar inte tar tillbaka makten.

Germund sa...

Det finns många S-ympatisörer på SvT och de utnyttjar utan skrupler sina möjligheter till S-propaganda.