tisdag, januari 24, 2012

Opinion mot omskärelse av barn


Den här bloggen fylls vanligtvis med mina mer eller mindre väl underbyggda antaganden och påståenden, men det här inlägget innehåller mest viktiga citat från SvD

Citat:
Vi vill att alla barn skyddas mot icke-medicinskt motiverade ingrepp oavsett skälen för dessa ingrepp och oavsett i vilket kulturellt eller religiöst sammanhang barnet föds.

Detta är fullständigt kristallklart för alla fritt tänkande människor!

"Det är en märklig asymmetri att hävda att bortopererandet av en ”skinnbit” skulle vara betydelselöst för de små barn som den sitter på men avgörande för två världsreligioners vara eller icke vara. Men judendom och islam är naturligtvis oerhört mycket mer än omskärelsen av barn."


För vidskepliga programmerade medvetanden är barnmisshandel ett offer till Gud


"Det är också viktigt att i detta sammanhang synliggöra pojkar i muslimska familjer. Den överväldigande majoriteten av dem som omskärs har den bakgrunden."

Muhammeddyrkarna har så många tokigheter för sig så att det har samlats i ett speciellt inlägg här och i flera här

"Vi har med öppna ögon tagit ställning i vad som är en rättighetskonflikt mellan vuxnas rätt att använda små pojkars kroppar för religiösa manifestationer och pojkarnas kroppsliga integritet. I den konflikten har vi tagit ställning för barnets integritet."

Artikeln undertecknas av Staffan Bergström som är professor em, Internationell hälsa, Karolinska Institutet, Annika Borg som är teologie doktor, debattör och präst, Christer Sturmark som är ordförande förbundet Humanisterna och Bengt Westerberg som är före detta socialminister.

Tidigare i bloggen om de tokreligiösas barnmisshandel här
-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Knulla längre kan ju aldrig vara fel?
Avsugning blir ju lättare oxå för tjejen!

Anonym sa...

sicka rationaliseringar!