onsdag, juni 29, 2011

Nio månader med saknad,sorg och smärta

Klicka på bilden så blir den större
I går var det nio månader sedan mitt livs värsta ögonblick inträffade och i dag känns saknaden, sorgen och smärtan outhärdlig.

Minnet av Jonny
-

Mystisk gäst var fäbroms

Klicka på bilderna så blir de större
I morse när jag satt och läste Enköpingsposten på altanen, kom denna stora insekt på ett brummande besök.
Först trodde jag att det var en bålgeting och när den gång på gång flög tätt intill mitt ansikte, tog jag flugsmällan och klappade till.
Det var ingen geting, men vad det var, hade jag ingen aning om. Stor var den i alla fall.
Det blir insektsspaning i kväll tills jag kan identifiera odjuret.
Uppdatering: Fäbroms heter monstret och på engelska Tabanus bovinus.

tisdag, juni 28, 2011

Rapport från plantagen

Klicka på bilderna så blir de större

Förra året skördade jag tomater 13/6 och det ser ut att bli en månad senare i år, men det blir minst 20 kg vindruvor i stället för 0,3 kg som förra året.

Pumporna växer groteskt i sina uppvärmda 20-liters träkrukor.

Under två veckor har jag kunnat äta mig mätt på jordgubbar med yoghurt till frukost. För tre år sedan klippte jag en kvist från en svartvinbärsbuske och stack ned i jorden. Nu ser det ut att bli många svartvinbärsfrukostar om ett par veckor. Röda krusbär tar sig bra men de gröna uteblir helt i år.
-

måndag, juni 27, 2011

Strängteorin kräver en dynamisk konstant


Enbart fem procent av den massa som omger oss, kan verifieras eftersom resten inte reflekterar mänskligt genererad strålning på ett för människor observerbart sätt.

Trots detta gigantiska hinder för utforskningen av de minsta beståndsdelarna, fortsätter fysikerna med diverse matematiska volter med femdubbel skruv i pik.

Min dotter Agneta kom för tolv år sedan på att den dynamiska konstanten Å kan lösa alla till synes olösliga ekvationer.

Å är obegränsat flexibel och kan därför petas in på flera ställen i en ekvation och ges de värden som krävs för att uppnå matematisk balans.

Fysikerna i CERN och på andra avancerade lekplatser har tillämpat Å-principen i många år, men de kallar Å-basen för strängar och Higgs partiklar.

När de verifierbara forskningsresultaten vägrade infinna sig bortom kvarkar och leptoner, tvingades fysikerna uppfinna möjliga mindre partiklar vilket kräver tillämpning av Å.

I morse berättade Vetenskapsradions chef Ulrika Björksten om de senaste forskningsberättelserna. Lyssna Problemet är att än så länge har ingen lyckats verifiera att strängteorin stämmer. Professor Ulf Danielsson, som är en av dem som står bakom den internationella strängteorikonferens menar att den kan komma att testas vid partikelacceleratorn LHC i Cern i Schweiz:

– Det kommer att finnas en möjlighet med de nya partikelacceleratorerna att kunna testa vissa varianter av strängteorin, där de typiska energierna är ganska låga och de extra dimensionerna är rätt stora, säger Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet.

Så här skriver Ulf Danielsson

Kvalificerade gissningar enligt min ringa mening!

Så länge endast 5 procent av möjlig materia/energi kan observeras, handlar det om världens dyraste lekstugor och den här veckan samlas världens strängbyggare i Uppsala för att öva på Å. Mera om spektaklet här
Wiki om strängteorin
-

lördag, juni 25, 2011

Brottsstatistik med etnisk orientering

I våra grannländer Finland, Danmark och Norge råder inte samma dumhetens politiska korrekthet som i Sverige.

Där görs statistiska sammanställningar av brottslighetens etniska aspekter och i Norge har nyligen den statistiska centralbyrån redovisat ett resultat. SvD

För den som följer utvecklingen i Rosengård, Backa, Rinkeby, Gottsunda och andra svenska problemområden, råder inget tvivel om att resultatet skulle bli ungefär samma om en liknande statistik kunde upprättas i Sverige.

Eftersom geléryggen Reinfeldt och hans dhimmifierade medarbetare inte vill veta hur det förhåller sig, kommer det aldrig att presenteras officiell statistisk över den etniska fördelningen inom brottsligheten i Sverige.

Om det svenska folket mot all förmodan skulle våga rösta fram en ny regering vid nästa val, kommer det sannolikt att bli ännu värre eftersom S, MP och V anser att etnopolitiska ställningstaganden är rasistiska.

Statistik BRÅ

Här kan du ta fram sorterad statistik med flera parametrar men en etnisk sortering är inte tillåten.

Det här är det närmaste du kan komma.

Här kan du se hur det ser ut på olika orter.
-

fredag, juni 24, 2011

Midsommarafton 2011

Klicka på bilderna så blir de större
Det blev midsommarfirande med picknick i gröngräset på Härkeberga Kaplansgård även i år och som vanligt inledde spelemännen festligheterna

Först dansade folkdansgillet och sedan var det gästernas tur
Jag lyckades fånga in den fagraste mön i trakten
Om midsommarfirande: SvD   Wiki  - Nordiska Museet

Mitt midsommaraftonsfirande sedan 2006 här. 2008 blev en hemmadag på grund av regn och kyla.
-

onsdag, juni 22, 2011

Primitiv vidskeplighet som ideologisk bas

Klicka på bilderna så blir de större
Dansgruppen DV8 tar en stor risk när de ger sin föreställning om islam och yttrandefriheten. De intervjuar bland andra, Ayaan Hirsi Ali islamkritiker och förre detta parlamentsledamot i Nederländerna samt Flemming Rose, kulturredaktör på Jyllandsposten, men avstår från att visa muhammedkarikatyrerna på grund av rädsla för muslimers våldsamhet.

När Jesus Josefsson avbildas i mindre smickrande sammanhang, blir några pingstmuppar lite sura och muttrar något om brist på respekt för religiösa symboler.

När satirtecknarna tar tag i muslimernas idol Muhammed, blir hela den muslimska världen skogstokig.

Till och med muslimer som är födda och fostrade i Sverige, börjar yra om yttrandefrihet under ansvar och med hänsyn. De bildar kränkthetens kör och ylar med offerretorikens ord.

Min grundlagsskyddade rätt att fritt tänka, tycka och trycka ska respekteras även av vidskepliga dårfinkar och står de inte ut med frihetens villkor, kan de vad mig anbelangar, dra käpprätt till valfri öken.

SR
"Yttrandefrihet och censur när Europa möter islam – det är ämnet danskompaniet DV8 tar upp i sin nya uppsättning Can we talk about this?"

"Can we talk about this vill belysa censur i religionens namn och i det här specifika fallet islam. Man har intervjuat en rad kända människor, många muslimer, som själva råkat illa ut när de tagit ställning för t ex kvinnors rättigheter. 37 av de intervjuade kommer att höras i uppsättningen som är en uppgörelse med det multikulturella samhällets rädsla att ta ställning mot religiösa minoriteters sedvänjor i de fall de strider mot majoritetssamhällets värderingar."

SvD om DV8
"Föreställningen bygger på ett antal personliga öden, åsikter och politiska övertygelser som dansarna sedan tolkar från scenen, däribland Salman Rushdies Satansverserna, Jasvinder Sangheras arbete med kvinnors rättigheter och Jyllandspostens redaktör Flemming Roses förhållningssätt till Muhammedkarikatyrerna. Alla får de plats på scenen men blir först väl regisserade av Newson, sedan presenterade och tolkade av textprojektioner och narrativ dans."

SvD recencerar DV8
"En lealös kvinnokropp är slagfält för ord och våld. På den bara huden finns spår av texter ur Koranen; strecken liknar blåmärken. En man, journalist, använder upprört hennes kropp som karta när han visar den blodiga upplösningen på dramat."

"Lars Vilks rondellhundar till trots - självcensur på konstens område blir vanligare även här. Ibland plockas bilder bort innan någon kontrovers ens uppstått. Även scenkonsten dras med i denna rädsla att kränka någon, som när Kulturhuset nyligen stoppade Celebration of womanhood då ett verk innehöll dans till verser ur Koranen."

Enligt min ringa mening är det dags att i västvärlden klassificera islam som en ideologisk och kulturell olägenhet!

Pat Condell om islams kulturella terrorism här
Pat Condell om våldtäktsideologin här
Reginald the purple devil har gjort en skarpsynt islambetraktelse som kommer
här

Fredens religion
Hotet inifrån
Bokomslaget

Den som vill veta hur muslimernas andliga tvångssystem är utformade kan läsa här. Länkarna går till muslimernas egna manualer för vidskeplighetens ritualer.
-

tisdag, juni 21, 2011

Owe Thörnqvist Mr Boogieman

I kväll har jag suttit vid datorn och stampat i golvet medan jag sjöng med i alla låtar som Owe Thörnqvist gladde mig med.

Owe är min favoritartist - Se - lyssna och njut!

Svanviken i Enköping

Klicka på bilderna så blir de större
En nyvunnen god vän drog mig med på en utflykt idag. Vi åkte till Mona och Ivans Fisk i Svanviken, en fantastisk anläggning några meter från Mälaren.

Mona Loberg är sannolikt mälarens enda yrkesfiskare och har en gårdsbutik som inte kan beskrivas - den ska upplevas!

I det stora båthuset som är lunchservering på fredagar och lördagar under sommaren, satt en svala och vaktade sina små bara tre meter från oss.Egentligen har jag inget mer att skriva om Mona & Ivans Fisk eftersom de beskriver sin verksamhet bäst i sin lilla broschyr.


-

-

söndag, juni 19, 2011

Socialdemokraterna och vidskepelsen islam

 Klicka på bilden så blir den större.
Nu har Socialdemokraterna tagit ytterligare ett steg i en process vars enda mål är att samla röster.

Den nya organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet är skräddarsydd för muslimerna i Sverige och för att få deras röster i nästa riksdagsval, offrades den kristna profilen. Det gamla namnet Broderskapsrörelsen - Kristna socialdemokrater var ett hinder för att fånga in de nyanlända från Mellanöstern och Nordafrika.

Minns du Assangeaffären som numera har flyttats från nyhetsfokus?
 • Det var socialdemokraternas brödraskapsledning som lockade Julian Assange till Sverige.
 • Det var socialdemokraternas brödraskapsledning som kallade in den S-märkta advokatbyrån Borgström & Bodström för att fälla Assange.
 • Det var en framstående ledamot i socialdemokraternas brödraskapsledning som först hoppade i säng med Assange, sedan skröt om det och sedan kom på att det var sexuellt ofredande.
Minns du att det var socialdemokraterna som tog kampen för att lyfta av kristendomens tunga förlamande samhällsok och införa sekularismen i Sverige?

Nu vill de nya socialdemokraterna återinföra tokreligiös samhällsanpassning och nu är det den primitiva ideologin islam som ska prägla skolorna, arbetsplatserna och de offentliga fritidsaktiviteterna.

 • Har du läst om muslimernas nära samarbete med Tysklands nazister för att utplåna judarna?
 • Har du läst om hur farligt det är att vara svensk jude i muslimtäta bostadsområden?
 • Har du läst om hur kriminalitet och kvinnoförtryck utvecklas i muslimtäta bostadsområden?
 • Har du läst om hur kristna i MeNa utrotas av muslimer?
 • Har du läst om hur muslimer terroriserar kristna på svenska asylboenden?
  SvD om muslimerna och nazisterna. I artikeln nämns The Middle East Media Research Institute MEMRI som har koll på de vidskepligas aktiviteter.

  Expressen om muslimerna och nazisterna. Mera i SvD.

  Dagen om de S-märktas krypande för vidskeplighetens förtryckssystem.

  Eftersom dagstidningsjournalisterna och riksdagspolitikerna med några få undantag, redan är dhimmifierade, kommer hotet mot vår grundlagsskyddade rätt att fritt tycka, tänka och trycka att tystas ned.

  Pat Condell om islams kulturella terrorism här

  Reginald the purple devil har gjort en skarpsynt islambetraktelse som kommer här

  Fredens religion
  Hotet inifrån
  Bokomslaget

  Den som vill veta hur muslimernas rituella tvångssystem är utformat kan läsa här. Länkarna går till muslimernas egna manualer.
  -

  torsdag, juni 16, 2011

  Islam lika med kulturell terrorism?


  Pat Condell gör alltid skarpsynta omvärldsanalyser och den här är den bästa jag har tagit del av hittills.

  Lyssna gärna två gånger! Det kostar dig bara två gånger sex och en halv minut.

  Reginald the purple devil har också gjort en värdefull islambetraktelse som kommer här
  Varje människa har i Sverige, till skillnad mot i alla muslimska länder, full frihet att bekänna sin tro på alla gudar, profeter, tomtar och troll, men när vidskepligheten påverkar det sekulära samhället negativt, bör det allmännas kontrollsystem slå till och korrigera.

  Eftersom nästan alla journalister och parlamentariska politiker är dhimmifierade, fungerar inte kontrollsystemet.

  -

  tisdag, juni 14, 2011

  måndag, juni 06, 2011

  Nationaldagen 2011

  Vi svenskar kan inte tävla med Norges folk när det gäller firandet av nationaldagen eftersom väldigt många boende i Sverige anser att nationaldagsfirandet med flaggviftande, har rasistiska undertoner.

  Detta nonsens bottnar i att nynazisterna har den svenska flaggan som en viktig symbol.

  Jämför fenomenet med att Livets Ord har krucifixet som symbol! Ska det få resten av kristenheten att stoppa undan kors och krucifix för att religiösa fanatiker använder samma symbol?

  Många kriminella personer kör Volvo och Saab. Ska det få resten av de boende i Sverige att avstå från dessa bilmärken för att inte bli stämplade som kriminella?

  Pedofiler använder datorer som nätverksredskap. Ska det få dig och mig att skrota våra datorer för att demonstrera mot pedofili?

  Strunta i de enfaldiga människor som lider av nationaldagsskräck!
  Vifta med den svenska flaggan och sjung nationalsången tills du blir hes!

  Om nationaldagen
  Nationaldagens hemsida

  Du gamla du fria instrumentalt

  Du gamla, du fria Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
  Du tysta, Du glädjerika sköna!
  Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
  Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
  Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

  Du tronar på minnen från fornstora dar,
  då ärat Ditt namn flög över jorden.
  Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
  Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
  Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.


  Om nationaldagsfirandet: Dagens Eko  -  SvD  -  SvT Rapport  -

  lördag, juni 04, 2011

  Tungsinne trots sommar - och meningen med livet.


  Efter tio dagar av tungsinne och livsleda, kom sommaren på allvar i går och det kändes lite ljusare. Tillsammans med alla mina nya vänner som på ett sätt bidrog till tungsinnet, insåg jag i går att livet ändå bör levas utan att oro för min egen, mina närmastes och mina vänners framtid, gör tillvaron mörk.

  Under trädgårdsarbete lyckades jag åter knäcka ett revben vilket innebar en nästan sömnlös natt med andligt grubbel.

  Klockan sex kom som vanligt på lördagarna radioprogrammet Vid dagens början som handlade om fiskets andliga perspektiv och en underbar sång sjöngs. Texten finns längst ned.

  Jag saknar Jonny så det värker i själen och de senaste tio dagarna har varit djävulska på grund av en ny inblick i tvångsbetingat liv.

  I dag är det sommar igen och nu ska jag försöka leva enligt Anders Brokvists tankar om livet och döden.

  Vi måste alla dö och det är bara processen som skiljer oss åt.


  As i went down to the river to pray
  Studyin about that good ol' way and who shall wear the starry crown?
  Good Lord show me the way!

  O sisters let's go down
  Lets go down, Come on down
  O sisters lets go down
  Down in the river to pray

  As I went down in the river to pray
  Studyin about that good ol way
  And who shall wear the robe & crown
  Good Lord show me the way

  O brothers lets go down
  Let's go down, Come on down
  O brothers lets go down
  Down in the river to pray

  As I went down in the river to pray
  Studyin about that good ol way
  And who shall wear the star and crown?
  Good lord show me the way

  O fathers lets go down
  Let's go down, Come on down
  O fathers lets go down
  Down in the river to pray

  As I went down in the river to pray studying about that good ol way
  And who shall wear th robe and crown
  Good Lord show me the way

  O mothers lets go down
  Come on down, don't you wanna go down?
  O Mothers lets go down
  Down in the river to pray

  As I went down in the river to pray
  Studin about that good ol' way
  And who shall wear the star and crown?
  Good Lord show me the way

  O sinners lets go down
  Lets go down, come on down
  O sinners lets go down
  Down in the river to pray

  As I went down in the river to pray
  Studyin about that good ol way
  And who shall wear the Robe and crown?
  Good Lord show me the way