torsdag, mars 31, 2011

Gör västmakterna samma misstag i Libyen som i Afghanistan?

Klicka på kartorna så blir de större
 
 
Nyhetsmedierna förmedlar varje dag, information om hur än den ena och än den andra staden har "tagits" av revolutionärerna eller den statliga krigsmakten i  muslimska länder i MENA-området.

Det blir obegripligt, omsatt i vårt samhällssystem, men i muslimska länder, är städer oftast förtätade klan/stam- områden.

I Libyen finns kanske upp till 100 klaner som bildar flexibla koalitioner beroende på olika intressemål och familjerelationer. Ekot dag för dag - timme för timme.
Nu börjar mer eller mindre omvärldsblinda dårfinkar yra om att beväpna revolutionärena, vilket innebär ett brott mot det rådande vapenembargot som inte gör skillnad mellan olika libyiska intressegrupperingar.

Liberala ungdomsförbundet har många framstående medlemmar som konsekvent låter stämbanden producera ljud innan hjärnan hinner göra en kritisk granskning av pladdret.

Kanske är det redan för sent att hindra ett allvarligt brott mot vapenembargot om CIA har börjat intervenera. SvD. Kanske har vapensmugglingen till de libyiska klanerna, redan inletts. NATO skickar inga vapen Ekot men vad hindrar CIA från att göra det? Rapport.

Om upprorsklanerna lyckas besegra de Khadaffi-trogna klanerna med hjälp av amerikanska moderna vapen, är det fritt fram för nya klanstrider som får de nuvarande striderna att se ut som gängslagsmål.

Vilken klan ska västmakterna då ge sitt stöd för att stoppa ytterligare ett muslimskt blodbad?

Utvecklingen i Libyen minut för minut
Gripen till Libyen?
Fredens religion

Mera om MENA-revolterna i bloggen här  -  här  -  här  och  här
-

Förakt - Den kraftfullaste relationskänslan


Lina Sjöberg talade i morse i radioprogrammet Tankar för dagen, om förakt och jag kände mig träffad. Förakt är en vanlig känsla hos mig och den orsakas oftast av opportunisters cyniska utnyttjande av olika sorters maktpositioner.

Ökeneremiten Theodoros av Ferme som var munk i Sketis på fyrahundratalet yttrade följande kloka ord: ”Det finns bara en dygd, och det är att inte förakta”

Jag erkänner villigt att jag föraktar människor som bildar religiösa sekter som den i Knutby, Kingdom Center i Höör, The River i Borås, Scientologerna, Jehovas Vittnen, med flera. Islam är egentligen en jättelik sekt som sannolikt skulle ha varit en liten sekt i den arabiska öknen om inte Muhammed hade skrämt sina följare med att de ska dödas om de inte fostrar barnen i islam. De ska dödas om de överger islam och de hamnar i helvetet om de sviker islam. Eftersom de flesta muslimer är analfabeter utan tillgång till global information, fungerar hotstrategin.

Jag föraktar alla känslokalla suggor som trixar sig in hos gamla människor och bestjäl dem. Jag föraktar idioterna som bränner bilar och kastar sten på poliser i Rosengård och alla andra problemområden. Jag föraktar alla samhällssabotörer som lurar Försäkringskassan och Socialtjänsten för att berika sig. Jag föraktar partiledarna för att de är ryggradslösa charlataner. Jag föraktar till och med mig själv för att jag aldrig omsatt mina goda miljötankar i praktisk handling.
Lyssna till Lina Sjöbergs betraktelse

Wiki Om förakt (contempt)
-

tisdag, mars 29, 2011

Swedmilk i Makedonien - En bolagsplundring

Swedfund verka vara en organisation som gärna delar ut pengar utan att följa upp hur de används.

De var med och finansierade u-ländernas mikrolåne-cirkus som visade sig vara rena ockerverksamheten. Grameen Bank är bara ett exempel. Uppdrag Granskning.

Det kanske finns anledning att granska handläggarna på såväl Swedfund som Sida. Kanske hamnar det kickbacks på deras konton.

I bästa fall handlar det om dålig kompetens när biståndspengar hela tiden försvinner ned i korrumperade affärsmäns fickor.

Uppdatering 30/3 Sida öppnar Sidaleaks

Miljonrullningen i Swedmilkhärvan, kunde ha undvikits med noggrannare uppföljning av verksamheten. Det hade bara behövts att några bönder kontaktades en gång i veckan för avstämning så hade larmet gått innan katastrofen fullbordades och hundratals bönder hade sluppit förlora pengar.

Bloggat om banditerna oktober 2009

Ekot:

Ekot:
"Inga brottsmisstankar har dock riktats mot Swedfund, utan misstankarna rör, enligt uppgifter till Sveriges Radio, personer i mejeriets tidigare ledning, bland andra en svensk som också var delägare i mejeriet.– Vi noterar att myndigheterna anmält misstanke om brott. Men i övrigt ser vi ingen anledning att agera utan låter processen få ha sin gilla gång i Makedonien, säger Karin Isaksson, investeringsansvarig på Swedfund."

Enligt min ringa mening, är det medverkan till brott när man inte följer upp hur biståndspengarna fördelas.

Swedmilks ägare
Swedmilks svenske vd, före detta marknadschef inom Tetra Pak på Balkan. (22,7 procent)

Vice vd Swedmilk, makedonier och före detta anställd på Tetra Pak på Balkan. (12,4 procent)

Swedfund, svenska statens riskkapitalbolag. (27,9 procent)

M&A Beverages, makedonsk juicetillverkare och distributör. (37,0 procent)

Det är något riktigt ruttet i den svenska statens biståndsorganisation!

Vägen till konkurs
Brottsmisstankarna
Skojarna
Brottsligheten
ATL
Studio ett
Lyssna på hur en fullständig skandal redovisas
-

Uran i vårt dricksvatten

Klicka på kartan så blir den större

Det är oftast trevligt när någon säger "lysande!" till mig för att jag har gjort något nyttigt, men jag hoppas att få slippa höra "lysande!" för att jag är självlysande efter allt uran jag får i mig med dricksvattnet.
Enligt Svenska Dagbladet, har Enköpings dricksvatten en uranhalt som med råge överskrider det rekommenderade gränsvärdet från Livsmedelsverket och SGU.

Jag får mera information i morgon från kommunen och fyller då på här.

Hälsorisker
Wiki om uran

Den rekommenderade maxdosen uran i dricksvatten är 15 mikrogram och så här såg det ut 2005 i de värst drabbade kommunerna.

Enköping 26
Hallstahammar 14,6
Köping 40,8
Motala 14,2
Skara (Eggby) 15,4
Säffle 14,9
Söderköping 22,8
Tierp 23,5
Uppsala 19,7
Valdemarsvik 31,7
Värmdö/Ingarö 15,5
Östhammar 16,2

Problembeskrivning SvD
Ena-Håbo-Tidningen

Uppsala mörkar problemet enligt Miljöaktuellt och det blir intressant att få ta del av Enköpings kommuns inställning.

söndag, mars 27, 2011

Missbruksutredning om missbrukarvård

Klicka på bilden så blir den större


Uppdatering 27/4

Jag är inte sakkunnig inom området missbrukarvård, men jag är expert på mina känslor efter misslyckad missbrukarvård. Därför tar jag mig friheten att skriva följande.

För snart två år sedan utsågs Gerhard Larsson till utredare av missbruks och beroendevården.

Presentation av missbruksutredningen.

Pengar är kanske det enda som får en regering att börja reagera och regera. Utredaren Gerhard Larsson har summerat missbruksrelaterade kostnader till 150 miljarder kronor per år. Det är en alarmerande summa som bör få alla ministrar att tänka bredare än det egna departementsområdet eftersom hela samhället drabbas. SvD ◄Viktig läsning för geléryggen Reinfeldt och hela regeringen. Juholt et consortes behöver inte läsa. De förstår ändå inte innebörden.

Kanske tillkommer lika många miljarder i form av relaterade kostnader för alla som drabbas av missbrukares livsstil.

Den största och viktigaste posten i missbruksproblematiken, är det mänskliga lidandet, men det kan bara omsättas i pengar när vi ser på vårdkostnader för anhöriga och skadekostnader för dem som kommer i vägen när missbrukaren ska dra in pengar till drogerna.

Det lidande som missbrukarna och anhöriga tvingas genomgå, går inte att förstå för den som inte har varit där. De ständiga oron och det dåliga samvetet som vänner och anhöriga känner när de inte räcker till för att hjälpa missbrukaren, kan inte värderas i kronor.

Livstidsstraffet som anhöriga och vänner får när en missbrukare inte orkar längre eller utsätts för dödligt våld, kan inte räknas i kronor.

Föräldrar, syskon och vänner kan oftast inte göra annat än finnas till hands, redo att ge stöd och ta hand om spillrorna när missbrukaren inte orkar mera för tillfället.

Då är socialtjänsten den sista utposten men bara en av fem missbrukare får vård enligt utredaren. Det är skrämmande men det mest skrämmande är att även när missbrukaren desperat söker hjälp och vård, kan kyligt ointresse demonstreras hos socialtjänsten.

Några citat:
GP
”Sjukvården ska alltså ta det yttersta ansvaret för tunga missbrukare som inte samtycker till vård. Men inom psykiatrin, öppenvården eller akutmottagningarna har man knappast stått med öppna famnen och väntat på den här klientgruppen. Missbrukaren är lågprioriterad inom sjukvården”, skriver cheferna för Statens institutionsstyrelses alla LVM-hem i en debattartikel i Göteborgs-Posten.
Statens institutionsstyrelse, SiS
Missbruksutredningen skjuter över målet när den vill låta sjukvården ensamt ta det behandlande ansvaret för missbruksvården. Föreslå i stället en reformerad socialtjänstlag och hälso- och sjukvårdslag med krav på samverkan.
Den uppmaningen riktar elva LVM-chefer vid Statens institutionsstyrelse, SiS, till den kommande missbruksutredningen.
"Enligt programmet bedöms så många som 65 000 svenskar vara beroende av läkemedel, något som gör beroendet till det vanligaste näst efter alkoholberoende.
Men enligt Gerhard Larsson saknar många landsting helt vårdprogram för läkemedelsavvänjning."
"Men risken med mer medicin är att annan behandling skjuts åt sidan, säger Gunilla Persson, ordförande i Föräldraföreningen mot narkotika:

– Hur en missbrukare mår blir ju inte bättre bara för att han får mediciner. Det finns mycket gammalt som ligger kvar och som man behöver samtala om. Man ska inte tro att man kan ge medicin och sen är allt annat bra, för så är det inte.

– Nedtrappningen tar också enormt lång tid för en del, säger Persson.

Regeringens utredare Gerhard Larsson anser att fördelarna med mediciner är större än de eventuella nackdelarna."
Ekot
Idag finns cirka 30 000 tunga missbrukare i Sverige. De blir 46 000 om tio år om ingenting görs, betonar Gerhard Larsson.
Uppdatering 28/3
SvT om Efedrin

Uppdatering 27/4
Ekot
"Efter drygt två års arbete presenterar Gerhard Larsson idag genomgripande förslag till förändring av missbruksvården i ett 70-tal punkter. Den kanske största förändringen är alltså att flytta vårdansvaret för missbrukare från kommunerna till landstingen. Där finns bättre förutsättningar - både kunskaps- och resursmässiga - enligt Larsson."

Jag vet inte hur det är med resurserna i Västerås, men kunskaperna och viljan saknas i alla fall. Nybloggat

Rapport
SvD
"Det finns ett förändrat och ökat missbruk med nya vårdbehov och ett omfattande dolt missbruk. Nio av tio missbrukare vill hellre tas om hand av sjukvården än av socialtjänsten och vård minskar kostnaderna och skadorna för samhället. Det saknas i dag kompetens och kunskap och tvångsvården brister i innehåll, form och rättssäkerhet."-

lördag, mars 26, 2011

Sommartid

Det är dramatiska tider nu!

Vi har överlevt supermåneveckan.
Vi har skådat mustaschen från Oskarshamn.
Vi överger temporärt normaltiden.
Vi hälsade våren varmt välkommen.
Vi ser med häpnad att de konservativa britterna ser ut att ge med sig. SvD.
-

fredag, mars 25, 2011

Earth Hour 2011


I morgon lördagen den tjugosjätte mars är det dags för årets lampsläckarjippo.

Den energi som eventuellt räddas genom att några miljoner entusiaster släcker lamporna, går i stort sett förlorad i strömrusningar när de tänder dem igen. Då kommer dessutom en massa apparater att gå sönder och det kostar massor med energi att tillverka nya.

Om det blir fem miljoner lampsläckare som i genomsnitt släcker 500 Watt under en timme blir energibesparingen tillfälligt och globalt 2,5 MWh vilket är lika med  att Oskarshamns reaktor 1 på 500 MW kopplas bort under fem timmar. Hurra!
Uppdatering 29/3 - Lastminskningen blev 200 MW - alltså mindre än jag gissade.

Det finns tydligen en massa galna kommunpampar som tänker släcka ned gatubelysningen också vilket ofelbart resulterar i diverse olyckor som drabbar de stackare som inte har informerats om Earth Hour.

Låt varje timme vara Earth Hour i stället!
Lämna aldrig teveapparaten på när ingen tittar!
Använd huvudströmställare till allt som hör till datorerna, radioapparaterna och TV så att alla standby-funktioner kopplas bort!
Släck lyset i rum som ingen vistas i.

Tänk Tänk Tänk!
-
SvD - Det glädjer mig att min nära släkting Magnus också har distans till tokerierna
Tidigare i bloggen om Earth Hour -  här  och  här  -
SvD om MP-synen på Earth Hour -Uppdatering 26/3

SvD - Exempelvis har över 300 skolor anmält deltagande i Earth Hour idag. Men viktigare än så: Vilka lampor släcker de på söndag, och varför är det överhuvudtaget tänt på skolorna under kvällar och helger? I Sverige slutade vi med lördagsundervisning redan på 60-talet.
-

Jungfru Marie bebådelsedag - Vårfrudagen - Våffeldagen

Klicka på våfflan så blir den större

Det blev ingen semla på fettisdagen den åttonde mars och ingen kvinna heller för den delen trots att det var den internationella kvinnodagen.

I dag är det Jungfru Marie bebådelsedag eller Vårfrudagen som dagen också kallas, samtidigt som det är den internationella våffeldagen men jag hoppar över såväl våfflor som jungfrur och bebådelser.

Det är också dagen då Groucho Marx eller Håkan Juholt ska väljas till S-boss och det ger jag också 17 i men det kanske i alla fall är något att fira eftersom det är dagen då det nya rosornas krig föds.

Däremot ska jag fira att det enligt gamla bondetraditioner, är vår från och med i dag och att solen skiner från en klarblå himmel. Det firar jag med en tur på min nyrenoverade klassiska Monark.
SvD -
-
Mera våffelrecept
-

torsdag, mars 24, 2011

Kriskongres-S med Lady & Lufsen

Klicka på bilden så blir den större
Det har varit lite rysk roulett över socialdemokrateras krumbukter ända sedan valnederlaget 2006. När Mååna tog hand om rodret, blev det i alla fall komedi av S-pektaklet, men nu när bara en färgstark joker kan hindra Lady & Lufsen från att ta hand om S-kutan, blir det S-annolikt S-uccé för nya vilda idéer och jag ser fram emot S-tor underhållning de första månaderna med De Nya Socialdemokraterna.

Om inte S-ombuden revolterar under helgens S-samling utan ess, blir damen med skoluniformer och T-banebutler på programmet, efterträdare till Ibrahim Bayland och Groucho Marx till Mååna. Håhåjaja - vilket gäng! Tidigare i bloggen

Just nu är det uppåt och kanske får den dynamiska duon en tids medial uppmärksamhet som lyfter ytterligare något, men när det blir skarpt läge och finanspolitiska drabbningar, kommer nog kurvan att förlora sin lyftkraft.

SvD  -  Ekot

Uppdatering 25/3 SvD:
Persson→Juholt

En svensk tiger släpper munkavlen - Flygenhet 66

Klicka på bilderna så blir de större
 Får vingar
Och blir den svenska försvarsmaktens reservkraft inför hotet från Ryssen.

De svenska dimridåerna om neutralitetspolitiken, har skingrats och realpolitiken är tydlig. Sverige hade, fram till EU-inträdet, inga formella alliansstrategier, men bit för bit kryper det fram uppgifter om avancerat försvarssamarbete.
Det fanns olika typer av förband, men jag får inte gå in på detaljer. Med de jobben jag har haft har jag tystnadsplikt livet ut, förklarar Bengt Gustafsson.
Det är många grävande journalister som inte har tystnadsplikt så vi kan nog förvänta oss flera avslöjanden.
"Hotet om en invasion från öst hängde kvar över Sverige långt in på 1980-talet. Sju miljoner gasmasker fanns magasinerade för ett eventuellt anfall."
Jag hade förresten en bekant som blev berömd för att ha lurat staten på 205 miljoner genom momstransaktioner mellan en mängd västficksföretag. Han lyckades köpa upp några miljoner svenska gasmasker från beredskapsförråden och skulle sälja dem till en av de nya ryska oligarkerna men denne hamnade i fängelse när järnvägsvagnarna med gasmasker redan var i Ryssland och det kom inga pengar. Den historien ändade i en svår tragedi, men det blev inga nyheter om gasmaskerna.
"Ibland när vi var ute på konstiga fält i skogen kom det fram en polisbil och undrade. Då klev det fram en kille ur buskarna som antagligen var från Säpo, iklädd trenchcoat och slokhatt, och visade upp ett id-kort och då körde polisbilen! Så det var under god kontroll."
007-Gyllenhammar visste inte om att han var hemlig agent SvD

Jag fick också en skum krigsplacering. Jag skulle samordna fordonsunderhållet i norra storstockholm och blev aldrig avförd.
-

Monty Python igen?

Klicka på bilderna så blir de större
 
Från det att SvT första gången visade Monty Pythons Flying Circus 1969, var jag en kulturell slav. Pythongängets pang-pang-komik var min sorts humor då och är det, om möjligt, i ännu högre grad i dag efter 42 år.

Bland mina hundratals gamla VHS-band, är det tre som spelas åter och åter med samma njutning varje gång och nu ryktas det om Monty Pythons återkomst. SvD

Jag har massor med Pythonsketcher sparade och här några av dem. Killer rabbit är en av favoritscenerna. Den här är en annorlunda. En härlig klassiker här. En annan här. Nummer fem i raden av flera hundra omistliga humornummer från Cleese & Co.

Oförglömliga filmer som jag snart måste skaffa på DVD eftersom mina videoband börjar bli slitna.
-

onsdag, mars 23, 2011

Islam och demokratin

Klicka på bilden så blir den tydligare

Det börjar likna politisk jordbävning i nästan alla muslimska regioner och få utomstående inser att Pandoras ask kan öppnas nu.


Det är de brutala diktatorerna som har ländernas administration i järngrepp och när de avsätts, flyr deras lojala statsförvaltare till länder där de kan skörda frukterna av de korruptionens dyrbara plantor som de har vårdat utanför Folkets räckhåll.


När despoterna flyr, tar de med sig statskassorna och följden blir ruinerade länder i kaos.

Klan- och stamledarna som diktatorerna har kontrollerat, får fria händer och utvecklingen backar flera hundra år när islamisterna får fritt fält. Brynjar Lia, forskare på norska försvarets forskningsinstitut, säger det som inget svensk offentlig person vågar knysta om, i slutet av den här ljudlänken.

De politiskt korrekta ynkryggarna på alla svenska dagstidningsredaktioner, undviker hysteriskt allt som kan ge islam det anseende som islam förtjänar.

De yrar om religionsfrihet och missar att just religionsfrihet bara går i en riktning för muslimerna.

Islam är en totalitär och tankekontrollerande politisk ideologi som styr muslimernas hela liv.

Detta vill våra politiker inte veta något om. Så snart islam kommer på tal blir de dhimmifierade och agerar som de tre visa aporna.


Visst inger det hopp när revoltörer i hela MENA-området ifrågasätter sina ledare, men om de får hjälp av västvärlden, blir det som i Irak. Befriarna får ta hand om ländernas administration men den koloniseringen kommer att bli jobbigare än den senaste. Det handlar om val mellan pest och kolera. Hur de än gör går det åt pipsvängen.

Väst kan inte bomba fram demokrati. Demokratiutvecklingen i MENA-området måste få ta hundratals år eftersom människorna först måste avprogrammeras genom självstudier av demokratifördelarna. Islam är en utvecklingshämmande filosofi som måste avslöjas innan den kan bearbetas.


Libyen är ett skolexempel. Där vässar klan- och stamledarna sina svärd i väntan på att Kadaffi/Khadaffi/Gadaffi/Ghadaffi  ska fly eller dödas. Sedan är det kört för kvinnors rättigheter och alla strävanden efter demokrati, jämlikhet och rättvisa.

Jag är fullständigt övertygad om att de hårdföra islamisterna som hållits tillbaka av diktatorerna, kommer att ta makten och de anser sig ha den rätten eftersom de följer koranen slaviskt.


Följ utvecklingen här 

Här
finns en annan vinkling på revolutionen.


Här
kan du läsa om en diktators våldsamma hämnd på ett folk som tror att de kan vinna frihet.

Rapport med utvecklingen i Libyen minut för minut.


Geléryggen Reinfeldt vill satsa på humanitär hjälp och det är bra om de kan slussa resurserna förbi regimen och klanledarna vilket är högst osannolikt. SvD


Jag rekommenderar islamkramarna att studera muslimernas bönebruksanvisning där de får lära sig att be i rikting mot en svart sten i Saudiarabien för att deras gud ska acceptera bönen. Före bönen måste de utföra en tvättningsprocess som en stå-upp-komiker kan göra succé med.

Den som är beredd att lyda dessa krav, är sannolikt lättmanipulerad och kan av starka ideologiska ledare övertalas till vilka gärningar som helst. Det handlar om blind underkastelse vilket är islams innebörd.

Under bönen måste muslimerna utföra koreograferade kroppsrörelser enligt ett strikt schema. Förresten måste bönen uttalas på arabiska med exakt de ord (väldigt många ord) som Muhammed skrev ned för 1400 år sedan. Här har jag länkar till deras egen hemsida. Islam om homosexuella.

De har till och med ett reglemente för toalettbesök.
Fredens religion
-

Förbannade tisdagar!

måndag, mars 21, 2011

50-öringen snart borta


Klicka på bilderna så blir de större
Mina 50-öringar underifrån och ovanifrån
Fram till 2010 betalade jag nästan aldrig med mynt vilket resulterade i en rejäl hög med ettöringar, tvåöringar, femöringar, tioöringar och femtioöringar som nu inte duger att handla för.

Femtioöringarna blir de första mynt som kommer att växlas in. Resten ska jag inventera med avseende på rariteter.

Senast 31 mars ska 50-öringarna lämnas till banken enligt SvD
-

De tokkristna i Knutby - Gränsta

Klicka på bilden så blir den större
Nyss läste jag klart Erland Loes Kurt i Kurtby för andra gången. Första gången var när den var nyutkommen och jag fick den som en textlänk. Det var bättre att läsa boken och se illustrationerna samtidigt.

Kurt i Kurtby är en parodi på sektstolleri, men den är nog ändå den enda av alla böcker om Knutby-sekten, som kommer nära den cynism och galenskap som präglar sektledarna.

När boken Hängivelsen recenserades i tidningarna tänkte jag bara att det har ploppat upp ännu en skribent som skriver om en sanning som vederbörande inte ens har försökt granska kritiskt.

Senare har jag förstått att Elisabeth Hjort har försökt reda ut hur religiösa blir tokreligiösa och det spåret följde Göran Bergstrand föredömligt när han skrev "Inte bara Knutby". Jag läste Bergstrands bok men avstår från att ta itu med Hjorts eftersom jag har grävt i det fenomenet i sju år och tror att jag har fått ett rätt bra grepp om sektdynamiken efter många kontakter med sektmedlemmar, deras ledare, deras anhöriga och knutbybor.

De flesta som har skrivit om morden i Knutby har gjort det med tidningsartiklar som enda källor.

Undantaget är Expressens Terese Cristiansson som nog försökte vara källkritisk och skrev in sig som elev i Kristi Bruds/Drottning Tirsas träningsskola.

Hon var dock tillräckligt korkad för att gå in i dimridåerna som de obildade och outbildade låtsaspastorerna svepte in henne i. Hennes bok blev därför en partsinlaga för sektledningen i Gränsta Knutby.

Eftersom så många har skrivit om stollarna i Knutby när deras drottning Tirsa har agerat pajas i medierna, är det lite besynnerligt att två scoopmöjligheter har negligerats.

Den viktigaste är naturligtvis att den så kallade barnflickan, med till visshet gränsande sannolikhet, inte är en mördare. Hon var dock villig att bli det och därför sitter hon bra där hon sitter.

Den dömde pastorn sitter  också bra där han sitter, men det borde sitta minst sex till ur sektledningen bakom lås och galler.

Domare åklagare, utredare och advokater borde åtalas för domstolsförakt!

De avslutade alla rättsliga processer direkt när det kom fram att mordvapnet var utslussat från Stockholmspolisens beslagslager till en av polisens informatörer som såg till att revolvern kom till Knutby.

Där dog allt utredande för att skydda polischeferna i Stockholm och Uppsala!

Det andra som borde intressera journalisterna, är hur sektdrottningen försörjer sig i dag utan pastorslönen.
-
-

söndag, mars 20, 2011

Supermåne - Super Moon och sömn

Enligt alla glädjedödare, kommer supermånen att orsaka störningar i våra kroppar, i naturen och i våra sinnen. Det blir flodvågor och jordbävningar samt sömnprobem och ångest.

Den gångna natten, när Månen var närmst Jorden, sov jag lugnt och stabilt för första gången på en vecka så jag tillåter mig, som vanligt, att håna dessa svartmålare.

SvD -
NASA
Wiki
-

Skicross - Den ultimata skidtävlingen

Klicka på bilderna så blir de större.
Skicross är som masstart i längdskidåkning.
Det handlar lika mycket om strategi som om urladdning.

Tävlingsupplägget med kvalificeringar fram till final är samma princip som i parallellslalom, men mera spännande eftersom det är fyra som konkurrerar om samma spår.
I längdskidåkningen har vi medieprofilerna Anna Haag och Marcus Hellner. I skidskyttet finns Björn Ferry och i skicross finns i elitklass Anna Holmlund. Hon är en i dubbel betydelse, vinnande person.


Jag är trögstartad när det gäller idrott. Uppväxt med bandybollar som enda idrottssymboler, var bandy den enda "riktiga" idrotten. Stavhopp, simning och fotboll, var kroppsrörelser för svagsinta.

Sedan kom Ingemar Stenmark och ändrade världsordningen. Efter hans genombrott, fanns det två anständiga idrottsgrenar. Under en semestervecka i Idre, blev jag övertalad att ställa mig på slalomskidor och gå med i slalomkursen. Dagen efter fick jag brons i en storslalomtävling och lade skidorna på hyllan eftersom det var för enkelt att slingra sig ned utför en brant mellan slumpmässigt utplacerade stolpar.

Nästa acceptabla gren blev Curling som är superschack på nedkylt vatten.

Den här vintern har jag upptäckt den ultimata skidtävlingen!

I skicross tävlar fyra åkare samtidigt i en krävande bana och Anna Holmlund är skidåkningens Tony Rickardsson. Hon vinner och vinner och vinner, alltid beredd att berätta för oss hur det gick till.
Riktig idrott utövas på snö och is!

Wiki
SvD - SvD - TV-sporten - Radiosporten -
-

lördag, mars 19, 2011

SM-final bandy P18 på Studenternas. 19/3 2011

Klicka på bilderna så blir de större

Klockan 11.00 - snart åker vi!

Du som inte ska dit kan följa finalerna här och senare här

Nu kör vi!

Fortsättning följer....
Inför finalen P18
VSK - Veteranerna vann

Uppdatering 18.00 - Klicka på bilderna så blir de större
Matchen

 Supporterpolare i högform och cool huliganmorsa
 
Nöjda vinnare

gör sälen

och visar upp segerpokalen

Nöjda och trevliga poliser tackar för bra match

Hemsidan
-

torsdag, mars 17, 2011

Äntligen ett krafttag mot piraterna

Klicka på skeppet så växer det
I det senaste inlägget om piraterna, för två veckor sedan, efterlyste jag strategisk utrustning för piratbekämpning. Fartyget på bilden M/V Lone för utvecklingen framåt. Nu saknar jag ett fartyg med samma funktioner som M/V Lone  och kompletterat med kraftiga generatorer för laserljus och outhärdligt riktat buller.

Den som tar sig objuden upp på ett civilt fartyg med last och/eller passagerare, förtjänar hela paketet med ljud, ljus och vatten.

SvD - JV - Offshore Energy Today -
Bohuslänningen:
"När kaptenen Lothar Dietzschel på splitternya 12 500 dödviktston tunga M/V Lone tycker att piraterna i söderhavet börjar bli närgångna, trycker han på en knapp. Knappen får 50 ton ballastvatten att flytta sig och vräker stora fartyget i sidoläge, dit piraterna försöker klättra in. Sedan startar han artilleriet; vattenkanoner med livsfarligt högtryck och spolar av dem som hänger kvar. Själv sitter han och den 21 man starka besättningen då inlåsta i fartygets panikrum. Därifrån täcker kameror alla vrår på fartyget. Här inne finns datorer, ett eget mediecenter, sattelittelefoner, mat och allt som behövs för att segla vidare i flera veckor - om så skulle behövas. Alla dörrar ombord är automatiskt låsta, i händelse av någon pirat trots allt skulle ha kommit in fartyget. Hela underdäck kan också rökfyllas, med en tät fet rök, vid behov. Det blir då omöjligt att klättra vidare på stegar och korridorer."
Allt i bloggen om piraterna utanför Somalia här.

Förutom bättre rustade fartyg, är det naturligtvis nödvändigt med en massiv militär insats för att oskadliggöra de hänsynslösa skitstövlar som gör fartygstrafiken till ett högriskområde. Kanske är det något på gång även i det avseendet. GP -

Klicka på kartorna så blir de större
-

tisdag, mars 15, 2011

Reepalu - Muslimerna och Judarna

I Malmö stadshus råder en annan omvärlds-
analys än i de utvecklade delarna av Sverige


Det har länge varit ett faktum för de flesta att Malmö (Reepalu City) är en trevlig plats för muslimer och en otrevlig plats för judar. Lika länge har detta faktum varit officiellt okänt för Ilmar Reepalu.

Reepalu har lyckats med sin strategi och får behålla makten på grund av tacksamma muslimer.

Nu har det gått så långt så att judar avråds från att resa till Malmö. SvD:
" Extremister utgör en utmaning för demokratin på flera sätt. Ett hatbrott riktas inte bara mot individen utan också mot samhället i stort, och samhället måste vidta mått och steg för att skydda sig, säger rabbi Abraham Cooper"
Det skulle kanske fungera i ett Reepalu-fritt samhälle.

SvT:
"Syns det att man är jude så blir man trakasserad på stan. Så är det. Det säger en sekulariserad jude i Malmö till SVT."

"Enligt Kesselman är 98 procent av dem som trakasserar, personer med rötter i Mellanöstern."
Reepalu är nöjd med mötet om hatbrotten i Malmö enligt Sydsvenskan:
"Sveriges regering måste bekosta nödvändiga säkerhetsåtgärder vid judiska institutioner i Sverige, anser representanter för Simon Wiesenthal-centret, som har sitt säte i Los Angeles." Skånskan.
Ansvaret är Reepalus och de enda åtgärder som behövs är nolltolerans mot den här sortens brottslighet. Det är ingen slump att Black Cobra är starka i Rosengård. Där kan de vistas i säkerhet på grund av den demografiska situation som Socialdemokraterna bär hela ansvaret för.

Expressen - Före
Expressen - Efter
"Ilmar Reepalu har fått utstå mycket kritik för sina uttalanden kring Malmöjudarnas belägenhet. Nu vill han understryka att han inte på något vis tar lätt på situationen och gärna ser krafttag för att komma tillrätta med problemen.
- Varenda jude som känner sig ängslig och rädd är en för mycket – det är fullständigt oacceptabelt. Jag hoppas verkligen att Malmö prioriteras av staten, för det är staten som reglerar hur polis och åklagare jobbar, säger Reepalu."
Det är Reepalus gäng som har skapat olämpliga befolkningskoncentrationer.

Dagen:
"Malmö ligger över riksgenomsnittet vad gäller antisemitiska hatbrott och Beatrice Ask säger att fler måste polisanmäla brotten."

Judar är definitivt en minoritet i Malmö, men frågan är om muslimer ska betraktas som en minoritet i Malmö där det bor 250000 människor varav kanske mellan hälften och en tredjedel, just är muslimer.

SvT
HD  -  HD  -
SvD - Många länkar om Reepalus prioriteringar.

Uppdatering SvD 18/3:
Uppdatering Skånskan 18/3:
"Vi är besvikna över de dimridåer Ilmar Reepalu lägger ut om sitt ansvar för sina judiska invånare . Han skyller ifrån sig på andra - att ansvaret ligger hos "polisen" eller "i Stockholm"."
Reepalu är en klassisk makthavare i vänsterträsket. Han vet att det bara är muslimerna som kan hålla honom kvar vid rodret. Därför struntar han i judar och kristna i Malmö.
"Ilmar Reepalu tillåter att utländska konflikter importeras till Malmö och skapar politisk diskurs."
Låt muslimerna manifestera sina primitiva metoder för konfliktlösningar! Det gynnar Reepalu.
"Om inte Illmar Reepalu tar sitt ansvar och bidrar till en lösning är han en del av problemet."
Reepalu är problemet. Det är han som ger muslimerna fritt spelrum i Malmö. Muslimerna gör bara det de har präglats för i sina hemmiljöer.


Mera i Skånskan om judeförföljandet.

Sydsvenskan
-

Det våras för Burgman!

Klicka på bilden så blir den större
Det blev tio minuters provtur innan kinderna kändes förfrusna.

Förbannade tisdagar

måndag, mars 14, 2011

Socialdemokraterna får en underhållande partiledare

Klicka på bilden så blir den större

Socialdemokratins förfall började med Olof Palme som skapade S-märkt Cosa Nostra. Det politruksystem som byggdes upp under hans tid har omöjliggjort alla positiva reformförsök från  borgerligheten eftersom politrukerna sitter och blockerar i alla viktiga förvaltningar, verk och myndigheter.

Ingvar Carlsson förvaltade arvet väl och Göran Persson förädlade det omedvetet, genom att trycka ned alla sina ministrar så att tjänstemannaväldet stimulerades. Mona Sahlin ville så gärna bli partiledare men hon hade inte ens en susning om hur hon skulle förvalta arvet. Hon pladdrade ned S till knappa 30 procent av väljarstödet..

Nu får sossarna äntligen en seriös komiker som ledare. Håkan Juholt har den där sällsynta förmågan att vara larvig på ett sympatiskt sätt och han är en jäkel på att begripa hur en luftvärnsrobot fungerar, men han kommer aldrig att bli statsminister av det enkla skälet att Socialdemokraterna har börjat ruttna inifrån efter två ledare som inte förstod kraften i illusionen "rörelsen" som Hanson & Branting skapade. Svd  -  SvD  -  SvD  -  "Han var i alla fall rolig", blir sammanfattningen när han får S-parken.

Håkan Juholt blir sannolikt karikatyrtecknarnas favorit bland partiledarna.

Gummiryggen Reinfeldt ser ut som ett mumintroll. Maud Olofsson som en duracellkanin. Göran Hägglund och Jimmie Åkesson ser ut som varandras kopior. Halvrören ser ut som Piff & Puff. Jan Björklund ser ut som en skogshare och kommunisten ser ut som en surkart. Håkan Juholt kommer att karikeras som allt mellan Branting, Stalin och Groucho Marx.