måndag, januari 31, 2011

Miljöbloggforum 2011

Klicka på bilderna så blir de större
Det kom en Facebook-inbjudan i dag och det var den bästa av hundratals inbjudningar som har droppat in.

Ett miljöbloggarforum med fokus på medel i stället för mål är fullständigt genialt eftersom måldiskussioner blir som att sparka in öppna dörrar när alla delar en god vision.

Däremot är metoderna för att göra visionerna till mål för beslutsfattarna, något som verkligen kan ge resultat.
Jag hoppas kunna delta och sänder en tacksamhetens kram till Marie-LouiseKlotet som skickade inbjudan.
Programmet
-

De muslimska förortsfanatikerna

Klicka på bilderna så blir de större
I våra storstäders ytterområden koncentreras muslimska grupper i gettoliknande bostadsområden. Där patrullerar hårdföra unga män som håller noggrann koll så att ingen tar sig friheter. En kvinna utan slöja blir trakasserad och försöker ungdomar arrangera fester med musik och dans, kommer det skäggiga åsiktspoliser och stör.
I Sverige har vi lyckats frigöra samhället från det tunga frihetsbegränsande ok som kristendomen en gång var och nu upplever vi en märklig paradox.

Socialdemokrater och kommunister hade en stor betydelse när religionsförtrycket avvecklades.

Nu arbetar socialdemokraterna och vänsterpartisterna idogt för att islam ska få förändra samhället mot religionsapassning, men de vidrigaste kämparna för ett islamanpassat samhälle finns i miljöpartiet.

Inom socialdemokratin är det kristna brödraskapets Peter Weiderud förare i dragloket som verkar för islamisering av Sverige.

Den nedre bilden symboliserar de fyra farligaste hoten mot det civiliserade samhället. Kommunismen och nazismen är för tillfället under kontroll, men islamismen är ett hot som Säkerhetspolisen tvingas lägga väldigt mycket energi på att övervaka.

PK-ismen är nog det farligaste hotet mot vår rätt att fritt tycka, tänka och trycka. PK-isterna är i tung majoritet bland riksdagsmän och journalister.

De politiskt korrekta och de dhimmifierade är frihetens dödgrävare.

Därför är det positivt överraskande att se S-kvinnornas talesperson tala klarspråk.

Expressen

Muslimska rådets ordförandes svärson är en av galningarna som skulle halshugga Jyllandspostens journalister. SvD -

Det är den sortens extremister som är förortsfanatiker.
-

söndag, januari 30, 2011

Maud Olofsson är för C vad Mona Sahlin är för S - ett blysänke

Klicka på bilderna så blir de större
Ända sedan Maud Olofsson härjade med sina svampexperiment i Hushållningssällskapet, har jag känt olust inför hennes skräniga besserwisserattityd.

"Så här är det!"
, är Mauds högljudda mantra i alla lägen.

När vi skulle välja en ny partiordförande efter Lennart Daléus, var det jämt mellan Lena Ek och Maud Olofsson, men då hände något oväntat som avgjorde valet.

Thorbjörn Fälldin äntrade estraden och prisade Mauds kompetens. "Haralds jänta kan ni lita på", var hans budskap och då var saken klar. Maud vann och skickade Lena till Bryssel för att slippa kompetent opposition i partistyrelsen.

Jag tror att Fälldin ångrar sitt tilltag nu när det är uppenbart att Mauderaterna har vridit Centerpartiets agenda till att bli ett stödparti för Moderaterna.

Maud och hennes stab har i princip raderat "Hela Sverige ska leva" ur Centerpartiets idémanual. Kretsloppsidealet är glömt. Kärnkraftsproblemet är glömt.

Jag röstade på Centerpartiet i de två senaste valen trots att jag misstror Maudligan. Det gjorde jag för att jag hoppas att väljarflykten ska övertyga Maud om att hennes politik är ett svek mot kärnväljarna.

Reaktionerna på de två senaste idiotutspelen borde övertyga Maud om att det är dags för sorti. Hon har helt enkelt förlorat fotfästet.

"Har du problem med elräkningarna så ska du tilläggsisolera!
Moderaterna måste ge plats åt Centerpartiet i politikens centrum!"

Centerpartiets valanalys
Inget om naturlig energiomvandling!
Inget om kretsloppet!
Inget om landsbygden!

I
hela analysen ljusnar det lite, men det är illa.

Jag är övertygad om att Annie Johansson och Michael Arthursson kan bli det radarpar som Centerpartiet behöver nu.


Maud Olofsson fick några rejäla snytingar i valanalysen men eftersom hon saknar realistisk självbild, ser hon inte sitt ansvar för att det gick åt pipsvängen. I går gläfste hon som en ilsken pudel och i dag rullar hon sig som en skamsen pudel.

Centerpartiet

Per Ankersjös slutsats är naturligtvis helt korrekt: "Centerpartiets problem är inte att vi går allt bättre i Stockholm"
Problemet är att Centerpartiet inte går bra i hela Sverige. (min kommentar).

Magnus Andersson gör också en verklighetsnära analys.
"Maud Olofssons utspel idag verkar vara ett försök att skylla ifrån sig vilket gör mig mycket orolig, eftervalsanalysrapporten måste tas emot och diskuteras öppet. Och främst, erkänna att vår valförlust är vår valförlust, ingen annans ansvar."

Här finns allt i bloggen om Centerpartiet
-

lördag, januari 29, 2011

Radioleaks för svenska visselpipsblåsare (whistle blowers)

Jag klagar ofta på Sveriges Radio och enligt min ringa mening leds företaget av ett gäng osympatiska muppar tillsatta av politiska skäl. Chefen för P1 är syster till Thomas Bodström vilket borde ha diskvalificerat henne när han var minister. Chefen för hela företaget är en knäppgök som jag har haft en mycket intressant brevväxling med, men det har jag skrivit om tidigare.

Programmen Konflikt, Kaliber, P1-morgon och Studio ett, är lekstugor för politiskt korrekta vänsterpolitruker.
Därutöver är Sveriges Radio P1 en källa till många njutningsstunder. Jag säger bara Klotet, Vetenskapsradion, Naturmorgon, Filosofiska rummet och Medierna.

Wikileaks är en säkerhetsventil för whistle blowers, folk som läcker information när de får veta saker som de inte öppet kan redovisa av trygghetsskäl.

Sveriges Radio kommer inom kort att öppna Radioleaks. Det är en tjänst som gör det möjligt att digitalt överlämna känslig information på ett säkert sätt.
– Med Radioleaks kan alla som vill på ett säkert, krypterat och anonymt sätt delge oss information som man på ett eller annat sätt tycker är intressant, säger Rolf Stengård, redaktör för undersökande journalistik vid Sveriges Radio.

Pressmeddelande
Journalisten
Journalistik 3.0◄Där finns det mesta om Radioleaks
Pressinformation SR
SvD
IDG
-

Oljesand - Det nya miljöhotet

Klicka på bilderna så blir de större
Citat SR Klotet: "Nya oljekällor kommer få sökas på djupt vatten, i Arktis eller i Kanadas oljesandfält där tjäran måste grävas ut i enorma dagbrott eller kokas upp från underjorden."
Citat UPI: "The first phase of operations for the Leismer demonstration project is approved to produce 10,000 barrels of oil per day. Capacity could reach 18,800 bpd within two years pending approval by the Alberta government.

Statoil's lease is in the oil-rich area of Athabasca in northeast Alberta. The next phase of operations in the region could bring another 40,000 barrels of oil sands per day on stream, the company said."


Citat Greenpeace: "Oljesandsutvinning är ett av de i särklass klimatskadligaste och smutsigaste industriella projekten i modern tid. Men trots enorma växthusgasutsläpp, förstörda ekosystem, förgiftning och dränering av vattendrag, samt drastiska hälsokonsekvenser, miljardsatsar många av världens oljebolag inklusive Statoil - på oljesand."
Citat DI: "Kanadensisk oljesand uppges stå för möjliga reserver på 170 miljarder fat olja, vilket gör det till en av världens största oljeresurser. Hittills har USA varit den enda exportmarknaden för kanadensisk råolja och Kanada är USA:s enskilt största leverantör av olja".
Citat CBS News: "Environmental groups Friday condemned a decision by a joint federal-provincial regulatory panel to conditionally approve a new oilsands project in northern Alberta."
Citat Greenpeace: "Greenpeace and the Sierra Club said the project will result in one and a half million tonnes of greenhouse gas each year."


 DI - SR Klotet - Wiki - Greenpeace - CBS News - UPI -

fredag, januari 28, 2011

Fyra månader utan Jonny men med smärtsam saknad

Klicka på bilderna så blir de större
Vi fiskade ofta Jonny och jag. När han för sju år sedan
slutade fiska, slutade också jag. Det var inte kul
längre
 Jonny ville hälsa på Svens hästar varje dag när vi var i Segersta
 Jonny och jag byggde fina snögubbar
 I en lekpark i Bollnäs
 Julglädje
 Vi åkte motorcykel ibland

 Vi mätte krafterna i både armbrytning och pokerTill minne av JonnyKlicklänk

Gravplatsen i dag klockan 15.30
-

Säpo får de verktyg de behöverDen senaste utvecklingen har inneburit offentliggörande av uppgifter om att Sverige har blivit en asyl för terroristorganisationer. Folket har informerats om att terrordåd i andra länder, planeras i Sverige och finansieras av personer som har fått uppehållstillstånd i Sverige.

Personer som beviljas asyl i Sverige, reser till de hemländer de flydde från. De reser dit för att få utbildning i avancerad terroriststrategi och bombtillverkning.

Därefter kommer de tillbaka till Sverige och finslipar planeringen för massmord.

Först efter att de som for från Sverige till Danmark för att attackera Jyllandsposten, avslöjades och greps började till och med socialdemokraterna inse att Säpos mandat måste utökas, men MP (muppartiet) och kommunisterna ser fortfarande kampen mot terrorism som islamofobi.

Citat SvT:
"Just nu utreder regeringen frågan och i mars väntas ett konkret förslag, men redan i dag har riksdagens justitieutskott i ett yttrande slagit fast att Säpo snarast bör få tillgång till FRA:s signalspaning."

Citat SvD:
"Det innebär att signalspaning ska kunna användas i brottsutredningar, något många varit kritiska till. Miljöpartiet och Vänsterpartiet motsatte sig förslaget. De vill i stället att FRA-lagen rivs upp."

Socialdemokraterna i allmänhet och Mona Sahlin i synnerhet, blev valets stora förlorare på grund av samarbetet med MP-stollarna och kommunisterna. Nu när samarbetet har avslutats kan S återgå till en samhällsorienterad pragmatisk ansvarspolitik.

Citat SvD:
"Social- demokraternas gruppledare i riksdagen, vill att regeringen ska ta initiativ till blocköverskridande samtal om hur det extremistiska våldet ska bekämpas. Det sade han i gårdagens riksdagsdebatt om ”våldsbejakande extremism”."

Mera i bloggen här - här och här
SvT - SvDSvD -

Eaxtrabladet 30/1-2011

' HUG HALSEN OVER PÅ DE VANTRO'
Aflytninger afslører: Terroristerne, der planlagde angreb på Jyllands-Posten, ville slå så mange som muligt ihjel på 20 minutter
Af Jan Søgaard Tine Johansen
' Bind dem og hug halsen over på dem'.
Sådan lød det, da tre mistænkte terrorister i deres skjulested på Mørkhøjvej i Herlev planlagde angrebet på JP/Politikens Hus i København.
Terroristerne ville binde ofrene med plastikstrips og halshugge og skyde så mange som muligt under en 20 minutter lang massakre.
Dét fremgår af nye opsigtsvækkende oplysninger om terrorangrebet, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.


Meget blodig massakre
De tre militante islamister kom til lejligheden på Mørkhøjvej 82, 1. th. tidligt om morgenen 29. december.
Under hele rejsen fra Stockholm til København blev de fulgt af det svenske sikkerhedspoliti Säpo og det danske PET, der vidste, at mændene havde skydevåben i bilen.
Om formiddagen holdt de tre militante islamister en fællesbøn i lejligheden, hvor Politiets Efterretningstjeneste havde installeret skjulte mikrofoner.
Aflytningen afslører, at de tre mænd på 29, 34 og 30 planlagde en meget blodig massakre på Rådhuspladsen, hvor ofrene skulle bindes med plastikstrips og halshugges.
Men terroristerne ville også bruge deres skydevåben, en maskinpistol med lyddæmper og 72 skud og en ni mm-pistol med 36 skud. Så mange som muligt skulle dræbes under en 20 minutter lang aktion, afslører aflytninger.


' Vi skal over og se stedet'
Under den aflyttede fællesbøn i Herlev siger mændene: ' Når de vantro mødes, så bind dem og hug halsen over på dem'.
Efter fællesbønnen gør de tre terrorsigtede klar til at forlade lejligheden på Mørkhøjvej.
PET hører dem sige: ' I dag skal vi tage over og se stedet'.
Det tolkede PET, som at de mistænkte ville køre ind til bladhuset på Rådhuspladsen.
Måske for blot at observere.
Måske for at begå angrebet.


PET turde ikke vente
Men så turde PET ikke vente længere, fordi de vidste, at de tre mænd havde våben i deres bil. Så præcis klokken 10.44 slog politiets aktionsstyrke, AKS, til og anholdt mændene.
- Vi var nødt til at gribe ind for at afværge et umiddelbart forestående terrorangreb, sagde PET-chef Jakob Scharf samme dag.
Mistanken blev bestyrket, da PET ransagede den Toyota Avensis, som de havde lejet hos Statoil i Kista ved Stockholm.

Masser af ammunition
Ekstra Bladet erfarer, at PET fandt tre tasker i bilen og hele 200 plastikstrips, der skulle bruges som håndjern på gidslerne. I den ene taske lå maskinpistolen, en lyddæmper, et magasin med 36 skud og 36 ekstra patroner samt et pas, der tilhører den 34-årige sigtede.
I lejligheden på Mørkhøjvej lå ni mm-pistolen med ekstra patroner og et stort beløb i euro og dollar foruden den 30-åriges kørekort.

Internationalt netværk
Retten i Glostrup forlængede torsdag isolationsfængslingen af de tre sigtede med endnu fire uger. Der er begrundet mistanke om, at de tre er skyldige i forsøg på terrorisme og besiddelse af særlig farlige våben, mener retten.
De sigtede, der alle nægter sig skyldige, har afvist at udtale sig om sigtelserne, og den fortsatte fængsling sker af hensyn til politiets efterforskning.
Den bliver langvarig og omfatter også de sigtedes internationale forbindelser.
PET mener, at de tre sigtede har samarbejdet med andre: - Vi står over for en gruppering af militante islamister, og vores efterretninger viser, at de har forbindelser til internationale terrornetværk, sagde PET-chef Jakob Scharf efter anholdelserne.

PET hører dem sige: ' I dag skal vi tage over og se stedet' Vi står over for en gruppering af militante islamister, og vores efterretninger viser, at de har forbindelser til internationale terrornetværk.

Ekstra Bladet | 30.01.2011
De fire anholdte er meget religiøse og ekstremt farlige
Ud over den 37-årige Sahbi Ben Mohamed Zalouti sidder tre mænd fængslet i Danmark.
De bor alle i Sverige og beskrives af terrorforskeren Magnus Ranstorp som nogle af de farligste blandt Sveriges 200 potentielle islamiske terrorister .
MA er 29 år og svensk statsborger, men født i Beirut i Libanon. Han har en søn med sin kæreste. Flere i hans omgangskreds er dømt for terrorisme, men selv om Säpo har overvåget ham intensivt i årevis, er han aldrig selv blevet sigtet i nogen terrorsager. Han har dog siddet fængslet i Etiopien, fordi han var mistænkt for medlemskab af terrororganisationen al-Shabaab, og i Pakistan var han mistænkt for at stå i ledtog med Al-Qaida.
OA er 30 år og svensk statsborger. Han er angiveligt gift i Marokko, hvor han ofte opholder sig. Han er tidligere psykiatrisk patient, som i 90' erne blev dømt for sexovergreb på mindreårige piger i Stockholm. I et forsøg på at helbrede sig selv begyndte han at studere koranen. OA's søster er nabo til den terrorfængslede Sahbi Ben Mohamed Zalouti, som efter alt at dømme har rekrutteret ham til terrorcellen.
MD er 44 år og tunesisk statsborger, men bosat i Sverige. Han har flere domme for vold og narko og har tidligere selv været stofmisbruger. Troen på Allah fik ham ud af narkoens klør, og han begyndte de senere år at studere Koranen grundigt, lod skægget gro og iførte sig muslimsk kjortel. I 2009 forsvandt han pludselig fra sit kvarter i Stockholm.

Ekstra Bladet | 30.01.2011
TERRORISTERNE VILLE IKKE TAGE GIDSLER: ' Der skal ikke forhandles -der skal slås ihjel'
Der skal ikke forhandles.
Der skal slås ihjel.
Sådan taler to af de formodede terrorister om det planlagte terrorangreb mod bladhuset på Rådhuspladsen.
Dét fremgår af de rumaflytninger, som det svenske sikkerhedspoliti Säpo foretog af en lejlighed i Stockholm.
Her taler den 34-årige terror-sigtede MD med islamisten Sahbi Ben Mohamed Zalouti, 37, der sidder varetægtsfængslet i Stockholm, og som nu kræves udleveret til Danmark.
De aflyttede samtaler i Stockholm viser, at mændene planlagde at angribe Jyllands-Posten i København, erfarer Ekstra Bladet.
Og de taler om at ' dræbe så mange som muligt' med skydevåben.

20 minutter i helvede
' Aktionen skal vare i 20 minutter, og der skal slås ihjel.
Det skal ikke være som tjetjenerne.
Der skal ikke forhandles,' siger de to mænd bl. a. Aflytningerne i Stockholm er nogle af de vigtigste beviser mod de tre terrorsigtede, der er beskyttet af navneforbud, og Sahbi Zalouti, der er fængslet i Stockholm. Han er kendt af Säpo som militant islamist.
Aflytningerne i Stockholm afslører også, at terrorangrebet var planlagt til at skulle ske den 30. eller 31. december.

Taler om ' en avis'
Derfor kunne PET-chef Jakob Scharf sige på pressemødet efter anholdelserne, at terrorangrebet var umiddelbart forestående og skulle ske inden den 1. januar.
De terrormistænkte taler på aflytningerne ikke direkte om Jyllands-Posten, men om ' en avis', der ligger i en bygning med flere andre aviser.
Derfor er PET ikke i tvivl om, at de sigtede taler om Jyllands-Posten, som på Rådhuspladsen bor sammen med Politiken og Ekstra Bladet.

torsdag, januari 27, 2011

Church of the Flying Spaghetti Monster

Klicka på bilderna så blir de större
Religion är ett komplicerat kapitel i varje filosoferande människas omvärldsanalys. Jag växte upp i ett strikt kristet hem, med övertygelse om att vår vän prästen hade sanningen.

Den övertygelsen försvann när jag såg hur mycket ondska som utvecklas i religionernas namn, men tron har aldrig övergivits. Det är bara det att tron inte har haft något hem eftersom jag insåg kristendomens orimlighet med alla myter om Jesus Josefssons magiska stunts.

Jag tycker om kristendomens goda sidor som utvecklas i Svenska Kyrkan, men jag avskyr svartrockarnas hokus pokus och intolerans.

Jag har flera goda vänner som är präster och beundrar en av dem som jag bara har haft en kort pratstund med, men som under den korta tiden gjorde mig ödmjuk inför en stor tänkare. Det var Martin Lönnebo.

Anna Bäcklund har blivit en kär vän som ger mig tröst. Bo Senter blev min vän för att han var ett stöd för min svärmor. Karin Långström Vinge blev min nätkompis när vi stod på barrikaderna mot svartrockarna. Det finns några till som jag uppskattar varmt utan att ha träffat fysiskt.


Buddhismen och Hinduismen lockar mig inte alls och islam betraktar jag som ondskans ideologi.

Då hade jag att välja mellan att skapa en egen religion eller bli en religiös vilde, men så upptäckte jag Church of the Flying Spaghetti Monster.
Där finns inte ett spår av intolerans och de har snygga profiltröjor.

FSM tar visserligen stöd i en lång rad tecken men det är slumpartade tecken utan hokus pokus.

Den heliga hemsidan
-

Vargjakten - ett fall för EU

I dag börjar hårdgranskningen i EU om vår varghantering. SvD.
"I den rapport som Naturvårdsverket, Statens jordbruksverk och Statens veterinärmedicinska anstalt gjorde på uppdrag av regeringen konstaterades att den skandinaviska vargstammen i hög grad är inavlad."

Nu är det ännu värre sedan de skjutgalna östrogenmupparna har dödat flera av de varghannar som vi behövde ha kvar.

"EU:s miljökommissionär Janez Potocnik har nu beslutat att inleda ett formellt överträdelseförfarande mot Sverige vad gäller vargjakten." SvT Rapport.

Miljödapartementets krypande för jägarna bland riksdagsmännen. Jägarna lyckades naturligtvis hitta sympatisörer.

Lyssna
Tidigare i bloggen om vargjakten
Facebook
Naturskyddsföreningen
-

Ikea och Uppdrag granskning

För en tid sedan råkade jag törna ihop med en lite luggsliten typ utanför Paushuset i Enköping. Antagligen en av A-lagarna, var min första reaktion. Sedan såg jag hur han studsade omkring runt en man med stor filmkamera. Aha!, tänkte jag. Det blir en lokal dokumentär om Enköpings många utslagna, men så började den sjaskige tala i hypertempo och då kände jag igen honom. Det var Jan Josefsson från Uppdrag granskning. Jag stod kvar en stund och tittade på när han kråmade sig framför kameran.

Jag har nämnt det förr och gör det igen. Den mannen är en solkig pajas!

Gårdagens program om Ikea var intressant, men mitt förtroende för Uppdrag granskning och pajasen Josefsson, är för lågt för att jag ska ta allt på allvar.

Jag älskar Ikea!

Jag kan gå en timme i butikslabyrinten och bara njuta av det enorma utbudet av mycket prisvärda varor.

Deras pizza är makalöst god och oftast finns det en ledig parkeringsplats nära ingången.

Just nu kan jag inte påminna mig en enda negativ erfarenhet av Ikea.

Pajasen Josefsson och hans populistliga har säkert rätt i det mesta om företagsbildning och skatteplanering, men om de ville, skulle de finna lika många finurligheter vid en granskning av följande storföretag:
  1. Hennes & Mauritz: 260,3 miljarder
  2. Ericsson: 198,5 miljarder
  3. TeliaSonera: 169,3 miljarder
  4. Nordea Bank: 161,5 miljarder
  5. Investor: 91,9 miljarder
  6. Svenska Handelsbanken: 87,3 miljarder
  7. AB Volvo: 86,0 miljarder
  8. Atlas Copco: 76,0 miljarder
  9. Sandvik: 59,6 miljarder
  10. Scania: 56,2 miljarder
Pressmeddelande från Ikea

Citat Johan Stenebo, tidigare hög chef inom Ikea: "Dels handlar det om Ingvar Kamprads trovärdighet, han försöker beskriva sig själv som dyslektiker och alkoholist, lite dum i huvudet om man säger så. Jag anser att han är vår tids största geni."

Finns det någon som har trott på Kamprads egen imagebildning? Svaret är naturligtvis att en person som har byggt upp ett ytterst komplicerat företagsimperium, måste vara väldigt smart.

Citat SvD: "Johan Stenebo är kritisk till Ikeas slutenhet och menar att det är förlegat och odemokratisk. Men han tror inte att företaget gjort något brottsligt och påpekar att det är skickliga jurister som ligger bakom alla upplägg."

Ikea är sannolikt bara ett av tusentals bolag som drivs företagsekonomiskt optimalt

Citat SvD: "Men i mångas ögon framstår ändå Ingvar Kamprad som folklig medan Stefan Persson förknippas med finanseliten. Med sitt jordnära sätt: kramarna, den stapplande engelskan, dyslexin och de övervunna spritproblemen liknar Kamprad den där genialiske men småsunkige farbrorn som man träffar en gång om året på julafton."

Visst är det bilden av Ikeas grundare, men det har knappast någon strategisk betydelse för någon av oss som gillar att få rätt vara till rätt pris när vi irrar runt i butiksgångarna.

Citat SvD: "Stadgarna ska också fastslå att familjen Kamprad har fullständig kontroll över koncernledningen i maktbolaget Inter Ikea, som är registrerat i Holland.

I dag har Interogo 100 miljarder kronor i eget kapital, en slags dold förmögenhet för Kamprad."


Citat SvD: "En stor del av Inter Ikeas pengar kommer från de 3 procent i royalty på all försäljning varje Ikea-varuhus måste betala maktbolaget för att använda konceptet. Denna kostnad blir skattefri och handlar i slutänden om flera miljarder kronor per år. Ikea finns i dag i 38 länder och bara för Sverige innebär det 100 miljoner per år i utebliven skatt.

I en avancerad skatteplanering förs royaltypengar, enligt Uppdrag Granskning, i ett virrvarr av bolag inom Inter Ikea mellan Holland, Belgien, Luxemburg, Schweiz, Curacao, Jungfruöarna och Cypern"


Som vanligt ger ledaren i NWT en bra beskrivning av det som många okunniga yrar om.

Uppdatering 29/1

Citat SvD: "Ingvar var upprörd över att TV-teamet oväntat dök upp på IKEAs område då han uttryckligen avböjt intervjun tidigare. IKEA har svarat på alla frågor som ställts av Uppdrag Granskning skriftligen, blir svaret."

Klassiskt grepp från Josefssonligan! Hänsynslös populism och svinaktig aggressivitet.

Citat SvT Rapport: "Ingvar Kamprad är en briljant man, som absolut själv ska få bestämma över sina pengar. Men det ena utesluter inte det andra. Han bör tåla krav på öppenhet. Ikea kan inte uppträda som en förorättad femåring så fort de får kritiska frågor."

Beter man sig som en förorättad femåring när man bli påhoppad av en inkräktande journalistwannabee? Kamprad hade avböjt en intervju och blev ändå attackerad av Josefssonpacket.

Citat SvT: "Utrensningen av kvinnor från IKEA:s inre cirklar inleddes av Ingvar Kamprad och hans söner för ungefär fem år sedan med det att företagets mångfaldspolicy skrevs om av dem. Flera kvinnor som tidigare haft en betydande maktbas har sparkats på direkt order av familjen."

Sannolikt skrivet av en som misslyckades med att vara lagmedlem. Klassisk haverist enligt min ringa mening.

Citat SvD:
"Kritiken över Ingvar Kamprad och hans imperiebygge vittnar om okunnighet och upprepar ett gammalt förakt för entreprenörer. Kritiken bör istället vändas mot den svenska modell som tvingat framgångsrika familjeföretagare att gå i exil för att säkra arvet."
-

Ikeas hemsida
SvD - SvD - SvD - SvD - SvD - SvD - SvT - SvT - Expressen - Expressen -
-

Ungdomens Ark i Enköpingsposten

Klicka på annonsen så blir den större
Nu tuffar verksamheten igång på allvar med stadsvandringar och aktiviteter i lokalen som finns på Tullgatan 19 med ingång till källaren på gaveln mot Tullgatan. Karta.

Vi skulle ha haft mera plats för sponsorer eftersom så många vill ge sitt stöd till verksamheten i Ungdomens Ark.

Ungdomens Arks blogg
Ungdomens Ark i Facebook
-

söndag, januari 23, 2011

Vänstern och vidskepligheten islam

Den politiska vänstern i Sverige var en viktig faktor i avvecklingen av det religiösa ok som likt en tung våt filt tyngde hela samhället när kristendomens dogmer var styrande kraft i det politiska beslutsfattandet.

Nu har träskvänstern kantrat helt och kämpar för att islam, den vidrigaste av alla ideologier, ska få ett stort inflytande över det svenska samhället.

Vänsterträsktrollen yrar om islamofobi varje gång en klarsynt islamkritiker tar till orda.

Guillou, Gardell, Greider, Mankell och andra fåntrattar använder flitigt epitetet islamofober om islamkritiker.

Fobi är en irrationell rädsla för något okänt och jag är säker på att de flesta islamkritiker vet mera om islam än vad de vänsterskruvade stollarna gör. De verkar i konsekvensens namn lida av jämlikhetsfobi.

På de flesta dagstidningsredaktioner är redaktörerna politiskt korrekta ynkryggar, men det finns undantag.

Svenska Dagbladet, Skånska Dagbladet och Sydsvenska Dagbladet har några orädda redaktörer bland gelémupparna, men Dagens Nyheters samhällsanalys är tydligt dhimmifierad. De tar bort islamkritiska blogglänkar från sin Twinglyfunktion. Källa. De har naturligtvis twinglyspärrat den här bloggen.

Den här artikeln är ett gott exempel på föredömligt klarsynt samhällsbetraktelse.

Citat:
"Debatten på senare tid visar emellertid att en rad personer till vänster, från Guillou till Greider, har börjat tänka annorlunda. Övertygade om att islamofobi grasserar i västvärlden tar de på sig uppgiften att försvara sådant som för inte så länge sedan beskrevs som opium för folket. De föraktar förvisso fortfarande den kristna höger i USA som vill rensa i bibliotek och läroplaner, men försvarar samtidigt den muslimska höger som förbjuder oönskad konst och håller flickor och pojkar åtskilda."
Peter Weiderud som är ordförande för den socialdemokratiska broderskapsrörelsen, betraktar sina muslimska s-vänner som efterblivna och låter dem därför slippa ta ställning för jämställdhet och jämlikhet. De ligger ju så långt efter i social och demokratisk utveckling menade han, men som socialdemokrater är de välkomna som valboskap.
Den galna tunna som vänstern hoppat i genom att utse den islamska umman till förföljd arbetarklass har fått politiska konsekvenser. När vänstern blir religiös förändras samtalsklimatet och öppnar sig nya frontlinjer. En liten hundteckning lever upp som ideologisk vattendelare. Antiimperialismen och jämställdhetsengagemanget ersätts av nyandlighet och sympati för bakåtblickande moralsystem.
Det politiska parti som tydligast har tagit ställning för islam är Miljöpartiet som är rena magneten för muslimerna. MP har blivit mera religionsorienterade än KD.

Filmen Life of Brian retade en del kristna fundamentalister, men det resulterade inte i självmordsbombningar och ambassadbränder som några skandinaviska teckningar gjorde. JP-bilderna  -  Vilks första bild  - lite mera om Vilks

En liknande film om muslimernas idol Muhammed, skulle tveklöst leda till ett globalt krig med vidskeplighetens vapendragare mot civilisationen.

Fredens religion

-

Dagens väljarsympatier enligt SvD och Sifo

Finns orden landsbygd och glesbygd i våra riksdagspolitikers agenda?
På den gamla goda tiden innan Mauderaterna tog över Centerpartiet, var landsbygden ständigt närvarande i våra programförklaringar.

Kretsloppsvisionen var också ett starkt kort för Centern i det politiska spelet.

Kärnkraftsavvecklingen var en kärnfråga.
Numera är Centerpartiet bara ett stödparti för Moderaterna och i stort sett allt som gjorde mig till centerpartist, är historia.

I dagens Sifo-analys är Centerpartiet nära spärren till riksdagen. Det är också Kristdemokraterna och vänsterpartiet. Det är tre marginaliserade partier som saknar de breda väljarmassornas förtroende.

Jag är fortfarande centerpartist och det enbart för att det finns så många fantastiska lokalpolitiker i mitt kära gamla Centerparti.
Det här var mina huvudpunkter under åren som ordförande i Täbycentern.

1. Du ska endast använda förnyelsebara energiråvaror
2. Du ska bidra till ett fungerande kretslopp
3. Du ska arbeta för behållandet av öppna landskap
4. Du ska satsa på småskalig energiomvandling och
direkt omvandling av solenergin
5. Du ska sätta den lilla människan i centrum men i harmoni med miljön
-

DN - EP - Ena-Håbo - Tre tidningar

Klicka på tidningarna så blir de större
69 gram bra veckovis informationssamling
80 gram bra dagligt informationsflöde
400 gram trams och flams. 68 gram bra nyhetsflöde.

I Augusti 2008 hade jag en 30-dagars gratis-prenumeration på Dagens Nyheter och skrev då det här.

Nu är jag åter gratisprenumerant och tänker jämföra mina tre tidningar.

Ena-Håbotidningen kommer som helgläsning och är en bra nyhetssamling för veckan som gick. Den tar tio minuter att läsa på söndag morgon.

Enköpingsposten är dagstidningen som delas ut måndag till lördag. Den tar en kvart att läsa eftersom där finns en stor sportavdelning.

Dagens nyheter är den politiska korrekthetens informationsblad och tar en halvtimme att läsa eftersom där finns en ohygglig massa sidor med mest umbärligt trams. Tidigare i bloggen om DN här och här.

I dag kunde jag konstatera att Lindström är tillbaka och det blir intressant att se vilket spelrum har har numera.
-

fredag, januari 21, 2011

Majblomman 2011

Klicka blommorna växer de
Årets majblomma presenteras tidigt i år här. Så tidigt har nog aldrig majblomman visats upp. Bilder och evenemang här.

Allt i bloggen om Majblomman. Där finns massor med information i äldre inlägg. Rulla ned och klicka på alla länkar.
Majblommans hemsida
Majblommans blogg
Maj-Facebook
Bloggaren och majblommorna
-

FN - Diktaturernas ostörda tummelplats

Förenta Nationerna har under Ban Ki-moons ledning,
blivit en tummelplats för totalitära regimer
Ban Ki-moon blir sannolikt omvald för ytterligare en femårsperiod eftersom han är en lydig marionett som stormakterna och diktaturerna kan styra med löften om support i den kommande debatten om vem som ska vara generalsekreterare.

Ett exempel på Ban Ki-moons inkompetens, är att han utan officiell reservation har låtit rådet för mänskliga rättigheter UNHRC styras av ledare för nationer som saknar mänskliga rättigheter.

Under Ban Ki-moons ledning kommer sannolikt kritik mot islam att betraktas som ett brott mot de mänskliga rättigheterna eftersom han behöver de muslimska staternas stöd för omval.

Den här artikeln i SvD, beskriver problemet med Ban Ki-moon.

Citat:
"Ban Ki-moon styr auktoritärt med hjälp av ett fåtal förtrogna, genom politiska utnämningar och underminering av sina avdelningschefer. Han är upptagen med att försvara sin egen ställning, ständigt resande, närvarande överallt och ingenstans."
När Inga-Britt Ahlenius offentligt kritiserade Ban Ki-moon för hans egocentriska ledarskap, blev han rasande vilket är normalt för egotrippade maktmänniskor.

Citat SvT Rapport:
"Etikfrågan har varit min högsta prioritet, svarade generalsekreteraren och talade snabbt och irriterat i ytterligare två och en halv minut om hur viktig frågan varit för honom.

Är du förvånad över hennes anklagelser?
-Det ska jag tala om för er att anklagelserna är ogrundade!"
I stället för att ta debatten om sin kompetens, blir han förolämpad och biter ifrån sig. Så gör den inkompetente ledaren. Den kompetente ledaren visar vilja att diskutera vad som brister och orsaken därtill. Därför har korruptionen i FN-organisationen brett ut sig utan att Ban Ki-moon har visat vilja att rensa upp den byråkratiska djungel som döljer finansrovdjuren effektivt.

Citat SvD:
"Tack vare skickliga talskrivare säger Ban Ki-moon ofta rätt saker. Men vad han säger är mest retorik, och han har inte kraften att fullfölja."
"Sanningen är att han valdes därför att dominerande aktörer ville ha ett tandlöst FN. Den förre amerikanske presidenten George W Bushs FN-ambassadör John Bolton har ingående vittnat om detta i boken Surrender Is Not An Option."
Det är sorgligt att världssamfundet leds av en människa som älskar makten mera än ansvaret.

Nu kandiderar Sverige till rådet för mänskliga rättigheter och eftersom de flesta svenska politiker är politiskt korrekta gelèryggar blir vi sannolikt enbart nyttiga idioter för diktaturerna.

Citat Ekot:
"Ett problem är ju att det finns många länder som inte delar vår uppfattning om vad som är mänskliga rättigheter - som inte sätter dem högt och som kränker dem dagligen. De blockerar ju beslut i MR-rådet, motverkar det vi vill se hända, med mer frihet och öppenhet i världen."
Lyssna på en av de ryggradslösa Hon kommer antagligen inte ens begripa vad de muslimska förtryckarstaterna vill åstadkomma. Troligtvis lägger sig Sverige som vanligt platt för de mänskliga rättigheternas fiender.

Regeringen om UNHRC:
"Hur kan länder som är kända för inte att respektera mänskliga rättigheter väljas in i rådet?

FN:s medlemsstater har enats om att prioritera kandidater som bidrar till främjandet av och respekten för mänskliga rättigheter. Det är även EU:s hållning.

I sitt beslut om att inrätta MR-rådet satte generalförsamlingen upp kriterier för medlemskap. Enligt generalförsamlingens beslut ska medlemsstaterna ska efterleva de mänskliga rättigheterna och samarbeta med internationella mekanismer på området. Det är upp till FN:s medlemsstater att följa denna regel när man röstar in nya medlemmar."
Maktkorruptionen inom FN, garanterar diktaturernas position i UNHCR där de är i majoritet med nära 60% av rösterna.
Allt i bloggen om FN
-