söndag, april 10, 2011

Ständigt dessa jägare!

Har vi ett vargproblem eller ett jägarproblem?

SvD  -  Rapport  -  DT  - SvD 14/4 om varghatarna  -
"Ingen diskuterar den systematiska förföljning av rovdjur och speciellt varg som sker. En tysthet som bara kan tolkas som att det finns ett samtycke till allt ”olagligt”, så länge det inte upptäcks, oavsett grymheten."
Våra riksdagsledamöter accepterar en lobbyverksamhet som utan tvivel gränsar till korruption. Därför tillåts rovdriften på rovdjuren.
"Jägarkåren gräver sin egen grav genom det som nu pågår. Uttrycket SGT (skjut, gräv och tig) är ett uttryck som används i alla älgkojor, ibland skämtsamt, i andra med stort allvar. ”En död varg är en bra varg”, sägs ofta. Jägarna öser ut nedlåtande uttryck på vargen i sig och de som har en avvikande, och mer nyanserad åsikt hånas."
Jag förstår att jägarna avskyr rovdjuren för att de utgör ett hot mot fritt springande hundar, men håll då för bövelen jyckarna kopplade!
I källaren under riksdagens plenisal finns en skjutbana, där medlemmarna i riksdagens jaktklubb kan träna upp sina färdigheter med geväret. De folkvalda politikerna kan ta jägarexamen på arbetstid.
Tveklöst korruption!

Före detta jägaren Anders Krüger:
"Är det inte så att jägarorganisationerna måste städa rejält i sina egna led för att återfå förtroendet, byta ut ledarprofilerna till moraliskt mer rakryggade personer (inte då bara på jägarsidan). Personer som har både kraften och tron att avsevärt höja moralen, etiken, så att regler följs även långt ute i skogen där lagens långa arm inte når en. Först då kan ett trovärdigt överlämnande av ansvar och förvaltning ske, inte före!

Gandhi uttryckte vid ett tillfälle: "The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated"."
Jag vet inte om det råder samma inställning till spritförtäring under jakten, som det gjorde för ett tiotal år sedan, men då var dyngraka jägare inte sällsynta

Allt i bloggen om jägarna
Uppdatering SvD 11/4
"Men redan nu går Svenska Jägareförbundet ut med kritik mot Liljelunds utredning. Risken är uppenbar att antalet vargar som föreslås som gräns för gynnsam bevarandestatus kommer bli för många, och det leder till en låst sits när målet för vargstammen ska utformas i utredningens nästa del, anser Gunnar Glöersen som ingår i rovdjursutredningens expertgrupp för Jägareförbundets räkning. Han anser att Lars-Erik Liljelund drar sina slutsatser utifrån ”biologiska och genetiska önskemål”."
Enligt min ringa mening är ”biologiska och genetiska önskemål”, väldigt bra bedömningsgrunder, men för pang-pang-folket gäller andra värderingar.

Så här ska man reagera inför närvaron av varg!
-

Inga kommentarer: