fredag, mars 04, 2011

Skid-VM 2011 Stafett 4x10 km herrar. Northug är brutal!

Klicka på bilderna så blir de större

Det är sällan jag kan ge mig ro att se en skidtävling som håller på i flera timmar. Därför spelar jag in och ser under mycket snabbspolning i efterhand utan att ta reda på resultatet först. Så även i dag, men den här gången såg jag hela sista sträckan som var rafflande med fem lag i slutkampen. Jag trodde att Marcus Hellner skulle lägga i racerväxeln sista kilometern och knäcka Petter Northug, men det blev tvärtom. Det var en fantastisk stafett och värdiga segrare. Eldar Rønnings uppåkning var imponerande och kanske avgörande. Northugs spurt var explosiv, men frågan är om han hade fått chansen utan Rønnings prestation.

Peter Northug gjorde en stoppsladd alldeles innan målstrecket och det blir ett jäkla gnäll, men när Marcus Hellener åkte i mål på en skida var det ingen som gnällde. Marcus verkade inte heller vara upprörd och hade den här kommentaren: "Vad han gjorde på mållinjen påverkar inte mig."

Det är bara att acceptera faktum; Northug är spurtmästare i distansloppen! Så länge hans show inte påverkar konkurrenternas prestationer, är det bara kul att han kan släppa loss lite i det avgörande ögonblicket efter en makalös uppvisning i oslagbar kraft.

VG - Expressen - VG - Expressen - SvD - Expressen - Expressen - Finishen -Gnället - De svenska åkarnas kommentarer - Berglins kommentar -Pudeln -

Inga kommentarer: