fredag, december 31, 2010

Gott nytt år 2011!

I år blir det inget sådant här

Det är trots all akut upphetsning, inte så mycket som etsar sig fast i minnesbanken från det år som tar slut om fjorton timmar.

Fånig var kungens kommentar till boken om hans vilda liv. Fyra minuter in i videon kommer det: "Jag har talat med familjen och med drottningen".

Kul var Lindströms bild av Kungen och den nye prinsens samtal. Kanske sjöng han också om kaffeflickorna.

Idiotiska var träskpressens braskande rubriker med "TERRORSVENSKAR" som är ett politiskt korrekt ord medan terroraraber eller terrorsomalier är tabuord. Ordet som det förmodligen är straffbart att skriva är terrormuslimer och ändå är det vad de flesta tänker när det talas om terrorister. Debatt mellan Per Gudmundson, ledarskribent från Svenska Dagbladet, och Mohammed Amin Kharraki, ordförande för Sveriges unga muslimer. Lyssna.

Dumt var BP-ordförande Carl-Henric Svanberg uttalande om "small people". Dumt var för övrigt talet om naturkatastrof när naturens egen produkt råolja läcker ut i havet. Ännu dummare var bekämpningen med farliga kemikalier som ställde till med större skador.

Obegripligt var att finanskrisen åter kunde bero på lånefinansierad expansion. Lär sig ekonomerna aldrig något av sina misstag? Irland och Island utpekades för några år sedan som föredömliga tigerekonomier trots att hela tillväxten baserades på växande skuldberg.

Politiskt självmord var Mona Sahlins sätt att tala i debatter och intervjuer Släpigt och enstavigt lät hon som att hon ansåg sig tala till idioter. Det visade sig under hennes avskedstal att hon faktiskt kunde prata normalt.

Skumt var den socialdemokratiska broderskapsrörelsens sextorpeders agerande mot Julian Assange.

Dramatiskt var det när vulkanutbrottet under glaciären Eyjafjallajökull på Island, visade flygets sårbarhet.

Skandalös var tågentreprenörernas oförmåga att klara av sitt ansvarsåtagande. Det blir vinter varje år!

Oundviklig var Sverigedemokraternas valframgång efter de sju riksdagspartiernas oförmåga att ta ett seriöst och kraftfullt tag i den misskötta migrationspolitiken.

Argast var Tomas Izaias Englund. Läs och lyssna.

Kallast och varmast samtidigt var det år 2010 - Se och lyssna.

Knäppast var muslimska terroristers vilja att begå massmord på oskyldiga för skämtteckningars skull

Tragisk
var narkotikadistributörernas uppfinningsrikedom när det gäller att ta fram nya droger så att lagstiftarna hela tiden ligger ett steg efter.

Outhärdligt och outplånligt var att vår Jonny lämnade oss.
Fotoalbum

torsdag, december 30, 2010

Terroristerna och träskpressen

Minns du Kuba-svensken och de andra unga muslimerna som fångades in av pakistansk militär i ökänt terroristområde? Svenska staten fick fjäska en hel del för att få hem dem den gången. En av dem är dotter till bossen för Södermalmsmoskén i Stockholm. Denna dotters man var med då och rykten finns om att han även denna gång var med. Det verkar också som att han har dragit spökplumpkåpan över sin hustru. Jag har för mig att hans syster var en av halalmupparna i halalteve.Jag har dessutom för mig att Munir Awad har haft något för sig ihop med terrorkramaren Mattias Gardell.

Kanske vävs nätet tätare nu och kanske kommer Träskbladet Aftonbladet att tvingas radera en lång rad snyftartiklar om felaktiga anklagelser.

Ojdå! De har redan börjat den stora raderingen, men det mesta finns i cachen så träsktrollen får det nog jobbigt. Redan finns massor av information att hämta på de politiskt inkorrekta nyhetssidorna som du kan besöka längst ned här.

Expressen började ta sig upp en bit ur PK-träsket, men den här historien är rena träsksänket för Thomas Mattsson et Consortes. Det är intressant att Thomas Mattsson & CO inte har några problem med att visa den för krigsbrott misstänkte serben opixlad, medan en misstänkt muslim måste pixlas.

Medan jag skriver, går huvudsäkringen på redaktionen och namnen publiceras. Ryktet om Munir Awad var alltså sant. Munir Awads svärmor som bossar för Sveriges Mulimska råd, har just nu problem med hemsidan. Munir Awad hade kopplingar till de i Göteborg dömda terroristaspiranterna..

Terrorsvenskar är träskpressens jätterubriker och Expressen pixlar klumpigt bilden på den terrormisstänkte som greps i Sverige. Deras problem är bara att Aftonbladet visade bilden opixlad och namngiven senast mannen var misstänkt.
PI
VGNT
SvD
SvD
SvD

Fredens religion

JP

"I politisk korrekte kredse er man ivrig efter at slå fast, at den slags intet har med islam at gøre. Javel, ja. Når katolske præster forgriber sig på små drenge, har den katolske kirke et stort problem. Når muslimer vil slagte folk i islams navn, har det intet med islam at gøre."

"De politisk korrekte vil helst se terroren som tilfældig og uforklarlig vold. Hvis de overhovedet skal give en forklaring, bliver det, at det er vores egen skyld. Vi behandler ikke muslimer godt nok, og derfor bliver nogle af dem desværre så desperate, at de vil pløje folk ned med et maskingevær."

"Terroristerne fører denne tendens ud i det helt ekstreme. De overtager bogstaveligt Koranens krigeriske formaninger om, at muslimer ”skal kæmpe for Guds sag, dræbe og selv blive dræbt”.

"Målet for disse muslimske ledere er, at vi ikke-muslimer skal indordne os under de islamiske regler for ytringsfrihed. Vi må for eksempel ikke tegne Muhammed. Terroristerne går så hele vejen og vil dræbe dem, der gør det."

"Vi skal have blik for, at islam er forskellige ting. Men fri os for påstanden om, at terrorismen intet har med islam at gøre. Den er hellig krig mod vores værdier."


Tidigare i bloggen om islamistmupparna här och här
Flashback1
Flashback2
Nyheter24
Gudmundson
Charta 2008
Dagens Lindström
Munir Awad och MMR
Nordic Derwish
Reseförhinder?
Intressant förteckning
-

onsdag, december 29, 2010

Terrrorism samt Lars Vilks och muslimerna på Facebook


Klicka på bilderna så blir de större. Det här är fyra av flera hundra Facebook-sidor som har startats av den ylande kränkthetens kör.

Det finns också några få sidor som är stöd för vår grundlagsskyddade rätt att fritt tänka, tycka och trycka. Här är en av dem. Gå med du också! Här är Lars Vilks egen sida.
 
Några av de bilder som får muslimer att bli skogstokiga och som hittills har fått en av dem att försöka mörda hundratals oskyldiga i Stockholms julträngsel.


Fredens religion
Allt i bloggen om islam här.
Allt i bloggen om Lars Vilks här.

Mycket på Säpos hemsida handlar om våldsamma muslimer.
Pressmeddelande
Flera pressmeddelanden
SvD - Svd - SvD - SvD - SvD - SvD -
SvT
SvT
SvT
Kanske var det Jyllandsposten och Politiken som var målen för de nu aktuella galningarnas aktiviteter. De båda tidningarna finns i samma hus. Bomb.
JP - JP - JP - Allt om hoten mot JP -
Politiken - Politiken - Politiken

Projekt islam med Peter Weiderud och Anna Ardin

Klicka på bilderna så blir de större
Den socialdemokratiska broderskapsrörelsen som ska ändra namn så att muslimerna känner sig välkomna i hyckleriets högborg, tar nu bort en del av jämlikhetsparagrafen i den för muslimer anpassade versionen av Manifest för kristen vänster. ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, står det i originalet men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Jag hade tänkt länka till Weideruds försvar, men den pajasens åsikter ska inte besudla mitt utrymme på nätet.


När FN backar och tar tillbaka skyddet för homosexuella, gör socialdemokraterna det motsatta. Vad säger de på RFSL om det?
Wikileaks-groupies och andra pajaser försöker trixa med muslimernas HBT-förakt och det egna hyckleriet, men nu kommer den så kallade kristna socialdemokratins rätta ansikte fram. Gudmundson i dag. Gudmundson för tre dagar sedan.

Mera om islam, broderskapsrörelsen och RFSL här och här.

Fredens religion
Från Ardins blogg
-

Apple iPad och censuren

Klicka på bilden så blir den större
För att svenska medieföretag ska få publiceras i iPad, kräver Apple att en censur införs. "Nedsättande religionskritik, pornografi och förhärligande bilder på vapen får inte finnas i tidningarnas iPad-versioner." SR - Lyssna.

Villkoren kanske inte verkar så krävande, men som i alla fall av censur, ligger avgörandet i betraktarens (censorns) ögon.

Expressens försvar inför kritiken om att de har accepterat censurkraven.

Är detta det första tydliga exemplet på underkastelse inför religiösa galningars lättkränkthet?
-

tisdag, december 28, 2010

F 35 Lightening versus JAS 39 Gripen

Klicka på bilderna så blir de större
Överst Lockheed Martin F 35 Lightening
Underst SAAB JAS 39 Gripen
Det var aldrig någon rättvis konkurrens i upphandlingen av Norges nya stridsflygplan!

Norge är medlem i NATO och F 35 är helt anpassad till alla kommunikationssystem som krävs för full kompatibilitet i NATO-organisationen.

Betraktat förutsättningslöst, är JAS 39 rena kassakistan jämfört med F 35 men i en totalkalkyl där samtliga aspekter beaktas, är F 35 sannolikt ett fullständigt överlägset alternativ.

Inräknat den kostnadshöjning som SvD skriver om, är F 35 ändå det enda alternativet och det vet Lockheed Martin. Därför kommer fördyringarna att trilla in som från ett brustet pärlband.

Kanske blir hela det här tramsiga spektaklet en ny Norge-historia. Klicka på den övre bilden och konstatera att den norska flaggan redan är ditmålad av jänkarna.
.

Nyord 2010

Klicka på bilden så blir den större
Här finns årets nyord uppradade med klickbara länkar för mera information om varje ord. SvT-Språktest SvD Språktest

Bilden är ett av många exempel på det, enligt min ringa mening, nyord som har blivit mest spritt. App.

För den som undrar varifrån nyordet kaffeflickor kommer: Lyssna!

Svenska Akademins nyordlista
Aktuella ord NE
Neologism NE
Ordbildning NE
Kunskapsbloggen NE
Om nyord Språkrådet
SvT
SvD
-

Värnlösa barns dag

Värnlösa barns dag 28/12
Det är i dag exakt tre månader sedan Jonny lämnade oss och det är samtidigt värnlösa barns dag. Det finns alldeles för många värnlösa barn runt omkring oss och alldeles för dåligt skyddsnät för dem som faller.
Värnlösa barns dag som tidigare kallades menlösa barns dag var förr en högtid som i Kyrkan firades till minne av de värnlösa barn som kung Herodes lät mörda för att undanröja framtida konkurrenter. Anledningen var ryktet som spreds om att Jesus från Nasaret, Messias var född och att han skulle ta all makt från de värdsliga potentaterna. Värnlösa barns dag har firats sedan slutet av trehundratalet och försvann som svensk högtidsdag under 1770-talet.
Knocking On Heavens Door

Stairway To Heaven
-

måndag, december 27, 2010

Tågen och snön

Klicka på bilderna så blir de större
Det var en intressant diskussion i morse i P1 Morgon Lyssna. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M), SJ:s styrelseordförande Ulf Adelsohn och Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm skulle reda ut hur tågresenärerna ska kunna få det de betalar för - Transport från A till B på utsatt tid. Det är ett enkelt krav som tågoperatörerna i snöstormarnas Sweiz klarar problemfritt. SvD.
Den enda av debattörerna som verkade förstå vad problemet beror på, var Ulf Adelsohn. Han pekade på de kommunikationsbrister som naturligtvis uppstår när många olika bolag delar ansvar för ett problem. Infrastrukturministern svamlade och trafikverksdirektören förstår antagligen inte vad tågkaoset handlar om. SvT. SvD SR. SvT.

Flera inställda tåg i dag SvD.

Det är signalfel väldigt ofta och det fullständigt i onödan. Signalfel ska vara sällsynta följder av slarv med underhållet. Det är rälsfel ofta och de beror mest på att hjul spricker och förstör rälsen. Spruckna hjul ska vara något som är undantag i stället för som nu, en accepterad regel! Växlarna fryser fast vilket är en skandal. Felen är oändliga! Ingen tar det yttersta ansvaret och gör något vettigt, men de har väl inte tid. Det är nog ansträngande att planera optimalt bonusutfall.
Tidigare i bloggen om tågfiaskot här - här och här -
-

söndag, december 26, 2010

Annandagsbandy

För första gången på många år, har jag inte legat på soffan framför teverutan och följt annandagsbandyn. Äldsta dottern har tagit över min bandyfeber och fick nöjet att se Jonnys klubb VSK spöa Tillberga (TB) med 4-2 i dag.

Till VM ska jag samla mig och ta tag i den enda sport som verkligen har väckt lidelse i mig.

Här följer en kort men oumbärlig snabbkurs i bandyns grundprinciper. Klicka på bilderna så blir de tydligare.
 Klubban är en viktig del i utrustningen som krävs av den som vill bli bra i bandy.
 Bollen är själva kopplingspunkten mellan de olika lagens spelare och den manövreras med klubban som visas i den övre bilden.
Slutligen är termosen med glögg eller kaffekask, en förutsättning för att den rätta bandystämningen ska genereras. Portföljen och bandykepsen är en tradition som sorgligt nog har blivit bortglömd av dagens bandyentusiaster.

Tidigare i bloggen om bandy här - här - här - här och här
VLT
Expressen
SvD
SvD om julbandy
SvD om bandyportföljen
-

fredag, december 24, 2010

God Jul 2010! Recept julgodis.

Klicka på bilderna så blir de större

Närmast början på gräddknäckkoket och bakom är Jonnys Tjong klar att skäras upp i småbitar

Godissandwish

 
 Jonnys Tjong:

100 gram smör
2 deciliter vispgrädde
3 deciliter rörsocker
1 matsked vaniljsocker
1 deciliter ljus sirap
Rör ihop rubbet och koka mycket långsamt tills kultestet ger ett lagom segt smakprov. Kultestet går till så att en liten mängd av smeten droppas ned i iskallt vatten. Efter en stund märker du hur konsistensen blir.
Ingredienserna kan dubblas som Sofia och jag gjorde i går. Häll upp i en smörad form som ger tjongen cirka 7-8 millimeters tjocklek. Klipp bitar på 1,5X1,5 centimeter och slå in i plastfolie.

Gräddknäck:

3 deciliter vispgrädde
½ matsked vaniljsocker
1 matsked smör
1 deciliter ljus sirap
2 deciliter rörsocker
25 gram sötmandel

Skålla, skala och rosta mandeln lät. Hacka den grovt.
Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull.
Tillsät grädde, socker, vaniljsocker och sirap.
Koka långsamt tills kultestet ger önskad konsistens.
Blanda i mandeln och rör om.
Fyll knäckformarna

Godissandwish

250 gram Odense nougat
250 gram Odense mörk blockchoklad
250 gram Odense vit blockchoklad
250 gram Odense mandelmassa
I nödfall kan ingredienserna bytas mot simplare fabrikat, men då blir resultatet därefter.

Kavla ut mandelmassan mycket tunt vilket är lättast med en teflonbelagd kavel.
Smält nougaten i vattenbad eller mycket försiktigt i mikrovågsugn på låg effekt och med omrörning var tionde sekund.
Stryk ut nougaten på mandelmassan.
Täck blandningen utan att locket kommer åt nougaten.
Jag använder två likadana klassiska serveringsbrickor.
Kyl ned utomhus i tio minuter.
Smält den vita chokladen på samma sätt som nougaten.
Stryk snabbt ut chokladen på nougaten. det är viktigt att det går snabbt eftersom nougaten annars smälter igen och blandar sig med chokladen.
Täck och kyl utomhus tio minuter.
Smält den mörka chokladen på samma sät som det övriga och stryk snabbt ut den.
Kyl och bryt i bitar.

God(is) Jul!

torsdag, december 23, 2010

O Holy Night

En mycket vacker version av den andra psalm jag lärde mig utantill. Blott en dag var den första.

Dan före dan

Allt är inhandlat till julbordet och julgodiskokandet startar om ett par timmar.

onsdag, december 22, 2010

Snögris i Luleå stadspark julen 2010

Klicka på bilderna om du vill se dem större

I Luleå kommer en snögris på 14 ton att pryda Stadsparken. Det blir intressant att följa folkopinionen när PK-folket kommer på att det är en skymf mot kränkthetens kör.

Norrbottenskuriren
Om grisar
Luleå kommun
Dagen
-

Rädda Blekinges kajor!


Klicka på min arga kaja som oftast har något att klaga på.

Nu är den arg för att Sölvesborgs kommun tänker hetsa ugglor
mot hennes släktingar i Blekinge. SvT.

Ett uttalande: "Vi enköpingskajor överväger att starta en
solidarisk kampanj för att rädda sölvesborgskajorna"
.

Eftersom jag är en hängiven beundrare av de vackra och
välljudande kajorna, ger jag kampanjen mitt stöd trots att
jag bor på Kattugglegränd.

Kristnas situation i muslimska länder

 Klicka på bilderna så blir de större
Först nu börjar debatten komma igång om kristnas situation i muslimska länder; - speciellt i Irak och Somalia.

Mitt intryck av migrationspolitiken har varit att svängdörrarna har varit motordrivna för muslimer och att kristna deporterats till sina bödlar.

I de muslimska enklaverna i europeiska storstäder trakasseras kristna och judar på samma sätt som i hemländerna om än i lägre grad av våld.

Den enda som i mitt blickfång, har reagerat, är Merit Wager


"Kristendomen har funnits i Irak i närmare tvåtusen år, men nu är kristna näst intill utrotade i landet. "

"Carl Moeller är ledare för Open Doors USA, en organisation som arbeter för förföljda kristna världen över. Han kallar krisen i Irak för religionsmassmord."

"Vi uppmanar världen att inse att detta är ett religionsmassmord, ett försök att utrota kristen tro i den här delen av världen."

"Rabbi Yitzchok Adelersten från Simon Wiesenthal Center liknar händelserna nu vid utrotningsförsöken av judar för 70-80 år sedan."


Kommunismen och nazismen har rannsakats för brott mot mänskligheten, men islamismen omhuldas av PK-folket eftersom den är sprungen ur islam som till varje pris måste försvaras eftersom det är de invandrande muslimerna som ska arbeta ihop framtida pensioner. Den som tror på den floskeln, kan göra ett studiebesök i våra muslimska befolkningsförtätningar och göra en seriös kalkyl.

Muslimer har  dödat i Allahs namn i 1400 år under den islamistiska expansionen och det pågår fortfarande.

Säkerhetstrasslandet på våra flygplatser, färjor och tåg är till för att skydda oskyldiga mot muslimska terroristers illdåd.

Det är kanske redan för sent att börja hårdgranska "Fredens religion"!
Dagen
Dagen
Världen idag
SvT
SvT
-

tisdag, december 21, 2010

Sömnbehovet och ordningen i kaos samt naturens matematik

Många människor delar Garfields kärlek till sömnen och andra liksom jag, tycker att sömn är ett överskattat resursslöseri.

Så länge jag kan minnas har jag skuttat upp ur sängen före klockan sex nästan varje morgon och har egentligen aldrig haft behov av en väckarklocka.

Den biologiska klockan fungerar antagligen olika beroende på om du är född under årets ljusa eller årets mörka del. Det här kan betyda att årstiden du föds i, påverkar ditt behov av sömn.

Om dina första dagar var under den mörka årstiden, är du sannolikt en sömntuta och om du som jag, är född mitt på sommaren när det knappast är mörkt mer än ett par timmar under dygnet, är du inställd på att sova kortare tid.

För övrigt tycker jag att du ska sitta uppe i kväll och se det här teveprogrammet om ordning i kaos och om fraktaler samt annat som fick mig att ligga sömnlös länge i går. Fördjupa dig i naturfenomenens återkopplingsloopar och fjärilsteorin. Häpna över självprogrammerande datorprogram som skapar otroliga rörelsemönster. Ta del av Mandelbrots figurer och hjärnan börjar arbeta frenetiskt. Hur hänger detta ihop? Benoît Mandelbrot är en av många forskare som har upptäckt sinnrika matematiska samband i naturens variationer. Fibonacci var troligtvis den förste. Mera i bloggen om naturens matematik här.

Sov gott i kväll om du kan. Sådant här håller mig vaken.
NeWiki om evolutionen

-

Märklin modelltåg i konkurs?

Klicka på bilderna så blir de större
Nyheten om Märklins trassliga ekonomi
sprider sig över hela modelltågsvärlden.
Lyssna på några kommentarer.
Märklin har gått med vinst under 2010, för första gången på länge, och konkursförvaltaren säger sig ha borgenärerna med sig så vi hoppas att det går vägen, säger Michael Turberg.
Men ett elakt rykte säger att årets vinst kommer från samlare som hamstrar tåg inför konkursen. För nästan ett år sedan såg det ut att ordna sig enligt Ny Teknik.
För mig är modelltåg synonymt med Märklin och
jag ångrar att jag inte har mina klenoder sparade.
De små plåttågen var detaljrika och originaltrogna
på ett speciellt sätt och Märklinlandskapen perfekta.
När jag ibland grubblar över meningen med livet, drömmer jag mig ofta tillbaka till barndomen med det underbara livet på en stor gård med många hus att utforska. Jag minns en dräng som tillverkade underbara träleksaker och jag minns modelltågen som nog var de käraste leksakerna trots drängens maffiga armborst.

måndag, december 20, 2010

Skojare som blir högaktiva i juletid

Klicka på bilderna så blir de större
Den övre bilden är en förteckning över så kallade hjälporganisationer som ska undvikas. Seriösa organisationer finner du hos FRII och SFI
 Bild från hjälparbete i Somalia
Nu när julen närmar sig kommer många att bli kontaktade av organisationer som utger sig för att hjälpa nödlidande. Om du blir kontaktad av någon ur förteckningen i den mittre bilden, bör du tala om att de finns på Svarta Listan över tvivelaktiga företag. Följande fem ser ut att vara högriskobjekt:
Svenska Folkfonden
Svenska Smärtafonden
Fria Kristna Missionshjälpen drivs av den här maranatagöken som presenterades i Expressen så här. Mera om pastorn utan församling här -
SFI och FRII har koll på vilka insamlingsorganisationer som du kan lita på.
Svensk insamlingskontroll SFI
frivilligorganisationernas insamlingsråd FRII
Statistik
-

En tung kväll med mycket snöande

Klicka på bilderna så blir de större
Söndag kväll 19/12 2010

Tack Jonny för våra goda minnen!