lördag, oktober 30, 2010

Stuxnet den första digitala bomben

Citat SvD: "Stuxnetkulan är avlossad, och har träffat sina mål."
SvT Rapport spekulerar om vem skytten är.

Microsoft har sedan april 2009 känt till att det finns en svag punkt i Windows, som släpper igenom masken Stuxnet.

En del IT-experter hävdar att bara en statsmakt kan ha skapat masken eftersom den är så sofistikerad

Efter ett och ett halvt år av tystnad, har Microsoft nu släppt uppdateringen MS10-061 som stänger bakdörren.

Det som de flesta seriösa konfliktforskare har varit eniga om, är en realitet.

Den första IT-bomben i megatonklass har detonerat och precis som med alla andra massförstörelsevapen, kommer efterföljare och kanske har vi snart ett IT-relaterat kallt krig.

IDG
Pressmeddelande Kapersky
Krebson Security
Mera om Stuxnet
-
-

torsdag, oktober 28, 2010

Ständigt denna Mona Sahlin

Sveriges genom tiderna värsta politikerslarva trampar i klaveret igen!

Nu är Mååna indignerad över Sofia Arkelstens bjudresa, vilket väl knappast kan jämföras med att kasta sten i ett glashus, men för en slarvmaja i rekordklass, kanske det skulle vara bra med ransonering av indignationer över andras tillkortakommanden. 

"Extremt dåligt omdöme" Citerar SvT Rapport Mona Sahlin och detta kommer från den som är helt omdömesbefriad. Som exempel besökte hon brottsplats Malmö och hindrade därmed flera poliser från att arbeta med sitt viktigaste uppdrag. Mona Sahlin och Ilmar Reepalu vill att statsministern och justitieministern också ska komma till Malmö och slösa bort viktig tid för operativa poliserSvD

SvD granskar superfifflaren Sofia Arkelstens skurkstreck och min bedömning är att hennes eventuella omdömesbrister bleknar bort och förintas i jämförelse med Mona Sahlins katastrofala omdömesfrånvaro. Det finns en bokstavsdiagnos som helt enkelt passar extremt bra här: DIH (dum i huvudet) Diagnosen bekräftade Mååna själv genom att låta sig bjudas på tennis. SvD
-
Göran Persson om Mona Sahlin

Det är på gränsen till tragiskt att det gamla statsbärande partiet leds av en yrande mupp, men samtidigt rätt bra eftersom det ger Alliansen ett kanonläge inför nästa val för Mååna blir sossarna inte av med.
Måånas CV
Måånas brev till Bruce Springsteen
SvD
Bildt om hysterin
-

Kärnkraften opålitlig nu och i framtiden

Klicka på bilderna så blir de större
En svensk kärnkraftsreaktor har en effekt på cirka en gigawatt och vi har tio reaktorer som sällan är i drift samtidigt eftersom de drabbas av ständiga svårlösta driftstörningar. Enligt riksdagsbeslut 1980 skulle samtliga reaktorer vara stängda senast i år 2010.

Riksdagsbeslutet kunde dock inte verkställas eftersom korrumperade politiker och politruker i alla berörda verk och myndigheter såg till att utvecklingen av alternativ energiomvandling saboterades.

Nu börjar dock de stora elbolagen att vakna och Vattenfalls vindkraftsanläggning utanför Englands sydkust ger 0,3 gigawatt. Tre sådana motsvarar effekten i en kärnkraftsreaktor.
Kärnkraftskramarna blir väldigt irriterade när reaktordriftsäkerheten ifrågasätts, men efter de senaste dagarnas exponering, måste till och med de erkänna att den svenska kärnkraftsindustrin är uselt administrerad.  och tekniskt bristfällig.
SvD
Teknik360

Om kärnkraftsomröstningen som ledde till riksdagsbeslut 1980:


Det fanns tre olika alternativ att välja mellan. Linje 1 och linje 2 sågs som ja-alternativ medan linje 3 var ett nej-alternativ. Flest röster fick linje 2, som tillsammans med linje 1 fick nästan 60 % av rösterna. Så här stod det på deras röstsedlar: "Kärnkraften avvecklas i den takt som är möjlig med hänsyn till behovet av elektrisk kraft för upprätthållande av sysselsättning och välfärd.

För att bland annat minska oljeberoendet och i avvaktan på att förnybara energikällor blir tillgängliga används högst tolv kärnkraftsreaktorer som i dag är i drift, färdiga eller under arbete. Ingen ytterligare kärnkraftutbyggnad skall förekomma. Säkerhetssynpunkter blir avgörande för den ordning i vilken reaktorerna tas ur drift."

Folkomröstningen 1980 gällde inte tidpunkten för avvecklingen, men i det riksdagsbeslut som togs efter folkomröstningen kom 2010 att bli det år till vilket kärnkraften skulle vara avvecklad. 1997 kom socialdemokraterna, centern och folkpartiet överens om att ta bort år 2010 som slutdatum för kärnkraftsavvecklingen samt att Barsebäcks två reaktorer skulle stängas. Det finns idag inga politiska beslut som anger tidpunkten för avveckling av resterande svenska reaktorer.
 • Ringhals kärnkraftverk
  • Ringhals 1 (kokvattenreaktor, 860 MW, driftstart 1976)
  • Ringhals 2 (tryckvattenreaktor, 870 MW, driftstart 1975)
  • Ringhals 3 (tryckvattenreaktor, 920 MW, driftstart 1981)
  • Ringhals 4 (tryckvattenreaktor, 910 MW, driftstart 1983)
 • Oskarshamns kärnkraftverk
  • Oskarshamn 1 (kokvattenreaktor, 500 MW, driftstart 1972)
  • Oskarshamn 2 (kokvattenreaktor, 630 MW, driftstart 1975)
  • Oskarshamn 3 (kokvattenreaktor, 1200 MW, driftstart 1985) 1450 MW efter effekthöjning 2009
 • Forsmarks kärnkraftverk
  • Forsmark 1 (kokvattenreaktor, 1018 MW, driftstart 1980)
  • Forsmark 2 (kokvattenreaktor, 1028 MW, driftstart 1981)
  • Forsmark 3 (kokvattenreaktor, 1230 MW, driftstart 1985)

Mårdhund - Nyctereutes procyonoides - Raccoon dog


I dagens SvD står det att mårdhundarna ska kameraövervakas. Det är lite oklart vad som ska göras med övervakningsbilderna, men målet är att förhindra spridning av rabies och dvärgbandmask.

Sydsvenskan har en artikel som varnar för att mårdhundarna tar sig hit från Danmark.

Skåningarna använder en jaktmetod som sannolikt är effektivare än norrlänningarnas. De lockar till sig en mårdhund med ett doftämne och fångar den. "Därefter befrias den från skadedjur, steriliseras – och får en GPS-sändare. Sedan kan forskarna följa djurets väg till andra mårdhundar som då avlivas – eller i sin tur också spåra upp fler stamfränder.

– Mårdhundarna är ungefär tusen gånger bättre på att hitta mårdhundar än människor är. Därför använder vi dem som femtekolonnare, säger Nils Carlsson."


Tar de bron eller färjorna hit? Simmar de över sundet?

Jyllandsposten rapporterar om Danmarks första mårdhund här
VG om Norges första mårdhund här
Dagbladet fyller på
I Finland finns uppskattningsvis en miljon mårdhundar och minst 170 tusen dödades 2009. YLE skriver detta

På Facebook finns mårdhundarnas vänner.
Tidigare i SvD om mårdhundarna
SvT Rapport om mårdhundarna
Vetenskapsradion om mårdhundarna här - här - Lyssna
Mårdhundar får jagas hela året och här beskrivs de av Jägarnas Riksförbund. Jägarförbundet skriver detta.
SLU berättar allt om mårdhundar och riskerna med spridning här. Mycket läsvärt!

Tidigare i bloggen om mårdhundarna här och här
-

onsdag, oktober 27, 2010

Tecknaren Hans Arnold död 27 oktober 2010

Klicka på bilden så blir den större
I mina samlingar med bra bilder finns 81 sidor från veckotidningen SE. På 70-talet fanns i varje nummer en novell som kallades Veckans chock. Novellerna var hyfsade, men illustrationerna var fenomenala. Illustratör var ofta Hans Arnold och jag tyckte att hans teckningar var värda att sparas.

Här finns tio av dem.

Varje gång jag betraktar dessa bilder, upptäcker jag något nytt och nu kommer jag antagligen att fastna i arnoldsamlingen hela denna gråmulna dag.

Sydsvenskan
GP
SvD
Expressen
-

tisdag, oktober 26, 2010

E18 Enköping - Västerås

Klicka på kartan så blir den större
Äntligen!

Nu är nya sträckningen av E18 mellan Enköping och Västerås invigd och den gamla vägen blir en idyllisk landsväg där vi hojåkare kan njuta utan  stressade och stressande bilisters störande inslag.

Synd bara att Godisstoppet i Hummelsta avvecklades under den gångna helgen. Europas största godisbutik är redan bara ett minne.
Trafikverket
Tidigare i bloggen om nya E18

Samtidigt invigdes den andra utbyggnaden i Karlskoga så att vi nu kan åka mötesfritt hela vägen från Stockholm till Karlstad
Karlskoga-Kuriren
-

måndag, oktober 25, 2010

Varför är Malmö de kriminellas paradis?

"Vad är det för fel på Malmö?", frågar en redaktör på Skånskan.
"Malmös ledare Ilmar Reepalu har inte grunnat på hur man kan lösa problemen, utan har gjort som han brukar och skyllt på Beatrice Ask. Detta är ett standardrecept: att ropa på att Ask borde göra något, följt av att han berättar om något tråkigt som hänt honom själv: i detta fallet en tidigare hotbild."
Jag tror att problemet stavas R e e p a l u.

Under Ilmar Reepalus styre har Malmö förvandlats till de kriminellas paradis på grund av att Reepaluligan har skapat ghettoliknande folkkoncentrationer där poliser, brandmän och sjukvårdare tvingas arbeta med livet som insats.

Beväpnade ligister och annat slödder härjar fritt och kräver skyddsavgifter från mindre näringsidkare för att de ska slippa få sina kvartersbutiker och restauranger vandaliserade.

Nu börjar ligistgängen uppnå kritisk massa då det inte finns plats för alla och gängkrigen är ett faktum.

Under de senaste fyra åren har Reepalu ylat efter kraftfulla insatser från den borgerliga regeringen utan att reflektera över att alla problem grundades under tiden då Socialdemokraterna regerade såväl Malmö som hela riket.

Ilmar Reepalu är en feg opportunist som vägrar erkänna sin roll i Malmös förslumning och frågan är om han inte till och med har huvudrollen i dramat.

Om Malmö just nu:
SvD "Enligt Sjöholm finns ingen gärningsmannaprofil som talar om hur gärningsmannen är, men den pekar på att det är en person som ligger bakom alla fall."

SvD "Nu letar Leo och hans kompisar efter Malmöskytten – och tror de kan hitta honom före polisen. – Vi kan det här området. Vi har mycket lättare än polisen att fånga honom, säger han till Sydsvenskan. Bland annat patrullerar de gatorna i Rosengård och kan själva vara beväpnade."

Sydsvenskan "Leo säger att de patrullerar i Rosengård och håller ögonen öppna. Ser de något misstänkt ska de sprida det vidare, varna andra. Till en början låter det som en form av ansvarsfull grannsamverkan. Är ni beväpnade när ni är ute och patrullerar?
– Det kan jag inte svara på, men du kan ju tänka själv. Han är beväpnad och skjuter på folk. Vad ska man göra, vi kan ju inte bara försöka snacka med honom, säger han."

SvT "15-tal skjutningar granskas särskilt
Polisen har synat alla skjutningar som inträffat sedan oktober förra året, totalt ett 50-tal. Av dem räknar man med att omkring 15 tillhör de oförklarliga som man nu riktar in sig på. Sammanlagt har en person avlidit och åtta skadats till följd av skjutningarna."

Här borde det ha stått följande: Polisen har synat 50 av alla skjutningar som inträffat sedan oktober förra året. Resten struntar de i eftersom det saknas vittnen.

Artikelsamling Dagens Eko
Artikelsamling Sydsvenskan
Reepalu och jag är lika gamla. Jag pensionerade mig för sju år sedan. Reepalu borde ha gått ännu tidigare.
_

Mera personlighetstest

r
Åter en Kalle-Anka-typ

Prova du också!

Vid omtestning blev jag Alexander den store
Hemsidan
-

Personlighetstest

Nu gäller det att leva upp till testresultatet!

Testa själv här
Min förebild
-

söndag, oktober 24, 2010

Lyxig risotto

Klicka på bilderna så blir de större
Recept för läcker risotto. Tre vuxenportioner.
Ingredienser:
30 milliliter (2 matskedar) kallpressad olivolja. 0,3 liter avorioris. 0,6 liter grönsaksbuljong. Fem soltorkade tomater. En purjolök. 0,2 kg choritzokorv. 0,15 kg rökt skinka. 0,15 liter riven parmesanost. 0,05 liter hackad persilja.

Tillagning:
Hetta upp hälften av oljan i en kastrull eller vid stekpanna med lock. Bryn riset tills det har en bra brun färg. Häll på buljongen och låt koka enligt risförpackningens anvisningar. Koka upp lite vatten i en kastrull. Ta av den från plattan och lägg i tomaterna. Ta upp dem efter fem minuter och låt dem rinna av på hushållspapper. Skär tomaterna i små bitar. Skölj och strimla purjolöken. Finskiva korven. Skär skinkan i små bitar.

Stek purjolök, korv och skinka i resten av oljan fem minuter. Stäng av plattan.  Rör ned tomaterna, riset, osten och persiljan. Rör i fem minuter.

Servera!
Grymt gott!

Klicka på rubriken för flera risottorecept.

För mycket av det goda?

Klicka på bilden så blir den större. Stora sfäriska speglar koncentrerar solenergin till värmeväxlare som omvandlar den till hanterbar energi.
Tidningen Miljöaktuellt beskriver ett energipolitiskt läge som känns rent surrealistiskt. Artikeln.
"Stephan Kohler, chef för energimyndigheten DENA, utfärdade en varning för att Tysklands växande solkraftskapacitet kan komma att överbelasta elnätet. Han menar att nätet kommer att bli instabilt på grund av att för mycket solenergi matas in i det. Och att den tyska regeringen måste sakta ner expansionen kraftigt, skriver ENDS Europe."
Tysklands energimyndighet oroar sig alltså för att det produceras för mycket miljövänlig energi!

En normalt tänkande människa med ansvar för Tysklands energidistribution, borde tacka och ta emot eftersom det innebär att de kan dra ner på kolkraftverksproduktionen vilket är det enda vettiga i sammanhanget.

Alternativet är att öka elexporten, men att dra ned på solenergiomvandlingen känns verkligen som en saxad notis ur Grönköpingsposten.

EON om solenergi
Vattenfall om solenergi
Fortum om solenergi
Mera om solenergiomvandling här
-

torsdag, oktober 21, 2010

FN - Mänskliga rättigheter och islam


Nu börjar det mullra igen bland de islamistiska muppar som hävdar att FN-deklarationen om de mänskliga rättigheterna ska omfatta förbud mot islamkritik.

De tokreligiösa dårfinkarna anser att islamkritik ska vara ett brott i alla länder med FN-medlemskap.

Regeringens informationssida om mänskliga rättigheter
FN-deklarationen om de mänskliga rättigheterna

Till dessa goda punkter vill islamistmupparna lägga en punkt om att kritik mot islam ska vara ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

Driver koranrabblandet ut allt sunt förnuft ur deras förvirrade hjärnor eller är de helt enkelt spritt språngande galna?

FN-resolution 62/154 som de muslimska diktaturerna i OIC - Organisationen för islamiska konferensen,  i årets decembermöte i FN, vill förstärka och få antagen i generalförsamlingen vilket skulle innebära slutet för rättigheterna att fritt tänka, tycka och trycka.

Förenta Nationernas råd för mänskliga rättigheter
Medlemsstaterna
Fox News de skrev fel - 62/145 i stället för 62/154, men den har jag länkat till redan. I övrigt är det en bra sammanfattande artikel om hur muslimerna reagerar på islamkritik.

Jag påminner om Salman Rushdie, Theo van Gogh, Ayaan Hirsi Ali, Kurt Westergaard och Lars Vilks. De är några av många som har drabbats av vidskepelsens raseri.
GGW

Sydsvenskans Heidi Avellan berör problemet här:
"Men 2009 antog FN:s råd för mänskliga rättigheter en resolution som fördömer ”kränkning av religion” som ett brott mot de mänskliga rättigheterna, för att detta skulle vara en ”allvarlig skymf mot människors värdighet” och en ”begränsning av de troendes frihet”.
Dumheter. Uttalanden som syftar till att väcka hat mot anhängare av en religion kan förbjudas, men inte kränkningar av religionen i sig."

På grund av knäppgökar som Fredrik Malm, Mattias Gardell, Mona Sahlin, Peter Weiderud samt några liknande blindstyren, finns det en opinion i Sverige som blundar för de vidskepliga tvångsmekanismerna och våldsinspirationerna i islam.

Dessa politiskt korrekta islamkramare vill inte erkänna att det går åt pipsvängen konsekvent i alla Europas storstäder när muslimer samlas i ghetton.

Åtta tidigare inlägg om islam och de mänskliga rättigheterna:

16/6-2007
29/12-2007
11/12-2008
7/4-2009
13/5-2009
9/6-2009
Fredens religion
Allt om islam i bloggen

Allt om mänskliga rättigheter i bloggen
-

onsdag, oktober 20, 2010

Veckans idiot

För fem dagar sedan blev ägaren till denna bil uppmanad att flytta den från vår privata parkering. Inga problem med det, men i stället parkerade han på gångvägen som går till vårt fina strövområde i skogen.

Stollen har därmed effektivt hindrat alla med barnvagnar och rullstolar från att besöka naturen.
-
Fortsättning följer efter att kommunens parkeringskontor och Polisen har larmats.

Uppdatering 8/3 2011
: Bilen flyttades till slut men nu står den på vår privata parkering igen och bilägaren är ointresserad av att flytta den.

Uppdatering 13/4 2011
: Nu börjar bilen demonteras av reservdelskapare.

Smite och Messerschmitt KR200

Bilderna blir större om du klickar på dem
Den översta bilden visar Vehiconomics Smite, ett trehjuligt minifordon som har formerna identiska med Messerschmitt KR200 från 1955 som visas på de andra två bilderna.
Från Energimyndigheten som finansierar projektet har det inte hörts ett pip sedan de slantade av en förmögenhet i juli 2009.

Teknikens Värld som gick på det hela i mars 2009, verkar inte vara på bettet efter sin lyriska artikel.

Ny Teknik verkar inte heller vara intresserade efter mars 2009.

Jag önskar nästan att jag kunde känna en positiv förväntan inför marknadsintroduktionen, men jag måste tyvärr meddela att jag inte tror på projektet .

Läs de två tidigare inläggen i bloggen om Smite. Där finns kommentarer från projektets VD:
9/3-2009
19/3-2009
Jag kommer att följa projektet...

Lövhalkans tid

Klicka på bilden så blir den större.

Det är höst och med hösten följer en fantastisk färgprakt i naturen tills löven faller av vilket sker nu. Mera om höst här.

Hösten är inte bara vacker och skördetid för äpplen. Hösten är också lövhalkans tid, en tid då vi motorcykelåkare tar det extra försiktigt för att undvika halkolyckor.

I morse när jag som vanligt lyssnade på Vetenskapsradion mindes jag tiden i Täby kyrkby då Roslagsbanans tåg ofta blev stående i ett svagt motlut strax innan stationen på väg från Täby Centrum till Vallentuna. Det verkade rent löjligt att lite löv på rälsen skulle stoppa ett tungt lok, men nu kom förklaringen.

Efter drygt 100 år med detta problem har nu forskare på KTH lyckats avslöja hur det går till.
Citat:
"Tåghjul som krossar löv skapar svavel, fosfor, kalcium och kol, som är samma ingredienser som motorolja. Löven bildar en svart beläggning av biomassa på spåren. Det räcker med att löven körs över upp till 30 gånger för att det yttersta stålskiktet på rälsen ska förändras, säger Ulf Olofsson professor och prefekt vid institutionen för maskinkonstruktion till Svenska dagbladet.
Det som bland annat händer är att hjulen slirar och slutar rotera, och ligger an mot spåret och slits snabbt. Situationen uppstår när det är fem till tio grader utomhus."

Trafikverket om problemet med lövhalka
SvD och SvT om lösningen av lövhalkans mysterium.
Det enda som kan lösa problemet är avverkning av alla lövträd inom 200 meters avstånd från järnvägen men jag tror att alla resande hellre tar förseningarna än avstår från att se de underbart vackra höstlöven från tågfönstret.

tisdag, oktober 19, 2010

Moderaternas svek mot demokratin

Resultatet av Moderaternas desperata kamp för att få in multikulturalismen i politiken
Klicka på bilderna så blir de större
Friskolerektorn, förbundsordföranden och riksdagsmannen Abdirisak Waberi är propagandaprofeten Schlingmanns lösning på problemet med etnicitetsbalansen i Moderaternas riksdagsgrupp.

Abdirisak Waberi, moderat riksdagsman, berättar om islam här - här - här och här - Jag tror inte att du står ut med att höra alla tokigheter som väller ur denne islamists gap, men gör ett försök!
Den här muppen sitter nu i moderaternas riksdagsgrupp bara för att Schlingmann et consortes i ren desperation drog dit honom för att höja etnicitetskvoten.

Jäkla puckon!
SvD - SvD - SvD -

Om en annan mupp som ville bli riksdagsman för Centerpartiet här och här

Här citerar jag en av Aldebes mängder med kommentarer i min blogg. Han kallar sig Abu Mustafa

Abumustafa said...
"Om alla center partister som ni är Jimmie Åkesson mycket bättre svensk än ni. De som äter pajs lukter detta. Jag lämner er bonde och ät av din pajs . Ni är alla inte värda mer än Pajs. Dra åt skogen och ät din pajs där ni tillhör bonde pajsen"
Kul typ den där muppen. Han betalade aldrig medlemsavgift i Centerpartiet men yrade om rasism när han inte nominerades till Riksdagen.
 Allt i bloggen om islam här
-

Multikulturalismen - ett politiskt haveri?

Klicka på bilden så blir den större
Jag tror att alla håller med när jag skriver följande enkla tes; en lyckad migrationspolitik förutsätter en konsekvent integrationspolitik.

Integrationspolitiken måste vila på några hörnstenar och jag räknar bara upp de tre som är viktigast enligt min ringa mening:
 • Flyktingar ska inte koncentreras i getton där bidragsberoende och kriminalitet cementeras.
 • Flyktingar ska visa påtagliga ambitioner att lära sig svenska och få kunskap om det svenska samhällsmaskineriet.
 • Flyktingar ska stå till arbetsmarknadens förfogande på samma villkor som alla andra i Sverige boende måste göra för att omfattas av det ekonomiska trygghetssystemet.

  Angela Merkel är den första toppolitiker som ens vågar antyda att migrations- och integrationspolitiken i Europa behöver en haverikommision med muskler.

  Uppdatering 20/10 SvD


  I Sverige finns bara Per Bauhn och Dilsa Demirbag Steen som ges spaltutrymme för saklig integrationspolitisk debatt.

  Politikerna och dagstidningsjournalisterna är fullständigt panikslagna inför risken att kopplas till åsikter som inte är politiskt korrekta.

  Ren enfald visas när inte ens svenskt medborgarskap kopplas till krav på språkkunskap och samhällskunskap.

  Fortsättning om multikulti här och här


  SvD - Telegraph - GP - SvD - Reuters - Daily Mail - Dagen - BBC -

  K-spaning från ovan

  Klicka på bilderna från Enköpingsposten så blir de större.

  Pereric Öberg har blivit uppmärksammad många gånger för att han äger en oskattbar kulturskatt bestående av flera miljoner flygbilder från alla delar av Sverige.

  Pereric visade mig bildarkivet och demonstrerade hur han på några minuter kunde ta fram massor med bilder på mitt föräldrahem i Segersta Hälsingland. Det berättar jag om här.

  Allt i bloggen om flygfoto

  i Göran Willis nya bok K-spaning från ovan, har flygbilderna en huvudroll eftersom visar hur olika platser har förändrats på gott och på mindre gott.

  Köp boken här eller här

  Realtid om Svenska Aero-bilder
  SvT om Svenska Aero-bilder.
  UNT om Svenska Aero-bilder
  _

  måndag, oktober 18, 2010

  Vem är rädd för islam?

  Klicka på bilden så blir den större
  Från bloggen Every Kinda People som jag delar många värderingar med, hämtade jag detta tänkvärda inlägg som refererar till den här artikeln.
  De politiskt korrekta ynkryggar till politiker och journalister som benämner islamkritiker "islamofober", är okunniga multikultimuppar som har svalt skrönorna om islam som fredens religion av rädsla för att stöta sig med kravmaskinerna.

  Ordet "fobi" (◄klicka) betecknar rädsla och om det är några som är rädda för islam så är det politiker och journalister, men de maskerar sin underkastelse under täckmanteln "religiös tolerans".

  Vi islamkritiker är inte rädda för islam!


  Vore vi det skulle vi inte våga uttrycka vår avsky för den primitivt vidskepliga ideologi som har konserverat alla muslimska samhällen med förtryck, teokrati och diktatur.

  Försök finna ett enda muslimskt land som har mänskliga rättigheter i allmänhet och kvinnors rättigheter i synnerhet som mål!

  Titta på de europeiska storstäder som har stora muslimska befolkningskoncentrationer!

  Hur ser det ut där muslimer har samlats i enklavliknande områden i Stockholm, Göteborg och Malmö?

  Var är det vanligast med stenkastning mot poliser och brandmän?

  Alla politiker och journalister som inte ens vågar tala om detta växande problem, är de verkliga islamofoberna. De är rädda för att höra sanningen. De är rädda för att se sanningen. De vågar inte säga sanningen. De är fullständigt dhimmifierade!

  Fredens religion
  -

  söndag, oktober 17, 2010

  Valde FMV fel stridsfordon?

  Det finska stridsfordonet Patria som en svensk soldat dödades i.

  FMV valde bort stridsfordon SEP från svenska Hägglunds trots att försvarsmaktens stridsfordonsexperter var med i utvecklingen av modell SEP.

  När det visade sig att FMV ändrat upphandlingsspecifikationerna efter utvecklingssamarbetet, så att det passade finska Patria, överklagades inköpsbeslutet och en ny upphandling inleddes där Hägglunds fick vara med på samma villkor som övriga tillverkare.

  FMV beslöt, trots Hägglunds anpassning till gällande villkor, att välja Patria före Hägglunds modifierade stridsfordon Alligator som skräddarsyddes efter de nya kravspecifikationerna från FMV.
  Var det rätt beslut?

  Kommer flera svenska soldater att dö i Afghanistan för att FMV valde ett stridsfordon som inte klarar av hemmagjorda bomber?

  SvD - SvD - SvD - SvD - Ny Teknik - SvT - SvT - SvT - Försvarsmakten - ÖB -

  Allt i bloggen om Försvaret här.

  Uppdatering efter kommentar från en av mina fem favoritpräster Karl af Hällström som skriver:
  "Utan att ta ställning i själva frågan undrar jag om du inte har fått fordonets namn om bakfoten. Patria är namnet på firman som producerar sådana; själva fordonet går under namnet Pasi (förkortning för Panssaroitu Sisu - bepansrad Sisu-lastbil).
  Åtminstone var detta fallet när jag gjorde min värnplikt i Nylands Brigad, vilket dock är snart ett kvartssekel sedan."

  Försvarsmaktens stridsfordon
  -

  fredag, oktober 15, 2010

  Jonnys begravning

  Vi tog avsked av vår Jonny i dag och det var tungt - mycket tungt, men tack vare att cirka 200 av hans vänner kom till kyrkan och tack vare den underbara prästen Anna, blev det ett kärleksfullt och mycket vackert avsked.
  Några bilder från kyrkan
  Bilder från delar av Jonnys liv
  Urnsättningen

  Graven
  -

  torsdag, oktober 14, 2010

  Tänkvärt  Kalle: "Vissa människor är pragmatiker, tar saker och ting som dom kommer och fattar sen bästa möjliga beslut. Vissa människor är idealister, håller på principer och vägrar att kompromissa. Och vissa människor bara handlar utifrån första bästa impuls."

  Hobbe: "Undrar vilken typ du är":

  Kalle: "Jag förvandlar pragmatiskt mina impulser till principer".

  onsdag, oktober 13, 2010

  Rökning - en hjärtefråga

  Tidningen Dagens Medicin skriver om hjärtinfarktpatienter som inte slutar röka och till min förfäran ser jag att Enköpings sjukhus tydligen är sämst i landet på att motivera oss att leva ett sundare liv. SvD

  Det förvånar mig eftersom min erfarenhet av vården i Enköping, är att personalen engagerar sig på ett personligt plan och gör sitt bästa för att informera om vilka riskfaktorer som är klokast att undvika.

  I Falun är 88% av infarktpatienterna rökfria ett år efter sjukdomsattacken medan bara 27% av Enköpings infarktdrabbade visar att de har sjukdomsinsikt.

  Hjärt-Lungfonden
  Citat: "Rökning är en av de största riskfaktorerna för skador i hjärta och kärl. Den som slutar att röka förbättrar avsevärt förutsättningarna för att leva ett längre och friskare liv. Till exempel har risken för att drabbas av hjärtinfarkt halverats efter ett års rökstopp."

  En rökare som blir sjuk av sitt missbruk, är en människa i nöd och människor i nöd ska naturligtvis ges en hjälpande hand


  Det är dags för ett lyft i (ur) denna stinkande och hälsovådliga ovana.

  söndag, oktober 10, 2010

  Kristendomen och andra religioner


  Skolverkets vänsterpolitruker får ge sig för utbildningsministerns respekt för tradition och historia. SvT Rapport
  Dagen - Expressen - Svenska Dagbladet - Kloka Annika Borg om Skolverkets stolpskott - Uppdatering 18/10: Ett bra debattinlägg av Carl Rudbeck. Tips från en vän i Ystad.

  Kristendomen ska naturligtvis ha en särställning i religionsundervisningen i ett land som har präglats av kristna dogmer under 1000 år.

  Det har, som skolämne, inget att göra med kvalitetsvärdering av religionerna inbördes vilket absolut inte hör hemma i religionsämnet.

  Enligt min ringa mening, är det dags att lyfta fram de stora religionernas alla effekter på samhället och då ska såväl det goda som det dåliga belysas med fakta.

  Kristendomens tunga förlamande täcke över det svenska samhället, hämmade under århundraden den demokratiska utvecklingen, men ingen annan religion har samhällsanpassats i takt med att demokrati och mänskliga rättigheter blev norm.

  Om detta bör religionsundervisningen handla tillsammans med historiska och filosofiska aspekter.

  Jan Björklund är dock en ynkrygg som inte vågar lyfta fram de olika religionernas samhällsinflytande. Naturligtvis är den moderna kristendomen mera värd än den konserverande och tvångspräglade vidskepelse som kallas islam.

  Det är bara i de kristna länderna som demokrati och mänskliga rättigheter har en möjlighet att blomma fullt ut.

  De kristna länderna i har haft en industriell och demokratisk utveckling medan de muslimska har stagnerat i teokrati, förtryck och diktatur. Detta gäller i hög grad också länder som domineras av buddhismen och hinduismen.

  På samma sätt ska givetvis islams villkor lyftas fram, vilket Skolverkets PK-muppar aldrig kommer att gå med på.

  Följande fakta betraktas som förtal trots att varje praktiserande muslim har dem som absoluta levnadsregler.
  Islams gud accepterar bara böner på arabiska uttalade med exakt samma ord som Muhammed föreskrev på 600-talet.

  Islams gud accepterar bara böner som föregås av en komplicerat tvagningsritual.

  Islams gud accepterar bara böner som ackompanjeras av en rituell koreografi.
  Tvättningstvånget i bild

  Kroppsrörelsedirektivet från islams gud - del ett  -  del två  -  del tre

  Böneutropet som måste ske på arabiska

  Toalettreglementet

  Mera om islam
  Svenska Dagbladet

  fredag, oktober 08, 2010

  En svensk tiger


  Mottot och bilden blev 1941, symbolen för lojalitet. Vi skulle vara försiktiga med att sprida information som kunde gynna fienden.

  Numera har Försvarsmaktens informationsstrateger, i stället för tigern, tagit de tre aporna som symbol. SvD
  De lyssnar inte på sina uppdragsgivare, de ser inte verkligheten och de tiger om vad de gör.

  Sedan den extremt talföre Dopping jagades bort, har informationsansvaret vilat (i dubbel mening) hos efterträdaren Erik Lagersten som medger fragmentarisk rapportering. SvD

  "Fragmentarisk rapportering" kanske är en bra omskrivning för brottslig mörkläggning eller undanhållande av information SvD. Försvarsmaktens agenda har varit att skrämma sina anställda till tystnad om allt som kan ge oss en sann bild av hur våra utlandsstyrkor klarar av sitt uppdrag. SvT - SvT

  "Fragmentarisk rapportering" är nog den skummaste bortförklaring som jag har sett komma från en informationsansvarig.

  Här finns allt som Försvarsmakten delar med sig av om de svenska militära insatserna i Afghanistan.

  Allt i bloggen om Försvarsmakten finns
  här

  Här finns en del av det som Försvarsmakten kanske bör lyfta fram som ett starkt skäl för att försvara mänskliga rättigheter i Afghanistan.

  Uppdatering SvD: som ett skott på posten och nu var Försvarsmakten på alerten. Länk

  Uppdatering SvD: Riksdagen ryter till