lördag, juli 31, 2010

Kaffe

Klicka på bilden och studera de viktigaste komponenterna som ger dig ett extra njutbart kaffe.

Väg upp 40 gram mörkrostade exklusiva kaffebönor och mal dem långsamt medan du tuggar på några av bönorna så att det till sist återstår 38 gram nymalet ljuvligt doftande kaffepulver.

Ätandet av kaffebönor förbereder smaklökarna på dagens höjdpunkt.

Koka upp fyra deciliter vatten som har stått i ett öppet kärl i kylskåpet över natten och låt svalna till 98 grader innan du rör samman vatten och kaffe i ett rent rostfritt kärl.

Rör i en minut och häll sedan sakta blandningen i filtret.

I stället för kaka till kaffet, äter jag 25 gram Odense 56% choklad.

Om kaffe
Bevingade ord

Sommar med Håkan Lans

Det är ovanligt många intressanta sommarpratare i år och hittills har Håkan Lans varit den som fängslat mig mest.

Av alla hans framgångssagas uppfinningar har en blivit ratad.

I en segelbåt kan man dra ett kopparrör utefter kölens underdel och upp i ett isolerat skåp i båten och låta ett litet vindkraftverk eller solcell driva cirkulationspumpen som ser till att skåpet hålls kallt. Man kan också låta vattnet cirkulera med hjälp av en flottör med en mjuk slang och ventiler i. Vågorna ger energin.

Enligt min ringa mening är det helt enkelt genialt.

Redan i morgon kommer nästa höjdare Johanna Koljonen.

Tidigare i bloggen om sommar i P1.
Sveriges Radio
Wiki
Corren
SvD bild
Alla sommarpratarna i SvD

Att skjuta en ko


Den här artikeln påminner mig om när min bror skulle avveckla mjölkproduktionen.

Alla kor skulle bort och jag fick en idé som jag framlade för min bror.

Eftersom det finns en väldigt lång strand på hans mark, föreslog jag att han skulle bygga 50 små stugor vid vattnet och inhägna all mark mellan stugorna och bostadshuset.

Sedan skulle han annonsera i de största tyska tidningarna om storviltjakt i midnattssolens land.

100 tyska jägare skulle få betala 1000 D-Mark vardera för 10 skott till varsitt jaktgevär.

Spektaklet skulle avslutas med världens största grillparty vid sjön Bergviken i Segersta.

Bror min tittade konstigt på mig och ringde slakteriet.

...Men tänk på vad bara dokumentärfilmen kan ge, försökte jag, men bror min var obeveklig.

Sydsvenskan

F! introducerar det tredje könet

Hur mycket jag än rannsakar mig själv, kan jag inte komma på ett enda positivt omdöme om Gudrun Schyman och nu när hon vill införa ett tredje juridiskt kön, kom jag i alla fall på ytterligare ett negativt; Hon är en mupp!
"Enligt Gudrun Schyman måste vi se bortom man eller kvinna och låta dem som föds med oklar könstillhörighet så småningom själva bestämma om de vill opereras och i sådant fall till vilket kön."
Häpp!

Hemsida Fi

Pressmeddelande
Sydsvenskan

Vad blir genusformerna? Hon, han och hin kanske?

FN = diktaturernas tummelplats

Förenta Nationernas råd för mänskliga rättigheter har sedan många år blockerats av skurkstater som låter de muslimska länderna härja fritt och kräva att islamkritik ska klassas som brott mot de mänskliga rättigheterna.

Studera listan över stater som har delegater i rådet för de mänskliga rättigheterna.

Hur många demokratier kan du sortera ut?
Jag fann 7!

Den här krönikören har sett följderna av Förenta Nationernas förfall.
"Det vore kanske inte så farligt om FN bara var en diskussionsklubb. Så är dock inte fallet. I stället är FN den internationella rättens främsta källa. Det är som att över hälften av ledamöterna i Sveriges riksdag skulle vara nominerade av landets Hells Angelsklubbar. Hur legitim skulle en sådan rättsordning vara?"
Krönikören kommer fram till att det bästa är om FN blir ett forum för diskussion med skurkstater och jag lägger till att FN i sin nuvarande form bör avvecklas och de korrumperade tjänstemännen från diktaturerna sändas hem utan rekommendationsbrev.

Låt en FN-ambassadör från varje land ha en stab på två personer som skriver ut protokoll för rapport till sina regeringar.

FN-skrapan kan göras om till studentbostäder.

Huvudfrågan är; vilken nytta gör FN?

Allt i bloggen om Förenta Nationerna

Fredens religion

fredag, juli 30, 2010

Muslimska friskolor

Muslimska Friskolan är en blogg som har koll på det tvivelaktiga fenomen som kallas muslimska friskolor.

Läs hela blogginlägget och fundera över vad det är för muppar på Skolverket som låter eländet fortgå år efter år.

Göran Lindberg och Knutbysekten


Göran Lindberg var länspolismästare i Uppsala län under åren 1997 till 2006.
Under den tiden mördades pastor Helge Fossmos två hustrur. Heléne 1999 och Alexandra 2004. (Tack LA för påminnelsen!)

Allt om knutbysekten bloggen ◄Klicka där!
Fakta

Inget av morden utreddes professionellt och Ruben Agnarsson på Världen i dag har ett intressant perspektiv på det fenomenet.

"Den nu gripne polischefen var länspolismästare för Polismyndigheten i Uppsala län mellan åren 1997 och 2006. Han ledde alltså myndigheten under den period då Sveriges mest uppmärksammade polisutredning genomfördes i länet, nämligen Knutby-utredningen. Uppsalapolisens sätt att leda Knutby-utredningen väcker många frågor. Dåden utfördes av ett vapen som varit beslagtaget av polisen. En polisinformatör, Farid Lamrani, försåg Sara Svensson med vapen och vapenlektioner strax före dådet, men hördes aldrig av polisen utan kunde i stället försvinna – till Marocko. Precis när Världen idag började granska händelseförloppet dök det helt plötsligt upp en dödsattest – i Sverige. Uppsalapolisen intresserade sig heller inte för uppgifterna att mordvapnet tidigare var beslagtaget.

I samband med Knutby-dåden avslöjades hur sexuella nätverk spelade en avgörande roll för att bryta ned personligheter och förslava människor. Det har även förekommit försök till utpressning och det tycks finnas kopplingar till kriminella nätverk. Kan avslöjandet av polischefen i Uppsala leda till att Uppsala-polisen tar upp Knutby-utredningen igen, och den här gången gör en mer grundlig och förutsättningslös utredning av Knutby-dåden?
Det har länge stått klart att det enda rimliga är att Knutbyrättegången görs om.
Misstankarna mot polischefen i Uppsala bekräftar denna ståndpunkt."
Drottning Tirsa och de övriga ledarmupparna i knutbysekten hade en "vän i polishuset i Uppsala" som de kunde ringa när de ville för att undvika trassel.

När utredningen om mordet på Alexandra Fossmo närmade sig vapenleverantören Farid Lamrani som var Stockholmspolisens informatör och som hade fått ett vapen från polisens beslagslager, vilket han överlämnade till Sara Svensson, lades locket på. Order uppifrån var svaret på frågor om varför utredningen avbröts.

Hade det spåret fullföljts, hade det sannolikt framkommit vilka sektledare som fixade kontakterna och vilka poliser som var inblandade i Stockholm och Uppsala.

De sanningarna fick inte avslöjas!

Därför avbröts allt utredande när målvakten Sara Svensson erkände trots att allt tydde på att någon annan var mördaren.

Sara tror kanske ännu att hon är en mördare, men det är troligast att hon sköt mot en redan mördad pastorsfru.

Ruben Agnarsson och jag samt alla andra personer som är insatta i knutbydramat och har det sunda förnuftet i behåll, vet att en ny utredning skulle vara en katastrof för många polischefer, åklagare, advokater, domare och politiker.

Därför blir det ingen ny utredning!

Bloggen corruptio
har en hel del om polisens horbockar

Senaste medienytt om Göran Lindberg:

SvT Rapport
SvT Rapport
SvT Rapport
SvD
UNT
Dagens EkoCoruptio
UNT 31/7

"Den 64-årige Göran Lindberg var ytterst omstridd som länspolismästare i Uppsala 1997-2006. Kritiken kom tidigt och den var ovanligt hård. 1999 sökte nästan halva poliskåren nya jobb via en UNT-annons. Det följdes av misstroendeförklaring av Lindberg. En arbetsmiljöenkät visade ohälsa bland poliserna. Facket lade skulden på ledningen. Kritiken tycktes dock inte alls bekomma Göran Lindberg. År 2000 genomdrev han S-regeringens hårt kritiserade närpolisreform. I slutet av 2002 beslöt polisstyrelsen i Uppsala att Lindberg måste bytas ut. Kort därefter kom en likadan begäran från kommunalråden i länets samtliga kommuner. Men ett par månader senare gav regeringen Persson (S) Göran Lindberg förlängt förordnande i tre år. Bodströmstaben lät hälsa att polischefen i Uppsala representerade ett ”modernt ledarskap”.
Hur mycket visste Thomas Bodström och hur insyltad var han själv?

UNT-krönika
Lindbergs leksaker

LGWP i Expressen

"Om det faktum att Göran Lindberg levde två liv, kvinnosakskämpe i det offentliga och våldtäktsman i det fördolda, sägs icke ett ord i domen eftersom det inte har med saken att göra. Mänskliga bedrägerier av det slaget saknar straffvärde i den juridiska meningen. Att han skulle ha spelat två roller tror jag heller inte. Jag befarar att det är mycket värre än så. Att han som vuxen varit sig själv hela tiden och i den meningen två helt olika människor. Att han däremot som barn varit en annan och säkert just bara ett barn. Det som återstår är att ta reda på hur han blev den han blev. Ensam om att ha gjort den resan är han förvisso inte."
Uppsala läns poliser krävde Lindbergs avgång eftersom han var en usel ledare som sällan var på jobbet. Med bibehållen lön, tilläts han hålla föredrag som fakturerades från hans bolag och de som bär ansvaret för detta mygel, är Thomas Bodström och rikspolischefen.

Thomas Bodström, Margareta Winberg, Mona Sahlin och andra ledande socialdemokrater bär det yttersta ansvaret för att vi har en lång historia av misslyckade länspolismästare i Sverige.


Lars Nylen
Hans Holmér
karl-Bertil Arosenius
Carin Götblad
Göran Lindberg
ert cetera

▼Klicka på Kapten Klänning▼ där finns allt i bloggen om bocken

Koranen enligt Nils Dacke

Nils Dacke
Koranen

Nils Dacke skriver inte ofta i sin blogg men det han skriver är alltid läsvärt.

Det senaste inlägget handlar om Koranens trovärdighet och jag citerar kursivt lite, men uppmanar dig att läsa allt.

"Koranen är i många avseenden en märklig bok. Den sammanställdes först långt efter profeten Muhammeds död av fragmenterade anteckningar med ”uppenbarelser” nedskrivna på diverse underlag. Trots detta föga trovärdiga ursprung betraktas den av muslimer som Allahs direkta och oförvanskade ord."
Koranens autenticitet är lika lite trovärdig som Bibelns. Båda böckerna är ihopsamlade dokument som ska främja maktens spridande och bevarande via ingjutande av skräck för att bli dödad och/eller komma till helvetet.

"Det är ett välbelagt faktum att Koranen till 61 % består av invektiv, hat och grovt våld mot judar, kristna och andra otrogna. Hela 19 % av islams ”heligaste skrift” påbjuder våldsam erövring och underkuvande av otrogna."
Vänsterfolket blundar hysteriskt för detta kristallklara faktum i sin strävan efter att få muslimernas röster i det kommande riksdagsvalet.

"Koranen går så långt som att säga: ”Att lyda Muhammed är som att lyda Allah” (4:80)."
Det påbudet är exakt samma som alla sektledare använder för att kuva sin omgivning och faktum är att islam bara skulle vara en obskyr sekt i Saudiarabien om det inte vore för fyra ingredienser i den brutala ideologin.
  1. Alla föräldrar måste uppfostra sina barn till att bli rättrogna muslimer.

  2. Alla lärare och ledare måste ständigt påminna om att koranen är islams guds egna ord förmedlade av sändebudet Muhammed.

  3. Muslimerna har fram till nu spridit sin ideologi från den arabiska halvön och de har använt svärdet för att tvinga sina offer att bli muslimer eller dö. Genom tvångssystemet blir de kommande generationerna automatiskt muslimer. Nu sprids islam via flyktingar med hög nativitet.

  4. Det är straffbart och i många länder, belagt med dödsstraff att överge islam.

"Det framgår av sunna att Muhammed i islams gryning lät döda alla intellektuella, som inte accepterade honom som den sanne profeten. På liknande sätt hotar islams företrädare idag allt oftare alla, som inte underdånigt respekterar Muhammed och hans lära. Intet nytt under solen efter alla dessa år."
Denna utveckling kommer snart att bli tydlig även för de dårfinkar som ännu försöker förtränga brutaliteten i tvångssystemet islam.

"Islams mest berömda dualism är uppdelningen av världen i troende, Dar al islam (dar al-islam, islams boning, ett muslimskt land, och dar al-harb, krigets boning, ett ickemuslimskt land. Min egen notering.), och icke troende, Dar al harb. Den otrogne kan behandlas bra, på samma sätt en jordbrukare behandlar sina djur väl, men i inget fall är den otrogne en "broder" eller en vän. I själva verket finns det cirka 14 verser i Koranen som är uttryckliga, en muslim är aldrig en vän till den otrogne. En muslim kan vara "vänlig", men han är aldrig en verklig vän. Och i samma grad en muslim faktiskt är en sann vän är han inte muslim, utan en hycklare."
Eftersom dar al-harb är krigets boning och kriget är den ideologiska kampen mot islam, har alla muslimer rätt att döda otrogna för att försvara islam.

"Den absolut största delen av trilogin handlar om behandlingen av otrogna, kafirer. Det finns 146 hänvisningar till helvetet i Koranen. Endast 6 % av de i helvetet finns där för moraliska brister. De övriga 94 % av orsakerna till att vara i helvetet är för den intellektuella synden att inte hålla med Muhammed."
Det är grunden för islamisternas brutalitet och det skulle egentligen inte behöva skrivas, men eftersom islamkramarna förnekar det, upprepar jag det självklara:

Islamismen kommer ur islam!
Utan islam ingen islamism!

Fredens religion


Här följer en liten del av islams tvångssystem från deras viktigaste hemsida:

islamguiden.

Bönebruksanvisning ett
Bönebruksanvisning två
Bönereglementet
Hela tramset i fullversion

Muslimerna har till och med ett reglemente för toalettbesök. Toalettregler.


Kvinnans roll enligt islamiska.org

Islams syn på homosexuella

Ännu mera

torsdag, juli 29, 2010

Kan vi lita på våra polischefer? - Knappast!


Hur många länspolismästare har en bakgrund som operativ polis?

Tidningen Världen i dag är generellt sett ett kloakhål som är nästan lika vidrigt som Aftonbladet, men Världen i dag har en kvalitet som ingen annan tidning i Sverige har.

Världen i dag vågar ifrågasätta ruttenheten i den högsta polisledningen.

Ruben Agnarsson, Robin Olsson och Nuri Kino är tre namn som har funnits längst ned på en lång rad fenomenalt bra artiklar om polisrötan.

I Stockholm och Uppsala är det övertydligt att politiska krafter har placerat ut politruker utan minsta kompetens för polisarbete, på de viktigaste ledningsposterna.

Nu slår Världen i dag till igen!


Det skulle inte förvåna mig om Ruben Agnarsson råkar ut för en mystisk olycka snart.

Under den juridiska processen om skotten i Knutby, blev det snart uppenbart att en professionellt utförd utredning om anskaffandet av vapnet var nyckeln till lösningen.

Där tog det tvärnit eftersom vapnet kom från Stockholmspolisens beslagslager och hade levererats till knutbymördaren av en polisinformatör som måste skyddas. Knutbymördaren var inte Sara Svensson! Hon var bara en naiv och manipulerad målvakt.

Dagen innan revolvern skulle utredas "råkade" den smältas ned.

Dagen innan vapenleverantören skulle utredas "råkade" hans dödsattest dyka upp.

Jag har en stark känsla av att många politruker har varit inblandade i Göran Lindbergs ruttna byk och att skademinimeringsmaskineriet går på högvarv i vissa socialdemokratiska bunkrar.

I morgon faller domen.


Stalltips: Göran Lindberg blir ensam fälld och han får lägsta möjliga straff. Mörkläggningsarmén är mobiliserad och snart har alla glömt ännu en av många "affärer" som sopats under mattan av ryggkliarmaffian.

Jag känner på mig att politrukerna har lyckats även denna gång. Fortsättning följer i morgon efter domen.

I bloggen om polischefer här - här och här Det är bara tre av många inlägg om polisrötan.

Palmeutredningen visade övertydligt hur socialdemokratin manipulerade polisarbetet.

Här kommer spekulationerna att fortsätta ett tag till även om inte domen överklagas.

Tidigare i bloggen

Uppdatering 30/7 Sex och ett halvt års fängelse i första instans.

Åtalspunkterna
SvT Rapport
SvD
SvD
Om livet innanför murarna
Dagen Eko
Sven-Erik Alhems blogg
Bildspel

Krav på utvidgad utredning, en så kallad sanningskommission.

De hederliga poliserna i Uppsala län som länge sett att det var något sjukt med Kapten Klänning, vill ha en sanningskommission, men det kommer politrukerna att förhindra eftersom sanningen är att det finns en politisk maktkorruptionsapparat som inte får avslöjas.

Citat UNT:

"De båda vill nu ha en granskning av hela Lindbergutredningen på samma sätt som Rikspolisstyrelsen och Riksåklagaren gick igenom Knutbyutredningen för två år sedan, och tidigare bland annat Malexanderutredningen."
Det blev inga trovärdiga utredningar om Knutby och Malexander eftersom vapnen i båda fallen kom från Stockholmspolisens beslagslager. Ryggkliarmaffian såg till att sanningen doldes effektivt som vanligt.

Sannolikt är det många politiker och politikers politruker som har utnyttjat Göran Lindbergs bordellflickor. Därmed är sanningen livsfarlig för den socialdemokratiska aristokratin.

"Hos Rikspolisstyrelsen säger man till UNT att frågan om en granskning är för tidigt väckt, och i vart fall inte diskuterad hos Rikspolisstyrelsen än."
Där finns det gott om politruker vars huvuden skulle rulla unisont om korruptionssanningarna kom fram.

Svenska Kyrkans underkastelse inför islam


Jag skrev ett brev till Sveriges Radios VD Mats Svegfors och ett brev till Svenska Kyrkans ärkebiskop Anders Wejryd, med anledning av det ohöljda krypande som deras organisationer visar inför islams brutala kravmaskineri.

Mats Svegfors svarade efter ett par timmar så här:
"Mats Svegfors skrev 2010-07-24 14:37: Emellanåt skall man vara något försiktig med tvärsäkra påståenden. Min yngsta dotter är gift med ung civilingenjör som arbetar som it-konsult på ett av Sveriges största konsultföretag. Men han råkar komma från en muslimsk familj, han är själv muslim och hans föräldrar är varmt troende muslimer. I min familj har vi ett mycketr nära relationer. Jag träffar
alltså inte bara min svärson utan också hans franskaa föräldrar mycket.
Jag kan konstatera att beskrivningen i mailet av muslimer är felaktig, djupt okunnig, fördomsfull och och starkt förolämpande mot de medmänniskor som är muslimer. (ordagrant återgivet)

Mats Svegfors"
Ärkebiskopen fick ett likalydande brev och hans informationsenhet svarade så här:
"Hej Germund!

Tack för ditt e-brev! Jag vidarebefordrar ditt e-brev till ärkebiskop Anders. Det är dock inte säkert att han har tid och möjlighet att svara dig, då han får många påhälsningar. Jag vill ändå försäkra dig att det finns flera personer som arbetar inom Svenska kyrkan som är välbekannta med islam och olika ideologier som finns inom den religionen. Vi har även goda samtal med olika representanter för muslimska trossamfund. Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig igen.

Med vänlig hälsning
Sigurdur Hafthorsson
INFORMATÖR SVENSKA KYRKANS INFORMATIONSSERVICE
TELEFON: 018-16 96 00 FAX: 018-16 97 07
"

Mats Svegfors är alltså tillräckligt enfaldig för att grunda sin uppfattning om en och en halv miljard människor, på erfarenheter från umgänget med sin svärsons familj.


Svenska Kyrkans informatör accepterar alltså islams brutala kvinnoförtryck eftersom hon dhimmifierad slingrar sig runt frågan.

Jag svarade med flera frågor.

Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni tände till efter de fyra dhimmifierades artikel i DN och skrev bland annat detta:
"Svenskarna och deras politiska företrädare är intoleranta för att troende inte tillåts bete sig, i alla lägen, så som den mest extrema tolkningen av deras religion föreskriver. Vi ska tolerera män som vägrar skaka hand med kvinnor och vi ska tolerera kvinnor som vägrar visa sina ansikten."
Islams största nätplatser i Sverige medger att kvinnan är underordnad och i islamiska.org, kan man läsa detta:
Om en kvinna inte har någon försörjare kan hon också gå ut och arbeta. Men man måste komma ihåg att Islam tillåter kvinnor att gå ut ur sina hem bara när det finns ett verkligt behov av att de gör det. Islam godtar annars i princip inte kvinnors aktiviteter utanför hemmet, som västvärlden och de kommunistiska nationerna gör. Det är en ren idioti som Islam inte godkänner, ty en kvinna kan inte delta i sociala aktiviteter utom på bekostnad av sina verkliga funktioner i sitt hem. Om hon lämnar dessa alstras många psykologiska, sociala och moraliska problem. Att kvinnan är fysiskt, intellektuellt och intuitivt bäst lämpad för sina moderskapsfunktioner kan knappast förnekas av någon. Om därför hennes uppmärksamhet splittras i andra oviktiga sysselsättningar är mänskligheten dömd att lida.
Socialdemokraternas islamkramande gör mig illamående och Mona Sahlins enfald gör mig rädd för framtiden om väljarna stöder den rödgröna sörjan den nittonde september.

Från Svenska Kyrkan och Socialdemokratin hörs inte ett pip när hedersmorden och islams kvinnoförtryck debatteras.

Att tiga är att medge!

tisdag, juli 27, 2010

Korv- och grönsaksgryta


Korv och grönsaksgryta 6 portioner

Ingredienser:

1 stor purjolök
0,6 kg palsternacka
1 kg potatis
2 stora sötpotatisar
1 liten kålrot
0,8 kg morötter
1 medelstort broccolihuvud
ca 800 g falukorv
6 dl gammaldags mjölk
2 l vatten
Fond för 1,5 l/ 3 buljongtärningar

Tillagning

Skala och skär allt i små tärningar.
Koka kålrot och morot i fem min i okryddat vatten.
Lägg i palsternacka, potatis och sötpotatis, koka i ytterligare 25 min.

Stek under tiden den tärnade korven.

Efter kokningen blandas fond/buljongtärning i vattnet.
Blanda i korven, broccolin, purjolöken och mjölken.

Koka i minst tio min till. Smaka av och krydda efter behov.

måndag, juli 26, 2010

Val 2010 - Min valbibel

Sveriges Radio har byggt en sida som täcker svaren på alla frågor som jag kan komma på och jag har varit i branschen i snart 40 år.

startstartsidan för Sveriges Radios Valbevakning hittar du de flesta svaren på dina frågor om valet den nittonde september.

På sidan Valpejl kan du leta rätt på varenda kandidat till alla tre valen.
"Valpejl är en databas över alla 54 018 kandidater som ställer upp i valet 2010. Den innehåller dels uppgifter från olika offentliga register – såsom inkomstuppgifter, styrelseposter i bolag och bostadsort – och dels personlig information från en enkät som gått ut till de drygt 5 000 politiker som kandiderar till Riksdagen."

Svensk väljaropinion är ett nytt väljarindex sammanställt av Novus Opinion för Ekot. Resultaten från Demoskop, Novus, Sifo, Skop och Synovate vägs samman. En metod som internationellt brukar kallas "poll of polls".

Den här sidan
har jag skrivit om tidigare och jag ger Per Ankersjö högsta betyg för kreativitet. P1-morgon försökte i vanlig socialistisk anda sänka Stockholmscentern.

Också denna sida har jag fastnat för innan.

Valmyndigheten

Mona Sahlin mot Fredrik Reinfeldt i skönhetstävling
Klicka på bilderna så blir de tydligare. Den nedre bilden är kompletterad av mig med rökande Mååna.Vetenskapliga forskningsrön om utseendets relation till kompetens, gör det sannolikt att Fredrik Reinfeldt är mera kompetent än Mona Sahlin till att regera Sverige. Lyssna. Teorierna stämmer även på de finska politikerna. Lyssna.

Detta resultat har alla människor med normal omvärldsanalys, kunnat konstatera under de senaste 20 åren med missöden av tobleronekaraktär. Man behöver inte titta på Mååna för att inse att hon kan köra ett lands ekonomi i botten. Det framgår av hennes egna ekonomiska tillkortakommanden.

Den småroliga YouTube-kanalen Knappnytt har sina egna utseendedefinitioner och liknar Reinfeldt vid ett mumintroll. Videon är gjord f.B. (före Björklund) och saknar beskrivning av Mååna vilket knappast är en tillfällighet. Vad man än skriver om henne kan det uppfattas som kränkande. Hur som helst föredrar jag ett mumintroll före Mååna. Dessutom får man Piff & Puff på köpet när man röstar på Mååna.

Måånas besynnerliga drömvärld
Mååna i Expressen

Göran Persson
Google
Ett exempel från YouTube
Allt i bloggen om Mona sahlin
Tobleronepolitik

Kortbedrägerier i butikerna

Förhoppningsvis försvinner snart de gamla kortläsarna från våra butiker så att man slipper kolla om illbattingarna har satt på ett avläsningsskal för att kopiera kortdata.

Eftersom de inte kan sno lösenordet och knappast lista ut det, har jag spärrat mitt kort för näthandel vilket minskar riskerna för större förluster i händelse av en kapning.

Det går att upptäcka fuskskalet om man undersöker kortläsaren noggrant, men oftast glömmer i alla fall jag detta.

I stället undviker jag inköp där de inte har bytt till chipläsare.

Du bör också nobba affärer med gamla kortläsare!

Rikspolisstyrelsen om kortbedrägerier


Redan för sju år sedan var det uppenbart att kortläsarna måste bytas ut och ändå finns massor av de gamla tjyvvänliga apparaterna kvar. Till och med H&M snålar med utrustningen.
Sydsvenskan
Expressen
Dagens Handel
Mera om H&M-bedrägerierna

Svensk Handel
Sveriges Television
SvT
SvT
SvT

Utrotningshotade tumlare

Tumlarna kan vara utrotningshotade i våra vatten och nu görs en omfattande kartläggning av beståndet. Lyssna.

Tumlaren som observerades i Göta älv har hittats död utan att orsaken har kunnat fastställas.

Tumlarna som hittas döda i mängder i Mexikanska viken, har dock dödats av ökända orsaker.

Den mest påtagliga skillnaden mellan delfiner och tumlare är deras tänder. Delfin och tumlare kan i många avseenden se mycket lika ut. Men de har några karakteriserande drag som skiljer dem åt. En delfin har koniska och spetsiga tänder, medan en tumlare har trubbiga tänder med platta ytor. Ett annat lättare sätt att se skillnad på de båda är att tumlaren har en mer trubbig nos, medan delfinens nos ofta avskiljer sid tydligt från resten av huvudet.
Valar
Klicka på rubriken för information om tumlare. Mera Wiki om tumlare.

Vetandets värld om tumlare

söndag, juli 25, 2010

Enfald och konsekvens - Mats Svegfors på lyran?


Jag skrev det här brevet till ledningen för Sveriges Radio och fick omgående svar från verkställande direktören Mats Svegfors.

Jag vet inte om Svegfors har problem med omvärldsanalysen eller om han var full som ett ägg när han skrev, men så här ser svaret ut:
"Emellanåt skall man vara något försiktig med tvärsäkra påståenden. Min yngsta dotter är gift med ung civilingenjör som arbetar som it-konsult på ett av Sveriges största konsultföretag. Men han råkar komma från en muslimsk familj, han är själv muslim och hans föräldrar är varmt troende muslimer. I min familj har vi ett mycketr nära relationer. Jag träffar alltså inte bara min svärson utan också hans franskaa föräldrar mycket. Jag kan konstatera att beskrivningen i mailet av muslimer är felaktig, djupt okunnig, fördomsfull och och starkt förolämpande mot de medmänniskor som är muslimer. Mats Svegfors"
vinterbadaren läste och skrev:
"Min dotter är gift med en nazist. Man skulle aldrig kunna tro detta om honom, ty han är världens mysigaste och trevligaste kille. Han är extremt välutbildad och jobbar minst tolv timmar per dyg, "I min familj har vi mycket nära relationer. "Jag träffar alltså inte bara min underbara nazistiska svärson utan också hans tyska föräldrar med ett förflutet inom SS, mycket ofta. "Jag kan konstatera att beskrivningen i mailet av nazister är felaktig, djupt okunnig, fördomsfull och och starkt förolämpande mot de medmänniskor som är nazister". Sensmoral. Adolf Hitler var en god människa!"
Det är beklämmande att Sveriges Radio, - din och min radio, - leds av en person med så begränsad förmåga till analys och relevant reaktion. Han baserar sin uppfattning om 1500000000 muslimer på erfarenheter från umgänget med svärsonens familj. Det är ren enfald!

Uppdatering 27/7
Jag skrev ett likalydande brev som anpassats för mottagaren ärkebiskopen och fick detta svar. Det är alltså härmed konstaterat att kyrkans svartrockar ser det nya kraftfulla underkastelsekravet från muslimer, som en möjlighet att låta religionen ta plats i samhällsordningen igen.

Släpp fram islam som murbräcka för att senare ta avstånd från den primitiva vidskepligheten och introducera modern kristendom som samhällsreglemente, men det vågar nog inte mesen Anders Wejryd.

Svaret som lika gärna kunde vara "Läst men inte förstått"
Hej Germund! Tack för ditt e-brev! Jag vidarebefordrar ditt e-brev till ärkebiskop Anders. Det är dock inte säkert att han har tid och möjlighet att svara dig, då han får många påhälsningar. Jag vill ändå försäkra dig att det finns flera personer som arbetar inom Svenska kyrkan som är välbekannta med islam och olika ideologier som finns inom den religionen. Vi har även goda samtal med olika representanter för muslimska trossamfund. Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig igen.

Med vänlig hälsning Sigurdur Hafthorsson

INFORMATÖR
SVENSKA KYRKANS INFORMATIONSSERVICE
TELEFON: 018-16 96 00
FAX: 018-16 97 07

Mitt svar till Sigurdur:
Tack Sigurdur för svaret, men det reser nya obehagliga frågor:

Tycker du att islam bör lyftas fram som en religion jämbördig kristendomen?
Tycker du att kvinnans underordning i islam är acceptabelt i ett modernt samhälle?
Tycker du att klädtvånget i islam är acceptabelt i ett modernt samhälle?
Tror du att Gud endast accepterar böner på arabiska, uttalade exakt som Muhammed föreskrev?
Tror du att Gud endast accepterar böner som föregås av ett mycket invecklat kroppstvagningsshema?
Tror du att Gud endast accepterar böner som ackompanjeras av en lång serie strikt reglerade gestikuleringar?
Tror du att bönerna måste uttalas medan du böjer dig mot Mecka?
Tror du att Gud kräver av dig att du ska följa ett rituellt schema när du går på toaletten, när du har sex, när du ska sova, när du vaknar, när du går ut från hemmet och så vidare?
Tror du att Gud vill att alla som inte tror på Gud och hans sändebud, ska dödas.

Om du gör detta, förstår jag ditt svar. Annars är det obegripligt med tanke på de länkar jag bifogade.

Hälsningar
Germund Andersson
Fortsättning följer....

Nordkorea, Ofog och andra anarkister mot USA
Samtidigt som de svenska ordningssabotörerna i Ofog planerar hur de effektivast ska störa de amerikanska flygbombningsövningarna i Norrbotten, hotar Nordkorea med kärnvapenrepressalier om USA genomför sina militära övningar utanför Sydkorea.

Ofog, Attack, Afa, Anarkisterna och en hel rad med felprogrammerade vilsna ungdomsorganisationer verkar önska att Nordkoreas kommunisktiska galenskap ska kunna importeras till Sverige.

Liksom Nordkoreas ledande knäppgökar, saknar de svenska demokratimotståndarna känsla för hur civiliserade människor löser konflikter.

När de missanpassade slynglarna och deras groupies förstör militär utrustning, bränner de skattepengar eftersom utrustningen ersätts omgående. Lyssna.

Mera i bloggen om militära övningar och knäppgökar här och här

Nordkoreas hemsida
Nordkorea enligt CIA
Nordkorea enligt Wiki
SvT Rapport

lördag, juli 24, 2010

Brev till Sveriges Radio om islam

Följande är sänt till agneta.dreber@sr.se styrelseordförande - mats.svegfors@sr.se VD - cilla.benko@sr.se vice VD och cecilia.bodstrom@sr.se chef P1.  Publicering i SR

Vid dagens början är oftast ett program som leder till eftertanke och så var det också när imamen Leif Karlsson, mera känd som Abd al Haqq Kielan, gavs utrymme till att presentera islam.

Vad Kielan och andra muslimska lärde noggrant undviker när de talar med otrogna, är att varje praktiserande muslim måste följa koranens påbud slaviskt.

Det leder till en vidrig kvinnosyn som speglar det patriarkala klansystem som råder i nästan alla muslimska länder.

Kielan själv bekräftar detta kvinnoförakt i en intervju med Paraplyprojektet där han fastslår att kvinnan lämnar hemmet endast om mannen tillåter detta.
Islam är en politisk ideologi med inslag av primitiv vidskeplighet som bygger på ett tankekontrollsystem av hjärntvättskaraktär. Muslimerna tror att deras gud bara accepterar böner på arabiska och sagda med exakt de ord som Muhammed föreskrev för 1400 år sedan

Muslimerna tror att deras böner är ogiltiga om de inte föregås av en kroppstvättning som är strängt ritualiserad.

Muslimerna tror dessutom att bönen måste ackompanjeras av en rad bisarra gestikuleringar.

Mera om det på muslimernas viktigaste hemsida

I de flesta muslimska länder är det straffbart att lämna islam och för en som konverterat till islam är detta belagt med dödsstraff. Den godhet som muslimer hävdar att finns inbyggd i islam, är en godhet mellan muslimer.

Mot de otrogna, kafirerna eller kuffarna som de svenska muslimerna kallar oss, gäller ingen godhet vilket framgår av koranen som är varje muslims absoluta rättesnöre. Där ges väldigt många påbud om att de otrogna ska dödas för att de inte tror på Allah och hans sändebud.

Islam är en tvångsideologi som omfattar en och en halv miljard människor. Så har det blivit för att Muhammed utfärdade några strikta levnadsregler som ingen muslim får bryta. Varje förälder måste uppfostra sina barn till rättrogna muslimer och den som bryter mot islams reglemente begår brott mot såväl samhället som mot Allah.

Eftersom kanske upp till två tredjedelar av muslimerna är analfabeter utan tillgång till de informationskällor som vi har, kan de inte göra objektiva jämförelser mellan islam och andra ideologier.

Detta och en mycket hög nativitet, gör islam till en växande ideologi.

Jag vill väldigt gärna att ni gör en seriös granskning av mina påståenden och bemöter dem.

Med vänlig hälsning
Germund Andersson
Enköping

Den här texten om homosexualitet fanns på islamguiden till dess att jag och andra spred den på nätet. Då raderades den omedelbart.

Islamiska bestämmelser om homosexualitet
Översättning till svenska: Syster Mahbobeh Massoumi

Homosexualitet betraktas av Islam som sexuellt avvikande, perverst agerande mot det naturliga tillståndet Allah avsåg för människorna. En förvanskning mot människans sexualitet och brott mot det motsatta könet Följaktligen förbjuder Islamisk shariah strikt praktiserandet av det perversa agerandet. Det nämns på många platser i den heliga Koranen Bästa exemplet är berättelsen om Profeten Luts folks beroende av agerandet. Profeten Lut alayhessalam sa till sitt folk: ”Ni nalkas ju män, och går tvärs emot naturens vägar! Och ni gör det, när ni samlas till era skamliga sammankomster!” (Koranen 29:29). Och han sa till dem: ”Måste ni, ensamma i hela skapelsen, söka er till ert eget manliga kön och förbigå dem som er Herre har skapat till hustrur åt er? Ni överskrider verkligen alla gränser!” (Koranen 26:165-166). Men folkets svar till Profeten Lut alayhessalam var: ”Be då Gud straffa oss, om du talar sanning!” (Koranen 29:29). Och Allah gav det straffet de förtjänade: I ett regn som Vi sände över dem. Ett olycksbringande regn, det faller över de, som har varnats”(Koranen 26:173). En person med sexuella drifter bör inte tillfredsställa sig genom att begå zina (otukt) precis som en person med perversa tankar inte bör göra. För att bibehålla Muslimska samhällets renhet har många Muslimska skolor bestämt straffet för sådan handling detsamma som för zina (dvs. hundra piskrapp för den aldrig gifta mannen och stening till döds för den gifta mannen). Många menar att straffet för båda parter bör vara döden eftersom Profeten, sallallahu alayhe wa sallam, sade ”Döda den som agerat och den till vilken agerandet blev utfört på” (återgett av Bayhaqi) Referat om Lesbiskhet- taget från Islam Q & A (http://www.islam-qa.com): Olagliga sexuella relationer kan förekomma mellan kvinnor precis som mellan män. Muslimernas fuqahaa (lärda) kallar detta för sihaaq (lesbiskhet) som definieras, sexuella relationer mellan två kivinnor (al-Mufassal fi Ahkaam al-Mar’ah av Zaydaan, 5/450) och konstaterar det som en straffbar försyndelse (straffet är en form av bestraffning för olydnad; inget specifikt straff är uttalat i Koranen därför är straffet fastställd av Qaadi (domare) i enlighet med omständigheterna och den som begått brottet). En lesbisk vittnesmål är oacceptabel eftersom hon är en skadliggörare (al-Mawsoo’ah al-Fiqhiyyah, 24/253). Ibn Qudaamah, må Allah ha barmhärtighet över honom, sa: ”om två kvinnor onanerar varandra är de därmed fördömda som otuktiga personer” (al-Mughni 10/162). Några skolor som al-‘Izz ibn ‘Abd al-Salaam säger att det är förbjudet för en lesbisk kvinna att se åt en Muslimsk kvinna likasom för den Muslimska kvinnan att avtäcka sig (ta bort sin hijab) framför en lesbisk person eftersom den lesbiska personen är en skadliggörare som kan beskriva henne för andra och går inte att lita på.


Svar några timmar senare:

"Mats Svegfors skrev 2010-07-24 14:37: Emellanåt skall man vara något försiktig med tvärsäkra påståenden. Min yngsta dotter är gift med ung civilingenjör som arbetar som it-konsult på ett av Sveriges största konsultföretag. Men han råkar komma från en muslimsk familj, han är själv muslim och hans föräldrar är varmt troende muslimer. I min familj har vi ett mycketr nära relationer. Jag träffar
alltså inte bara min svärson utan också hans franskaa föräldrar mycket.
Jag kan konstatera att beskrivningen i mailet av muslimer är felaktig, djupt okunnig, fördomsfull och och starkt förolämpande mot de medmänniskor som är muslimer.

Mats Svegfors

Mitt svar:
Det där var ett svepande avståndstagande som bör kompletteras med definitioner av vilka fel som finns i mina påståenden som gäller praktiserande muslimer. Det innebär alla som följer islams bönereglemente som jag länkade till.

Som högst ansvarig för Sveriges Radio, bör du kunna prestera ett svar med mera sakligt innehåll än en politiskt korrekt manifestation av kränkthet.

Jag har diskuterat de här frågorna med praktiserande muslimer många gånger och när frågorna har fortsatt efter svepande bortförklaringar som dina, visar det sig alltid att jag har rätt i sak och att det är Allah som vill ha det så.

Jag avslutade mitt e-brev så här: "Jag vill väldigt gärna att ni gör en seriös granskning av mina påståenden och bemöter dem".

Sett i det perspektivet, är ditt svar arrogant eftersom du inte bemöter mina påståenden.

Ditt svar är ett praktexempel på den attityd som råder inom journalistiken i dag; Granska aldrig islam! Då är du islamofob.

Germund Andersson

fredag, juli 23, 2010

Sven Otto Litorin versus Aftonbladet

Oavsett vad Sven Otto Littorin har för straffbara brott på sitt samvete så verkar de vara preskriberade.

När träskbladet trumpetade ut sin nyhet om att arbetsmarknadsmarknadsministern hade begått brott som ligger i fängelseskalan i brottsbalken, räckte det för att alla i den moderata ledningen skulle inse att det var bättre att fly än att bekämpa lögn- och ryktesskaparna på Sveriges slampigaste dagstidning.

Mona Sahlins lydiga knähund Lena Melin blir blekare och blekare efter hand som hennes scoop krymper och hon tvingas gny; "det bidde bara en tumme".

Mååna och träsktrollen på Aftonbladet trodde nog att avslöjandet om arbetsmarknadsministerns eventuella sexköp, skulle stimulera väljaropinionen i riktning röd, men de brände av sin ettöressmällare för tidigt.

Dagen innan valet hade den haft avsedd effekt, men nu ser det ut att bli ett fall för den rödgröna sörjans soptunnor.

Sven-Erik Alhem

Kosovos självständighet godkänd av FN-domstol

Enligt en FN-domstol, bröt inte Kosovo mot internationell rätt när självständigheten deklarerades.

Kosovo är en genomkorrumperad samhällsbildning utan förmåga till skattefinansierad självförsörjning på grund av bristen på entreprenörer. Nästan halva den arbetsföra befolkningen saknar officiell anställning vilket gör att den svarta ekonomin sannolikt är minst lika stor som den legitima.

Den som lyckas få Kosovo att bli ett land med hederliga politiker och ett normalt skattesystem, får antagligen Nobelpriset i ekonomi.

Jag är övertygad om att många autonoma provinser kommer att se FN-rekommendationerna som prejudicerande och följa Kosovos exempel vilket tänder nya konflikthärdar.

UN News
SETimes
SvD 17/7
SvD 22/7
SvD 22/7
Tidigare i bloggen om Kosovo
Wiki
Rysslands röst
Sveriges regering
Kosova Report