tisdag, augusti 10, 2010

Valet 2010 och de sociala medierna

Klicka på bilderna så blir de tydligare


Drygt fem veckor till valet och kampanjstrategierna börjar klarna.

De sociala medierna kommer sannolikt att betyda väldigt mycket nu när mobiltelefonerna har fått fullständig internetkapacitet och de flesta har bärbara datorer.

När du ser en telefonkiosk kan du kolla om den här skylten finns där. I så fall kan du surfa trådlöst i närheten.

Twitter struntar jag i eftersom textmassan i varje inlägg är för liten för att duga till annat än korta svar på korta frågor.

Väldigt många har dock glädje av denna snabba kommunikationsform men bäst på tekniken, är Göran Hägglund, Gudrun Schyman och Fredrick Federley enligt SvD.

Enligt artikelförfattaren, används inte bloggarna effektivt vilket är trist eftersom vi där kan göra längre och tydligare debattinlägg i sakfrågor och ge fylliga svar.

Här är en blogg som jag gillar.


Här är en annan blogg som jag tycker om för att den ironiserar över alla ledande politikers budskap på ett sätt som belyser dumheterna.

Artikelförfattaren ser YouTude-kanalerna som en bra marknadsföringsarena och det stämmer, men bara i begränsad omfattning eftersom den snabba tvåvägskommunikationen uteblir.

Google-chefen i Storbritannien, Oliver Rickman hävdar att politikerna inte har insett vilka kommunikationsredskap de förfogar över och rekommenderar dem att släppa greppet om de traditionella kommunikationsmedierna. SvD

Facebook är ytterligare ett kommunikationsutrymme där korta budskap kan spridas med länkar till fördjupande i artiklar och bloggar.

Företag och organisationer använder flitigt Facebook för att nå ut och kanske är det den effektivaste marknadsföringsplattformen. SvD

Det här är ett exempel
på hur det kan spåra ur helt i den politiska debatten. Visst finns det många goda skäl att granska minkfarmarnas verksamhet, men att kräva jordbruksministerns avgång några veckor före valet, är antingen ren idioti eller en föraning om att Sverige kommer att ha samma jordbruksminister ytterligare fyra år.

Eftersom kommunisten definitivt inte är korkad, lutar det åt det senare alternativet. Bra tänkt Ohly!

Valmyndigheten

Inga kommentarer: