onsdag, augusti 11, 2010

Valet 2010

Valaffischer 2010 är en väldigt bra sida för naiva människor som tror på de officiella valaffischernas opportunistiska halvsanningar.

Även om budskapen där är lätt karikerande, är det sannolikt mera sannolika än originalen.

Njut också av Knappnytts valguide!

Mera i bloggen om valet 2010

Svenska Dagbladets valkalender

Marie Grusell och Lennart Hast tror att internetkommunikationen är överskattad som valpropagandaredskap och skriver i SvD:
"Men den största anledningen till att sociala medier inte kommer bli avgörande i årets val är att det ännu så länge är få som är politiskt aktiva på sociala medier. På nätet umgås man med sina vänner och för att synas - inte primärt för att prata politik eller umgås med företag."
Marie och Lennart kanske skulle använda Google mera. Det spelar ingen roll vad partiledningarna hittar på. Den politiska debatten är hetare i de sociala medierna än på gammelmediernas politiska debattsidor.

Anledningen är snabba frågor och snabba svar.

Gammelmediadebatterna har helt enkelt för lång responstid!
"Sociala medier bygger på principen att dela och delta. Är de svenska partierna mogna för att anamma detta synsätt i praktiken? För att social medier skall få genomslag måste man släppa kontrollen till sina anhängare. Vem vågar föreslå det?"
Oavsett vad partiledningarna föreslår, är de unga väljarna mogna för att ta
debatten där den är snabbast och de unga väljarna avgör valet.


Det finns ingen kontroll att hålla eller släppa!
"Vi spår att det personliga mötet och de svenska valstugorna överlever både detta och nästa val. Ett av skälen är att de flesta politikerna ännu inte behärskar och fullt ut utnyttjar alla möjligheter som finns i de sociala medierna. Ett annat skäl är att det helt enkelt inte finns tillräckligt många att prata politik med på nätet"

Visst kommer vi att fortsätta med valstugeaktiviteterna, men det är en tämligen lågeffektiv verksamhet som i huvudsak berör de redan frälsta.

Inga kommentarer: