torsdag, augusti 26, 2010

Val 2010 - Centerpartiet och Socialdemokraterna

Rösta på Mååna så får du Jytte.
Rösta på Maud så får du Magnus.

Fär den som lyssnade på duellen i P1-Morgon när Magnus Andersson CUF och Jytte Guteland SSU debatterade ungdomsarbetslösheten, är valet ett enkelt beslut. Lyssna!

Med Mååna får du en ungdomsförbundsordförande som klagar över Alliansens ovilja att ösa pengar ur det ymnighetshorn som socialdemokraterna, de senaste 40 åren, har föreställt sig vara ett automatiskt regeringsredskap. Undantaget var de år på 90-talet när Centerpartiet hjälpte sossarna ur den förra stora ekonomiska krisen.

Med Maud får du en kreativ och progressiv ungdomsförbundsordförande som inte tror på sedelpressen som välfärdsnyckel.

SvT kanal 1 har mellan klockan 20.00 och 21.00 partiledarutfrågning med Mona Sahlin. Repriser i SVT1 28/8, SVT24 28/8 och SVT2 29/8 - Textat sid. 199. SvD.

Goda råd till Mona Sahlin i SvD:

Personlighet
Vad kan man säga om Mona Sahlins personlighet? Slarvmaja är ett vanligt epitet. Ordstaplare ett annat. Ett tredje är oportunist.

Skatter
Skatterna är Mona Sahlins svagaste kort av det enkla skälet att hon inte begriper systemet.

Välfärden
Det är nog den enda kategori som hon kan ta hem poäng i eftersom det finns gott om lättlurade väljare som tror att Måånas sedelpress löser alla problem med vård, skola och omsorg. När en galopperande inflation urholkar välfärden är det för sent. Det är ingen ångervecka med valet på Mååna. -Det är fyra långa svåra ångerår!

Uppdatering: Nu får Sahlinisterna några timmar på sig för att planera motdragen till Alliansens valmanifest.

Flanking om Sahlin
Valmyndigheten
Min valbibel
Valaffischer 2010
Måånas CV

Inga kommentarer: