lördag, juli 03, 2010

Nattakuten på Enköpings sjukhus öppnas

Klicka på Enköpingsposten så blir texten läsbarLandstingen är byråkratiska svarta hål som bör avvecklas!
Landstingen är parasiterande svulster på samhällskroppen!
Landstingen är pappersvändarnas paradis!

När jag en gång skulle nomineras till valbar plats på valsedlarna till Stockholms läns landsting, fick jag fylla i en avsiktsdeklaration och besvarade bara en av frågorna.

Frågan var: "Vad ser du som din viktigaste uppgift som landstingspolitiker?"

Mitt svar blev: "Att avveckla landstinget".

Jag nominerades naturligtvis inte efter det. Det hände för 30 år sedan och min övertygelse har bara blivit starkare med tiden.

Uppsala läns landsting avvecklade nattakuten på Enköpings sjukhus för att spara pengar trots att alla sakkunniga intygade att resultatet skulle bli en ren förlust i tre avseenden:


Sjukvårdskostnaderna skulle öka.

Patientsäkerheten skulle försämras.

Personalens arbetsmiljö skulle bli lidande.

Nu har vi facit. De sakkunniga hade rätt och landstingets okunniga muppar måste försöka rädda skinnet igen efter ett katastrofalt korkat beslut.

Citat SvT:
"När nattakuten i Enköping stängde blev det 3,3 miljoner kronor dyrare i stället för 3,3 miljoner billigare - och negativa följder för vården.Det är slutsatserna i en utvärdering av nattstängningen av akutmottagningen i Enköping som gjorts av lasarettetsledningen.Både patienter och personal vittnar om negativa följder för vården. 56 patienter har under tre månaders tid valt att trotsa sin läkares inrådan och åkt hem i stället för att åka till Akademiska sjukhuset i Uppsala."

Enköpingsposten informerar

Fakta - (Intraprenad betyder resultatenhet i offentlig förvaltning)

Läs EP-artikeln noga och gärna flera gånger!

Vi behöver inte den där sortens politiker!

Kom ihåg det när det blir val!

Kryssa för politiker med samhällsansvar!

Bilda opinion för nedläggning av landstingen!

Sverige behöver inga landsting!

Landstingen är bara konstruktioner för att ge ett administrativt övergripande ansvar till politiker som inte duger för ett kreativt och konstruktivt samhällsarbete.

Absolut ingen samhällsfunktion skulle försämras om landstingen avvecklades och ersattes av mindre styrenheter med kompetenta sakkunniga människor som har praktisk erfarenhet av de områden de ska leda.

Sjukvården administreras säkrast och effektivast i mindre sjukvårdsområden och trafiken skulle skötas bättre av sakkunniga ledare utan inblandning av klåfingriga politiker.

Landstingspolitikerna i Uppsala läns landsting har diskvalificerat sig själva, de förtjänar ingen respekt!

UNT

TV4
SvT
SvT
SvT

Inga kommentarer: