onsdag, september 30, 2009

En dag beskriven i fotoalbumet

Klicka på bilderna så blir de större.

En vanlig dag kan ge många bildminnen. Här är tre av tusentals.Söta mogna tomater är livskvalitetsberikare.
Ett vindkraftverk är vackert och oumbärligt.


En hojtur på landsbygden kan innebära rast vid en nyharvad åker.
Alkoholrelaterad skadegörelse kan vara när ett glas går i kras.

En minnesgenererande bild kan också visa en svamputflykt med ett par av barnbarnen.

tisdag, september 29, 2009

Nyheter och rykten om den undre världen samt bilder på brottslingen GustavNär ett extra uppseendeväckande (spektakulärt heter det på journalistsvenska) brott begås, surrar rykten och desinformation runt i PK-pressfären. Polisen läcker lämpliga doser information till de nyttiga idioterna på träskpressmedierna Aftonbladet och Expressen.

Det finns alltid personer i de misstänktas närmaste krets, som vet mycket om lite och de har numera fått en möjlighet att helt anonymt delge andra sina misstankar och kunskaper tack vare bloggvärlden. Där kan sedan många rykten pusslas samman till trovärdiga indiciekedjor och några av de bloggar och forum som verkar i den andan kommer här:

Politiskt inkorrekt är min favorit tillsammans med Fria Nyheter. Flashbacks kriminalavdelning är också bra för oss som vill veta mera än vad den seriösa dagspressen förmedlar. Crime News är en liknande sida. Corruptio var från början en bra sida som grävde bland rötäggen runt Carin Götblad, men den har spårat ur helt och är dessutom felbyggd så att allt finns på en sida och det nyaste sist. Den som vill veta mera om dömda brottslingar kan läsa Kriminellt men den sidan ger en känsla av att de drivande själva är rätt ljusskygga ledare av OG. Slutligen finns Brottsportalen för oss som är nyfikna på vad som händer nu i den kriminella världen. De båda först angivna sidorna verkar vara nära kopplade till Sverigedemokraterna och visar ett störande förakt för homosexuella men de kanske sympatiserar med muslimerna i detta avseende. De har en fantastisk förmåga att avslöja träskpressens pixlade foton visande brottslingen Gustav och kan omedelbart visa den opixlade bilden som oftast föreställer Omar, Muhammed, eller liknande.

Sammanfattande bloggar om brott.

För den som vill läsa om våra kändisars snedsteg, rekommenderas Flashbacks skvallersida.
Alla nyhetssvep under rubriken. Slutligen rykten om ryktesspridarna hos Träskpressen

Senaste nytt om helikopterrånarna. Titta speciellt på bilderna! De är redan avpixlade och identifierade på andra håll. Varför visar dagstidningarna bilder som är oigenkännliga?

måndag, september 28, 2009

När telefonförsäljaren ringer

Klicka på bilden så blir den större. Följ instruktionerna när telefonförsäljaren ringer om du har tid. Det blir garanterat kul. Klicka på rubriken och läs mera.

Enköpingsposten som inspirationskälla


Klicka på rubriken och läs jämförelsen mellan EP och PK-magasinet DN.

Varje morgon går hjärnan in i aktivitetsläge när EP studeras noggrant. Det blir som ett gym för neuroner och synapser.

Denna morgon var det ledaren som fick mig att stelna till i läshörnan. Helst skulle jag vilja kopiera in hela texten, men jag har redan snott så mycket material ur Sveriges bästa morgontidning så det får bli referat i stället med korta citat. Köp tidningen om den inte redan finns på ditt köksbord och läs ledaren noga!

Jag har många gånger försökt beskriva det maffialiknande samhällsinfiltrationssystem som byggdes upp under Tage Erlanders ledning och som förädlades under Olof Palme. Ingvar Foten Carlsson var sannolikt den s-ledare som cementerade maffiabunkern. Göran Persson förstod knappast de sofistikerade mullvadsgångar som hans företrädare grävt till alla viktiga beslutsorganisationer i Sverige. Alternativt var han inte intresserad. Dumma Mååna har nog ett hum om systemet men hon kommer aldrig att kunna leda och utnyttja det.

För närvarande rullar det på och maffiacellerna har de inbördes kontakter som krävs för att de ska kontrollera större delen av den offentliga sektorn och de utposter som utgör Rörelsens ideologiska tentakler.

Många av regissörerna är fortfarande aktiva, men rätt okända utanför S-staketet. Vem känner till Enn Kokk? Vem skulle känna till Anders Sundström om han inte hade varit minister? Per Nuder höll på att skolas in när Mååna kickade honom. Wanja Lundby-Wedin snubblade i bonusfällan. Anna Lindh var sannolikt den yngsta i den lilla S-krets som fullt ut förstod hur systemet fungerade och hon hade som S-ledare kunnat konservera S-makten för flera decennier.

Till EP!

Där redovisas i dag den centrala maffiastrukturen där politrukerna som nyttiga idioter och strävsamma myror, fullgör plikten mot Rörelsen.
"Det har varit en medveten strävan från socialdemokratin att finnas överallt i samhället, från vaggan till graven."
"Barnen föds in i unga örnar, går med i SSU när de blir större, man är med i LO-fack som stöder socialdemokraterna. Vidare dansar man på folketshus, bor i HSB-lägenhet, byggd av Peab, tankar på OKQ8 och köper mat på Coop. Man inreder det egna hemmet från obs, försäkrar det i folksam, på ålderns höst läser man böcker från Akademibokhandeln och slutligen begravs man av Fonus. Närvarande hela tiden, under hela livet är Swedbank, rörelsens bank."
Jag medger att jag i strid med min politiska övertygelse, gör många av mina inköp på Coop Forum och OK. De har helt enkelt enastående bra service och kompetent personal. Ingen där tänker nog på att de är viktiga capos i en maffiaorganisation.

Det gick åt pipsvängen för socialdemokraterna i Tyskland och prognosen är ännu sämre för de svenska socialdemokraterna. Vore det inte för Cosa Nostra skulle S marginaliseras i svensk politik.

söndag, september 27, 2009

God is back - Gud är tillbaka


John Micklethwait och Adrian Wooldridge har skrivit boken "God is back" som har blivit uppmärksammad för en modern syn på en ålderdomlig verklighetsuppfattning.

Religionerna var för några tusen år sedan minst lika många som antalet stammar. När stammarna slogs samman till större och så småningom till nationsliknande socioekonomiska och kulturella gemenskaper, blev religionerna färre och större, men definitivt inte trovärdigare.

Varför ökar just nu religionernas samhällsinflytande?

För oss i Sverige är utvecklingen inte ännu tydlig annat än i ett avseende. De muslimska invandrarnas oförtjänta och orealistiska krav på det svenska samhällets islamanpassning, stöds av nästan alla på den politiska vänsterkanten. De som tidigare stred ideologiskt för det sekulära samhället, tävlar nu om att vara den primitiva ideologin islams främsta beskyddare.

Boken God is back ger en bild av samhällen som kantrar mot vidskeplighet. och kulturkrönikan recenserar.

NewStatesman reagerar:
"Religion has become a competitive business, they point out, with faith entrepreneurs actively creating and serving their customer base. They describe a Hindu temple in Bangalore that “uses every modern method to entice and service believers”, including “a website that is as user-friendly as that of any American mega-church”.

"Here Micklethwait and Wooldridge repeat the canonical fallacy of American theorists of globalisation such as Thomas Friedman. It is true that some American business methods have been widely adopted. That does not mean humankind is embracing an American model of capitalism, or of religion."

"God Is Back may not show that the American way of religion is uniquely well suited to the modern condition. Where this urgently relevant book succeeds triumphantly is in demolishing the myth of an emerging secular civilisation."

Gud var nog aldrig här!

Här finns dock några av mina tankar om gud.
Ännu flera här och här.

Kapitulation för överflödets Transparente Blanche


Klicka på bilderna så blir de större

Halvtid efter en timme


Färdigt!

Äldsta dottern har ett stort Transparente Blanche, äpplet som från barndomen har varit mitt favoritäpple på grund av att de kan ätas som stora syrliga kart redan i juli.

Dotterns TB är inte omtyckt av ägarinnan eftersom gräsmattan under trädet fylls av halvrutten fallfrukt i massor.


Så mycket är det väl ändå inte, har jag försökt försvara det underbara trädet och tuktade det kraftigt förra hösten för att få en reducerad skörd.

Ta rätt på skräpet själv då! - blev kommentaren när gräset skymdes av äpplen även i år och så blev det.

Nästan 300 kg äpplen packades i sopsäckar för transport till kommunens kompostaläggning, men som tur var kom en granne och frågade om har fick ta frukten till ett rådjurshägn.


Som bilderna visar, har jag nu tagit ned trädet till traditionell enköpingsmodell så att det förhoppningsvis nästa år, ger en komsumtionsanpassad skörd. Trist, men faktiskt nödvändigt.

fredag, september 25, 2009

Sveriges Radio på gott och på ont i folkbildningens tjänst

Klotet är antagligen det viktigaste radioprogrammet i folkbildningen tjänst

Kattugglan på den mittre bilden inleder alla vetenskapsprogram med sitt karakteristiska hoande och för mig som bor på Kattugglegränd, passar det väldigt bra.

Pajaserna på den nedre bilden passar bra in på några av mupparna i P1 morgon och Studio ett.

P1 i Sveriges Radio har förutom nyhetsbevakning, ett stort ansvar som folkbildare.

För nyhetsförmedlingen är naturligtvis Dagens Eko själva ryggmärgen medan P1 morgon och Studio ett samt en lång rad ämnesrelaterade program svarar för nyhetsfördjupningen.

P1 morgon är ibland ett helt lysande program och ibland en trist uppvisning av två speedade skjutjärnswannabees.

I dag var en av dem i etern. Lasse Johansson är, enligt min ringa mening, en journalistisk katastrof med en total oförmåga till aktivt lyssnande. Intervjun med Beatrice Ask var ett tydligt exempel på det beteende som vi licensbetalande lyssnare borde skonas från. Camilla Kvartoft är den andra i den egotrippade duon.

Jag undviker att skriva ned allt det jag anser om Lasse och Camilla eftersom det sannolikt skulle kunna utgöra grunden för ett ärekränkningsåtal.

Vetenskapsradion är ett av många fantastiska program som ökar förståelsen för naturvetenskapen hos de flesta av oss lyssnare. Eftersom även solen har sina fläckar, tar jag mig ändå friheten att gnälla lite över dagens Vetenskapsnyheters syn på florans mutationstendenser.

Jag lämnade följande kommentar och tror naturligtvis att jag har rätt samt att de har misstolkat sin källa.
"Mutationer i evolutionens tjänst beror nog mera på generationsväxlingar per tidsenhet än på blomningsfrekvens. Ekar som lever i flera hundra år har en lägre mutationspotential än maskrosor som vissnar och återkommer varje år, men båda blommar en gång per år."

Det andra inslaget som förundrade mig i dag var det om jordbrukets utveckling i Sverige. Det kanske var ett av många tafatta PK-försök att motivera det goda med invandring från sydliga nejder, men det blev ett stolpskott. Alla människor i som har funnits i Sverige efter istiden är invandrare eller tror redaktionen att jägarna/samlarna bodde under inlandsisen tills den försvann?

Det nyaste programmet från Vetenskapsradion är Klotet och det programmet trasslar till mina onsdagar samtidigt som det berikar dem. Jag vill alltid höra det direkt vilket förlänger lunchen till två timmar.

Inslaget om vårt groteska matslöseri var upprörande samtidigt som programledaren missade en viktig aspekt. Coopchefens beskrivning av hur matsvinnet källsorteras och det mesta går till rötning för biogasproduktion, borde ha uppmärksammats ordentligt så att flera kunde ha inspirerats.

Klicka på rubriken om du vill läsa allt av mitt tyckande om Sveriges Radio.

torsdag, september 24, 2009

Tomater och höst

Klicka på bilderna så blir de störreI den bakre stora krukan står en Dansk Export som köptes alldeles för sent men som växte med en ohygglig fart jämfört med de tio likadana som sattes på friland. Från början fanns det två monsterplantor, men den ena förolyckades en stormnatt. I den hitre stora krukan står en planta av okänd sort. För en månad sedan upptäckte jag ett femtiotal små tomatplantor utspridda i rabatterna. Jag satte de största i krukor och den här hoppas jag på att få minst en röd tomat från. Det är första gången det har hänt att jag har fått vildsådda tomater. Förra året hade jag många olika sorter och tydligen hade någon av dem förmågan att låta fröna utvecklas i komposten. Kompostjorden som spreds över planteringarna var antagligen berikad med tomatfrön.


Trots kalla nätter mognar frilandstomaterna bra och busktomaten Totem i krukor har givit en ofattbart riklig skörd. Barn och barnbarn plockar dem. Jag äter så mycket jag kan och två gånger i veckan ger jag mina gymledare en påse. Ändå hinner vi inte plocka av alla som mognar. När den första tomaten började rodna, räknade jag drygt 600 kart, men så många har nog redan plockats och fortfarande kommer det nya kart och cirka 20 mognar varje dag.


Den sista bilden visar plantan som stormen knäckte. Trots att jag grävde ned stammen en halv meter samt vattnade och gödslade, gick det inte att få liv i den, men de kart som fanns, mognade och de har smakat lika bra som de andra.

Klicka på rubriken om du vill se alla mina tomatrapporter.

onsdag, september 23, 2009

Kvarteret Negern och Centrum mot rasism

Klicka på bilderna så blir de större

Det blev en intressant nyhetsmorgon i dag. Först helikopterrånarna och sedan Mkyabela Sabunis upphetsning över att kvarteret Negern i Karlstad, heter just Negern. Mkyabela Sabuni är ett av dumma Måånas fynd och som fick kicken direkt när släktingen Nyamko Sabuni fick ansvaret för integrationsfrågorna.

Så här resonerar herr Sabunis kamrat Mariam Osman Sherifay som är ordförande i Centrum mot rasism. Herr Sabuni är verksamhetschef.
"Lantmäteriet är en rasistisk myndighet Det är svårt att avgöra vad som är värst; det makabra faktum att det i 2000-talets Sverige finns ett kvarter som heter Negern eller det ännu absurdare faktumet att en offentlig myndighet försvarar tilltaget som "harmlöst" och "en del av det immateriella kulturarvet"."

"Lantmäteriets blundande för och förnekande av negerbegreppets uppenbara rasistiska implikationer är dock inte så märklig och irrationell som det först kan te sig. Tvärtom har förnekelsen av rasism varit ett stående inslag i det svenska offentliga samtalet. Det är just denna klassiskt svenska strutsmentalitet gentemot en hemmaplansrasism som ger retoriskt bränsle till Lantmäteriets kvasiresonemang om att ordet "neger" aldrig har varit rasistiskt och kränkande i ett förment icke-rasistiskt Sverige."

"Och nu har Lantmäteriet, statens förlängda arm, spottat alla Afrosvenskar i ansiktet genom att ihärdigt försvara bibevarandet av kvarteret Negern med motiveringen att det är "harmlöst"."

I Newsmill tar hon i ordentligt:
"Att använda ordet "neger" är som att spotta en svart person i ansiktet. Negerbegreppet refererar till en lägre stående och sämre "ras" och är långt ifrån en neutral beskrivning som det så populärt hävdas. Tvärtom så genomsyras ordet av rasistiska fördomar och seglivade stereotypa föreställningar om svarta. "

Nu går svallvågorna höga på CMR eftersom folkpartiets representanter i Karlstad vill behålla Negern. Det är aningen pikant att Nyamko Sabuni är folkpartist.

Kvarteret Negern byggdes 1865 och i dag ska stadsbyggnadsnämnden i Karlstad avgöra om Negern ska få fortsätta att heta Negern eller om de sysslolösa fåntrattarna på CMR ska tröstas för sin kränkthet som de har lidit under i tre månader nu.

Kanske kan kvarteret döpas till Afrosvensken.

Värmlands Folkblad
Ledare NWT
Ledare två NWT
NWT om KD och Negern
NWT om S och Negern
SR om Negern
Lyssna på Kjell Fredriksson Karlstads Namnberedning
Lantmäteriet om Negern
CMR om Lantmäteriet

CMR om Negern
Ytterligare en Sabuni är kränkt
SvT om negern

Centrum mot rasism är tydligen en av alla skumma organisationer som slukar skattepengar utan att göra nytta. Nyamko Sabuni har fått frågan om hur mycket skattemedel som går till CMR.
Uppdatering 28/9
Jag har fått besked från departementet att CMR har beviljats 2 miljoner kronor i bidrag för 30 projekt från december 2008 till december 2009. Från departementet meddelas också att CMR inte har fått några uppdrag av riksdagen eller regeringen. De pengarna kanske bara räckte till Negern i Karlstad och projekt Nogger. Det skulle inte förvåna mig om Måånaligan ger CMR allt de behöver för att finansiera sökandet efter kränkta muslimer.

Det finns gott om allvarliga strukturella rasistiska problem att arbeta med, men de saknar antagligen kompetens till detta.

Det är lättare att gnälla över att ett kvarter i Karlstad heter Negern.

Med sin kontraproduktiva strategi har nu CMR gjort Negern till ett modeord och samtalsämne för lång tid.

Uppdatering 24/9
Team Sabuni vann! Negern utvisas från Karlstad och de kränktas kör kan jubla. De har besegrat rasismens rötägg från 1800-talet. Nu kan full jämlikhet och jämställdhet äntligen råda. Grattis Sabunis! Nu kan ni luta er tillbaka och skriva era memoarer.

Det verkar som att minst en i den svenska sabuniklanen, kan avfärdas som ren blådåre.

Andra bra blogginlägg:
Medborgarperspektiv
Repliken
Läs speciellt Fröken Sveriges kommentar.

Mera Sabunistolligheter

tisdag, september 22, 2009

Islam och de mänskliga rättigheterna - Lisbeth Lindeborg och Andreas MalmJag har ett svagt minne av att ha hört talas om Andreas Malm, men först i dag har jag läst något av den dynga han sprider omkring sig. Andreas är en naiv knäppgök som har fått för sig att han ska leda kampen för den svenska dhimmifieringen.

Den nyttige idioten Malm svamlar om islamofobi när han försöker beskriva de elaka människor som ogillar islam.

Fobi är en ogrundad rädsla för något okänt!

De islamkritiker som Malm kallar islamofober, har ingen ogundad rädsla för något okänt. Vi har en välgrundad oro för att det svenska samhället bit för bit ska underkastas islams traditioner.

Utvecklingen av det goda sekulära samhället har reducerat kristendomens inflytande över det dagliga samhällslivet. Nu strävar fårskallar som Malm och andra från dumvänstern, efter att låta islams traditioner ta över den samhällsnormerande roll som kristendomen tidigare hade.

Beklagligtvis är Malm inte ensam. Det finns en hel rad vänstermuppar som delar hans villfarelser och som får obegränsat med utrymme i PK-mediernas opinionsutbud.

Men det finns också några som tillåts föra ut förnuftets klara eftertanke. Dit hör Ulf Nilsson, Per Gudmundson och Lisbeth Lindeborg.

Jag har tidigare noterat Lindeborgs klarsynthet här och nu ska jag visa mera av hennes nyanserade omvärldsanalys.

För snart ett år sedan skrev hon denna läsvärda artikel om de mänskliga rättigheterna.
Citat:
"Detta beror på att de flesta av det Genèvebaserade HRC:s 47 medlemsstater är hel- och halvdiktaturer. Via sina HRC-delegater bedriver exempelvis OIC, Organisation of the Islamic Conference, en kampanj inom rådet i avsikt att komplettera FN:s MR-deklaration med sharialagen. Vid ett toppmöte i Mekka 2006 beslutade OIC:s 57 stater om ”nolltolerans mot frågor som kunde innebära en förolämpning av islam” inom den där samtidigt antagna strategin ”att sprida islam globalt”."

Här finns det mera om de muslimska stater som vill att islamkritik ska förbjudas som ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

Detta är vad aningslösa dårar som Andreas Malm och mupparna i MP, S och V, vill lyfta fram som de goda krafterna. Lindeborg om Malm

"Redan i mars 2007 röstade HRC fram en resolution som förbjuder kritik mot islamiska stater, där förtryck av kvinnan enligt den sharialag som är bestämmande för familjelagen i de flesta muslimska stater och förbud mot yttrande- och tryckfrihet är legalt. Resolutionen kritiserades av juridiska experter från både muslimska och icke-muslimska stater: de mänskliga rättigheterna är till för att skydda individer och deras rättigheter och inte religioner."

Det var resolution L12 som senare följdes av resolution 62/154.

"Så förbjöds Littmann att tala om könsstympningen i Egypten trots en förbudslag från 1997. Enligt Unicef könsstympades tre miljoner flickor varje år i 32 länder varav 29 är medlemmar av OIC. Likaså förbjöds han att kritisera den officiella giftasåldern för flickor i Iran – nio år och steningen av kvinnor som våldtagits."

Så blir det när islam får inflytande över samhällsordningen!

Mera av Lindeborg i DN för två år sedan och ännu mera från DN för fyra år sedan. DN som numera är PK-mediernas ledande beskyddare av islamismens missionärer.

Muslimer som förbjuder skolböcker från FN

Jag har ställt frågan otaliga gånger och ingen har kunnat svara:

Kan du nämna en enda positiv effekt som islams spridning i Europa, har inneburit för andra än muslimerna?

söndag, september 20, 2009

Kyrkovalet 2009


I dag är det dags igen för Sveriges största organisation att låta nästan sex miljoner medlemmar välja sina representanter i beslutande organ på olika nivåer. Läs allt om valet här.

Mediebevakningen är inte direkt upphetsande.
Korkade politiker som Mååna och vår kyrkominister prioriterar Bindefelds mallorcaparty när han fyller 50, framför kyrkovalet.

Efter lunch ska jag gå 200 meter från bostaden till S:t Lars Kyrka i Enköping och lägga min röst på Öppen Kyrka. Kanske är detta den sista vackra sensommardagen för år 2009 och kanske blir det en skogsutflykt senare för att inventera trattkantarelltillväxten.

Uppdatering. Det var kö till de fem valbåsen i kyrkan vilket ger hopp om ett bra valdeltagande. Trattkantarellerna syns inte till ännu.

Senast jag bevistade en gudstjänst var i samband med 50-årsjubileumet av konfirmationen 1957. Helst går jag ensam till kyrkan och sitter ensam under 20 minuters genomgång av varför jag över huvud taget sitter där.

Mitt samtal med den gud jag egentligen inte tror på
Finns Gud?
Guds samtal med mig
Har Gud humor?
Grubbel 2006
Vem uppfann Gud?

Uppdatering 21/9:
Centerpartiet förlorar makt i kommunen på grund av ett misstag i anmälningarna av kandidater i tre av pastoraten

Citat Enköpingsposten:
"Misstaget upptäcktes i slutet på förra veckan. Då var det för sent. Senast den 1 juni skulle alla som kandiderar till kyrkovalets olika nivåer ha anmält varje sådan nivå till stiftet.

Av någon anledning anmälde Centern inte att man ställer upp i valet till Enköpings
kyrkliga samfällighet i Villberga, Veckholm och Tillinge pastorat. – Jag har fått förklarat för mig att det är ett kryss som hamnat i fel ruta, säger Bengt Wahlberg"

Centerpartiet har haft drygt 30% av mandaten i Enköpings kyrkliga samfällighet och förlorar nu makten.

Uppdatering 22/9:
Misstaget i handläggningen av nomineringarna gjorde att Centerpartiet gick från 16 till 4 mandat i Enköpings kyrkofullmäktige.

SR Uppland

Även i valet till Kyrkomötet förlorade Centerpartiet stort utan valtekniska misstag. Folk börjar nog tröttna på skräntärnan Maud och hennes mauderater från Stureplan.

EP bekräftade min känsla av att valdeltagandet var högt i min kyrka.

Fortsättning följer....

Här presenteras valresultaten

torsdag, september 17, 2009

Enköpings vattenreningssystem

Klicka på bilderna så blir de större
I går eftermiddag fick jag en snabbkurs av Ulf Pilö i hur Enköpings vattenreningssystem fungerar. Det blev en fascinerande upptäcksfärd från Enköpingsåsen till Mälaren.
I det perfekta kretsloppet kommer allt till nytta och materialet jag fick av Ulf, beskriver hur allt avfall blir tillvarataget.

Energiskogen i närheten av vattenreningssystemet gödslas med kväve och slam därifrån och salixen blir till energiråvara i värmeverket som också ligger i närheten. Ett kretslopp med minimala transporter alltså.

Vattenparkens naturliga reningsprocess sköter sig själv och processen beskrivs i korthet i de här två bilderna.
Det finns egentligen inte mycket att tillägga. Ulf kan vara stolt över att leda en verksamhet som beundras av forskare från hela världen.

Tematrädgårdarna vandaliserade

Klicka på bilderna så blir de större. Den övre visar några av eleverna som gjorde jobbet. Mittbilden togs under anläggningsarbetet och den undre visar den skövlade kaktusträdgården när den var nyanlagd.

Allt om tematrädgårdarna

Dagens Enköpingsposten innehöll en deprimerande artikel om hur tematrädgårdarna efter åpromenaden i Enköping har förstörts av svinaktiga människor. Kaktusgroparna

När idéträdgårdarna invigdes 12/6 frågade jag trädgårdsanläggarna om de inte var rädda för vandalisering. Nejdå, blev svaret. Varför skulle någon vilja förstöra dessa vackra växtarrangemang?

Nu kan vi konstatera att det faktiskt finns människor som förtjänar ett dagligt salthagelskott i ryggslutet.

Jag önskar att de grottmänniskor som har förstört de fantastiska trädgårdarna, drabbas av svår ångest samt fågelinfluensa och svininfluensa i kombination för att de har raserat det som trädgårdsanläggarna med stor entusiasm och glädje, i ur och skur, byggde upp för att glädja oss som ofta flanerar efter åpromenaden.

Klicka på rubriken och läs om Enköpings berömda parker.

Uppdatering 18/9
Tack vare att Louise kommenterade det här inlägget, upptäckte jag denna härliga hemsida.

onsdag, september 16, 2009

Sverigedemokraterna och nazismen - Vänsterpartiet och kommunismen


I dagens Svenska Dagbladet får Sverigedemokraterna en möjlighet att beskriva sin plats på den politiska kartan, vilket sannolikt är en svår uppgift med tanke på handlingsprogrammets spännvidd som verkar sladda över ett område från yttersta högern till mitten.

Rapporteringen om Sverigedemokraterna i Sveriges Radio och Sveriges television, är tydligt färgad av programledarnas vänstervridning. Beskyller de Sverigedemokraterna för kopplingar till Nazismen, måste de också berätta om Vänsterpartiets kommunistiska kopplingar, men den tanken kan aldrig slå rot i de vänstervridna pajasernas medvetande på SR och SvT. Hos dem är allt till höger om Socialdemokratin, per definition lovligt byte och ska smutskastas i våra licensfinansierade informationskanaler.

Nazismen och kommunismen är vidriga ideologier som bara överträffas av PK-ismen och islamismen. De tre sista ismerna är skyddade mot kritik från program som Kaliber, Konflikt, P1-morgon, Studio ett samt från nästan alla program i SvT. Ett av få undantag är Kunskapskanalen som faktiskt har visat några islamkritiska program.

Eftersom jag är en absolut trogen centerpartist (trots nuvarande katastrofala ledning) är jag inte part i målet och kan fastslå våra största massmediers osunda vänsterkantring med hycklande mediemuppar som skamlöst vältrar sig i PK-träskets dynga.

Artikelcitat: ” – Jag har träffat helt vanliga människor i vårt parti som fått flygblad och gått med i en organisation och i efterhand förstått vad de står för, säger Björn Söder.”

Detta sorgliga faktum gäller för alla politiska organisationer från avgrundsvänstern till yttersta högern som med enkla budskap kan fånga in en anmärkningsvärt naiv valboskap.

Som torgmötesledare under tre valkampanjer har jag hört det mesta från valstugebesökare. Det finns folk som kan rösta på dumma Mååna bara för att de tycker om hennes enkla språk.

Jösses!

söndag, september 13, 2009

Gaia versus Medea - Jorden som organism eller produkt

Klicka på bilderna så blir de störreJag läste en intressant artikel i Svenska Dagbladet om Gaia-hypotesen eller Gaiateorin som den egentligen heter, ställd mot Medea-hypotesen.

Gaiateorin bygger på att naturen skapar sin egen positiva balans om den får sköta sig själv utan klåfingriga och rovgiriga människor.

Medeahypotesen bygger på att jordens organismer strävar efter att förgöra varandra samt att jorden själv är instabil vilket är helt korrekt. Tänk på att jordskorpan bara är ett tunt skikt utanpå en glödande massa omsluten av en glödhet elastisk och rätt oberäknelig substans.

Jag är övertygad om att Gaiateorin är mest trovärdig just nu med de geologiska förutsättningar som råder, men ingen vet vad som händer om vi får en serie enorma vulkanutbrott eller ett asteroidnedslag. Då tar faen bofinken.

Artikeln ger en bild av att människan kan rädda planeten vilket är helt galet. Människan kan bara rädda mänskligheten. Planeten klarar sig definitivt bäst utan människan.

Intresanta artikelcitat:

"Granskar vi frågorna ser vi att det egentligen ryms två olika frågor här. Den ena är om människans inverkan på det biologiska systemen är negativ, och den andra om det skulle räcka att stoppa människans negativa inverkan för att återskapa ett ursprungligt harmoniskt Eden. "

Det har aldrig funnits "ett ursprungligt naturligt Eden"!

Eden är fantasiskapelse som numera bara omhuldas av Jehovas Vittnen.

Livets ursprung är en mikroorganism som genom årmiljoners evolution har blivit korpar, sälar, människor, snokar och en massa andra varelser.

"Gaia-hypotesen är falsk, skriver Ward. Det finns ingen överorganism, det finns inte ens en balans i systemen som kan rubbas. Livet är suicidialt och utplånar sig självt om det inte regleras. Ward menar att vi behöver en ny hypotes, och han formulerar den själv: summan av biologiska system på planeten är instabil och förstärker negativa skeenden på ett sätt som bara kan beskrivas som självdestruktivt."

Summan av de bilogiska systemen är istabil", skriver Ward och det stämmer väldigt väl med Gaiateorin som bygger på att planetens organismer strävar efter en balans som aldrig fulländas på grund av fysikaliska incidenter.

" Ward skriver att den enda utsikten till räddning för livet – som sitter fast i en låda där det antingen kommer att förgiftas, frysa ihjäl eller brännas till döds – ligger i att vi människor bygger om biosfären. Vad han föreslår är inte mindre än att vår flykt undan Medea bara kan lyckas om vi bygger Gaia: ”Det finns bara en väg ut ur den dödliga låda som livet tvingats in i av det darwinistiska livet: uppkomsten av en intelligens som kan skapa en planetär ingenjörskonst. Teknisk, verktygsproducerande intelligens är den enda lösningen på det planetära dilemma som livets medeanska egenskaper ställer oss inför."

Välkommen till Liftarens Guide Till Galaxen ( h2g2) herr Ward! Där byggdes jorden och alla andra planeter med ett gäng råttor som byggmästare. Jorden var egentligen bara den ultimativa datorn.

En mycket intressant artikel, men jag finner ändå James Lovelocks teori mera trovärdig.

lördag, september 12, 2009

Medinas Juvel

Klicka på bilden och läs det finstilta

Eftersom jag ofta skriver om islam och då och då får anonyma e-brev och bloggkommentarer med innehåll som jag inte har lust att publicera då de inte tillför debatten något, påminner jag om att Boken Medinas Juvel nu finns att köpa översatt till svenska och utgiven på Earbooks förlag.

Det jag skrev om boken tidigare släppte lös några anonyma dårfinkar som kan flera svordomar än vad en genomsnittssvensk kan prestera.

Den boken blir ett test på muslimernas förhållande till vår grundlagsskyddade rätt att fritt tänka, tycka och trycka. Muslimerna i Sverige har också denna rätt och nu får vi se om de nöjer sig med att agera inom de rättigheterna.

Personligen tycker jag att boken är ointressant som litteratur, men mycket intressant som ett debattobjekt eftersom den uppenbarligen har triggat de kränktas kör till nya nivåer. Om boken i Sydsvenskan.

Förläggaren på Earbooks är en av de få modiga bokutgivare som vågar trotsa hoten från muslimer och trycka boken som är en tänkt beskrivning av Muhammeds barnhustrus liv.

Aisha var enligt den muslimska traditionen, sex år när de förlovade sig och nio när äktenskapet fullbordades, vilket av alla moderna betraktare ses som pedofili, men som av muslimerna försvaras med att det rådde andra villkor för 1400 år sedan.

Författaren Sherry Jones har låtit Aisha betrakta islam och islams uppfinnare baserat på de få historiska fakta som finns och bilden som hon själv har skapat.

Ännu har vi inte sett några demonstrationer eller hot och det skulle inte förvåna mig om den sortens reaktioner uteblir eftersom boken Medinas Juvel, inte av någon kan betraktas som negativ kritik av islam.

Det som är verkligt intressant, är spekulationerna om hot och våld från muslimer eftersom det säger rätt mycket om den rädsla som finns för fanatiskt religiösa människors farlighet.

Tidigare i bloggen om Medinas Juvel här och här

Sveriges Radio Naturmorgon

Klicka på bilden så blir den tydligareSenast jag rapporterade om mitt intresse för Naturmorgon, var jag irriterad på den nya programledaren Elin Lemel. Jag tyckte att det var en trist figur, men efter dagens program, kan jag notera ett lyft. Hon var helt enkelt lysande!

Dagens program innehöll dessutom en kort hälsning från Jan Danielsson som antagligen svävar över naturens egen himmels sköna ängder.

Jag har noterat att en mygga men ingen geting har hälsat på mig denna välsignat sköna sommar. En enda fästing har försökt bita sig fast på mig. Även Naturmorgonfolket konstaterade bristen på onödiga djur och frågan är vad det innebär för konsekvenser i naturens växelspel. För mig personligen har det känts skönt att slippa avrätta en massa småkryp som bara följer sina naturliga instinkter.

Jag är skeptisk till flumvänsterns aktiviteter, men eftersom jag inte har några synpunkter på hur resten av redaktionen använder sin fritid och eftersom ingen av dem låter sina politiska preferenser påverka världens bästa radioprogram, sänder jag ett varmt tack för ännu en fulländad Naturmorgon.

Nu ska jag ut och leta svamp i det härliga sensommarvädret.

Ghezali, Benaouda och Usama bin LadenAllt i bloggen om islam här.

Den så kallade guantanamosvensken är åter misstänkt för terroraktiviteter. Senast det hände blev det ett väldigt gnällande hos islamkramarna inom MP (Mupp- och muslimpartiet). De lyckades få Göran Persson och hans ryggradslösa hantlangare Bodström & Co. att kalla in alla tillgängliga diplomatiska resurser för att få den terrormisstänkte fri.
Regeringsplanet fick flyga hem den misstänkte som naturligtvis var oskyldig enligt de dhimmifierades uppfattning. Han är ju muslim och muslimer med tillstånd att vistas i Sverige, är per definition oskyldiga till allt kriminellt som över huvud taget kan belasta dem enligt PK-maffian inom S och MP.

Detta bisarra spel för galleriet är bara ett redskap i den socialdemokratiska ledararistokratins kamp för att få tillbaka makten. Muslimerna kan ge Mååna chansen att få bli statsminister 2010 om det osmakliga islamkramandet fortsätter på den inslagna vägen. Halvrören, Ruwaida och Gahrton samt övriga fåntrattar i MP, kommer naturligtvis att yla högt tillsammans med de kränktas kör, för att få de terrormisstänkta hemtagna och oskyldigförklarade.

Den nya regeringen kommer antagligen också att kämpa för att få hem "svenskarna" från Pakistan, men de kommer inte att sända regeringsplanet. De kanske skickar ett chartrat flygplan för den ädla uppgiftens genomförande.

Eftersom de tre "svenskarna" fångades in i ett område känt för islamistisk extrem verksamhet och eftersom de hade med sig allvarligt belastande utrustning, hoppas jag att UD den här gången hanterar ärendet professionellt och låter de pakistanska myndigheterna hantera rättsprocessen utan pinsam inblandning.

På de slutna svenska muslimska debattforumen pågår nu debatten för fullt och alla är överens om att Sveriges samlade resurser bör sättas in för att få de "oskyldiga" befriade. Som tur är, finns det muslimer som börjar svikta i tron och gärna delar med sig av de fanatiskas forumjihad.

Nyheter 24 spekuleras om att Mehdi Ghezalis reskamrater är Safia Benaouda och hennes man. Safia är dotter till ordföranden i Sveriges muslimska råd Helena Benaouda och har tidigare misstänkts för terroraktiviteter i Somalia tillsammans med hustrun till Daniel Maldonado som är en dömd terrorist.

Då blev det också ett himla liv på svenska terroristkramare och de hämtades hem som hjältar.
Fredens religions apostlar får aldrig misstänkas för att ha annat än goda avsikter.

Gudmundson beklagar att 1500 radikala islamister i Sverige måste bevakas för att det bland dem finns 100 som är potentiella våldsverkare. Jag antar att Gudmundssons medkänsla är en eftergift för den PK-anda som påtvingas alla journalister på de stora dagstidningarna. Den redaktör som släpper fram sanningen, får rasistkortet uppkört i ansiktet.

Uppdatering:
Nu börjat gullandet med dessa märkliga människor som uppenbarligen söker sig till radikala islamistorganisationer. Den svenska ambassaden i Islamabad ska försöka få kontakt med de infångade och det är helt i sin ordning, men jag hoppas att det inte slösas några svenska skattepengar på de muslimska äventyrarna den här gången.

Dagens Eko

Det förekommer spekulationer om att Säpo har läckt information till de pakistanska myndigheterna om "svenskarnas" aktiviteter vilket låter väldigt bra enligt min ringa mening.

Vi får väl se om Helena uppdaterar sin snyftsida nu. Jag har pdf-sparat den i händelse att den blir för pinsam för Muslimska Rådet.

Intressanta konstellationer


Updatering 8/10
Helena Benaouda struntade i att betala sin skuld till UD efter den förra räddningsexpeditionen. Nu får hon lösa hemtransporten själv och jag väntar på ylandet från de kränktas kör.


fredag, september 11, 2009

Nine eleven årsdagen 2009 - 9/11 WTC

Klicka på bilderna så blir de större.


Den elfte september 2001 klockan tre på eftermiddagen, satt jag på jobbet och hörde nyheten att ett flygplan hade störtat in i en skyskrapa på Manhattan.

Detta är vad jag då hörde

Något fick mig att kasta mig i bilen, köra de tre minuterna hem och stoppa ett band i
videobandspelaren, ställa in BBC och återvända till jobbet. Fyra timmar senare åkte jag hem och bytte till ett nytt fyratimmars band.

Under de dramatiska dagarna efter attacken, började jag fundera över vad det är i islam som kan göra människor helt galna och fann med åren väldigt många svar, men det är en annan historia. som har stötts och blötts i de här inläggen.

Ganska snart kom uppgifter fram om att Usama bin Ladin och al-Qaida låg bakom terrordådet och GW Bush startade de misslyckade utrotningsaktiviteter som ännu inte är avslutade.

Jag kände igen namnet, började rota i mina tidningsurklipp och fann en gammal tolv sidor lång artikel i Readers Digest där underrättelsekällor många år före nine eleven, varnade för att Usama och hans terrorliga hade något stort på gång. Det har också visat sig att de amerikanska säkerhetsorganisationerna visste i god tid att något dramatiskt planerades.

Jag har svårt att tänka mig ett scenario där FBI och CIA i förväg skulle ha kunnat knyta samman de trådar som i efterhand blev så tydliga så att attentatsmännens planer hade kunnat stoppas, men jag har lätt att tänka mig den ångest som utredarna kände när hela komplotten var klarlagd.

I dag på årsdagen minns jag dagarna efter, när chocken gick som en våg över västvärlden och det stod klart att ett ideologiskt krig hade inletts. Sedan kom muhammedkarikatyrerna och det brakade till bland de lättkränkta. Det var något att reagera på. Själmordsterroristerna var ju från de egna leden. Dem fick man inte kritisera, men teckningar av idolen, det var en skymf mot fredens religion. Jösses!

Fortfarande slaktar fanatiska muslimer oskyldiga människor varje dag i Mellanöstern, Asien och Nordafrika och de muslimska ledarna verkar sakna förmåga eller vilja att hejda utvecklingen. Muslimer över hela världen blir skogstokiga när någon ritar en karikatyr på deras idol, men muttrar bara lite när deras trosfränder utför sina bestialiska terrordåd. Märkligt nog talar muslimer om islam som fredens religion. ◄Klicka och läs om en annan tolkning.

New York reser sig igen
Allt i bloggen om nine eleven
Dagens Enköpingsposten
Nya bilder 2010-02-11

En kort videosnutt

torsdag, september 10, 2009

Sveriges Radio och korkade kulturmuppar

Klicka på bilden om du vill ha den större
"Världens konstigaste folk" blir naturligtvis rubriken när de korkade mupparna på Kulturnytt ska presentera boken "Världens lyckligaste folk". Boken är ett angrepp på Danskarnas mod att utan PK-spärrar, tycka fritt om den kriminalitet och brutalitet som har blivit verklighet där muslimer förtätas som i Nørrebro, Backa, Rosengård, Tensta och alldeles för många andra områden i Europa.

Hemsidan Danish Muhammed Cartoons har många länkar att klicka på för den som har tröttnat på de kränktas körs ylanden varje gång deras ideologi ifrågasätts.

Lyssna på Gunnar Bolins recension som enligt min ringa mening är fullt representativ för Kulturnytts begåvningsbefriade gäng av stollar. Klicka här och läs hela recensionen.

Tidigare i bloggen om Lena Sundström
som är kolumnist i träskblaskan Aftonbladet och har varit programledare i Kalla Fakta på TV4, där jag upplevde henne som en av de absolut mest osympatiska dårfinkar som har visats i teverutan.

Min uppfattning om Lena Sundström, kan jag inte beskriva helt här i bloggen men jag kan muttra tyst för mig själv när ingen hör på. Hon hör hemma bland de andra träsktrollen JanGuillou, Liza Marklund, Jersy Sarnecki, Kristi Brud, Åke Green och kulturnyttredaktionen på Sveriges Radio samt alla vänsterskruvade islamkramare. Det vill säga, bland människor som inte kan se verkligheten utanför den egna rosa bubblan.

Uppdatering 13/9