söndag, juni 28, 2009

Sommar 2009 efter en vecka

Klicka på bilderna som visar två maskrosor i olika stadier, men stående alldeles intill varandra bland mina jordgubbsplantor.

I mitt förra inlägg om radioprogrammet sommar, var jag onödigt negativ till pratarlistan. Jag lägger till tre som jag ska försöka passa in bland sommarljuvligheterna.

Hans Alfredson i morgon måndag. Hasse Alfredsson har på något mystiskt sätt bleknat lite sedan hans klurighetspartner Tage Danielsson lämnade oss i djup saknad. Tage var den som uppfann programmet sommar och han lever kvar i alla böcker hos mig. Tages böcker kan jag läsa om och om igen och finner nästan alltid något som känns nytt.

Jonas Björkman lördagen den elfte juli. Jonas är nog tennisvärldens finurligaste lirare på alla sätt.

Uppdatering 15/7
Av en ren slump kom jag att lyssna på Ljusne-Håkan i dag den femtonde juli, vilket definitivt inte var bortkastad tid. Håkans lågmälda och djupt personliga samtal med lyssnarna, kryddades med eget gitarrspel.

Peter Englund fredagen den trettioförsta juli. Peter skriver historia så att det blir riktigt spännande i motsats till några andra populärhistoriafnaskare.
Uppdatering 31/7 - Peter Englund var definitivt värd att lyssna till.

Här finns de senaste fyrtio årens sommarpratare listade.
Här finns programmets historik

fredag, juni 26, 2009

Piratjakt med ryskt kryssningsfartyg - Slutet för Somalias pirater - kanske

Klicka på bilderna så blir de tydligare


Ingen av de stora internationella dagstidningarna har bekräftat uppgifterna från E24 om att ett ryskt lyxkryssningsrederi erbjuder militärt assisterad piratjakt från ett tungt beväpnat kryssningsfartyg, men många mindre nyhetssidor skriver om det.
Ananova
Bartlesville Live
Slashdot


Om detta är sant, är det en mycket obehaglig utveckling som sannolikt kommer att innebära döden för många helt oskyldiga somaliska fiskare och jag hoppas att spektaklet stoppas av de EU- och FN-sanktionerade örlogsfartyg som finns i området.

Dessa ska för övrigt kompletteras med obemannade små beväpnade hypersnabba robotbåtar i den legitima piratjakten.

Allt i bloggen om piraterna här.

Piratnyheter från den svenska marinen här - här och här

torsdag, juni 25, 2009

Smultron

Klicka på bilderna så blir de tydligareSmultronen mognar i rask takt och i ännu raskare takt sväljer barnbarnet Eskil dem. Det innebär att han får i sig en hel del vita smultron.

söndag, juni 21, 2009

Rädda Världen!


Rädda Världen, är ett rätt vanligt motto för alla miljövänner, men det bygger på en stor missuppfattning.

"Rädda Mänskligheten" borde mottot vara och faktum är att vår vackra planet, vår värld skulle bli en vackrare värld utan människor som spränger och förgiftar, men människan hotar inte Världen. Människan är en kort parentes i Världens historia. När människan dör ut snart, kommer de skador vi har åsamkat världen att repareras på förbluffande kort tid.

Människan skapades till Guds avbild, påstås det i världens mest lästa bok. Det är också ett missförstånd.

Universum är oändligt och vi kan på goda grunder anta att det finns några miljarder himlakroppar med intelligenta organismer.

Gud är allsmäktig, påstås det också i Bibeln och det måste innebära att Gud råder över hela universum med alla livsbejakande miljöer.

Varför valde Gud lilla Jorden och skapade sina avbilder just här?

Svaret är naturligtvis att de som skrev Bibeln inte hade en aning om att de stjärnor de kunde skåda på nätterna, är solar i andra planetsystem.

Människorna i Mellanöstern uppfann Gud och formade honom till sin avbild med halvmänskliga egenskaper. Punkt!

Vill vi verkligen rädda mänskligheten måste vi se till att människorna i Afrika, Mellanöstern och Asien inte avlar så orimligt många nya människor som resten av mänskligheten måste försörja. Den nativitetsbromsen måste naturligtvis också ges genomslag när dessa människor flyttar till västvärlden eftersom de annars knäcker de ekonomier som deras framtid vilar på.

I den del av världen där majoriteten av befolkningen lever under primitiva tvångsideologier, slår de ihjäl varandra i så hög grad så att de oskyldiga måste fly till den lugnare delen av världen om de har råd att resa dit, vilket de flesta inte har.

42 miljoner människor behöver skydd mot en liten klick ideologiska fanatiker. I går var det världsflyktingdagen och det är hög tid att fokusera knivskarpt på de onda krafter som skapar flyktingkatastroferna i stället för att bara städa upp efter skitstövlarnas maktkampanjer.

Det är dags att Västvärlden upphör med finansieringen av krigsherrarnas vapenkoncentrationer. Det är vårt ansvar att avväpna alla som använder biståndspengar till att köpa vapen som de mördar sina medmänniskor med.

"Vår egen världsräddare CXVIG har ett årligt alldeles eget seminarium. Årets tema är ”Climate Action: Tuning in on Energy, Water and Food Security.” Det kommer egentligen att handla mest om varför det är så lite eller helt fel ”action” på klimatområdet."

"Ett av slutorden blev: "Katastrofer går inte att förutse. Kvar står att det bara finns ett sätt att skydda sig mot dem: att bygga upp hållbara system."

Det viktigaste hållbara systemet för mänsklighetens överlevnad, är en dramatiskt kraftfull barnbegränsning i den fattiga delen av Världen.

Det bidrar inte till att rädda Världen, men det skulle rädda människan.

lördag, juni 20, 2009

Mysiga muslimer


Det är länge sedan jag skrev om den ideologi som jag känner ett djupt förakt för.

I dag råkade jag snubbla över information om Politisk Islamisk Samling (PIS) som etablerats med hjälp av Socialdemokraternas Broderskapsrörelse för att värva muslimröster till S.

Numera när det står klart att PIS har den ultimata maktambitionen har S börjat radera den positiva information de tidigare spred om rörelsen PIS.

Från PIS går tentakler ut till olika opinionsbildare och bloggare. Jag börjar med bloggen Muslimnytt:

"Folkpartiet och högerregeringen med sitt förslag att förändra den svenska skollagen så att människor inte kan hålla sina barn borta från den depraverade sexualundervisningen är bara del i en större plan att bekämpa islam och muslimerna i Sverige och västvärlden."

"Nu kommer det fram att SÄPO försökt och försöker att trakassera muslimer som utöver sin religion."

"Vi kräver att man slutar kränka muslimerna. Vi kräver att man ska respektera oss och våra rättigheter. Vi kräver att man ska låta oss vara del av vårt hemland och inte utmärka oss som terrorister eller som obehagliga."

Det kommer väldigt många krav från muslimerna, men vad ger de i gengäld?

Jag skulle vara försonligare inställd till islam om jag kunde komma på en enda - en endaste god samhällseffekt av islam i Sverige. Det vore intressant om en enda - en endaste av alla muslimer som blir kränkta av min blogg, kunde tala om för mig hur islam berikar Sverige ekonomiskt, socialt, kommersiellt, kulturellt, eller på något annat sätt.

Jag har ställt den frågan otaliga gånger och blir varje gång bemött med; "Du förstår inte islam!"

Det är nog så att jag förstår alldeles för bra helt enkelt.


De kränktas kör begär i stället att skolor, idrottsanläggningar, matserveringar och arbetsplatser ska anpassas till islams tradition.

Var finns det positiva med islam i Sverige?

I Dagen breder den vedervärdige Mehmet Kaplan ut sig:
" I dag är vi jättenära en situation där vi kommer att regera landet, säger Mehmet Kaplan."

Pajasen Mahmoud Aldebe som Mona Sahlin uppträdde i slöja tillsammans med, krävde 2006 att svenska lagar ska anpassas till muslimska traditioner.

Masoud Kamali är en annan gök som Mååna gullat med, Han utsågs av henne till den förra regeringens integrationsutredare vilket var som att utse Mååna till finansminister.

Störtkorkade Mohamed Omar lurade det svenska folket att han var en sekulär muslim, men avslöjade sig som jihadist med al-Qaidasympatier. Han tror att det var CIA som mördade Neda och andra oskyldiga i Iran.

Hooman Anvari startade Semus (Sekulära muslimer) och lyckade också bedra många godtrogna socialdemokrater.

Så här skulle jag kunna fortsätta uppräkningen med muslimer som MP (Muppartiet) och S (Socialdhimmikraterna), aningslöst har tagit i sina breda famnar. Om dhimmies.

Snart behöver inte muslimerna i Sverige stöd från muppar och sossar.

De kan genom den demografiska utvecklingen ta makten på egen hand via PIS.

Se och hör här:


Nyckelord för ett civiliserat samhälle

Uppdatering
I den förnämliga bloggen Nätverk mot politisk korrekthet fann jag denna avslöjande artikel om den islamiska bluffen.

Tomatsäsongen inledd

Tre fasta krukor med ampeltomater på altanräcket och två ambulerande krukor med Dansk export

Fem Dansk export bakom smultron och jordgubbar som redan mognar för fullt. Sex Dansk export i kartong till Agneta.

Klicka på rubriken för att läsa alla inlägg om tomater. Först kommer detta lite sorgliga kapitel i min tomathistoria. Det är nämligen första gången i ett långt liv med tomater, som jag inte har drivit upp plantor från frön.

Det gick helt enkelt inte på grund av en massa trista samverkande faktorer.

För två dagar sedan köpte jag alla plantor som torghandlaren hade. Förutom dessa sju, ville jag ha nio till. Inga problem sade den vänlige trädgårdsmästaren från Vallby. Jag kör hem dem till dig i morgon förmiddag. Typiskt Enköping.

Klockan tio på midsommaraftonsförmiddagen mullrade det dovt på gatan när en ljusblå Camaro-76 sakta svängde in framför mina odlingar och stannade. Ur klev mannen som jag ska besöka på måndag för flera inköp. Han öppnade bagageluckan och plockade upp mina plantor.

Midsommarafton 2007 mognade den första tomaten. I år lär det bli minst en månad senare.

Craftivismen - den mjuka revolutionenFörsta gången jag hörde talas om craftivismen var för några dagar sedan när äldsta dottern Agneta berättade om stridsvagnar med rosa kläder.

Jag hade naturligtvis läst om instickade lyktstolpar utan att förstå den underbara vidden av fenomenet.

Bilden visar en stridsvagn som har blivit täckt med 4 000 rosa stickade rutor av den danska konstnären Marianne Jørgensen som en protest mot kriget i Irak. Klicka på bilden så blir den ännu vackrare.

Jag hoppas att detta är inledningen på den stickade och virkade revolutionen som ett dämpande av allt kallt och hårt vapenskrammel.

Följ bloggen Masquerade om du vill få tips om trevliga applikationer.

WWKiP-dagar 2009

I dag är en av dem så sätt fart på stickor och nålar alla som kan! Jag vill väldigt gärna pryda min Burgman med en virkad eller stickad rosa krans.

Wiki-info om craftivismen kan du ta del av om du klickar på rubriken.

fredag, juni 19, 2009

Midsommarafton 2009

Stångresning på hembygdsgården i Segersta


Det ser ut att bli en fuktig midsommarafton på mer än ett sätt. Det regnar nästan överallt och Systemet slog försäljningsrekord i går.

Med tanke på rådande väder, längtar jag inte till det traditionella firandet i Segersta Hälsingland, men jag drömmer om att en gång till få vara med om ett perfekt midsommafirande som bara kan upplevas där.

Tyvärr tvingas många barn genomlida en supandets dag där föräldrarna beter sig ungefär som Lindström beskriver det här.

I år firas midsommar för ovanlighetens skull på min namnsdag vilket känns helt rätt.

Sweden.se om midsommar och andra helger.
Klicka på rubriken för wiki-info.

onsdag, juni 17, 2009

Nyhetssvepet


Just nu lyssnar jag på en medioker samling folkvalda partiledare som sannerligen inte ökar mitt förtroende för dessa maktkorrumperade charlataner. I stort sett är det bara Fredrik Reinfeldt håller en acceptabel nivå i partiledardebatten. Jag minns när han var ungmoderat i Täby och blev genuint upprörd när politiken drevs som skådespel för folket i Fullmäktigesalen. Han är hyfsat seriös trots en politikerbroilerkarriär. Jag tror att han är genuint intresserad av hur hans politik påverkar den stora massan och dess små individer. De övriga är okänsliga karriärmuppar som alltid sätter sina maktmål först.

Mååna, denna navelskådande och pladdrande reservernas reserv som (enligt kloka socialdemokrater) olyckligtvis blev partiledare, har eftersträvat jobbet så länge och så tydligt så att hon till slut fick det för att inte bli en bitter martyr i stället för en nyttig idiot.

Maud är alltid högljudd, men lågpresterande inom den traditionella centerpolitiken.

Lars Ohly verkar inte ens bry sig. Han bara håller sig kvar.

Peter Eriksson, ett av de båda halvrören, verkar ha övergett alla ideal för en möjlig regeringspost.

Jan Björklund får G-

Göran Hägglund är en ulv i fårahamn.

Alldeles för många politiker har genom ungdomsförbundskarriärer i stället för hederligt arbete, surfat i ovan nämnda gräddfiler fram till livslång makt och rikedom.

Det är dags för seriös gräddfildelning! Ingen ska tillåtas få högra politiska poster med mindre än att de har mera pratiskt arbete än politisk verksamhet i sitt CV.

Annars handlar det i dag i huvudsak om Enköpingsposten som med sina få sidor innehåller mera läsvärd text än vad den tio gånger tyngre DN gör. Tur för DN att de har Ernie.

I EP får jag veta att vårt kommunfullmäktige med 34 mot 14, gått med på att Stadshotellet får rivas av Peab.

Jag kan också i dag läsa en lång och bra miljödeklaration från två centerpolitiker som jag respekterar odelat.

Solveig Zander och Johan Örjes tar upp några bra punkter, men de är rännilar jämfört med de floder goda mål som vår partiledare skräntärnan Maud och hennes landsbygdsföraktande stureplansmuppar har dränerat ur partiprogrammet.

Tyvärr kan jag konstatera att nattakuten på Enköpings Sjukhus, fortfarande hotas. Det känns rent egoistiskt riktigt illa.

Sist men definitivt inte minst, kommer nyheten om jordproduktionen på Rölunda Gård i Häggeby, där överskottsdynga från regionens hästar och kasserade grönsaker från partihandlarna, blir utmärkt jord på två dygn. Jag har alltid ansett att hästskit är en grovt underskattad råvara. Ta bara Country & Western, som är lika delar hästskit, dragspel och fiol.

Från radion fick jag lära mig att Sveriges vildsvinsstam nu har blivit för stor och att de närmast berörda, inte har en susning om hur de ska möta problemet.

Sprid lite svininfluensa bland dem. Gärna vildsvinsinfluensa som kanske smittar de vidriga vilddjur som pedofiljägarna är nästan maktlösa mot.

Dagsaktuella väljarsympatier


De psykologiskt bräckliga finansmarknadsaktörerna fladdrar som vilsna fjärilar uppåt och nedåt och mäklarna blir svinaktigt rika oavsett konjunkturslägen.

Aktierna hos SSAB och Sandvik dalade och kanske berodde det på att någon hade hittat två rostiga järnbitar i ett dike samt att det stod SSAB på den ena och Sandvik på den andra. De är så känsliga de där stackarna som förvaltar Folkets pengar.

De satsade flera hundra miljarder på idiotiska byggnadsprojet i Baltikum och de förstår inte ens att de har agerat huvudlöst. Puckon!

Till slut måste jag kommentera Högskoleverkets granskning av utbildningar inom teologi och religionsvetenskap

När till och med det sekulära Sverige i allt högre grad drabbas av vidskeplighetens villoäror, måste den statligt reglerade utbildningen vara absolut befriad från religiös dogm. All utbildning inom området ska vara strikt vetenskaplig. De studerande ska själva skaffa sig, förvalta och utveckla sin tro. Utbildningen ska handla om forskning och administration. Utbildningen får aldrig bli marknadsföring av religiösa dogmer.

Sådan är utbildningen i länder som Saudiarabien, Jemen, Pakistan, Libanon, Iran, Irak och en rad andra outvecklade länder.

Sådan ska inte utbildningen vara i Sverige!

tisdag, juni 16, 2009

Saab på väg mot hamn
Nu ser det ut som att Saab kan drivas vidare och jag hoppas innerligt att det handlar om ett helt nytt industriprojekt med transport och energi i samverkan.

Christian von Koenigsegg blir en mycket bra galjonsfigur och marknadsförare för Saab och jag tror att gnällspikarna kommer att skämmas om några år. De nya ägarna behöver inte kunna något om processtekniken för seriebilstillverkning. De behöver näsa för vad marknaden kommer att efterfråga om tio år.

Jag tror att detta är helt rätt lösning och jag tror att vi redan i början av nästa år kommer att få läsa om ett industriprojekt där Saab och Vattenfall i samarbete tillverkar plug-in-hybrider, rena elbilar, industritruckar, vindkraftverk och vågkraftverk. Små elbussar och lastbilar med hybridteknk för närdistribution, kan bli storsäljare.


Att Saab i praktiken blir norskt, ser jag inte som någon nackdel och i Norge togs nyheten emot med tillfredsställelse. De nya ägarna är knappast så hysteriskt låsta vid att Saab måste fokusera på personbilar med förbränningsmotorer. I Norge finns kunskap och teknik från Think, som kan komma till nytta.

Mera om diversitet i det nya Saab.

Kommentarerna i Dagens Industri verkar vara resultatet av hjärnsmälta:
"Att Koenigsegg finns med är ointressant. Vilka som finns med som kapitalinskjutare är det aktuella", säger Karlsson."

Varför kommenterar inte Karlsson vad som är felet med dem?

"Det är dessutom olika produktionsteknologier. Saab byggs som massproducerade bilar på löpande band, medan Koenigsegg bygger bilarna en och en", säger Christer Karlsson."

Vad har det för betydelse om det ändå är ointressant att Koenigsegg finns med? Pucko!

Klicka på rubriken för flera personliga synvinklar.


fredag, juni 12, 2009

Tematrädgårdarna 2009 i Enköping

Klicka på bilderna så blir de störreStadsträdgårdsmästare Tomas Lindvall inviger trädgården genom att med en sekatör klippa en vidja. Elevernas talesperson Heléne håller invigningstalet. Så här såg det ut när bilden togs. Hämtat från tematrädgårdshemsidan

Allt om tematrädgårdarna
Några av eleverna poserar stolta
Grått ute med regn i luften klockan sex och parkinvigning klockan tio. Det såg inte bra ut, men jag tog ut monarken och trampade ned mot ån tio i tio och då bröt solen genom molnen som höll sig borta 45 minuter. Det blev alltså perfekt parkinvigningsväder när trädgårdsmästareleverna (klicka på rubriken) presenterade sitt fantastiska verk och gratulerades av stadsträdgårdsmästare Tomas Lindvall.

Jag har cyklat förbi varje dag och följt arbetet, men överraskades ändå av hur enastående bra det blev. De senaste fyra dagarna har jag pysslat med annat och det var då det fulländades.

Så här såg det ut efter bara några dagar.

Så här såg det ut en vecka senare

Så här blev det till sist.

Klicka här för olika teman och tematrädgårdens alla detaljer och sponsorförteckningen.

EP dagen efter
Uppdatering 17/9 EP i dag
Bloggen 17/9

onsdag, juni 10, 2009

Ofog - en samling vilsna anarkister som obstruerar

Ofog kan vara allt från busvisslingar till stenkastning mot poliser

Naturligtvis önskar jag att vi kunde leva i en värld utan vapen, men jag tror inte att det blev en tryggare värld för det.

Vi skulle bara gå tillbaka till att banka ihjäl varandra med påkar och stenar eftersom det ligger i människans, eller rättare sagt, i männens natur att banka.

Organisationen Ofog har som mål att avrusta Sverige. Detta hedervärda mål strävar de mot med kriminella medel som kostar skattebetalarna massor, med de tänkte väl inte på det.

Ofograpport
Detaljerad rapport från glada ligister.
Videorapporter

Med stolthet beskriver vandalerna i Ofog hur de förstör krigsmateriel i stället för att kämpa demokratiskt för sina höga ideal.

De har till och med en folkhögskola där de lär ut kriminella aktiviteter.

Jag antar att Ofog har direkta kopplingar till Vänsterpartiet, Afa och Reclaim the street och undrar om folk tänker på att det pågår en våldsam revolution med utbrott varje gång en högerradikal organisation demonstrerar. Vänsterns huliganer är inte ett uns bättre än nynazister och MC-ligor.

Nu ger de sig på NATO-övningen Loyal Arrow och jag tycker att de där ofogarna ska synas närmare. Vad lever de av? Hur får de pengar till sina aktiviteter, resor, kost och logi? Jag antar med goda skäl att det finns en hel kennel begravd i deras verksamhet. Sabotagerapport.

tisdag, juni 09, 2009

Centerpartiets fyrklöver börjar vissna


Före valet vrålade Maud att vi skulle få tre ledamöter i EU-parlamentet. Maud vrålar alltid om än det ena och än det andra som hon utger sig för att vara expert på.

Under Mauds ledning har Stureplanscentern tagit kontroll över programutvecklingen och Traktorcentern har neutraliserats. Traktorcentern är Centerpartiets bas och Maud har snart raderat allt i partiprogrammet som främjar basmedlemmarna på landsbygden.

Nu har det gått för långt!

Nu har skräntärnan Maud dragit ned partiet i asfalten så långt så att loggan blånar och sloknar.

Jag känner några av dem som intrigerade och saboterade allt som Lennart Daléus försökte göra som partiledare och jag är övertygad om att Maud fanns med i bilden från början.

Det var en stor besvikelse för mig att Lennart trängdes ut och att Maud valdes eftersom jag inte har uppskattat något av det hon hade uträttat i partiet och i Hushållningssällskapet som hon också drog ned i dyngan.

Av de tillgängliga alternativen, ville jag ha Lena Ek när Lennart avgick, men Stureplanscentern vann valet och nu sitter vi i åsfaltångorna med en målgrupp som vi aldrig kan vinna och en målgrupp, partiets bas, som vi kommer att förlora om inte Maud byts ut pronto!

Minne

Maud experimenterade med odling av shiitake i Västerbotten och ibland undrar jag om det inte var andra svampsorter som det experimenterades med också under de fyra årens misslyckade företagande.


Jag vill ha tillbaka mitt Centerpartiet

Rådet för mänskliga rättigheter - ett Musse-Pigg-råd inom FNKjell Albin Abrahamsson döpte FN-rådet för mänskliga rättigheter, till Musse-Pigg-rådet i sin radiokrönika i dag och jag önskar att jag hade kommit på denna perfekta benämning. Lyssna gärna minst tre gånger på denna träffsäkra krönika. Det tar bara ett par minuter och det ger viktiga tankar om vart samhället är på väg när mänskliga rättigheter förvandlas till skurkstatsledares rättigheter.

Klicka på rubriken och hälsa på hos HRC (Human Rights Council) som har blivit rådet för omänskliga rättigheter eftersom det styrs av diktaturstater (med väldigt många muslimska länder) som har kuppat och tagit kontrollen över det viktigaste rådet i FN. Allt om mänskliga rättigheter och islam

Detta Musse-Pigg-råd (Musse för muslim) har devalverat orden Mänskliga rättigheter till att bli diktatorers rättigheter och de vill förbjuda religionskritik i allmänhet och islamkritik i synnerhet.

Resolutionerna
L12 och 62/154 kan läsas i de här två länkarna.

Dessa värdspolitikens kuppmakare har förvandlat HRC till en arena för cyniska människoplågare.

Nyligen hölls fyllnadsval och här är den nya medlemslistan.

Av dessa 47 stater är det högst fem som är kvalificerade enligt min ringa mening. Resten är länder där de styrande ständigt saboterar alla försök till att skapa förutsättningar för mänskliga rättigheter.

En absolut och oeftergivlig grundbult för medlemmarna i Rådet för Mänskliga Rättigheter, är att de ska uppfylla villkoren i det ursprungliga rådsdokumentet. Det diskvalificerar cirka 90 % av de nuvarande medlemsstaterna.

En väldigt bra artikel i Sydsvenskan:
Just rätten att häda och radikalt ifråga­sätta religiöst och ideologiskt grundade påståenden är en av orsakerna till att Europa blev den kontinent där den moderna världen skapades av filosofer och vetenskapsmän som tänkte fritt och som hånade heliga idéer.
Främlingsfientliga grupperingar kommer att få politisk makt i fler och fler västländer på grund av den ökande underkastelsen för islams otidsenliga traditioner och krav. Kränkthetens mästare utövar utpressning på makthavarna och hoten om muslimskt våld ligger under när de kränktas kör ylar. Det börjar i Holland och Storbritannien där eftergifterna för muslimers krav har gått längst. Ju mer eftergifter som gör för tokreligiösas krav, desto skarpare blir polariseringen i samhället.

Tidigare blogginlägg om rådet för omänskliga orättigheter: Här - Här och Här

Några nyckelord för ett civiliserat samhälle med etablerade mänskliga rättigheter:

Mänskliga rättigheter - Muslimerna har kidnappat FN-rådet för mänskliga rättigheter och röstat fram resolution L12 och resolution 62/154 som förbjuder kritik mot islam.

Demokrati - Muslimer förespråkar teokrati i stället och drömmer om det globala kalifatet med sharialagar.

Jämlikhet - I det patriarkala klansystem som råder i muslimska områden (även i Södertälje, Rinkeby, Bergsjön och Rosengård) finns ingen jämlikhet.

Jämställdhet - Kvinnan är underordnad mannen. Hela koranens sura fyra reglerar denna underordning.

Religionsfrihet - Varje muslimsk familj är absolut förpliktigad att uppfostra barnen till rättroende muslimer som kan recitera koranen. Det är sedan dödsstraff på att lämna islam.

Yttrandefrihet - Ingen muslim får kritisera eller ifrågasätta islam. Det är hårda straff även på en sådan naturlig livsåskådning.

Åsiktsfrihet - Ingen muslim får uttrycka kritik mot sina ledare. Det medför hårda straff.
Könsneutral samlevnad - Homosexualitet är en synd för alla rättroende muslimer och i de flesta muslimska länder straffas homosexuella mycket hårt.

Religionsneutral utbildning - Det är varje muslimsk lärares plikt att lära ut islams och koranens levnadsregler och i praktiken programmera alla elever till rättroende muslimer. Den lärare som inte lever upp till detta krav, straffas hårt.

Allt i bloggen om Förenta Nationerna

måndag, juni 08, 2009

Enköping och EU

Klicka på bilderna så blir de störreVallokalen 08.15

De två första väljarna

Valkretsarna Nord och Syd


Lena, Johanna, Eva och Rose-Marie
Nordstyrkan

Lena, Johanna och jag

Slutligen hamnade allt i händerna på Astrid, Torbjörn och Eira.


Min delaktighet i EU-valet började klockan 07.30 i går, med att det regnade och var fel på dörrlåset till vallokalen. Efter att Eva hade ringt en massa telefonsamtal och testat diverse kodkort, kom en larmbil vars förare gick fram till dörren klockan 08.15. När han närmade sig dörren, öppnades den utan hjälp av mänsklig hand. Trodde vi, men det visade sig att någon hade fjärrstyrt låset just i detta magiska ögonblick.

Aningen försenade kom vi snabbt igång och allt gick väldigt bra hela dagen och kvällen.

Det här är bara en bildrapport från nästan ett dygn med många mycket trevliga människor, såväl bakom som framför borden.

Tre lätt berusade röstande och en riktig kommandorakärring bland 2 900 väljare måste anses vara lyckat.

Klicka på rubriken för att se valresultatet

Valet till EU-parlamentet

Klicka på diagrammen så blir de störreJag börjar med Enköping eftersom jag var valförrättare där.
Hela Sverige med förra valresultatet i grått
Resultatet för Danmark underst

Här kan du se hur det gick i EU-valet totalt och i Sverige här.

De intressantaste nyheterna om valet och kommentarer följer här.


De nya euparlamentarikerna
Den gladaste
Grafik länsvis
Enköpingsvalet distriktsvis
Vårt valarbete i Enköping

Fortsättning följer i kväll. Nu ska det jobbas..........