torsdag, april 30, 2009

Svininfluensan


Kelgrisar

Lortgris

Svinaktigt virus

Mediernas hysteriska rapportering om influensan som sprider sig från Mexico, är den fånigaste nyhetsbevakning som varit sedan fågelinfluensan, sars och ebola. De droppade av rätt beskedligt och det kommer denna förmodade farsot också att göra.

Hans Lindström har som vanligt fångat stämningen bra.

Bild ett
Bild två
Bild tre
Bild fyra
Reverend Fun

Läs om flunsan här hos 1177.se

Allmänna och goda råd
till den som vill undvika alla smittsamma sjukdomar.

Läkemedelsbolagens bluffsoppa Tamiflu kanske är mänsklighetens räddning nu också.

Så här skapar medierna panik i onödan.
Nyheterna 24 om svinpesten

Nu ska jag gå ut och klappa en gris!

Valborgsmässoafton 2009

Klicka på bilderna så blir de tydligare.
Det är många bilder, men det är för att illustrera känslan av att stå vid elden och gå runt den tills hettan blir outhärdlig. Svalna av en stund och sedan gå tillbaka. Nära nära nära.Allt om sista april i bloggen

Klicka på rubriken och läs den traditionella bakgrunden för valborgsfirandet.

Klicka på bilderna som är från olika valborgsmässoaftnar vid Ljusnans strand i Segersta.

Där, i Segersta firar de "Sista April". Valborg är något modernt stadstrams som inte hör hemma vid kasen (elden).

I år blir det valborgsfirande i Enköping och jag saknar redan Sångarbröderna. Så heter Hanebo-Segersta manskör.

Valborg 2006

I år firas Valborg på följande platser i Enköping:
Enavallen som jag ska besöka:
Fira Valborg på Enavallen den 30:e April från kl 18.00. Traditionsenligt så har vi chokladhjul, lotterier, straffsparkar, cafeteria, korv/hamburgare, grillning, fiskdamm, trisslottsförsäljning, trubadurerna "Stefan & Micke" , vårtal av riksdagsmannen Solveig Zander. I år så står våra pojkar och flickor 94 för arrangemanget.

Alernativa platser:
Åsenstugan klockan 18.00 med vårtal av finanskommunalrådet Anna Wiklund.
Lötgården klockan 21.00

Brandrisken är hög på många platser men inte i Enköping. Årets brasa i Enköping

söndag, april 26, 2009

Första maj 2009 - ödesdag för Wanja & Mona

Klicka på bilderna så blir de större


På fredag är det arbetarrörelsens stora helgdag och för första gången på länge är inte kopplingen till socialdemokratin helt naturlig. LO-ordförande Wanja Lundby Wedin WLW visade sig tillhöra girighetens skara och tog massor med välarvoderade styrelseuppdrag som hon inte hann med. WLW sitter i socialdemokraternas partistyrelse och utgör tillsammans med Mona Sahlin, det största hotet mot S-valframgång 2010.

Panik i partiet skriver SvD och det är många socialdemokrater som kommer att lyssna extra noga när WLW och Mååna försöker rädda sina politiska karriärer på fredag.

Mosa Mona har blivit en liten rörelse inom rörelsen och jag hoppas att de misslyckas. Mona är en av borgerlighetens största tillgångar.
”Det är skrämmande många som är övertygade om att Mona Sahlin inte kommer klara jobbet som partiledare, än mindre som statsminister. Det pågår en inofficiell vadslagning om att hon inte ens sitter kvar på partiledarposten till 2010”.
Med Mååna i spetsen för S är risken minimal att det blir regeringsskifte 2010. Den enda som kan rädda S är Margot Wallström, men jag tror inte att hon tar befälet över denna gistna skuta.

Uppdatering 27/4
Mååna illustrerar begreppet teflonpolitiker när hon säger: "Min stälning är stark": Antingen saknar hon kontakt med väljarkåren, eller så är hon helt egotrippad.


Favorit i repris:

fredag, april 24, 2009

Rosengård - en social härdsmälta

Klicka på bilderna så blir de större

Snart kanske poliser, brandmän och ambulanspersonal tvingas möta kraftfullt beväpnade unga gangsters som komplement till det stenkastande slöddret.
Black Cobra

Kanske är det dags att låta det brinna när Rosengårds hjältar behöver värma sig runt brasor på gatorna. När de som kommer för att rädda liv och skydda oskyldiga, attackeras med stora stenar, är det dags att låta insatserna upphöra.

Jag hoppas att Polismyndigheten i Malmö har fått sitt nya insatsfordon för de oundvikliga besöken i Rosengård.

Alternativt kan kommunen utfärda ett direktiv om att varje attack på säkerhets- och räddningspersonal, kommer att bemötas med vattenkanondusch för samtliga närvarande vilket snabbt skulle ta bort den beundrarskara som är pyromanernas mentala bränsle.

Med tanke på det socialdhimmikratiska kommunalrådet Ilmar Reepalus totala oförmåga att se orsak och verkan, faller det förslaget. Läs här om dhimmifiering.

Om det får brinna kommer den fridsamma majoriteten av rosengårdsbor, att tröttna och ta hand om problemet på egen hand och det kanske är den enda lösning som kan bli bestående.

Om dessutom medierna upphör med rapporter från bränderna vilket det finns alla skäl till, kommer Rosengårds hjältar bara att beundras av sina egna.

Sökning på Rosengård i Sydsvenskan, är rena skräckläsningen.

Ytterligare ett kapitel ur Rosengårds hjältar
Politikernas åtgärdsprogram
Sicket uselt snömos! Dialog, utegångsförbud, vuxennärvaro. Trams. Problemet är akut och kan bara hanteras på två sätt. Konsekvent nolltolerans eller låt Rosengård bli Sveriges första kriminella slumreservat. Dialog.........Flum!

Polischefen informerar om läget

"Det är för farligt och poliserna är för få för att gå in i Herrgården. Närpolischefen Börje Aronsson säger att polisen inte kan lösa problemen i bostadsområdet."
Ilmar Reepalu och övriga politiskt korrekta slöfockar i den politiska ledningen bär hela ansvaret för att Rosengård har blivit en laglös enklav. Tecknen var tydliga och tidiga. Reepalu hade kunnat stoppa utvecklingen mot en social härdsmälta.

Kasta ut dem!
- Drabbade familjer i Rosengård intervjuas

"Alla vet vilka det är som kastar sten, säger männen. Polisen vet det också, det är männen övertygade om. Förmodligen vet barnens föräldrar också. Men vissa väljer helt enkelt att inte låtsas om det.
Det är enklare att sitta och titta på tv än att ta hand om sina barn, säger en av männen bittert. – Jag vet en man, pappa till en stenkastare, som är rädd för att sonen ska döda honom. Tänk dig, rädd för sitt eget barn, säger Ahmed."

"– Utvisa familjer vars barn kastar sten. Det räcker med en familj och du ska se att de andra genast slutar, säger Ali med pekfingret i luften."
Uppdatering 5/5
"Den eskalerande situationen på Rosengård får nu skyddsombuden på de stora väktarbolagen att införa restriktioner i stadsdelen."

Uppdatering 7/5
Polisens nya strategi är att finnas på plats kontinuerligt. Det kanske är ett bra sätt att få information från personer som inte vågar vara ute när Rosengårds hjältar bränner sopor.

Uppdatering nummer två 7/5
Polisledningen i Malmö komenterar

Uppdatering 8/5
Justitieministerns fem råd till Ilmar Reepalu och polisledningen i Malmö:

1 Lyssna mer på vad de boende har för förslag på åtgärder.

2 Polisen måste arbeta långsiktigt, uthålligt och skapa många kontakter i området.

3 Fler samlingslokaler för de vuxna i Herrgården.

4 Återkommande möten mellan närpolisen och de muslimska församlingarna.

5 Fokusera på ledarfigurerna och ingrip mot dem.

Uppdatering nummer två 8/5
Nästan 700 kommentarer till Kvällsöppet i TV4

Uppdatering nummer tre 8/5

"– Oroligheterna på Rosengård har nu nått en gräns där det inte längre räcker med Malmös egna resurser, sa Årestad Radner.
De närmaste veckorna kommer därför polisresurser att skjutas till från andra delar av Skåne. Målet: Att vara på plats dygnet runt oavsett om något händer eller inte."
En tids nolltolerans kan starta ett förändringsarbete, men Heidi Avellan tycker att man ska fixa fönstren först. Det ligger mycket i hennes tankar, men just nu krävs det att all blåljuspersonal sätter ned en jädrans massa fötter och säger "hit men inte längre".

Ansvaret för att det ser ut som det gör, vilar helt på Ilmar Reepalu och hans anhang. De hade kunnat vidta lämpliga åtgärder för att sanera området innan det urartade. Deras politiska korrekthet och geléryggar hindrade dem.

Reepalu har varit kommunalråd i 25 år och högsta hönset i 15. Han har blundat och nu får alla i Rosengård lida för hans inkompetens.

Uppdatering 23/8
AFApacket hetsar upp stämningen igen.

Blåsippa

Klicka på bilden så blir den större
Klicka på rubriken och läs om blåsippan

Ibland behövs det nästan inga ord
Den fina skjorta jag hade när jag tog bilden behöver få jordfläckar borttagna

torsdag, april 23, 2009

Victoria och Daniel flyttar

Klicka på bilden så blir den tydligare.
Klicka på rubriken och hälsa på i Haga Slott som nu ska bli prinsesslya igen.
Klicka på etiketten "Kungahuset" längst ned och läs mera om gänget som enligt min ringa mening gärna får bo i Drottningholms slott allihop. Där är det gott om plats.

Hagaparken har under nästan 40 år varit ett av mina favoritställen för helgutflykter. Det har varit underbart att cykla omkring i parken, Äta medhavd lunch, dricka kaffe och ligga under en stor ek medan en god bok avverkades.

Jag flyttade till Enköping i rätt tid. Allt har blivit sämre i stockholmsområdet sedan dess och nu är det slut med friheten i Hagaparken.

Den som i fortsättningen tar upp en kamera i närheten av slottet, kommer att få se ett par stora svartklädda kostymnissar komma lufsande med arga miner.

Victoria och en gymputte från Ockelbo ska ta Hagaparken i besittning.
Vill du veta mera om vad hovet håller på med så kan du klicka här.
Här är det senaste pressmeddelandet.
Slottspresentation

Hagaparken åt Folket tack!

Uppdatering 25/4-2009
Slottsomgivningarna spärras av för Folket.
Uppdatering 23/3-2010
Det blir så illa som jag anade

Karta ett
Karta två

onsdag, april 22, 2009

Pirater i Somalia kan neutraliseras humant

Klicka på bilderna och beskåda vattenkanonlösningar.Uppdatering 14/5

Inom kort finns det tillräckligt många örlogsfartyg i Adenbukten för att alla handelsfartyg ska kunna eskorteras genom piratvattnen.

Nuvarande plan är att övervaka hela området vilket är ineffektivt och dyrbart.

Dessutom borde varje handelsfartyg utrustas med fyra kraftiga högtryckspumpar för havsvatten. Pumparnas munstycken kan enkelt servomanövreras från bryggan och spola piraterna av sina små båtar. Tekniken finns på alla vattenkanonbilar. En utprovad lösning för piratbekämpning finns här. Tillverkare: Unifire
Artikel om metoden.
Kombinera vattenmetoden med bullermetoden så blir området piratfritt på nolltid.

Hjälper det inte med vatten och oljud får väl Jennie skjuta dem.

Senast i bloggen om piraterna här - här - här och här

En pirats syn på sjöröveriet

SvD:
"Den somaliske tonåring som greps när en amerikansk fartygskapten fritogs från pirater nyligen kommer att ställas inför rätta som vuxen, slog en domare i USA fast på tisdagen. "

måndag, april 20, 2009

Majblomman har premiär i morgonI morgon tisdagen den tjugoförsta april inleds försäljningen av årets majblommor. Klicka på artikeln och läs EP-introduktionen. Klicka på den övre bilden och köp en av vardera.

EP-reportage om bloggaren.
Första sidan
Artikeln

Klicka här och läs allt om majblommorna. Rulla ned förbi detta inlägg som kommer först. Här finns alla majblommor utom årets
Förra årets blomma som enligt min ringa mening är den vackraste av alla.

Klicka på rubriken och besök Majblommans hemsida. Surfa runt på alla länkar.Där finns mycket att läsa och glädjas över!

Nordiska Museet om Majblommans historia.

I den svenskspråkiga delen av Finland säljs samma majblommor som i Sverge. Organisatör är Folkhälsan som har ett brett utbud av majblommerelaterade produkter att sälja. Där köpte jag min vackra slips.
Alla blommor från Folkhälsan
Bildsökning:
Majblomma
Majblommor

FN-konferens mot rasismFN-konferensen mot rasism har redan innan den har inletts, blivit samma fiasko som FN-rådet för mänskliga rättigheter.
Allt i bloggen om mänskliga rättigheter och islam

I båda fallen beror misslyckandet på muslimska länder som hävdar att kritik mot islam är rasism och ett brott mot mänskliga rättigheter.

Bekämpandet av rasism är en oerhört viktig fråga, men de muslimska ledarna har devalverat begreppet rasism till att handla om religion vilket borde leda till ett samfällt avståndstagande från hela västvärlden.

Artikelcitat:

"stället för att fokusera på att motarbeta rasism i världen har FN-konferensen förenklat uttryckt kidnappats av länder med egna agendor, framförallt muslimska länders strävan att angripa Israel. Det har varnats för att FN-mötet kan bli ett forum för antisemitism. Så finns exempelvis formuleringar i slutdeklarationen som kopplar utländsk ockupation – som de israeliska bosättningarna på Västbanken – till rasism."
Eftersom de muslimska ledarna och ledarna för andra diktaturer, enbart har de egna ländernas intresse att bevaka i internationella samarbetsprojekt, bör de få hålla sina sammankomster utan medverkan av demokratiskt reglerade länder.

"Det har inte varit enda stötestenen. Muslimska länder har velat få med förbud mot ”förtal av religioner” i mötets slutkommuniké, vilket ses som ett sätt tysta kritik mot islam och inskränka yttrandefriheten. Kritiker menar att auktoritära stater vill använda FN som täckmantel för att begränsa yttrandefriheten, en strategi som inte bör legitimeras genom att demokratiska länder deltar i mötet"

"FN-kommissionären för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, sade på söndagen att hon var "chockad" över speciellt USA:s beslut om bojkott, då konferensen ska bekämpa "rasism, främlingshat, rasdiskriminering och andra former av intolerans".
Hon borde vara mest chockad över att medlemmar i hennes råd vill kalla islamkritik för rasism. Hon borde också vara aningen chockad över att trollet Ahmadinejad är förste talare efter inledningen av generalsekreteraren. I Iran finns det inga homosexuella hävdar han. Det kanske beror på att han har avrättat alla.

Uppdatering nummer ett några timmar senare
Trollet infriade farhågorna

"SvD:s utsände har talat med flera som var på plats i salen. - Detta var groteskt och en stor skandal för FN. Ahmadinejad tog hela salen i besittning, slutade inte prata utan bara hånlog och fortsatta att angripa Israel. FN borde aldrig ha låtit honom komma hit, det är en skam för världsorganisationen, säger Nobelpristagaren Elie Wiehsel till SvD utanför salen."
Bildts kommentar

"Och mitt intryck är fortsatt att Iran är påtagligt marginaliserat på denna konferens - med undantag för den uppmärksamhet presidenten får i media."
Slutdokumentet

"– Vi har i detta dokument enats om viktiga principer om yttrandefriheten där bland annat ett förbund mot religionskritik tagits bort."
Äntligen klarspråk!

"– Man får inte låta en talare förstöra hela konferensen. Det var helt klart en episod som lämnade oss mycket mörbultade. Men vi måste tillbaka till sakfrågorna, till offren för rasism, homofobi och diskriminering, och inte låta Mellanösternkonflikten ta över, tillade Rupert Colville vid presskonferensen."
Mera klarspråk!

Ideologier som inte tål kritik, ska kritiseras resolut och ihärdigt. Ideologier som inte tål ironi och satir, ska aldrig respekteras. De ska ständigt granskas och avslöjas med satir och ironi.


Här finns allt jag har skrivit om ideologin som inte klarar en närgången granskning.

söndag, april 19, 2009

HavsnivåhöjningenNär jag cyklar hem från hamnen, känns det som att jag åker på en plan yta så att om vattennivån skulle stiga en meter, skulle vattnet komma in på altanen, men Flood Maps visar att så illa är det inte. Klicka på bilderna för att se skillnaden mellan nu och när landisarna har smält så att havsnivån har stigit sju respektive 14 meter.

Vetenskapsradion

Havsytan steg snabbt i förra värmeperioden, Frankrike diskuterar vinets farlighet och tyska kalvar blöder till döds i oförklarlig sjukdom.

Havsytan steg tre meter på 50 år
Om hela Grönlands is smälter så ökar havsytan med närmare 7 meter brukar det sägas. Något som i så fall anses handla om en process på flera hundra år. Men i veckan kom en studie som visar att havsytan vid ett tidigare tillfälle har stigit med tre meter på bara femtio år. Det skedde för 120 000 år sedan – före den senaste istiden.
Sven Börjesson intervjuar Anton Eisenhauer vid Leibniz Institute of Marine Science i Tyskland, som är en av artikelförfattarna, och Axel Naver talar med danska isprofessorn Dorthe Dahl Jensen om risken för att isar snabbt försvinner ner i havet och bidrar till en högre havsnivå.

 Snabb havsnivåhöjning för 121 000 år sedan
 Isfysikern Dorthe Dahl-Jensen om isar som förstörs snabbt

Lyssna också på Vetandets värld: Isarna och deras okända välgörare från den 9 april.

Dagens väljarsympatier enligt Sifo och Skop

Klicka på Sifos väljarbarometer så blir den större

Klicka på bilderna och studera allianskamraternas tydliga skepsis. Först när kapten Björklund sjunger imse vimse spindel och sedan när KD och SD tävlar om en plats i alliansen.

Väljaropinionen i april 2009

Det är mera de socialdemokratiska ledarnas inkompetens än regeringens kompetens som får väljarna att överge Mååna-ligan. Regeringens förmåga att hålla i statens kassakistlock inger förtroende, medan Sahlin & Östros vill starta sedelpressarna, men det är ingenderas fel att vi har en finanskris. Finanskrisen beror på viruset bonusis parasitis som ger kreditgivare höjd lön när de ger stora lån på dåliga säkerheter. Ju större risk desto större bonus.Till slut måste säkerheterna värderas och då brister bubblorna.

Sympatidiagram

Enligt Skop leder alliansen men enligt det mera tillförlitliga Sifo leder den rödgröna röran fortfarande om än knappt.

Skop: S: 33,8 - V: 6,7 - MP: 5,0 -M: 33,2 - C: 7,0 - FP: 6,5 - KD: 3,9 -SD: 3,2

Sifos väljarbarometer visas i den översta bilden.

fredag, april 17, 2009

IPRED - The Pirate Bay - Dom i TingsrättenEtappmål ett är avklarat. Internetbanditerna är fällda och hyllas som hjältar. Av naturliga skäl är det ont om detaljerad IPRED-information från lagstiftarsidan. De är ju inte färdiga ännu. Det som nu kallas IPRED1 är en Beta-modell som kommer att förfinas och anpassas till verkligheten. Klicka på rubriken och läs om IPRED sett från motståndarnas horisont.

Domen i Tingsrätten är också en sorts interimsprocess för att tvinga fram en anpassning under tiden fram till hovrättsförhandlingarna och vidare uppför rättssamhällets trappa.

Mitt stalltips är att denna rättsprocess går hela vägen genom alla instanser och slutar med förlikning och en fungerande tillämpning av en modifierad lag.

Min profetia om stora inkomster för alla inblandade advokater, var nog i underkant. De kommer att bli vidrigt rika.

Här finns allt mitt tyckande om IPRED-skådespelet.

När kassettbandspelaren introducerades upplevde vi ungefär samma skräckscenarier, men det planade snabbt ut och så blir det den här gången också. Skillnaden är att juridiken sätts ordentligt på prov nu.

Uppdatering nummer ett 19/4
Piratpartiet gynnas av ungdomsopinionen och har möjlighet att komma in i EU-parlamentet.
"– Etablissemanget och politikerna har förklarat krig mot hela vår generation! ropade partiledaren Rick Falkvinge till några hundra som hade samlats på Medborgarplatsen i Stockholm vid tvåtiden idag för att lyssna. – Våra politiker är digitala analfabeter. Vi behöver politiker som inte låter sig hunsas av främmande makt. Att rösta i EU-valet är viktigare än någonsin, det är från EU all sån här skit kommer, sade Rick Falkvinge."

Jag håller inte med i sak men i princip. Juridiska processer som denna måste samordnas i unionen, men det kommer verkligen många idiotiska påbud från EU-administrationen. Det absolut värsta är dock den bisarra miljardrullningen under flyttarna mellan Strasbourg och Bryssel.

Uppdatering nummer två 19/4
Reaktionerna är kraftfulla från såväl förespråkare som motsåndare till IPRED. De flesta är upprörda över att myndigheterna i allmänhet och tingsättens jurister i synnerhet, är "digitala analfabeter".

En tänkvärd synpunkt:

""Var det inte bättre, mera rättvist, att straffa de som lämnar filmerna från källan från början?", fortsätter han. "The Pirate Bay är ju bara en sök motor! Som det är nu, ligger Google Facebook och andra sök motorer illa till."
Uppdatering nummer tre 19/4

Björn Ulvéus har en tvivelaktig poäng i sina åsikter:
"Han tycker att de som fildelar, felaktigt målas upp som romantiska pirater när de i själva verket är simpla tjuvar"
Nu är det faktiskt inte fildelarna som står åtalade utan de som förmedlar fildelningen tekniskt.
"– De poserar som pirater för att få något slags romantiskt skimmer omkring sig, men snarare är de simpla tjuvar. Argumentet att det skulle vara svårt att göra rätt för sig har helt klart fallit numera. Samtidigt tycker Björn Ulvaeus att det är viktigt att förklara situationen utifrån upphovsmännens sida. Bilden av stora skivbolags-Goliat mot lilla fildelar-David är felaktig, menar han, och istället handlar det om att stöld från de enskilda artisterna och författarna."
De åtalade är inte tjuvar. De är hälare!

Uppdatering nummer fyra 23/4

Cirkusen går vidare och det oväntade inträffar. Domaren i målet har förträngt att han har intressen hos den ena parten. Delikatessjäv, hävdar Silbersky och det är nog första gången jag håller med den göken, men han vill nog bara ha lite rampljus. Peter Althin som är en mera seriös jurist, kommer antagligen att få tingsrättsdomen upphävd och de inblandade advokaternas kassaapparater går varma.


torsdag, april 16, 2009

Cykeltur genom Enköpings parker

Klicka på bilderna så blir de tydligare

Klicka på rubriken och hälsa på hos parkförvaltningen.

Bilderna togs för en timme sedan under en cykeltur.

Mulljakten - avfallshantering och kompostering


När jag flyttade till Enköping fick jag lära mig att använda de bruna papperspåsar (bilden) som delas ut gratis i alla affärer. Klicka på bilden så blir den tydligare.

I dagens EP förklaras hur matrester blir fordonsdrivmedel på tre veckor.

Så här går det till och nu ska projektet utvidgas.

Här finns allt om avfallshanteringen i Enköping

Klicka på rubriken och läs om rötning.

Klicka här och läs om kompostering.
Komposteringstips här - här och här.

Ständigt dessa muslimer


Ständigt denne Ville Vessla sade Ture Sventon.

Ständigt dessa muslimer får jag anledning att säga i stort sett varje dag.

Vad är det med dessa besatta människor som blir skogstokiga för karikatyrer av islams uppfinnare?

Inte nog med att talibanerna förvägrar kvinnor deras mänskliga rättigheter. De ska trappa upp kriget i Afghanistan för att Militäralliansen Natos nytillträdde generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen är "en stor fiende".

Han är "en stor fiende" för att han vägrar be de muslimska länderna om ursäkt för att han stöder dansk tryckfrihet.

Mera om den förträfflige Anders Fogh Rasmussen här - här och här

Betraktelse i Barometern

I islam däremot, kontrasterar han, förekom inga församlingar. Moskéer och andliga centra växte fram som släktkontrollerade donationer och stiftelser. Religionen bröt aldrig klanernas inflytande, utan blev ett supplement till klanväsendet. Få imamer går emot sina schejker, sammanfattar han. Därför har de muslimska ländernas statsbildningar alltid blivit så bräckliga; de är maktmässigt kvar på svensk medeltida nivå, beroende av sina länders förstatliga maktcentra. Även i demokratiska nationer, som exempelvis Libanon, spelar fortfarande släkten en överskuggande roll för den enskildes väl och ve. Men klansamhället är på gradvis reträtt. Fundamentalismen då? Palmstierna pekar på att dess bärare oftast är de unga männen. De var klansamhällets arvtagare och såg fram mot att njuta dess frukter. I och med moderniseringen blir de i stället de sociala förlorarna. Var återstår annat än att bekämpa både det gamla som inte höll vad det lovade och det västliga, som berövat dem den sociala födslorätten? Stämmer det? Vad Palmstierna skriver är i alla fall en trolig hypotes. Och vi får nya perspektiv att bedöma våra Rosengårdsproblem med.

onsdag, april 15, 2009

Obama, Sahlin och andra ledare


Klicka på bilderna så blir de större


Från den första dagen som pressen rapporterade om senator Barack Obama, var jag skeptisk till hans höga svansföring, men det är trevligt att kunna säga att jag nog hade fel. Han verkar kunna leva upp till de högt ställda förväntningarna.

Det är bara en sak som fortfarande stör mig och det är inte hans fel. Det ständiga tjatet om en svart president. Han är inte svart! Han är färgad enligt alla kriterier Punkt!

Här finns allt som jag har skrivit om den färgade presidenten Barack Obama och här finns en sammanfattning av hans första dagar som president.

En sak missade jag, men antydde i den översta bilden: Likt Stålmannen i Superman IV, lovade Obama att kärnvapenavrusta världen och han använde samma ord.

Nu när Obama har fått ledarhunden Bo installerad i Vita Huset och lyckats kommunicera med alla andra ledare som han har mött, kanske det finns anledning att slappna av efter de bisarra åren med George Walker Bush på världens mäktigaste taburett.

Hur blir det då här i vår egen lilla ankdamm?

Just nu har regeringsalliansen ett oväntat starkt opinionsstöd, men eftersom Mååna har varit stilla och tyst efter WLW-affären, kanske det vänder igen, men som tur är, håller Bayland & Östros ställningarna och producerar grodor på löpande band.

Tillbaka till Mååna:
här såg det ut och lät en gång. "Va", var ordet sa Bill. Ordet va va sa Bull.
En sammanfattning