lördag, december 12, 2009

Säpo får tillbaka spaningsresursernaDet ser ut som att Riksdagens klåfingriga amatörer har misslyckats med försöket att hindra SÄPO från att skydda Folket mot subversiva element och jag antar att det tuggas fradga hos Måånas gäng och hos MP (mupp- och muslimpartiet)

Enligt min ringa mening bör SÄPO ha alla spaningsresurser som krävs för att spåra upp alla aktiviteter som hotar säkerheten. De ska naturligtvis också spana på alla organisationer som i Sverige leder väpnade utländska aktiviteter.

Jag förstår inte vänsterfolkets hysteriska värnande om brottslingars integritet. Den som har valt skada andra för sin egen välfärd, förtjänar inte samma integritetsskydd som de skadade och den som har rent samvete behöver inte frukta utökade befogenheter för SÄPO. (Den kursiverade texten är redigerad eftersom den ersatta var olämplig - se kommentarer)

Däremot förstår jag att politiska krafter som vill främja utomparlamentariska våldsaktiviteter och kriminell verksamhet, vill begränsa SÄPOs mandat.

Churchill tillskrivs följande kloka påstående:
"Den som inte har varit socialist innan 40 års ålder har inget hjärta - den som är socialist efter 40 år har ingen hjärna."

7 kommentarer:

Eduronflux sa...

Jag applåderar ditt ironiska inlägg, för du kan väl inte mena allvar?

Janne sa...

Rättigheter och skyldigheter i ett demokratiskt samhälle måste omfatta alla. Om man inte uppfyller sina skyldigheter (följa lagen osv) betyder inte det att rättigheterna försvinner. Det skulle ju betyda att eftersom staten inte uppfyller sina skyldigheter (dvs. garantera säkerhet och trygghet osv) så behöver vi andra inte uppfylla våra. Det kallas anarki.

Germund sa...

Eduronflux!

Jag var inte ironisk, men mer än aningen klumpig. Texten är redigerad till detta som jag definitivt står för:
Den som har valt skada andra för sin egen välfärd, förtjänar inte samma integritetsskydd som de skadade

Germund sa...

Janne!

Så länge alla respekterar varandras integritet är det naturligtvis så, men när en grupp väljer att kränka andras integritet, ska de rättsvårdande och korrigerande myndigheterna ingripa med spaning och gripande vilket per definition är ett avsteg från regeln "Rättigheter och skyldigheter i ett demokratiskt samhälle måste omfatta alla.

Anarki uppstår när de som skadar andra inte blir föremål för samhällets korrigering.

De som skadar andra har förverkat sina rättigheter att inte bli gripna av polis.

Anonym sa...

"ska de rättsvårdande och korrigerande myndigheterna ingripa med spaning och gripande"
När det är samma grupp som kränker som ska ingripa, vem ska korrigera dom?
Jag har personliga erfarenheter av SÄPO på 70 talet, telefon avlyssning, brevöppnande, förföljande och förtäckta hot mot närstående och vänner.
Då hjälper det inte att lite naivt säga "Så länge alla respekterar varandras integritet "
Vad är det för trams, ett demokratiskt samhälle måste vara transparent.

Germund sa...

Ingen rök utan eld!

B! sa...

Det är alltså din åsikt att någon anonym person, vem det är har du ingen aning om, själv är ansvarig för att SÄPO trakasserade honom under 70-talet?

Du är medveten om att SÄPO fått ganska ordentligt på huden för att de gick vida utöver sina befogenheter, och att det krävdes en del större skandaler för att det skulle uppmärksammas. Man har konstaterat att helt oskyldiga människor fått sina privatliv invaderade, och mer eller mindre helt förstörda.

Att med det facit sitta och hävda "ingen rök utan eld"... Du är fan dum i huvudet.
B!