lördag, december 19, 2009

Den rödgröna röran har ruttnatGöran skytte har satt på pränt, det som är uppenbart för alla neutrala politiska observatörer:

"Det borde stå 10-0 till Alliansen"


Oppositionen leds av Mååna. Hon har i hela sin politiska karriär har varit en pladdrande och hycklande populist som är helt koncentrerad på att låta varje situation utvecklas till personliga maktavancemang.

Thomas Östros, Peter Eriksson och Lars Ohly är hennes tre lydiga lakejer. De vet att endast under Måånas paraply, kan de behålla sina maktpositioner.

Maria Wetterstrand visar gång på gång att hon är den enda i oppositionsledningen som kan dra hyfsat progressiva slutsatser av det som sker runt henne, men hon ser ut att ha drabbats av maktsuget nu när hon inser att hon är den rödgröna rörans enda strateg i fas med Folket.

Det hedrar regeringen att den är fokuserad på vad som är bäst för Folket på lång sikt och vägrar att revidera politiken dagligen så att den passar opinionstrycket.

Beklagligtvis är majoriteten av väljarkåren en fårskock med egoister som röstar efter det program som ser ut att gynna var och en av dem mest för stunden.

Det har Mååna lärt sig och det är kärnan i de rödgröna populisternas valprogram 2010.

Regeringen behöver en väljarcoach som lär dem att omsätta sina goda idéer i beskrivningsmodeller som kan begripas av oss väljare.

De kloka talar med de lärde på latin och med Folket på Folkets språk, men Reinfeldt & Co har aldrig lärt sig det enkla och naturliga språk som kan göra deras långsiktiga planering begriplig för Folket.

Därför är risken mycket stor för att vi om ett år har en regering befolkad av politiska populistiska pajaser.

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Du har fullständigt rätt. Framförallt är det Alliansens oförmåga, att känna när ett förslag är ofullständigt. Då borde man rätta till fortare än blixten och som Du säger förklara. Sjukskrivningsåtgärderna var goda intentioner och kan komma i ordning. Men de som skall genomföra det klantade till det på fler sätt. Dels försöka mörka och förneka felen och inte inse,att de som är läget,att inte kunna återkomma i arbete inte fick en suck att känna någon som helst trygghet. Det kom nu på slutet men ack så sent och okännsligt.
Jag tror,att baktanken som tippade det hela var Schlingmanns ide om,att ta i och skrämma de som inte ville byta sin sjukförsäkring för allt i världen. En taktik som visade sig kontraproduktiv.

Germund sa...

Perfekt komplettering Leif. Schlingman är nog den som är i störst behov av att umgås med en väljarcoach ;-)