onsdag, maj 13, 2009

Mänskliga rättigheter dikteras av diktaturer i FN

Klicka på rubriken och besök hemsidan för FN-rådet Human Rights Council
USA tar plats i FN-rådet för mänskliga rättigheter och blir förhoppningsvis en motvikt till de människorättsfientliga länderna som hittills har dominerat verksamheten i rådet.
"En majoritet av medlemmarna anses sakna grundläggande demokratiska fri- och rättigheter, och 40 procent av kandidaterna till de 18 platser som omvaldes igår bedöms som direkt olämpliga för att bedöma människorättsbrott och försvara mänskliga rättigheter, enligt människorättsorganisationerna UN Watch och Freedom House. Bland dessa nämns Kina, Saudiarabien, Ryssland, Kuba, Djibouti, Kamerun, Bangladesh och Nigeria. Sådana länder borde diskvalificeras från att delta i valet, anser UN Watch."
Muslimerna har kidnappat FN-rådet för mänskliga rättigheter och röstat fram resolutionerna L12 och 62/154 som förbjuder kritik mot islam.
"Tjeckiens förre president talar klarspråk:
"Han kallar valet till FN-rådet för ”en fars eftersom resultatet i stort sett är förutbestämt och flera av kandidaterna omvittnat okvalificerade”. Länder borde vägra att rösta på förbrytarregimer i ”detta skamliga val utan demokratiska motkandidater”, skriver Vaclav Havel."
När diktaturer ges möjlighet att fastställa vad som ska kallas mänskliga rättigheter har FN förlorat all trovärdighet

Allt i bloggen om Förenta Nationerna

Inga kommentarer: