måndag, juni 30, 2008

Kullerbacka Gästhus i Segersta

FrukostenUtsikt mot söder
Vy från Norrlandsport på andra sidan sjön.
Anläggningen i mitten är mitt föräldrahem Erk-Pers.
Kullerbacka ligger vid skogen bakom Erk-Pers.
Klicka på bilderna så blir de tydligare
K efter Erk-Persvägen är Kullerbacka

Klicka på rubriken och studera hemsidan för Segersta
Klicka här och se Kullerbackas hemsida. Uppdatering 11/7 2011

Under den gångna helgen hälsade jag på i mitt föräldrahem, men övernattade på Kullerbacka Gästhus eftersom vi var för många för stugan.

Det var ett klokt beslut som kommer att upprepas.

Rymliga rum med sängar som kan ställas in i alla vinklar med fjärrkontroll. Dusch och balkong till varje rum samt en fantastisk frukost och ett häpnadsväckande lågt pris.

I Segersta finns en storslagen natur att njuta av och många kulturaktiviteter inom en radie på 25 kilometer.

fredag, juni 27, 2008

Nyhetssvepet med bloggkoll


Jag börjar med Grönköpings Veckoblad som i sitt senaste nummer har järnkoll på omvärldshändelserna.

Där ställs berättigade frågor om försvaret, vapenaffärerna och fotboll.

I Enköpingsposten kan man denna vackra sommarmorgon, läsa om fyra kamphundar som i går bet ihjäl en katt 100 meter från där jag bor.

De så kallade kamphundarna är fyra fula spetsar och katten är antagligen den som använde mitt lilla jordgubbsland som toalett.

I Dagens Miljö kan jag läsa att FRA är bra på miljötänk. Mera FRA här.


Artikelcitat;
"Fortfarande är det endast miljöledningsarbetet som granskas, inte de faktiska miljöeffekterna såsom till exempel koldioxidutsläpp."
Det var som 17! Det räcker alltså med att man har för avsikt att bli bra lite senare, för att man ska rankas högt.

Heja Naturvårdsverket!

Trots bra miljötänk, tycker en majoritet av svenska folket, enligt SvD, inte om de nya (eventuella) uppgifterna för FRA.

Läser man Sydsvenskan ser man att det inte bara är polismyndigheten i Stockholm som håller skurkarna med vapen. Mycket smugglas också via öresundsbron.


Bloggen corruptio, fortsätter med rotandet bland kriminaliteten inom Stockholms polismyndighet och Flashback följer upp.

torsdag, juni 26, 2008

Korruption och vapenfiffel hos Polismyndigheten i Stockholm?

Klicka på bilden så blir den tydligare,Länspolischefen Carin Götblad, var efter rikskriminalchefen Therese Mattsson, min favorit till posten som chef för Rikspolisstyrelsen. Hennes gloria hamnade dock på sned ordentligt efter alla artiklar i Världen i dag, om vapenfifflandet i hennes kontrollsfär. Hon avfärdade problemet så vårdslöst så att det måste vara något som mörkas. Nu har en bloggare (eller flera tillsammans) börjat hänga ut misstänkta poliser med namn och jag väntar på dementier från polishuset. Flashback diskuteras bloggen och kompletterande namn presenteras. Massmedierna tiger trots kunskap.

Uppdatering 17/11 - Massmedierna vaknar upp!
SvD - Hela Gotland - Anmälarens sakskäl - Götblad svarar

Regeringen, RPS och massmedierna påminner om de tre aporna.
Googlebilder

Nuri Kino skrev en serie artiklar i Världen i dag om polismyndighetens skumraskaffärer och mordvapnet från Knutby destruerades snabbt för att inte kunna bli bevismaterial mot poliser.

Tidigare i bloggen om vapenbyken som regeringen, medierna och rikspolisstyrelsen, verkar vara livrädda för att vidröra. Klicka här, här och här.

Jag har skrivit många gånger om att vi har en politiskt korrumperad polisledning i Sverige och jag hoppas att det som pågår nu, ska avslöja ministrar, jurister och journalister som medkorrumperade.

Vapen- och informatörs/infiltratörsbyken bör tvättas med saneringsredskap av skarpaste sort.

UPPDATERING

Om illegala vapen slussas ut till de kriminella från stockholmspolisens beslagsförråd, är polischeferna direkt inblandade i den organiserade brottsligheten och det på alldeles fel sida.

Felande länken - Ventastega

Klicka på bilderna så blir de tydligare.
De visar hur Ventastega kan ha sett ut.


Inom området Evolutionsbiologi, har forskarna länge försökt finna de felande länkarna, det vill säga de djur som utvecklades från ett stadium till ett annat med påtagligt avancerade egenskaper. Det man oftast tänker på är övergången från apliknande stadium till människoliknande, men det finns flera felande länkar. I dag kom nyheten om att övergången från vattenliv till markliv, kanske har fått en förklaring.
"Ett litet krokodilliknande djur med fötter och gälar, så ser länken mellan fisk och landlevande djur ut. Nya fossila fynd från Lettland gör att bilden klarnar av hur det gick till när de första havslevande djuren tog steget upp på land."
Ventastega kallas det fossil som man tror är en felande länk och som inte direkt var dagens nyhet, men den aktualiserades i dag med hänvisning till tidningen Nature.

Google om Ventastega.

Hela denna historia påminner mig om några vårveckor i mitten av 70-talet, då jag och mina döttrar varje dag skådade detta under.

Vi hade fyllt ett akvarium med vatten och cirka 1000 grodyngel. Avsikten var att starta en grodfarm. Vi ändrade projektet till jaktreservat för flickornas vattensköldpaddor.


Några grodyngel släpptes ned i sköldpaddornas akvarium och det blev jakt. Det frossades i grodyngel, men det blev ändå cirka 100 av dem kvar som successivt utvecklades till grodor via ett stadium med gälar och ben. Tidigare i bloggen om spektaklet.

Klicka på rubriken och läs om grodor.

Klicka här och lyssna till en helt annan sorts grodor. Turenrinfen heter en av dem.

onsdag, juni 25, 2008

Vågkraft är energiomvandling med förnuft

Nu börjar äntligen intresset för vågkraften vakna. Den här artikeln ger hopp om att sunt förnuft snart ska styra energimyndigheternas planering.

Vetenskapsradion om vågkraften

"Sol vind och vatten" sjöng Ted Gärdestad och skanderades det i demonstrationerna med Folkkampanjen mot kärnkraft.

Sol vind och vatten, är de enda naturliga energikällorna och det naturliga är att utnyttja de resurserna så att energimovandlingen ger minsta möjliga miljöstörning.

Alla andra former för energiomvandling medför råvaruutvinning och avfallshantering, med för våra efterkommande, förödande effekter.

Citat:
"20 villor på den bohuslänska ön Gullholmen blir först ut med att få sin ström från vågornas kraft. Om några veckor kommer deras hushållsel från ett vågkraftverk utanför halvön Islandsberg i Lysekil.

Bakom konstruktionen står Mats Leijon vid Institutionen för elektricitetslära, Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet.

– Att på sikt fasa ut de fossila bränslena är inget jättestort tekniskt problem, snarare ett mentalt. Politikerna kan helt enkelt för lite om energi, säger han till Dagens Nyheter."

"Enligt Uppsalaforskarna är den svenska potentialen för vågkraft lika stor som den årliga produktionen från en normalstor kärnreaktor, 10 terawatt-timmar. I Norge och Storbritannien kan vågkraften ersätta femtio sådana kärnkraftverk i vardera landet, cirka 500 terawatt-timmar."
Tidigare i bloggen om vågkraft här.

Uppsala Universitet om vågkraft.


Vattefall om vågkraft

Seabased


Klicka på rubriken och läs mera om vågkraft som tillsammans med direkt solenergiomvandling, vindkraft och traditionell vattenkraft, är framtidens energiutnyttjande.

Klicka på etiketten #Miljö, Energi" längst ned och rulla förbi detta inlägg om det ligger överst.

Mera här och här.

tisdag, juni 24, 2008

Debatten om FRA går vidareFör att nyansera min syn på statens kontroll av subversiv kommunikation, kommer här ett tänkvärt debattinlägg från Per Bauhn.

Citat Bauhn:
"Dels har vi motviljan mot integritetsintrånget som sådant, oavsett vad som blir dess följder. Dels har vi oron för att spaningen på människors privata korrespondens, även om den i sig skulle kunna rättfärdigas, kan missbrukas."
All myndighetsutövning kan missbrukas och med tanke på allt som den senaste tiden har kommit fram om åklagares, polisers och advokaters korruption och inkompetens, måste försvarets resurser tas i anspråk för att komplettera och kompensera ett bedrövligt polisarbete.
"Nu är emellertid detta exempel på problem som inte är unika för den nya FRA-lagen. Redan idag har vi på många platser en kameraövervakning som syftar till att minska brottslighet på offentliga platser och som innebär att alla som passerar framför kamerans lins hamnar på en film."
Den som vill stoppa det nya tillståndet för FRA, bör vara beredd att sätta gränsen för var och hur myndigheternas kontroll ska begränsas. Ska all avlyssning stoppas? Var ska gränsen sättas och vem är folkets representant i ämnet?

Svaret på den sista frågan är "Riksdagen". Förslaget som faktiskt först togs fram av den nuvarande oppositionen, har blivit ett politiskt redskap att samla poäng på. Egentligen är en klar riksdagsmajoritet för ett utökat tillstånd som kan påverka den organiserade brottsligheten där poliser ofta är direkt inblandade på fel sida.

"Visst, det är ett intrång i den personliga integriteten att bli filmad utan sitt medgivande, men det är ett ännu värre intrång att bli nedslagen, misshandlad, rånad eller utsatt för annat övergrepp."
Poliser som fifflar med beslagtagna illegala vapen och hjälper infiltratörer att begå brott, måste (nästan) till varje pris avslöjas.

Skitstövlar som kommer hit som flyktingar och härifrån planerar terrordåd i sitt gamla hemland, ska upptäckas och neutraliseras.

MC-ligor och andra laglösa grupper kan effektivt angripas med en kommunikationsavsökning.

"Även om lagen ger myndigheterna möjlighet att läsa och lagra de intima hemligheter som vi anförtror vår e-postkorrespondens, så väger detta intrång lätt mot möjligheten att avvärja ett terroristdåd där kanske hundratals människor förlorar livet."
I dag är antagligen Sverige en tummelplats för terrorismorganisatörer.

" Men den nya FRA-lagen drabbar oskyldiga såväl som skyldiga, trivial och personlig korrespondens lika väl som samhällsfientlig och våldsuppviglande."
De skyldiga drabbas välförtjänt, men drabbas verkligen de oskyldiga? Jag kan inte se någon situation där jag skulle kunna bli "drabbad" av det utökade tillståndet för kommunikationsavsökning.
"Man skulle istället kunna tänka sig mer riktade insatser, där individer och grupper som uttryckligen tar avstånd från och hotar medborgarnas politiska frihet, som till exempel militanta nazister, kommunister eller jihadister, blir föremål för spaning i förebyggande syfte. Om man uttryckligen avvisar de rättigheter och skyldigheter som följer med det demokratiska medborgarskapet, så har man också förverkat sin rätt till det omgivande samhällets tillit. Men ingen annan har förverkat denna rätt."
Det ser trevligt ut, men det kräver en sorts sortering av insatserna som kan bli förödande eftersom trög byråkrati kan göra att insatserna kommer för sent. Låt all kommunikation avsökas med relevanta söknycklar så kan vi upptäcka och förhindra många allvarliga brott och hot mot de hederliga medborgarnas säkerhet. Riktade insatser har dessutom nackdelen att debutanterna inte kommer med. De måste begå ett brott för att bli avlyssningskvalificerade.

Tidigare i bloggen om FRA här, här och här.

måndag, juni 23, 2008

Rymdturism


Klicka på bilderna så blir de tydligareTidningen Ny Teknik har alltid något intressant att erbjuda. Nu skriver de om rymdturimens pionjärer.
"Flygplanet White Knight Two (WK2) rullar ut ur sin hangar för första gången den 28 juli. Världens största kompositflygplan ska så småningom lyfta turister i Space Ship Two (SS2) för en färd mot rymden." "Planet byggs av företaget Scaled Composites"
För oss SF-freaks, är det lite futtigt att göra ett kort rymdhopp bara för att få erfara naturlig tyngdlöshet.

Vi som på litteraturens vingar svävar mellan galaxerna på några timmar eller sitter som klistrade framför en oändlig rad av Star-Tek-filmer i teveapparaten, har större krav på utomjordiska upplevelser.

Får jag inte åka med Enterprise så får det hellre vara, men det är bra att det finns tidningar som hänger med i utvecklingen.

Klicka på rubriken och läs mera om rymdturism.

torsdag, juni 19, 2008

POTATIS

Den övre bilden visar midsommaraftonens lunch och
den undre potatisen ska bakas i microvågsugnen.

Klicka på rubriken och läs om potatis.

Det är enligt FN, potatisens år i år och det måste vi fira.

odla.nu om potatis

SLU om potatis

Tasteline om potatis

Jag om potatis:

Potatiskakor två portioner

Mixa fyra medelstora skalade fasta potatisar med en stor gul lök, två vitlöksklyftor och en deciliter rågmjöl. Använd mixerknivarna och högsta hastighet. Kör länge så att det blir en vit smet. Tillsätt lagom mycket soja för färgens och sältans skull. Lite nymald svartpeppar passar också bra.

Platta ut kakor med en centimeters tjocklek i väloljad het stekpanna med nonstickbeläggning. Stek färdigt på medelvärme cirka 20 minuter.

Ät med stekt fläsk

Lägg färskpotatis av minsta storleken i en långpanna. Blanda med olja, grovt salt, timjan och svartpeppar och stek i ugnen 225C° i 25 minuter.

Tid: 40 minuter
4 portioner

i kg potatis - 2 syrliga äpplen - 1 liten bit purjolök - 1 bit ca 15 cm gurka
ca 8 rädisor - Dressing: 2 dl gräddfil - 1 dl lättmajonnäs - 2 msk senap
1 krm salt - ½ krm vitpeppar - 2-3 msk finhackad gräslök

Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna.
Gör dressingen: Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål.
Blanda i gräslöken.
Skär den skalade och kalla potatisen, äpplena och gurkan i tärningar.
Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor.
Tärna rädisorna.
Lägg i skålen med dressingen och rör om ordentligt men försiktigt.
Låt gärna salladen stå en stund och ta smak.
Servera den kall till kött-, fisk- och fågelrätter.

Fyra personer

ca 1 kg färskpotatis
1 stor rödlök
1/2 squash
100 g fetaost
2 msk kapris
Kryddor tex. vitlökspulver, chiliflakes, salt,
svartpeppar, cayennepeppar, franska örter

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 g.
Skala och skär potatisen i små tärningar.
Finhacka rödlöken och skär squashen i små tärningar.
Blanda ihop potatis, rödlök, squash, kapris och kryddorna i en smord ugnssäker form.
Sätt in i ugnen. Efter 15 minuter smula över fetaost och gratinera ytterligare 15 minuter.

Servera med veggiebiffar och kall sås Feta&Oliv (Arla).

Potatisplättar med champinjoner tomatsallad 4 personer.


300 gram kokt potatis, 1/2 msk mjöl, 1 finhackad gul lök, 1 burk champinjoner, 1/2 msk färsk rosmarin, salt och peppar, 3 dl ströbröd, brynt smör. 2 burkar cocktailtomater, 2 finskurna selleristjälkar, 1/2 dl olivolja, 1 msk balsamvinäger, salt och svartpeppar.
Pressa potatisarna och blanda dem med mjölet. Fräs löken, murklorna och rosmarinen i lite smör och olja och rör sedan ner det i potatissmeten. Tillsätt lite mer mjöl om smeten inte är tillräckligt fast och smaksätt med salt och peppar.

Låt smeten svalna lite och forma sedan potatisplättar med hjälp av händerna. Rulla dem i ströbrödet och stek dem gyllenbruna i smör och olja på båda sidor. Ringla det brynta smöret över potatisbullarna och servera dem med tomatsallad som tillbehör.
Dela tomaterna och blanda dem med de övriga ingredienserna. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Tidigare om potatis

Klicka på bilden så blir den tydligare

Klicka på ovanstående text för att få veta mera

FRA mot brottsligheten och terrorismenKlicka på den undre bilden om du inte kan läsa texten. Det här kan vara ett bra sätt att bli av med tjatiga telefonförsäljare, med hjälp av det nya FRA-tillståndet.

Lagen om utvidgat tillstånd för kommunikationsavsökning, var från början ett socialdemokratiskt initiativ. Då var naturligtvis de borgerliga emot och menade att det var Bodströms järnkansleranda som kokade över.

När Alliansen lade fram i stort sett samma förslag, var det fel enligt vänsterblocket.

Politik är i huvudsak de maktkorrumperade och maktkorrumperandes spel för gallerierna, men ibland får det sunda förnuftet råda över den politiska girigheten.

Jag litar på att kontrollsystemet kommer att begränsa FRA-tjänstemännens klåfingrighet och att all överskottsinformation makuleras.

Även om inte en hel drös med mc-gangsters, terrorister, pedofiler och barnporrdistributörer, åker dit direkt, så kommer deras kommunikationsmöjligheter att försvåras av vetskapen om att de kan fastna i FRA-filtret. Eftersom skurkarnas verksamhet baseras på kommunikation, blir FRA en brottsförebyggande institution, vilket är lysande enligt min ringa mening.

Det ser ut som att få bloggare håller med mig, men jag brukar hävda att den som har rätt från början också får rätt till slut.

Citat ur en SvD-artikel dagen efter:
"Frågan handlar inte om att terrorister ska bekämpas. Frågan handlar om att staten kommer att spionera på svenskarna."
Det kallar jag för en klassisk paranoid inställning.
"Frågan är om denna våldtäkt på vår demokrati kan bli det som sänker den sittande regeringen.”
Knappast! Däremot kommer det att bli en försvårande komponent i skurkarnas vardag.
"Men jag lovar – om socialdemokraterna går till val på att riva upp övervakningslagen skall jag rösta på dem."
Den socialdemokratiska ledningen är ganska nöjd med utvecklingen. Nu får de som de vill utan att behöva möta Folkets kritik. De kommer inte att ha FRA-tillståndet som en valfråga.

Jag håller med kritikerna om att det finns en negativ detalj. Meddelarsäkerheten försämras för den som vill ge information inifrån den brottsliga sfären till medierna eller Polisen.

Internetleverantörena har blivit hysteriska och hävdar att vi konsumenter kommer att drabbas av stora kostnader för telekomanpssningen till FRA-avsökningnen:

Citat ur en annan SvD-artikel:
"Tekniskt sett handlar det om att operatörerna ska koppla alla sina nät till så kallade samverkanspunkter där FRA ska kunna hämta information. Enligt lagförslaget kommer detta att kosta företagen minst 75 miljoner kronor."
Det kommer att bli en engångskostnad som kanske handlar om 25 kronor per internetkonsument.
"–Vi utgår från att man från politiskt håll lägger stor vikt vid integritetsfrågan för telekonsumenterna, säger Marcus Adaktusson, pressansvarig på Telenor i Sverige."
Alternativet till detta är att regeringen vill sina väljare illa. Vem är korkad eller paranoid nog för att kunna föreställa sig en sådan illvillig drivkraft hos våra ledande politiker.

De är förvisso drabbade av maktgirighet, men de biter inte den hand som föder dem.

tisdag, juni 17, 2008

FRA mot Terrorism - Trafficking - Barnpornografi - Organiserad brottslighet


Just nu klockan 10.30 startar riksdagsdebatten om förslaget till kommunikationsavsökning för FRA. Klicka på länken så får du hänvisningar till webbradiosändningen.

Klicka på rubriken och se hur FRA-ledningen ser på saken.

Efter att ha följt mediedebatten fram till nu, inser jag att trycket på riksdagsledamöterna, nästan tvingar dem att trotsa partipiskan.
Motståndarna övertygar inte mig med sina argument, men jag förstår att många påverkas av skrämselpropagandan.

De som verkligen bör frukta det nya kommunikationssystemet, är barnpornografibranschen, Hells Angels, pedofilerna, traffickingorganisatörerna, terroristerna och alla som verkar i den organiserade brottsligheten.

FRA kan med det nya avsökningssystemet, på ett påtagligt och avgörande sätt, begränsa handlingsutrymmet för de onda krafter som vi alla (utom skurkarna) vill motarbeta.

Början av talarlistan inför riksdagsdebatten:

Anders Karlsson (s)
Alice Åström (v)
Peter Rådberg (mp)
Karin Enström (m)
Staffan Danielsson (c)
Allan Widman (fp)
Else-Marie Lindgren (kd)
Kalle Larsson (v)
Per Bolund (mp)
Hans Wallmark (m)
Fredrick Federley (c)
Wiwi-Anne Johansson (v)
Mehmet Kaplan (mp)
Helena Rivière (m)
Annie Johansson (c)
Lage Rahm (mp)
Inger René (m)
Max Andersson (mp)
Jan Lindholm (mp)

Källa: riksdagen.se
Där kan du följa debatten i webbteve.

V och mp vill riva upp FRA-lag

Oppositionspartierna är överens om att motarbeta det nya FRA-tillståndet. V & MP deklarerar tydligt sin vilja att, i händelse av beslut om utökat tillstånd, verka för att återkalla det om de vinner nästa val.

Populistiska Mååna anar att ett beviljat utökande, knappast
kommer att vara politiskt sprängstoff under de kommande två åren. Hon taktiktiger för att i nästa valkampanj kunna hålla en låg profil i ämnet.

Fortsättning följer........

Gårdagens blogginlägg om FRA

Flera synpunkter här.

måndag, juni 16, 2008

Glöm aldrig tragedierna i Gränsta - Knutby!

Klicka på bilderna så blir de tydligare.


Det var länge sedan Kristi Brud gjorde bort sig offentligt nu. Flera månader sedan faktiskt. Klicka på rubriken och läs tidigare inlägg om den bisarra sekten i Gränsta.

Det här är en bloggare med god insyn i vad som händer i Gränsta i dag. Följ den!

Här finns en kortfattad sammanfattning av vad som hände där i januari 2004.

Tidningen Världen i dag gjorde för drygt ett halvår sedan en bra sammanfattning av de minst sagt besynnerliga detaljerna i utredningen av vad som hände i Gränsta den fjärde januari 2004. Några citat:
"Egendomligheterna hopar sig kring polisinformatören Farid Lamrani, som försåg Sara Svensson med vapen, vapenträning och logi inför Knutby-dåden. Polisen har uppgett att Farid satt fängslad i Marocko efter ett narkotikatips från den svenska polisen och att han därför inte kunde höras i utredningen. Nu visar det sig att svensk polis aldrig skickat något sådant tips till Marocko."

"Den 4 september i fjol avslöjade Världen idag att Sara-vapnet troligen var ett vapen som polisen beslagtagit, men som kommit ut på illegala marknaden igen. Artikeln följdes upp av nyheten att Farid Lamrani, som hjälpte Sara att få tag på vapnet, var polisinformatör.
Dagen efter Världen idags avslöjande fick den svenska folkbokföringen helt plötsligt en dödsattest som gällde Farid Lamrani."
Senare förklarades Farid död och begravd, men i dag fick jag information om att han lever med skyddad identitet genom Polisens försorg.
"Justitiekansler Göran Lambertz har vid flera tillfällen varnat för att polisen ibland undanhåller viktig information i polisutredningar för att skydda sina informatörer.
Göran Lambertz utesluter inte att Farid Lamrani var polisinformatör och att det var därför han skyddades."

" Världen idags ansvarige utgivare Ruben Agnarsson JK-anmäler nu polisen för deras agerande i Knutby-utredningen.

- Bakgrunden till min JK-anmälan är de uppenbara frågetecken som finns kring polisens agerande, säger Ruben Agnarsson."
JK bör snarast granska hela utredningen och kräva ny rättegång.
" - Vi har en teori om var den kommer ifrån, men det är för känsligt. Jag kan inte berätta mer. Så sade spaningsledaren Kenneth Ågren om Sara-vapnet till Expressen den 7 februari 2004 i samband med Kustbevakningens dykningar efter vapnet vid Ölandsbron."
Det förekommer många uppgifter om att mordvapnet kommer från det ökända polisbeslagslager som var distributionscentral för illegala vapen (se tidigare inlägg om polisens vapenfiffel här och här)
"Tänk dig en oskuldsfull 26-årig tjej från Vaggeryd, utan kontakter med kriminella, som letar efter ett vapen på Sergels torg. Tänk dig att hon som på beställning träffar en man som erbjuder både vapen, vapenlektioner och logi i tre nätter. Tänk dig att denna tjej därefter förvandlas till en mördare i ett av de mest uppmärksammade dåden i Sveriges kriminalhistoria. Föreställ dig sedan att polis och åklagare inte intresserar sig för den person som bedrev dessa illegala vapenaffärer och som därigenom var medhjälpare till mord, utan istället medverkade till att han kunde försvinna utomlands och sedan struntade i att eftersöka honom. Då har du Knutby-utredningen i ett nötskal."
Sara är antagligen en målvakt i andlig tvångströja.
"Professor Eva Lundgren har kartlagt församlingen

Knutbyförsamlingen bär ett kollektivt ansvar för mordet på Alexandra Fossmo. Det hävdar professor Eva Lundgren som ingående kartlagt församlingen." "I dag är det tre år sedan mordet i Knutby som kom att bli en av Sveriges mest uppmärksammade mordutredningar. Världen idag fortsätter sin granskning av polisutredningen kring mordet och kan idag kan avslöja att alibit för fyra av ledarna i församlingen, aldrig kollades upp. Nämligen deras resa till London under tiden för mordet."

Ett mycket intressant debattinlägg om några av alla oklarheter.

" - Skjutvinkeln visar att de dödande skotten är utförda av en annan person än Sara Svensson, eller i vart fall har det inte gått till som Sara Svensson påstått. Det hävdar utredaren och juristen Daniel Norrgård som själv har lång erfarenhet av pistolskytte och är väl förtrogen med handhavandet av vapen."
Sara är sannolikt oskyldig till allt annat än likskändning. Min teori är att hon kommer att berätta sanningen när sektsjukan och nådångesten släpper. I värsta fall tror hon verkligen att hon har dödat Alexandra. Hon var i alla fall beredd att göra det.
" Det finns intern kritik inom polisen mot att mordutredningen i Knutby enbart stannade vid fällande domar mot Sara Svensson och Helge Fossmo. - Mordet i Knutby är inte löst med detta. Det finns fler medskyldiga som har sluppit undan och utredningen är långt ifrån klar, säger en polis med god insyn i utredningen."
Åklagarna hade kanske bråttom när semestern närmade sig och Saras erkännande togs tacksamt emot utan minsta reaktion över alla oklara bevisinslag.
" Flera av de anonyma textmeddelanden (sms) som senhösten 2003 och början av 2004 kom till Sara Svensson och som av denna tolkades som uppmaningar att utföra två mord har sannolikt formulerats av Åsa Waldau, menar språkforskare."
Kristi Brud borde ha synats mycket noggrant och inte avförts från utredningen på rent rättsvidriga grunder.
" Vem tog beslut om att Saravapnet skulle förstöras? Polisen och tingsrätten skyller på varandra. - Vad polisen har gjort med vapnet är inget som vi har att göra med, säger lagmannen i Uppsala, Erik Lempert."
Poliserna Kling och Klang verkar ha haft befälet under utredningen samtidigt som åklagarna och advokaterna tävlade med varandra om att vara ännu klantigare. Jag har i dag fått information som antyder att en av advokaterna hade ett förhållande med en av åklagarna under tingsrättsförhandlingarna.

Kristi Bruds systerson undrade om inte jag borde gömma mig när han kommer till Enköping.

Faktum är att tokreligiösa hattifnattars hot lämnar mig oberörd. Välkomna till Enköping hela gränstaligan så kanske jag guidar er genom våra vackra parker.

FRA - Terrorismen och kommunikationsavlyssning


Jag har de senaste dagarna lyssnat på och läst om argument för/mot FRA-utvidgningen av kommunikationsavsökning.

Visst har jag känt förståelse för alla som har uttryckt olust inför de förväntade integritetspåfrestningarna, samtidigt som jag har känt mig lugn för egen del. FRA får gärna skanna min in- och utgående e-post, det stör mig inte och jag kan inte riktigt sätta mig in i motståndarnas bevekelsegrunder. FRA får också utan erinran från min sida, avsöka mina telefonsamtal, jag utgör inget hot mot rikets säkerhet-

Om det enbart handlar om ett principiellt ställningstagande, förstår jag motståndarna, men då har de missat att FRA redan har rätten att skanna eterkommunikation. I konsekvensens namn, måste då krav resas på att även den sökningen förbjuds och då är steget kort till Polisens avlyssningar.

Var ska gränsen sättas för acceptabel kommunikationsövervakning? Har motståndarna gjort en nyanserad konsekvensanalys. eller är det hela bara magkänsla?

Vår grundlagsstadgade rätt att fritt tänka, tycka och trycka, hotas inte av det utvidgade övervakningstillståndet för FRA.

Jag får även fortsättningsvis säga i telefonen att Mona Sahlin är en uppblåst opportunist, utan att polisen knackar på dörren. Jag kan skriva e-brev och hävda att alla med terroristsympatier ska utvisas. Jag kan skriva att muhammedrondellhundarna och muhammedkarikatyrerna var bra test på yttrandefrihetsstabiliteten.

Dessa fall fastnar sannolikt i skanningsfiltret, men vad gör det?

Den här artikeln avgjorde mitt ställningstagande efter veckor av tvehågsenhet.
"Det planeras " i denna stund" terrordåd i Danmark på direkt order från terrornätverket al-Qaida och danska ungdomar har fått träning utomlands för att genomföra dåden. Det uppger dansk säkerhetstjänst."

"Enligt PET-chefen har flera danska ungdomar varit på terrorträning i läger på gränsen mellan Afghanistan och Pakistan.
Uppgifter om sådan träning har funnits tidigare. Det nya är enligt Scharf att terrorförberedelserna är "målinriktat styrda och planerade" av al-Qaida."

"- Det har funnits - och finns - en stark önskan hos al-Qaida om att slå till mot Danmark och danska intressen.
Bakgrunden till terrorplanerna är konflikten kring de danska Muhammedkarikatyrerna."
Vi har med till visshet gränsande sannolikhet samma problem, och troligen ännu värre, i Sverige.

FRA kan med utvidgade rättigheter fånga upp dessa gruppers planering och bura in terroristaspiranterna innan de har satt sina planer i verket.

Klicka på rubriken och hälsa på hos FRA. Där förklarar de vad det nya tillståndet går ut på.

Proteströrelsen

Inför morgondagens riksdagsdebatt

Flera positiva synpunkter här.

söndag, juni 15, 2008

De kränktas kör hörs bra

Gårdagens Enköpingsposten hade ett fantastiskt reportage om hur årets skolkatalog har polisanmälts för kränkning.

I Västerledsskolan hade elever klätt ut sig till araber där de tillsammans håller en skylt där det står ”smart arab = bara trams”. Detta palindrom ledde till starka känslor.

Att det på bilden också finns en elev utklädd till president Bush hållande i en skylt med texten ”Bad Bush” och att det i en buske bakom eleverna, står en skylt med texten ”Good Bush” hjälpte inte. Kränkningen satt som en smäck.

Jag tycker att det var en kul idé.

Anmälaren får en hedersmedalj för årets kränkningsprestation.

Klicka på rubriken och läs om de kränktas kör.

SCB och Sifo mäter väljarsympatier

Klicka på bilderna så blir de tydligare.Uppdatering klockan 14.00 av väljarundersökningen i SvD

Det är alltid intressant att jämföra SCB och Sifo när de mäter väljarsympatierna.

Allt om det senaste riksdagsvalet.

Svenska Dagbladet presenterar som vanligt Sifos väljarbarometer.

Centerpartiet går tillbaka och Sverigedemokraterna går framåt. Centerns reträtt är en följd av stureplansmaffians och andra centernyliberalers härjningar. Nima gjorde en intressant iakttagelse här.

I Aftonbladet konstaterades att stureplanscentern ställs mot traktorcentern och att bjäbbiga Maud har blivit bratikon på Stureplan.

Jag är så innerligt trött på det nya Centerpartiet.
Jag är så innerligt trött på Maudligan.
Jag är så innerligt trött på den nya centerideologin där landsbygden, - miljön och kretsloppet är fullständigt nonchalerade.

Mitt enda skäl till att vara kvar som centermedlem efter alla besvikelser sedan år 2001, är förhoppningen om ett bondeuppror inför nästa stämma där Maud och hennes anhang får respass.

Det ruggiga är att om jag skulle byta parti i dag, finns det inget annat alternativ än Sverigedemokraterna. Alla riksdagspartier har visat sig bestå av maktkorrumperade och ryggradslösa PK-terrorister.
"För första gången får Sverigedemokraterna över 4 procent i väljarstöd i en Sifo-undersökning. Partiet skulle alltså komma in i riksdagen om det var val idag."
Ett påtagligt resultat av den förra regeringens klantiga flyktings- och integrationspolitik och den nya regeringens totala inkompetens och handlingsförlamning inom området.
"– Det här visar att Sverige­demokraterna helt klart är en kandidat som man ska ta på allvar i svensk politik. Partiet har en klar möjlighet att ta sig in i riksdagen 2010 och i EU-parlamentet 2009, säger Sören Holmberg, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet."
Hårdare krav på kontroll av svenska medborgares utnyttjande av våra trygghetssystem, samtidigt som miljarderna slösas bort på en kontraproduktiv flyktingpolitik som skapar muslimska enklaver i storstadsområdena, är en fantastisk promotion för Sverigedemokraterna. Klantskallar!

Följden har blivit ghetton där polis, sjukvårdspersonal och brandmän attackeras med stenar när de kommer för att rädda människoliv.

Klicka på rubriken och se hur glada de bli hos SD när riksdagspartierna dukar bordet för dem.

lördag, juni 14, 2008

London Taxi och bränsleceller

Klicka på bilderna så blir de tydligareDörmbilen Morris Minor
Första Londontaxin?
Klassikern

Retrotaxin
Dagens londontaxi TX4
Big cab
Next generation?

Jag hävdar ibland att jag under mina många resor i Europa, har sett allt som bör ses och glömmer varje gång att jag aldrig har varit i London trots många visiter i Storbritannien. Jag som är bilintresserad har alltid älskat engelska bilar och har många speciella bilminnen. Det första och kanske starkaste är en leksaksbil i plåt som jag fick när jag var mycket liten. Det var en Morris Minor (översta bilden) som var då liksom nu, en av det vackraste bilar jag känner till. De specialbyggda taxibilarna som finns i London, har också fascinerat mig i alla tider. Nyss läste jag i Ny Teknik att de ska moderniseras till Os 2012.
"Ett vätgasdrivet bränslecellssystem monteras in i motorrummet på TX4-bilarna och ger ström till elmotorerna som är monterade på hjulen.

Bilarna ska kunna köras en hel dag utan att behöva tanka på nytt vätgasbränsle. De kommer upp i en maxhastighet på 120 kilometer i timmen och tack vare eldriften accellererar de snabbare än bensinbilarna vid rödljusen."

Bränslecellen är en genial uppfinning som har fått alldeles för lite uppmärksamhet.K Funktionsprincip. Mera om bränsleceller här.

Klicka på rubriken och besök London!

Mera om bilar i bloggen.

Humanism mot islam och islam mot humanism

Islam och humanism går inte att förena eftersom koranen är varje muslims strikta rättesnöre.

Se på de länder som domineras av islam!

Studera deras samhällssystem i relation till nedanstående nyckelord som är basen för det västerländska civiliserade samhället.

Mänskliga rättigheter
Demokrati
Jämlikhet
Jämställdhet
Religionsfrihet
Yttrandefrihet
Åsiktsfrihet
Könsneutral samlevnad
Religionsneutral utbildning

Nu har humanisternas världskongress hållits i Washington och jag citerar ur en rapport:

Om FN-rådet för mänskliga rättigheter.
"Yttrandefrihet och principen om åtskillnad mellan religion och politik stod i centrum under den internationella humaniströrelsens 17:e världskongress i USA den gångna veckan. I anslutning till 60 års-jubiléet av FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna uppmärksammades också dess roll för den globala utvecklingen.

Brown ställer retoriskt frågan i fall Sharialagar inte kan diskuteras i världens ledande forum för mänskliga rättigheter, var kan man då göra det?

En specialrapportör har i stället fått i uppdrag att meddela när någon för talan för eller mot religion i rådet, vilket ligger långt ifrån att bevaka yttrandefriheten, som inte längre tycks vara huvudsaken.


Andra konsekvenser av muslimsk dominans i rådet är att Pakistan fick beröm för sitt sätt att hantera mänskliga rättigheter, medan Nederländerna fick kritik för att man hade bedrivit blasfemi mot koranen."
HEF har på ett förtjänstfullt sätt tagit ställning mot tvångs- och förtrycksideologin islam som har kidnappat Rådet för Mänskliga Rättigheter. Rådet har, genom muslimskt inflytande, förvandlats till en vidrig parodi på just mänskliga rättigheter. Vi i Västvärlden har gjort oss av med subversiva politiska krafter som nazismen och kommunismen. Nu håller de europeiska politiskt korrekta ynkryggarna till politiska ledare på med att importera den farligaste av alla ideologier. Klicka på rubriken och studera den så kallade fredens religion.

Tidigare i bloggen om rådet och resolution L12. Här och härfredag, juni 13, 2008

Fredag den trettonde


I dag är det fredag den trettonde, - en otursdag enligt de vidskepliga och det ska naturligtvis följas upp. Om en stund ska jag besöka Återbruket och dumpa brännbart skräp, - ett utsökt tillfälle till olyckshändelse.

Innan jag hann lämna hemmet, nådde mig denna förfärliga nyhet

Chefredaktören för Grönköpings Veckoblad, Olov Norbrink, har avlidit 42 år ung.

Fortsättning följer, men det började illa........... I dag lördag, kan jag konstatera att inget speciellt oturligt drabbade mig under gårdagen. En ovanligt otursbefriad dag enligt min ringa mening.

De som kom i vägen för virvelvinden i Orchard Iowa USA, tyckte nog att det var otur, men även om jag fick veta om den i går så hände det faktiskt under tisdagen. Även
SvD vaknade sent och det var kanske otur.

Skrockbakgrund

Statistik

Google-bildsökning "fredag den trettonde"

Tidigare i bloggen


2007- juli
2007- april
2007- april - del två

tisdag, juni 10, 2008

Mera Journalistik


DN överraskade den 8/4 i år med denna debattartikel. Några citat:

"Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna.

Krav på genomlysning av svensk invandringspolitik:

Den politiska korrektheten ligger som giftgas över debattklimatet i asyl- och flyktingfrågor.

Drygt en miljon utländska medborgare har under ett kvarts sekel beviljats uppehållstillstånd i Sverige. Av dessa är hela nio av tio varken klassade som flyktingar eller som skyddsbehövande. Det är alltså en lögn att Sveriges mottagande av utlänningar främst värnar om de mest utsatta flyktingarna. Men detta förtigs av såväl politiker som massmedier. Inte minst journalisterna har svikit sitt ansvar. I stället har vi fått en nationell mörkläggning av ideologiska skäl i allt som rör invandrar-, asyl- och flyktingfrågor."

"Nu borde regeringen genast utreda hur mycket de människor som kommit hit kostar i offentliga utgifter och tillför i skatteintäkter. Att ett samhälle faller sönder på grund av en alltför stor invandring gagnar ingen. Det skriver Gunnar Sandelin, journalist, socionom och tidigare pressombudsman på Bris."

Läs hela debattinlägget här

Några dagar efter publiceringen skrev Mats Bergstrand i DN:

"Enligt Thomas Heine är Sandelins uppgifter på DN Debatt någonting helt nytt för svenska mediekonsumenter.

Att döma av den formliga flod av läsarreaktioner som vält över oss, och som fortsätter att strömma in, har han rätt. "Äntligen någon som törs säga sanningen, äntligen en tidning som törs publicera." Minst 95 procent av reaktionerna har varit positiva.

Samtidigt är det fortfarande i 2000-talets Sverige så att regeringens integrationsutredare i radio kan kalla mig "rasist" när jag publicerar en artikel av forskaren Jan Ekberg om invandringens kostnader."

Om artikeln i Realtid

Två kalkyler

Kors i taket!

Det är en märklig situation där vi fritt kan debattera fusk med sjukskrivningar, vab-dagar, skatter och allt annat som tillhör våra skyldigheter och rättigheter, men asylrätten får ingen ifrågasätta.

Fusk med asylskäl kan inte debatteras i Sverige. Den som försöker, blir stämplad som rasist och främlingsfientlig.

Det är känt av de flesta att det finns tusentals resebyråer som lever på att sälja asylturistresor till Europa. Många så kallade flyktingar har berättat att de har betalt mellan 50 000 och 100 000 kronor för att få komma till Sverige som flyktingar.

Finns det någon som tror att alla som kommer hit har reella flyktingskäl?

Naturligtvis inte, men varför debatteras inte detta fusk och kostnaden för skattebetalarna?