torsdag, januari 03, 2008

Kristi Brud i TV4


Se och lyssna här när Kristi Brud uppträder i teverutan och möter Sten-Gunnar Hedin från Pingströrelsen.

Klicka här och läs det senaste om knutbysekten.

Bland allt förvirrat svammel som KB ideligen avbröt Sten-Gunnar med, fanns en uppgift om att hon försökt säga upp sig men att styrelsen inte accepterade detta.

Över huvud taget gjorde den förvirrade lilla damen från Knutby ett mycket obehagligt intryck på mig. Hennes aggression och osammanhängande tal, känner jag igen från de predikningar jag har avlyssnat.

Uppdatering. Det kom en bildlänk utan text, som kommentar. Var tanken att visa KB på väg hem från TV4 efter ännu ett avslöjande teveframträdande?

(bildlänken kan vara marig. Om inte bilden syns, kan du kopiera och klistra den här länken http://pandark.atspace.com/hmburka.jpg )

Beträffande bilden högst upp, är den kopierad från knutbytråden på Flashback

Här finns ett annat knutbyforum där sektens försvarare är mera aktiva.
Klicka på etiketten "Knutby" längst ned för mera om mupparna i Knutby.

Uppdatering-2

Sten-Gunnar Hedin intervjuas om tevedebatten.

"Om kritiken mot Åsa Waldau är obefogad bör hon bevisa detta genom att flytta. Detta var huvudpoängen i Sten-Gunnar Hedins vädjan till Knutbyledaren i onsdagens Kvällsöppet i tv4. Åsa Waldau gensvarade med att hon inte vill lämna församlingen."

Åsas största problem är antagligen att församlingen i Knutby är hennes enda möjlighet att försörja sig.

"– Inom Pingströrelsen vet vi om att Åsa utmärkte sig på ett väldigt
manipulativt sätt i olika församlingars talarstolar. Flera församlingsledningar tog därför bestämt avstånd från henne. Och hon är inte okunnig om detta, säger Hedin."
Jag tror att Åsa Waldau har blivit förblindad av sin upphöjelse till oinskränkt makt över nästan 100 människor som lyder hennes minsta vink utan eftertanke; Det är ju Guds vilja.

"Världen idag har sökt Åsa Waldau för en kommentar, men hon hälsar genom sin pressekreterare Kristina Kuling att hon inte vill kommentera tv-programmet."
Det finns knappast något att tillägga för hennes del. För vissa är de egna orden, den värsta fienden.

Uppdatering-3

Tidningen Dagen kommenterar.

"Sveriges Kristna Råd har beslutat att ta upp frågan om Knutby efter
debattartikeln i DN.- Vi kommer att diskutera det som sägs i debattartikeln när vi möts efter helgerna, hälsar ärkebiskop Anders Wejryd via sin pressekreterare och lovar att ta upp frågan på dagordningen."

"Härtill är jag nödd och tvungen"

Ärkebiskopen tror knappast att Sveriges Kristna Råd, kan bidra till en positiv avveckling av en sluten grupp religiösa fanatiker.

Inga kommentarer: