söndag, september 30, 2007

Journalistiken och klarsyntheten


En bra journalist ska vara åsiktsneutral och sträva efter att presentera sina reportage med högsta möjliga trovärdighet.

Under 30 är läste jag varje dag DN tills dess att tidningen ruttnade inifrån av en ständig annpassning till det som för stunden är politiskt korrekt.

Numera är DN en patetisk spillra av vad som en gång var den grävande journalistikens högborg.

DN har också blivit ett hängivet språkrör för islamismen.

Jag läser hellre Grönköpings Veckoblad än DN

Reportrarna på Grönköpings Veckoblad, tar med hänsynslöst skarpsinne ett järngrepp om alla subversiva krafter som hotar vårt fredliga samhälle. Även om satiren vid en första anblick ter sig ljummet kritisk, finns alltid det vakande ögat spejande efter onda och farliga krafter.
De utsatta får däremot alltid en hjälpande och tröstande stund under genomläsning av de artiklar som beskriver orsakerna till utsattheten.

Utanförskap får
här en ny mening.

Muhemmedrondellhundarnas betydelse genomlyses så skoningslöst
här så att självaste pudelns kärna blir synlig.

Före detta regeringschefer som blir näringslivskonsulter analyseras
här.

En miljökämpe hyllas
här.

Klicka på rubriken om du vill ta del av Grönköpings bistra verklighet. Klicka på bilden om du vill studera den stolta logotypen för GV.

Slutligen gör Grönköpings Veckoblad under kulturnyheter en insats för att leda läsaren till den ojämförligt viktigaste tidning som finns att köpa i Svea Rikes
Land, och nu blev det enbart allvar.

Forskning och framsteg borde vara kurslitteratur på gymnasiets naturvetenskapliga kurser.

Svenska Dagbladet och Enköpingsposten ligger mig varmt om hjärtat för deras snabba och objektiva omvärldsrapportering. Där saknas helt det pk-fåneri som har blivit kännetecken för DN.

lördag, september 29, 2007

Är muslimer kränkta offer eller kravmaskiner?


Läs denna artikel noga!
Där påminns vi om de ljudband som distribuerades från Södermalmsmoskén i Stockholm år 2005. Ljudband som upppmanade muslimer att mörda judar. Det blev ingen kalabalik bland judarna då och de ansvariga i den muslimska församlingen slapp straff.


Trots det kräver muslimer i Sverige att Lars Vilks ska straffas för att han har ritat en karikatyr av Muhammed.

Vad är det för fel på dessa människor?

Har de ingen förmåga att lyfta blicken ovanför sin dyrkan av en arab som dog för 1400 år sedan?

Ljudbanden med morduppmaningar är för alla normalbegåvade människor, en långt allvarligare kränkning än en raspig karikatyr.

Folket i Europa har tvingats lära sig konsekvenserna av att ge skydd åt asylsökande muslimer. Grupper av dessa muslimer gör väldigt primitiva omvärldsanalyser och kräver skamlöst långtgående positiv särbehandling. De anser att de länder som ger dem skydd, dessutom bör anpassa sin lagstiftning så att den passar flyktingarnas religiösa preferenser..

De här grupperna har givit orden "kränkt" och "offer" samt "utsatt", nya betydelser. Dessa ord håller på att bli utslitna av att ha ältats av muslimer som definitivt inte är några utsatta grupper.

Inga andra intresseorganisationer har en makt motsvarande deras.

"Kritiserar ni oss så spränger vi era företag och kanske er själva också."

Ordkarikatyrer? - Inte alls!

Vi vet nu vad som händer när vi kritiserar islam.

Kritik mot kristendomen bemöts med sakliga debattinlägg, medan kritik mot islam bemöts med hot och krav från de människor som har beviljats skydd i våra länder.

Vad är det för fel på dessa människor? Är de så präglade av våld så att de inte känner till andra konfliktlösningsmetoder?

Till råga på allt kommer fåntrattar som Pierre Shori, kommunist- och castrokramaren, med en sanslös litania om hur synd om muslimerna det är när de kränks av den onde konstnären Vilks. Mera om Schori här.

Svante Nycander spär på med sin aningslösa betraktelse.

Dagens Nyheter gör en riktig djupdykning i censurträsket.

Clownen Guillou leder en paneldebatt och tar där naturligtvis parti för de så kallade kränkta muslimerna trots att en seriös moderator är neutral.

Nötter! Mera här om nötter.

Några islamkramare yrar om rasism. När blev muslimer en ras?

Stollar!

Artikelförfattren Paulina Neuding, påminner oss om Pavlovs hundar vilket är väldigt passande i en debatt som har sin grund i just hundar; om än bara rondellhundar. Rondellhundar saknar betingade reflexer, men det gör sannerligen inte muslimerna och tokvänsterns islamkramare.

Hon har funnit pudelns kärna!

Det handlar om lättriggade muslimers betingade reflexer.

Islamisterna har gjort klart för oss vad som väntar om vi fortsätter att kritisera islam.

Då smäller det!

fredag, september 28, 2007

Google och G-Mail.

Klicka på bilden så blir den större. Det här är ett exempel på G-Mail med reklam som har samband med meddelandetexten. Tycker du att det är en integritetskränkning?

I morse lyssnade jag som vanligt på radioprogrammet P1-Morgon, trots att jag är hjärtligt trött på speedade programledare som hysteriskt avbryter sina intervjuoffer.

I dagens program intervjuade Jenny Lagerstedt en representant för Google vilken anklagades för att de automatscannar all e-post och hjälper sina annonsörer med att styra reklam som är relaterat till innehållet i e-posten.

Scanneranalysen är en helt sluten process i nätverket och det säger sig självt att det inte skulle gå att hinna med en manuell analys.

Jädrans gnällspikar!

Det finns information om denna scanning under kapitlet "Om G-Mail" i registreringsformuläret. Den som registrerar sig för en gratistjänst utan att läsa villkoren och sedan gnäller över samma villkor, bör omedelbart avsäga sig den tjänst som vederbörande utnyttjar utan minsta kostnad.

Tror dessa integritetsparanoida proffsgnällare att Google är en ideell förening med syfte att erbjuda oss gratis kommunikationstjänster?

Google är reklamfinansierat; förstår gnällnissarna vad det innebär? Google är framgångsrikt tack vare utomordentligt god annonsörsservice.

Ingen behöver utnyttja gratistjänsterna, men den som väljer att göra detta utan att trivas med villkoren, är en hycklare om h*n gnäller i ställer för att registrera sig för en betald kommunikationstjänst.

Skåda aldrig given häst i munnen!

Normala parasiter gör aldrig detta misstag.

torsdag, september 27, 2007

Solenergiutveckling i Tyskland

Dagens positiva nyhet här från Dagens Eko.
"Den tyska marknaden är alltså störst i världen. Och här växer också den
inhemska produktionen mycket snabbt, även den driven av statliga stöd.
Tillverkarna dras till östra Tyskland, där får de investeringsstöd och där är
arbetskraften billigare än i väst."
Citat SR Studio Ett:
"Solenergi i östra Tyskland
Ännu 17 år efter murens fall är östra Tyskland ett sorts B-Tyskland. Rapporterna därifrån handlar oftast om dålig ekonomi, hopplöshet och högerextremism. Men nu ska vi berätta en solskens-historia, bokstavligt talat. För Tyskland är tillsammans med Japan världsledande inom solenergi. Och det är just i östra Tyskland tillverkningen finns och den växer. Per Eurenius rapporterar."
I morse hörde jag på Dagens Eko den för mig nya informationen om solenergiomvandlings-teknologi i det gamla Östtyskland.
Förgäves har jag under dagen sökt kompletterande information, men inga vetenskapssidor har noterat den positiva nyheten ännu.
Lyssna här
Klicka på rubriken och ta del av den teoretiska potentialen.
På jordytan är den instrålade effekten 1350 W/m²

Bland bloggar och blaskor

Fåtöljkatter i stället för rondellhundar.
Muhammed & Muhammed Junior
Oftats när jag diskuterar religion med fanatiker och fundamentalister, får jag en känsla av att det egentligen handlar om tomtar och troll. Kristna fundamentalister verkar på fullt allvar tro att någonstans finns en personlig gud av maskulint kön, samt att manniskorna är skapade till hans avbild. "Vår avbild" står det i Bibeln och det borde leda till en exegetisk härdsmälta.

I diskussioner med muslimer, blir förnimmelsen av tomtar & troll, förstärkt med hin onde själv.

Jag tar den kristne fundamentalisten (oftast en hane) som exempel. Lägg ut hans omvärldsanalys som ett mönster och jämför med medelmuslimens så ser du enkelt att den tokkristne ändå är rätt beskedlig jämfört med normalmuslimen. Där är Satan eller Sheytan ständigt närvarande och verkar vara förkroppsligad i varje icke-muslim.

Dagens bloggrond

Per Gudmundsson har hittat Al Qaidas hotbrev och saxat det som berör Sverige.

Nima Daryamadj kommenterar den lille pajasen från Iran. Han som inte har sett några homosexuella i sitt land. Han menade nog att han snart slipper se några homosexuella i sitt land när han har hängt dem alla.

Gustafsson i Säffle har tänkt på samma kulturgigant

Hos Every Kinda People betraktas muslimer i USA

Om muslimska friskolor

Prästen Daniel Adner

Den religiösa skämtbloggen

Muslimkarikatyrer

Tidningsronden

SvD om svenska soldater som sänds till Chad för att skydda flyktingar från det kanske värsta folkmordet i modern muslimsk svärdsvingarhistoria.

Dagens Media om självcensuren på DN när islam kritiseras och karikeras.

I Nerikes Allehanda fortsätter debatten om muhammedrondellhundarna.
Göteborgstidningen om Lars Vilks och bokmässan

Kyrkans Tidning om muslimskornas hucklen

Sydsvenskan om hyresvärden som under ramadan monterade ned alla Al jazeeraparaboler.

"Enligt juristen Johan Perup på Hyresgästföreningen är rättsläget ganska
klart. Fastighetsägaren har rätt att styra vad som sätts upp på fasaden. I
nästan alla moderna hyresavtal finns en paragraf som förbjuder fasadmontering av allt från paraboler och blomsterlådor till radioantenner och flaggstänger."


Lysande initiativ som jag hoppas följs upp av varenda hyresvärd i Sverige.
Parabolantenner på fasader kan lossna och falla ned på lekande barn.

Kalabaliken i Burma kan jag inte placera in i nyhetsöversikten om religiös fanatism. Där är det ju tvärtom. En hoper korrumperade knektar som har byggt sig en huvudstad i djungeln, attackerar representanter för den enda helt fredliga religionen i världen. (i ett tusenårsperspektiv)

Det enda rätta vore att bomba den nya huvudstaden med kraftig sömngas, ta ut kräken och föra dem till en människorättsdomstol.
Sveriges mest trovärdiga nyhetsmedium kan läsas här.

Till sist det socialdemokratiska valspråket "Allah ska med"

onsdag, september 26, 2007

E4 Uppsala

Klicka på kartorna så blir de större


Efter att ha bott 42 år i Täby och otaliga gånger svurit över trafikstockningar mellan infarten till Uppsala och norra utfarten i Gävle, kan jag som nybliven enköpingsbo, konstatera att Vägverket äntligen har åtgärdat problemet. 17 oktober i år öppnas den nya vägsträckningen i sin helhet. Fyrfilig motorväg från Stockholm till Gävle, var en dröm och nu när jag inte har någon nytta av den vägen så blir drömmen verklighet.

Klicka på rubriken och läs allt om vägen.

En del av vägen byggs i
betong, vilket inte tidigare har fungerat bra, men vägbyggarna har nog lärt sig av misstagen.

Citat Vägverket:


"Motivet till att välja betong på den mest trafikerade vägsträckan av E4 är i första hand god lönsamhet för betongen under vägens tekniska livslängd. Samtidigt är det strategiskt viktigt att det finns ett alternativ till asfalten. Ska någon tycka att det är meningsfullt att utveckla betongtekniken måste vi som beställare också ta ett ansvar för att det byggs vägar med betong."

Mera här om betongvägar

VV-meddelanden om den nya vägen
pdf-karta

Andra vägprojekt i Sveriges bästa län där jag har bott sedan 1964

Flygbilder

tisdag, september 25, 2007

Bygg din egen solenergiomvandlare


Den enklaste solenergiomvandlare jag har sett var en stor svartmålad plåtlåda hopsvetsad av korrugerad plåt och monterad på en sommarstugas södervägg. När solen skiner värmer lådan snabbt upp 200 liter vatten som via blandare räcker till en dags flitig användning. Kom ihåg att montera en säkerhetsventil om du ska bygga en likadan. En het sommardag exploderar varmvattenberedaren utan övertrycksventil.
Klicka på bilden och studera en enkel luftvärmare. Klicka på rubriken och ta del av flera tips för hemmabyggare av solenergiomvandlare.

Spanska soltorn


Förr talade man om spanska solkusten. Nu är det dags att tala om de spanska soltornen
Klicka på bilden

Artikeln:
"I Sevilla i Spanien byggs nu världens första större kommersiellea solkraftverk, ett 115 meter högt torn med hundratals spegler i toppen. Det är meningen att det ska försörja 180 000 hushåll.

Solenergi håller snabbt på att utvecklas och blir både bättre och billigare. Hittills har solenergi mest används för enskilt bruk- i Israel har nästan varenda villa och hyreshus solpaneler på taket, där vatten värms upp till kök och badrum. I Spanien är det numera lag på att alla nya bostäder måste ha solpaneler till varmvatten.

Men nu har solkraft börjat användas storskaligt också, i stora solkraftsanläggningar. Utanför Sevilla i Spanien har världens första kommersiella solenergitorn byggts. 115 meter högt reser det sig över den torra slätten och på fälten runtomkring reflekterar hundratals speglar solljuset upp mot tornets topp.

Bredvid ligger ytterligare två anläggningar- en med fotoelektriska celler och en solvärmeanläggning som ser ut som en 300 meter lång rutchbana av speglar som har lagt sig till ro på marken.

Om fem år är det meningen att bara den här anläggningen ska kunna försörja 180 000 hushåll med el. Men framtiden ligger även i Marocko och Algeriet.
Tanken är att Saharas sol i framtiden ska kunna lysa upp även nordeuropeiska hem."

En sak glömde skribenten. I tornets topp finns en kraftig Sterlingmotor som driver en generator. Klicka på rubriken och läs om den geniala Stirlingmotorn som aldrig verkar få sitt välförtjänta genombrott.
Mera om stirlingmotorn och solenergin här.

Bertil Torekull om tryckfriheten och självcensuren

Bertil torekull gör också han ett klokt inlägg i debatten om tryckfrihet och självcensur.

Självcensur en smygande sjukdom är den träffande rubriken.

Citat Torekull:

"Ty just så måste det vara: vi har rätt att säga och skriva vad vi vill. Det är det som är friheten. Man får vara dum, provokativ, infam och lättsinnig – allt ryms i dessa lagar som konstituerar den frie medborgaren.Varje tidning har en betydande grupp läsare, som och av mer eller mindre originella skäl känner sig kränkta av vad tidningen publicerat i ord eller bild, kränkt ungefär som jag själv som "Guds barnbarn".Skulle jag som ansvarig utgivare för de fem tidningar
jag lett i mitt liv, valt att inte publicera allt som beskyllts vara kränkande eller bara olämpligt hade egentligen inte mycket kunnat publiceras."
Muslimerna är offerretorikens mästare och gör allt för att skrämma den som kritiserar islam.

"Vi måste därför skilja på tryckfrihetens legitima
kränkning och den individuella kränkning en enskild kan uppleva i en
relation gentemot andra människor. Sådana kränkningar ska våra lagar hand om.Hotet mot det fria samtalet sådant det förs i våra medier – men även på arbetsplatser och i organisationer – är inte olika påstådda kränkningar men den smygande smittsamma sjukdom som heter
självcensur."
Säg det till en muslim så blir h*n antagligen kränkt även av detta. Muslimer anser sig ha tolkningsföreträde när det gäller kränkning.
"Tryck- och yttrandefriheten är den sekulära statens okränkbara helighet om jag nu får använda detta begrepp. De som invandrar till vårt land har att ta seden dit de kommit lika mycket som vi som besöker muslimska länder respekterar deras lagar hur mycket vi än i vårt hjärta ogillar dem.Våra muslimska svenskar valde friheten här före tvånget och förföljelsen i sina egna hemländer.Muslimerna här är välkomna att dela våra underbara friheter, inte att söka utplåna dem eller bidra till att skapa den farliga tystnadens gemenskap som
är den hemska slutfasen då civila/kyrkliga/militära myndigheter ska brännmärka ord och bilder och självcensuren steg för steg stryper det fria samtalet."
Jag tror inte att muslimer vill ha frihet. det strider på något sätt mot deras ideella underkastelse.

Per Bauhn sågar Nycander och Shori.

Per Bauhns replik på pösmunken Schoris och Nycanders okunniga islamförsvar, borde bli en god vägledning för dem till förståelse av de tvångsmekanismer som är inbyggda i islam.

Citat Bauhn:
"Men vem är det som hotar samhällsfreden? Det är väl inte Vilks utan snarast de islamistiska fundamentalister som vill skära halsen av honom, som hotar frid och fred i samhället."
Detta är överkurs för Shori & Nycander. För dem verkar det totalitära och brutala inom islam vara en lockelse.
"Vad blir kvar av yttrandefriheten om de som ska försvara denna rättighet måste anpassa sig till känslorna hos dem som från första början är emot yttrandefrihet? Schori menar att Vilks inte bidrar till mer åsiktsfrihet i muslimska länder med sin provokation.Men det gör inte heller de som böjer sig för islamistiska hot i Sverige. Tvärtom skickar de en signal till religiösa fundamentalister att demokratin är mjuk och undfallande, bara man sätter press på den."
Islamisternas mål är kristallklara och sådana som Shori & Nycander ställer sig villigt i nyttiga-idioter-ledet.

"Men vilken islam är det vi ska förstå?

Är det den islam som kommer till uttryck i Kairodeklarationen om mänskliga rättigheter (1990), som säger att alla rättigheter och friheter är underställda sharialag? (Och enligt sharialag ska den som avfaller från islam dödas. Hur ska vi "förstå" det?)"

Det är besynnerligt att de vänsterpolitiker, som tidigare stod i frontlinjen i kampen för demokrati, jämställdhet, jämlikhet, mänskliga rättigheter, åsiktsfrihet, tryckfrihet och religionsfrihet, nu ömsint kramar den ideologi/kultur/religion som konsekvent motverkar dessa ideal.
"Vi kan knappast påverka religiöst fundamentalistiska regimer på annat
håll. Men vi kan tygla sådan fundamentalism i Sverige genom att tydligt markera att här är det den religiösa känsligheten som måste anpassa sig till den sekulära åsiktsfriheten, inte tvärtom."

Det kan inte sägas tydligare och bättre!

Nycander om islam
Schori om tryckfriheten
Om censuren i DN

Tidigare i bloggen om Schori & Nycander

måndag, september 24, 2007

En katolik om islam

Klippt ur, och reflekterat omkring vad prästen Daniel Adner skrev i sin blogg som en förklaring till varför islamismen i Europa gör de invandrade muslimerna så fundamentalistiska. Inlägget.

Islams basutbud är. Lev livet med islam som Muhammed levde i Medina för 1 400 år sedan!


"Muhammed förankrade islams grundidéer i en social struktur:
det muslimska folket som religiös och social organism; den muslimska nationen; den religiösa staten – Umma. Denna var bärare och förmedlare av de religiösa trossatserna genom ett strukturerat levnadssätt som gällde där. Islam kom därför under århundraden att knytas så intimt samman med kollektivet att religionen i hög grad kom att identifiera sig med det muslimska samhället, den muslimska
nationen, kalifatet."
Tankar som känns igen från kristna doktriner för cirka ett tusen år sedan. Det sekulariserade Europa har moderniserats sedan dess, men muslimerna står och stampar på samma fläck.

"Detta är något som religiösa auktoriteter i den muslimska världen är väl medvetna om. Man har därför sedan ett antal år börjat sända religiösa ledare till västvärlden för att få sina utvandrade trosfränder att bli "goda muslimer" igen. Saudiarabien t.ex. satsar stora summor pengar till detta."

Denna intervention kan leda till att radikala militanta muslimer stimuleras till våldsdåd även i Sverige.Skälen kan vara många.

"Ett skäl är förmodligen att det ständigt ökande antalet sekulariserade muslimer upplevs som ett hot. De är ett hot mot en maktstruktur som grundar sig på en fundamentalistisk, anti-intellektualistisk världsbild. Därför är de ett hot mot de privilegier som dessa makthavare besitter. De har under århundraden haft de muslimska ländernas befolkningar i ett intellektuellt järngrepp som i sin tur varit basen för ett politiska järngrepp."Därför är naturvetenskaplig utbildning inom islam, underordnad koranskolning.

"En grundprincip för denna maktställning har just varit anti-intellektualismen, vilken inneburit att man inte fått ifrågasätta den rådande tolkningsmodellen av islam. Yttrande- och religionsfrihet har alltså inte rått. En av islamismens grundprinciper är därför begränsad yttrandefrihet."Ändå kräver de denna yttrandefrihet när de drar fram i vildsinta demonstrationståg mot rondellhundar och friskoleinspektioner.

"Varför vill islamisterna att moderna europeiska muslimer skall lära sina barn att dela upp världen i "vi och dom"? Svaret finns just i det förhållandet att deras typ av islam bara kan levas i kollektivet eftersom kollektivet är garanten för kontrollen av de enskilda individernas efterlevnad av islamismen. När man fråntar människor rätten att tänka kritiskt blir de nämligen mindre och mindre individer och absorberas mer och mer av kollektivet."

Islam är en religion som föddes i den arabiska öknens stamsystem och borde ha förblivit där den hör hemma.

"Det är ingen tillfällighet att de flesta attentat som utförs av islamister världen över inte har västerländska mål utan riktas mot muslimer - de liberala modernt tänkande muslimerna är det största hotet mot islamismens världsbild. Detta har också Usama bin Ladin och hans olika allierade deklarerat vid olika tillfällen."


Mysiga muslimer?

"Det islamister idag vill genomföra är en enda världsomspännande muslimsk nation "kalifatet". Detta är förmodligen det enda sättet att behålla en fundamentalistisk tolkning vid liv eftersom muslimerna på det viset isoleras från resten av världen med dess för islam "farliga" idéer.I grund och botten vill man förvandla världsreligionen islam till en anakronistisk människofientlig och livsförnekande sekt."


Kanske hoppas de på att teknikens, kommersens och den sekulära filosofins fundament ska rasa när miljöförstöringen fått naturens autonomi att kollapsa. Då kan tvång och förtryck lätt inge en känsla av nödvändig kontroll.

Naturen slår tillbaka mot människans rovdrift och islam blir räddningen.

Sjukt men knappast orimligt när man betraktar muslimernas livsfilosofi.

Det krävs bara några ord för att bli muslim, men det är dödsstraff på att lämna islam.

söndag, september 23, 2007

Islams villkorade frihet


Från Göteborgsposten

Gästkrönikan 22/9

Det är frihetsidén som skrämmer!

"Skiljelinjen går inte mellan olika religioner eller mellan troende och ateister, skriver Mauricio Rojas i dagens gästkrönika. Den går mellan dem som anammat upplysningens idel och dem som försöker undertrycka detta."

Citat Rojas: "Spektakulära händelser som al-Qaidas uppmaning till mord av konstnären Lars Vilks och chefredaktören Ulf Johansson kan tyvärr dölja den allra viktigaste frågan som reaktionerna kring teckningen av Muhammed som rondellhund liksom de danska karikatyrerna väcker. Det handlar om kollisionen mellan två väsensskilda sätt att definiera åsikts- och yttrandefriheten."

En kollision som från muslimernas håll markeras med hot och krav.

Citat Rojas: "Den ena tillhörande en förmodern religion, islam, som ännu inte har lärt sig att acceptera den sekulariserade världens existens. Den andra utgör den mest omistliga delen av just denna sekulariserade världs syn på frihet."

Förmodern var ordet sa Bill
Omodern hävdade Bull

Citat Rojas: "I skriften Att Förstå Islam, som togs fram av den nuvarande ordföranden för Sveriges Muslimska Förbund, Mahmoud Aldebe, kan följande läsas: "Islam ger åsikts - och yttrandefrihet åt alla medborgare i den islamiska staten, på villkor att denna rättighet utnyttjas för utbredningen av dygd och sanning och inte för spridningen av ondska och omoral. Den islamiska idén om yttrandefrihet är betydligt överlägsen den som är rådande i västerlandet."

Villkorad frihet vill knäppgöken ha. Känns det igen?

Citat Rojas: "Så vitt jag kan bedöma delas denna syn bland muslimer med auktoritet i frågan. Yttrandefriheten i religionsfrågor accepteras enbart som ett sökande efter sanningen och under inga omständigheter omfattas respektlöshet, skymf eller förnekelse av Muhammed, Allah eller islam."

Skarpsynt och skarpsinnig iakttagelse!

Citat Rojas: "Skillnaden gentemot de moderna frihetsidealen har klargjorts av muslimska experter genom att säga att den islamiska friheten har en mening och ett mål, sanningen. Den västerländska eller moderna däremot finns bara för frihetens egen skull. Och exakt så är det. Eller, som vi skulle säga, friheten finns för den fria människans skull och den fria människan är ett mål i sig, som står över religiösa övertygelser och det heligas helighet. Frihetens gräns går där den kränker andras frihet, inte där den kränker andras känslor eller trosföreställningar."

Fullträff!

Citat Rojas: "Denna konflikt är inte alls olik den mellan den förmoderna kristendomen och sekulariseringsrörelsen. Under loppet av flera århundraden skakades västvärlden av motsättningar och inte så lite blod spilldes på den religiösa intoleransens altare. Men det finns en viktig skillnad. Det som i västvärlden var en utdragen process, som kom inifrån, har i den muslimska världen blivit en koncentrerad och traumatisk kollision med en fullt utvecklad modernitet som kommer utifrån. En kollision där det lätt kan upplevas som att allt som har varit beständigt och heligt ifrågasätts och krackelerar på en och samma gång."

Mulimerna ligger minst 100 år efter och ledarna verkar inte ens ha viljan till modernisering.

Citat Rojas: "Det allvarligaste hotet för den traditionella religiositetens fanbärare är emellertid inte existensen i sig av det "förtappade västerlandet". Det som skrämmer mest är det faktum att de egna börjar fatta tycke för den frihetsidé som är det modernas väsende. Därför blir reaktionerna så våldsamma. Skiljelinjen går inte mellan olika religioner, och inte heller mellan troende och ateister. Skiljelinjen går mellan dem som oavsett religiösa övertygelser har anammat upplysningstidens frihetsideal och dem som krampaktigt försöker undertrycka detta ideal."

Mullor, imamer, ayatollor och andra ulama är helt enkelt livrädda för att förlora kontrollen över en, av religiösa riter, betvingad befolkning.

lördag, september 22, 2007

Hamasvideon från MEMRI TV


Jag har studerat denna videosnutt flera gånger och eftersom distributören är MEMRI TV, är jag övertygad om att den är ett hopklipp som definitivt inte är ägnat att ge stöd åt Hamas. Snarare ett förlöjligande än en propagandavideo. Det är i linje med vad MERI TV så föredömligt brukar producera.
Se här. Klicka på rubriken och på bilden. (inte samtidigt dummer!)

fredag, september 21, 2007

Dagens Nyheter och självcensuren


Det var minst sagt beklämmande att läsa denna artikel i Dagens Media.

Dagens Nyheters redaktionsledning har alltså ålagt sina redaktörer självcensur när det gäller islam.

Jag blir matt vid tanken på att Sveriges största morgontidning leds av personer som har underkastat sig muslimers krav på kvävning av islamkritik.

Det är ett sorgligt besked som borde få grundaren av DN att rotera i sin grav.

Klicka på rubriken!

Så här skrev DN-Grundaren Rudolf Wall på första sidan:

"Tidningen skall söka att meddela intressanta följetonger och egna en synnerlig omsorg åt den afdelning som vanligen kallas "Blandade ämnen". Och jämte det att redaktionen söker göra tidningen lättläst, såväl i yttre som inre afseende, emnar den ingalunda låta tidens modstulenhet afhålla sig från att emellanåt låta skämtet spela.
Men såväl under som bredvid skämtet är det redaktionens afsigt att med allvar behandla tidens och landets stora frågor, om än i allmänhet i kortare uppsatser.

I alla dessa frågor är friheten vår lösen och vårt mål.”


Det var då det!

Uppdatering 22/9. Klockan 22.00 i går kväll kom denna videosnutt från Fröken Sverige.

Lägg speciellt märke till hälsningen i slutet av videon. Klicka på bilden,

Flera sevärda videosnuttar finns här på MEMRI-TV
Välj här till höger

MEMRI TV har gjort många bra videosnuttar som visar islams rätta ansikte. Denna ska nog ses mera som en stödhälsning till ett islamistdrabbat Sverige än något annat

Jonas Gardells dagbok 9/11 omnämns i Expressen

Pierre Schori och tryckfriheten

Jag brukar inte haka upp mig på en person i mitt privata tyckerirum på webben, men eftersom pösmunken Schori hakar upp sig på Lars Vilks konstproduktion, utan att ha begripit vad det handlar om, gör jag ett undantag.

Schori uttalar sig bland annat så här i SvD:

"Han skulle kunna lägga till många andra, som obedda blivit del av hans projekt: polisen, skattebetalare i allmänhet, svenska exportföretag, svenskar som befinner sig i muslimska länder samt inte minst svenska muslimer och muslimer i Sverige."

Schori själv är en av många marionetter i konstverket, men inte obedd. Schori gör sig här till talesman för "svenska muslimer och muslimer i Sverige.". Muslimer som kräver att den svenska lagen ska ändras så att den anpassas till islam. Den gruppen muslimer borde Schori rikta sin kritik mot, men det passar inte Schori.

Schori förstår antagligen inte att Lars Vilks konstverk har avslöjat att det i Sverige finns religiösa fanatiker som strävar efter att kväsa vår grundlagsskyddade rätt att fritt tänka tycka och trycka.

De skattebetalare som Schori i artikeln ömmar för, står för kostnaderna.

De företagare som Schori i artikeln ömmar för, kan bli drabbade för att de muslimer han i artikeln ömmar för, hetsar upp muslimer i utlandet. Schori tror kanske att det dräller av NA-prenumeranter i Mellanöstern. Den villfarelsen skulle inte överraska mig.


De poliser Schori i artikeln ömmar för, har tack vare Lars Vilks konstverk, fått kunskap om rätt många av de islamistiska nätverk vi ger en fristad i vårt land.

Schori anklagar budbäraren för att en obehaglig sanning uppdagas.

Bland alla kommentarer till ett tidigare inlägg, har jag valt ut följande som är oförtjänt snälla mot Schori.

Nils Dacke said...
Bra Germund!En utmärkt sågning av Pierre Shoris undermåliga kria. Han verkar inte ha förstått vad det hela handlar om.

Håkan said...
Schori, som är gammal Castro-kramare, borde vi egentligen inte alls bry oss om. Må han försvinna in i glömskan.

Gunnar D said...
Instämmer. Det är sorgligt att det krävs en filosofiprofessor för att reda ut dessa grundläggande saker. Ännu sorgligare att sen se dessa "dignitärer" i det intellektuella Sverige dra ner debatten i skiten igen. Provocerande minst sagt.

Yazichnik said...
...och som alltid kommer Schori dragandes med Palme. Då han även hävdar att yttrandefrihet stannar vid Sveriges gränser antar jag att han också tar avstånd från Palmes provocerande uttalanden om USA's krig i Vietnam då det begav sig, osv...Hyckleri taget till en ny nivå av Herr Schori.


Uppdatering: Stig-Björn Ljunggren tycker till

Nycander och islam

Lars Vilks skapade ett levande konstverk, en process liknande ett teaterdrama med självkorrigerande manus, styrt av de agerandes olika viljor och analysförmåga. Ett autonomiskt konstverk.

Alla vi som reagerar och agerar omkring denna happening, justerar manuset efter våra politiska, religiösa och filosofiska ramar.

Pehr Bauhn gjorde den enligt min ringa mening bästa analysen av dramat och Svante Nycander tillsammans med Pierre Schori de två sämsta.

Ingen av dem har dock kommenterat kalabaliken från en konstnärlig horisont.

Lars Vilks har skapat ett storslaget drama med många miljoner aktörer som sprattlar likt viljelösa marionetter styrda av olika ideologiers opinionsbildare.

Klicka på rubriken och följ regissörens arbete.

Socialdemokraterna och islam


Pierre Schori går i SvD till attack mot Lars Vilks.

"Yttrandefriheten är grundlagsfäst i Sverige. Men denna rätt måste i globaliseringens tidevarv paras med ett uns av ansvarstagande bortom de egna nyckerna. Lars Vilks bidrar inte till att bistå dem som kämpar för åsiktsfrihet i muslimska länder, tvärtom, skriver förre biträdande utrikesministern Pierre Schori." skriver Schori.

Tror verkligen Schori att Lars Vilks, när han gjorde sina karikatyrer, hade som mål att "bistå dem som kämpar för åsiktsfrihet i muslimska länder"?

I så fall är Schori inte bara korkad utan ett offer för den socialdummokratiska omvärldsanalystekniken.

Vidare skriver han:
"Nu förväntas vi ställa upp för en svensk konstnär i Sverige, som har avbildat Islams främsta symbol i form av ett djur. För att visa sin fördomsfrihet har Vilks också tecknat en jude som en sugga."


Vem har begärt av Schori att han ska ställa upp för Lars Vilks?

Om jag vill vara skonsam mot Schori, kan jag antyda att han har drabbats av en begynnande senilitet som försvagar omdömet.

Om jag ska vara ärlig, så anser jag att Schori yrar om något som han inte förstår innebörden av.

Sedan skriver Schori:
"Yttrandefriheten är grundlagsfäst i Sverige och ingen har krävt något annat. Men denna erövrade rätt måste i globaliseringens tidevarv paras med ett uns av ansvarstagande bortom den egna viljans och nyckernas domäner."


Aha, säger då vän av ordning!

Schori vill ha självcensur! Nu börjar det likna den vanliga socialdhimmikratiska retoriken!

OK Schori, självcensur var det.

Ta redaktören för Sverigedemokraternas tidning som ett exempel. Enligt hans sunda förnuft och ansvarsnorm, är det antagligen helt i sin ordning att publicera grov kritik och satir, riktad mot muslimska symboler.

Redaktören för en socialdemokratisk tidning ser det nog som sitt ansvar att undvika den sortens publicerande.

Vems ansvarstagande är korrekt? De har olika ambitioner med sitt skrivande eftersom de tjänar olika intressen.

Vem ska fastställa normerna för lämpligt ansvarstagande? Herr Schori anser nog i sin självgodhet att han avgör vad som är ansvarsfullt sunt förnuft.

Nu kommer Shoris rätta jag fram när han skriver:
"För det första kunde han ge regeringens Globaliseringsråd uppdraget att komma med en handlingsplan för hur man på en gång förklarar vår grundlagsfästa yttrandefrihet, både i Sverige och i utlandet, och främjar interreligiös respekt."


Schori vill reglera vår grundlagsskyddade rätt att fritt tänka tycka och trycka så att den anpassas till en totalitär religion med tydliga vålds och kontrollfunktioner!

Det är tur att svenska folket har satt den socialdemokratiska kontrollapparaten på oppositionsbänken tills vidare. Sådana som Pierre Schori är farliga när de har politisk makt och beklämmande i opposition.

Allt i bloggen om islam

torsdag, september 20, 2007

Islam och kvinnorna

Islam föddes i det område som nu heter Saudiarabien.

Landet är fortfarande islams viktigaste område. Där finns Mecka, som alla muslimer ska vända sig mot när de fem gånger varje dag måste be sina böner på arabiska.


Där finns den svarta sten som alla muslimer bör gå sju varv runt minst en gång i livet.

Där finns också förtryckta kvinnor som inte får köra bil. Kvinnor som inte ens får sitta på samma läktare som män under en fotbollsmatch.

"En grupp kvinnor i Saudiarabien har bildat en lobbygrupp som vill uppvakta kung Abdullah med krav på att kvinnor ska få rätt att köra bil. Det teknologiskt hypermoderna Saudiarabien är det enda land i världen där kvinnor inte har rätt att köra bil."

onsdag, september 19, 2007

Family Guy, Usama och ramadan

Så här i ramadan och med tanke på alla aktuella hot från de fredliga muslimerna, passar denna videosnutt bra enligt min ringa mening.

När jag ändå är inne på YouTube, tar jag med bruksanvisning till bön.

Exmuslimer och humanister i seminarium mot politisk islam

Nima Daryamadj rapporterar från ett spännande seminarium som han modererade.

Per Gudmundsson rapporterar också från seminariet.

Lars Vilks som var lite av centralfigur beskriver seminariet från sin horisont.

Klicka på rubriken och läs om förutsättningarna för det seminarium som presenterades så här:

"Seminarium mot politisk islam

2007-09-03
Centralrådet för ex-muslimerna i Sverige och Humanisterna Stockholm inbjuder till öppet seminarium mot politisk islam och och för ett sekulärt samhälle. Deltar gör bl a andra den högaktuella konstnären Lars Vilks, Arne Ruth, publicist och fd redaktör för DN samt humanisterna Dilsa Demirbag-Sten och Ingwar Åhman-Eklund.

Datum: Tisdagen 18 september

Tid: kl. 18, 30 – 21 00 (samling kl 18.00, seminariet börjar kl 18.30)

Plats: Sveriges Radio, Studio 3, Oxenstiernsgatan 20Inledning Karim Shamohammadi

Moderator: Nima Daryamadj"Med tanke på att seminariet hölls i Sveriges Radios lokaler, blir det intressant att följa radions rapportering. Fram till 10.00 dagen efter, inte ett ord i radion.

Då tittar vi på Dagens Ekos hemsida

Inte en rad om seminariet!

Hur blev det med P1-Morgon?

Som vanligt undviker de allt som kan tolkas som islamkritiskt. Inte ett ord!

Svenska Folkets Television då?

Nix!

Men Svenska Dagbladet måste väl ända ha noterat evenemanget?

Japp! Bingo! SvD kan man lita på.

"Samtidigt som seminariet pågick bad några män på våningen över seminariesalen.–Vi är muslimer och vi älskar profeten. Vi accepterar inte vad den mannen håller på med. Det är förbjudet, sa Husam Madani.De andra männen instämde. De berättade att de inte representerar någon organisation.Vid frågestunden gick männen ner till seminariesalen. Husam Madani hade fått tillåtelse av moderatorn att tala.–Vi accepterar inte att någon säger ett litet ont ord om vår profet. Vi älskar vår profet mer än våra föräldrar, mer än våra barn, mer än våra liv.Jag vill säga ett ord till Sverige: Jag kallar er till Islam. Och jag vill säga ett ord till Lars Vilks, sedan sa Husam Madani någonting på arabiska. Under tiden mannen talade avbröts han av publiken och vissa ropade att han hotar. Lars Vilks och de andra paneldeltagarna ville dock höra vad han hade att säga."

Från Dagens Nyheter förväntar jag mig inget.

Ingen överraskning där inte.

Sydsvenskan hade jag förhoppningar på.

Nämen, de missade också.

Nerikes Allehanda blir siste utposten.

Inte ett ord, men det kanske man inte ska förvänta sig med ett pris på chefredaktörens huvud från de fredliga muslimerna.

Citat SvD:

"Redan en halvtimme innan seminariet, anordnadt av Humanisterna Stockholm och före- ningen Ex-muslimer i Sverige, började hade ett stort mediauppbåd samlats utanför lokalen. Både Svensk och internationell press var på plats."


Så bra då! När de övriga har fått lite tid på sig med rapportplanering, kanske de vågar presentera ett garanterat kränkningsfritt reportage.

Verklighesbeskrivningar är underordnade kränkningsriskerna i nyhetsrapporteringen för de flesta nyhetsmedier även om faktiskt SvT har bättrat sig de senaste dagarna.

tisdag, september 18, 2007

Religiöst tabu får kränkas

Det här är så bra skrivet så att jag för en gångs skull inte har något att lägga till.


"KRÄNKTA MUSLIMER. Lars Vilks teckning av Muhammed som rondellhund ­utmanar endast ett religiöst tabu. Den påstådda kränkningen handlar inte om en levande person. Man kan möjligen tala om en övertygelseskada. Den sekulära demokratin förutsätter ett fritt ifrågasättande av övertygelser, skriver Per Bauhn, professor i praktisk filosofi."

"Vi kan här tala om övertygelseskada, en sorts negativ placeboeffekt. Man upplever en skada därför att man identifierar sig med en övertygelse som säger att man bör känna sig kränkt av vad andra säger och gör."

"Religiösa kan känna sig kränkta av att andra inte tar deras tabun på allvar, veganer kan känna sig kränkta av reklam för köttvaror, feminister kan känna sig kränkta av reklam för damunderkläder, kommunister kan känna sig kränkta av marknadssamhället i största allmänhet."

"Man utnyttjar den mjuka demokratins inneboende rädsla för att inte vara tillräckligt inkluderande (”alla ska med”) till att flytta fram sina positioner. Men den sekulära demokratin har ingen anledning att be om ursäkt för sin yttrandefrihet."

"Och de som nu protesterar i den islamiska upprördhetens namn bör vara medvetna om att de kan göra detta endast i skydd av samma sekulära yttrandefrihet som de vill begränsa."

Inga muhammedhundar i Grönköping

Klicka på rubriken och hälsa på i Grönköping där de har rätt perspektiv på tokigheterna när verkligheten överträffar dikten. I Grönköping behöver nog ingen söka skydd mot religiösa tokstollar. Det borde ingen i övriga Sverige heller behöva göra men muslimska fanatiker har en egen agenda.

Hela GV-artikeln

"– Ingen vet visserligen exakt hur hr Profeten Muhammed såg ut, men såg han ut som en av hr Janzzons tavlor betvivlar jag att den religion som bär hans namn (Islam, GV:s anm.) ens kommit upp ur själva startgropen, förklarar den stränga kritikern frkn S.

En enda Muhammedbild har GV kunnat uppbringa, nämligen en teckning gjord av ett barn i Läspeskolans lågstadium, som uttryckligen föreställer Muhammed. Rör det sig dock, till all lycka, inte om Profeten med sagda namn utan är det fastmer en avbildning av den omåttligt populäre lärar-vikarien hr Muhammed Ruda, vilken å kort tid gjort sig ett namn bland Grönköpings barn genom sin förmåga att härma olika djur vid fredagarnas ”roliga timme"

Muhammed, rondellhundar samt rätten att fritt tycka och trycka

Fanatiska anhängare till tvångets religion har tvingat muhammedrondellhundens skapare att gömma sig.

"Säpos pressekreterare Jakob Larsson berättar att de inte främst är rädda för att al-Qaida själva skulle agera mot Lars Vilks, utan att uppmaningarna till våld ska få någon annan att handla."

" övermorgon är Vilks tänkt att hålla ett föredrag på folkhögskolan Östra Grevie i Skåne. Både Vilks och skolan vill genomföra det som planerat men de har ännu inte fått klartecken från polisen."

Islam är en religion som är fylld med tvång.

Muslimer måste be fem gånger varje dag.

Bönerna måste uttalas på arabiska oavsett om muslimen kan arabiska eller inte.

Före och under bönerna måste bedjaren göra bestämda rörelser.

Under bönen måste muslimer vända sig mot Mecka.

Muslimer är omringade av tvång och förbud och därför ett lätt byte för den som vill utnyttja och manipulera.

Muhammed får enligt muslimerna inte kritiseras och inte förlöjligas.

Lars Vilks syfte med att teckna muhammedhundarna, är hans ensak. Vi andra kan spekulera, men vi har ingen rätt att hindra den frie konstnären från att rita Muhammed som spindel eller gris eller vilket djur som helst.

Vi kan ha estetiska och moraliska synpunkter men vi har ingen rätt att hindra honom.

Nu finns det snart inte ett debattforum där muhammedrondellhundarna inte har varit i fokus.

Gemensamt för de flesta är att väldigt många debattörer inte har en aning om vad det egentligen handlar om.

Flummiga mångkulturkramare skriver om "att man måste tänka sig för så att man inte kränker en utsatt minoritet"

De vill alltså att kulturarbatare ska åläggas självcensur, men de inser inte att då måste ett ramverk skapas om inte varje konstnär ska lita till sitt eget omdöme, vilket kan leda till väldigt egendomliga gränsdragningar.

Kulturell mångfald har i det här fallet blivit kulturell enfald.

Så här var det:

Lars Vilks gjorde några raspiga teckningar av Muhammed som rondellhund. Han inbjöds att visa dem på en konstutställning.

De utställningsansvariga upplevde efter tips, att det fanns risk för våld från muslimer om teckningarna visades.

De avvisade därför muhammedhundarna med motiveringen att "Besökarnas och utställarnas säkerhet inte kunde garanteras"

Rädsla för muslimers våld ledde alltså till censur!

Detta var en oerhörd nyhet som flera tidningar tog upp och alla Sveriges tidningar borde ha haft detta drama som förstasidesnyhet.

Människor som flyr till vårt land, upplevs som så våldsamma så att kulturmanifestationer inställs för att de inte ska skada sina beskyddare.

Detta eländiga faktum bör leda till andra diskussioner som handlar om just de musslimska flyktingarnas status.

Nu blev det av olika skäl så att Örebro blev premiärskådeplatsen för det idiotiska dramat.

Islamologen Jan Hjärpe antydde i radioprogrammet "Människor och tro", att det berodde på Örebromuslimernas låga bildning när han sade att det i Stockholm, av bildade muslimer hade betraktas för vad det var, nämligen en bagatell.

I Örebro var muslimerna (bildade eller obildade), redan upphetsade över kritiken mot två muslimska friskolor och därför behövdes det väldigt lite tändvätska för att de skulle börja engagera sina internationella islamkontakter och så var kalabaliken i full gång.

Yttrandefrihet enligt Amnesty

"Yttrandefriheten är en av de mest grundläggande mänskliga rättigheterna och är en central del av Amnestys åtagande. Rätten till yttrandefrihet innebär en rätt att fritt få uttrycka åsikter, tro eller uppfattning. Denna rättighet skyddas av flera internationella instrument såsom FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och den Europeiska Konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna. Yttrandefriheten kan dock inskränkas om det fastställts i lag t.ex. med hänvisning till landets säkerhet. Amnesty arbetar mot sådana lagar om de har som syfte att undertrycka vissa politiska eller religiösa åskådningar. Människor med en annan politisk uppfattning än landets regering kan fängslas eller trakasseras på annat sätt för att tystas. Dessa fångar kallar Amnesty för samvetsfångar och organisationen kräver att de omedelbart och villkorslöst friges."

Klicka på rubriken och läs mera om ämnet.

Här följer de europeiska muslimhövdingarnas fatwa som ska lugna det muslimska raseriet:

"HÄR ÄR FATWAN - PUNKT FÖR PUNKT

1. Vi fördömer karikatyren och anser att den är en kränkning av muslimers religion, men även en kränkning av alla människors religioner.

2. Vi slår fast om vår övertygelse om den fria pressen och strävar efter att öka yttrandefriheten. Men att kränka att andra människors helgedomar ingår inte i yttrandefrihet utan är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

3. Vi anser att karikatyren strider mot vår strävan mot en positiv integrering mellan olika europeiska samhällen där islam ingår.

4. Vi anser att karikatyren strider mot vårt arbete att tillsammans med andra religiösa grupper skapa en dialog mellan olika religioner.

5. Vi ber europiska myndigheter att skydda muslimer och alla andra troende och mot kränkningar.

6. Vi ber religiösa- och människorättsorganisationer att motverka kränkningar av religioner och helgedomar.

7. Vi tar avstånd från alla våldshandlingar inklusive mord och våld eftersom det liksom kränkningar av andra grupper strider mot islams lära.

8. Vi ber europeiska lagstiftande organ att stifta lagar som kriminaliserar kränkningar av alla religioner och helgedomar.

9. Vi ber alla muslimer i Europa att var förståndiga och försvara sina helgedomar med hjälp av rådande demokratiska lagar och ta avstånd från allt som har med våld och kriminella handlingar att göra.

10. Vi står fast vid vårt mål att hjälpa europeiska muslimer att bidra till välstånd i sina länder och att den galna karikatyren inte ska stoppa denna viktiga process.

Vilka pellejönsar dessa muslimhövdingar kan vara när de anstränger sig, eller...anstränger de sig inte ens?

Andra tyckare i dag

http://roy-egon.blogspot.com/2007/09/svepsklet-muhammed.html

http://soilander.wordpress.com/2007/09/18/radslans-eftergifter-for-terrorism/

http://folkomrostning.blogspot.com/2007/09/muslimernas-fatwa-ar-en-lang-krav-lista.html

Uppdatering Det blir spännande att se om islampolitiskt korrekta SR & SvT, vågar närvara och rapportera sakligt för en gångs skull.

fredag, september 14, 2007

Irans ayatollor och mullor i gungning!

Äntligen!

Ayatollorna och mullorna i Iran har pressat befolkningen för långt och för länge. Nu är det dags för landsflykt snart.

"Alla auktoritära ideologer, från Sovjets kommunister till de islamistiska fanatikerna i Iran, ser sig själva som absoluta härskare som inte ska behöva tåla kritik.

Följaktligen menar de att vilka metoder som helst är legitima när det gäller att avvärja hot mot den heliga centralmakten."


Om inte de religiösa ledarna inser att deras tid är ute, kommer en revolution. Mjuk eller blodig beror på statsmaktens reaktion på oppositionen

Om sunt förnuft kan tränga in i dessa av islam uttorkade omvärldsanalytiker, kanske de satsar på att försöka reformera systemet inifrån. I så fall fördröjer de sitt fall en tid, men det religiösa förtryckets tid är nog över snart nu för perserna.

Låt oss hoppas att de arabiska folken sedan följer efter och störtar de religiösa diktaturerna i arabvärlden.

Klicka på rubriken och ta del av den svenska ambassadens råd till eventuella besökare från Sverige.

Konfirmationsjubileum

2007/1957
Klicka på bilderna så blir de större1957 gick jag och mina klasskamrater gångvägen från församlingshuset i Segersta Hälsingland, mot kyrkan. Det kändes stort och riktigt att efter en barndom med Kyrkan och kristendomen, som ständigt närvarande inslag, få bekräfta min barnatro.

I mitt hem var en söndag utan kyrkobesök, helt otänkbart. Kristendomen var den naturliga basen i livet och prästen en kär och välkommen gäst i hemmet.

Två år senare, 1959, dog min far efter en lång och plågsam tid med cancer. Tron på en god gud började vackla. Många saker hände i rask följd, som bidrog till en ny och kritisk syn på kristendomen.

Ytterligare två år senare, 1961, omkom Dag Hammarskjöld i en flygolycka och världen skakade ett slag.

Det kalla kriget mellan kommunismen och västvärlden, såg inte ut att få ett slut utan det tredje världskriget.

Tankar om allt detta, kvävde till slut den sista resten av tro på en god gud.

Senare började jag reflektera över jesusmyterna och kom efter några års plöjande i bibliotekets jesusforskningslitteratur, fram till att alltihop var rena bluffen. Romarna kom omkring år 150 v.t. fram till att deras splittrade religion, inte var något bra instrument för kontroll över folket och djorde kristendomen till statsreligion. En gud, en statschef, ett folk, blev mottot och strategin lyckades. Vatikanen är fortfarande oerhört mäktig.

I mitten av 600-talet bestämde sig araben Muhammed för att upprepa bedriften i syftet att ena araberna i närområdet och hans efterföljare lyckades betvinga nästan hela det nuvarande Mellanöstern samt halva Afrika. De flesta länder med patriarkala klansystem blev muslimska med svärdets hjälp.

Religion handlar alltså i botten om makt även om bara ett fåtal präster arbetar med den agendan numera.

Sedan 1961 har jag, trots många gudstjänster, aldrig läst med i trosbekännelsen och inte deltagit i nattvarden. så när inbjudan till konfirmationsjubileumet kom, var min första tanke att tala med prästen om varför jag inte kan delta i dessa ceremonidetaljer. Det handlar inte om förakt för religionen; det handlar om att jag tar det andliga på så stort allvar så att det skulle vara hyckleri.

Jag glömde en viktig detalj!

Trots all min skepsis till historierna om under och mirakel omkring Jesus från Nasaret, betraktar jag mig som kristen, av det enkla skälet att hela den civiliserade världen har baserat normerna för mellanmänsklig samvaro på den kristna grundsynen.

Autenticiteten i Jungfrufödseln, vattenpromenaden, och uppväckandet av döda, avgör inte om de budskap som tillskrivs Jesus från Nasaret, är bra eller dåliga.


Hur som helst med det, så ska det blir väldigt trevligt att på söndag, åter få möta de flesta som är med på bilderna.

Först blir det surströmmingsparty hemma hos broder Anders på lördag. Bilder från båda tilldragelserna följer.

Klicka på rubriken och läs om konfirmation.Uppdatering 17/9

I går träffades vi då 50 år senare. Det blev nattvard också efter en stunds eftertanke, den första på 50 år. Två timmars minnesresa genom 50 år blev det under måltiden efter kyrkoceremonierna. Det blev väldigt trevligt!

Klicka på bilderna så blir de tydligare.

Surströmmingsbild

onsdag, september 12, 2007

Torskstopp


Fiskeriverket har makt att stoppa torskfisket i havet.

Vem har makt att stoppa torskfisket på Malmskillnadsgatan?

Vad är det för fel på män som köper sexuella upplevelser?

Ett rumänskt familjeföretag tjänade grova pengar på att importera unga flickor till Sverige och tvinga dem till sexslaveri. Det är ren ondska och bisarr cynism, men -- det är de svenska torskarna som är de vidrigaste skurkarna. De är torskarna som gör sexhandeln i Sverige möjlig.

Snart kommer rumänerna att namnges. Det brukar gå fort att hitta den här typen av skitstövlar för grävlingarna på Flashbacks skvallertråd.

Enligt min ringa mening borde torskarna också hängas ut.

Utan torskar - ingen prostitution!