fredag, augusti 31, 2007

Rondellhundarna lever farligt

Det vanliga scenariot när muslimer känner sig kränkta, utspelas i Pakistan med flagg- och dockbränning. Detta är definitvt ett läge för Utrikesministern att göra ett officiellt uttalande.

NA rapporterar
Sydsvenskan hänger på.
Dagen är med.

De danska Muhammedkarikatyrerna blev en internationell affär tack vara den danske imamen Abu Laban. Han reste runt i Mellanöstern med de tolv karikatyrer som publicerades i Jyllandsposten, men han visade dessutom upp tre teckningar som inte hade något med vare sig Jyllandsposten eller Muhammed att göra. De bilderna var mycket utmanande och Abu Laban lurade i sina bröder att de ingick i JP-serien.

Vem blir Sveriges Abu Laban?

Klicka på rubriken och hälsa på i Pakistan!

Svaret kom på volley


Trots mitt pinsamma skrivfel "årikts-" i stället för "åsikts-" samt snubblingen på nyheter, kom svaret från Eva Hamilton beundransvärt snabbt. Det blir intressant att se vilken vikt SvT i kväll ger karikatyrdramat. Klicka på bilden.

Uppmaning till SvT


Klicka på bilden och läs mitt e-brev till de tre
spetsansvariga för nyhetsbevakningen på SvT
Klicka på rubriken för adresser till SvT

Statsministern visar vägen

Statsministern uttalar sig vid exakt rätt tidpunkt och med rätt innebörd. Nu är det ingen tvekan om vad som är den svenska regeringens hållning till munkavlekraven från dem som har sökt skydd hos oss och som har beviljats denna asyl.

Citat;

"- Det är viktigt att Fredrik Reinfeldt försvarar yttrandefriheten och jag välkomnar uttalandet, även om UD borde ha gjort det redan i går. I både Iran och Pakistan borde man uppfatta uttalandet som viktigt eftersom det kommer från regeringschefen, säger Stig Fredrikson, ordförande i Publicistklubben.Även PeO Wärring, ordförande i Tidningsutgivarnas tryckfrihetsgrupp, är nöjd med statsministerns uttalande."

"- Det finns ingen anledning att tiga i den här frågan. Man måste vara glasklar med att i Sverige är det inte regeringen som bestämmer vad som står i tidningarna, sade den folkpartistiske riksdagsmannen Fredrik Malm till TT med anledning av protesterna från Iran.- Iran ska ändra sina egna presslagar, inte försöka ändra våra, säger han."

Helt rätt! Städa undan i det egna träsket innan ni klandrar våra fri- och rättigheter, är min hälsning till Irans och Pakistans ledare.

Mera om Muhammedkarikatyrer i SvD
SvT har vaknat till. Nu får vi se om de vågar rapportera i nyhetssändningarna.

Till muslimer som har fått asyl i vårt land: Klicka på rubriken!

Folkflygplanet?


Ibland blir man ledsen över nyheter om terror och förtryck av alla slag och just när det är som mörkast dyker nyheter som denna upp.

Bilden i Svd föreställer den modell som ska introduceras om sex år. Modell M200G visas här ovan (klicka på bilden) samt
här. Testflygning här.

Farkosten ska alltså sväva på max tre meters höjd och framföras i 180 kmph.

Jag tippar att en sådan färd varar i max tre minuter innan ett föremål högre än tre meter blir till ett påtagligt problem och tefatet hamnar på skroten, men det är ju en lysande affärsidé, att sälja kortlivade produkter med extra hög ballfaktor.
Klicka på rubriken och skåda flera flygande tefat.
Uppdatering - Kommentar från Torbjörn

Rondellhundarna jagas fortfarande

här lät det när muslimerna gläfste mot den svenska åsikts- och tryckfriheten, hos Nerikes Allehanda i Örebro förra fredagen. Klicka på rubriken och hälsa på hos NA.

Det här var ett strålande exempel på hur en grupp kravmaskiner bekräftar uppfattningen om dem.

De kommer hit för att få skydd. När de har fått uppehållstillståd, sätter de igång med att kräva förändringar i vår grundlagsstadgade rätt att fritt uttrycka våra åsikter i tal och skrift.

Jag undrar om dessa gnällspikar, på det hela taget, har någon positiv inverkan på det samhälle som beskyddar dem, eller om de bara sitter i sina grupper och klagar över att deras beskyddare inte ställer upp på deras krav om positiv särbehandling.


I dag ska de samlas hos NA igen för att visa upp sin inställning till det land som tar hand om dem.

Företrädare för en primitiv religion, vars anhängare rekommenderar mord på apostater, bör avhålla sig från krav på försämring i fri- och rättigheter i det land som ger dem skydd.

Tidningen Dagen har här en bra artikel om den så kallade fredens religion.

Även Expressen har en bra artikel.

I webb-TV God Morgon Sverige debatteras teckningarna.

Nima - NordicDerwish - talar om teckningarna i rond i P3. All heder till Nima för saklig debatt!

Lyssna här på hur Nerikes Allehandas chefredaktör Ulf Johansson, i P1-Morgon, förklarar de olika reaktionerna på teckningarna. Karwan Tahir SR Örebro, har läst arabiska mediereaktioner. Enligt honom känner sig muslimerna i Mellanöstern kränkta igen.

Besynnerligt att muslimer aldrig känner sig kränkta av de usla förhållandena i deras hemländer. De flyr till Sverige och vill att vi ska införa deras primitiva samhällsregler här.

Inser de inte att de förhållanden i deras hemländer, som tvingade dem att fly, är en följd av de villkor som de vill införa i sitt nya hemland?

Vill de ständigt vara offer?

torsdag, augusti 30, 2007

Pakistan skäller på rondellhundarna

Klicka på rubriken och läs noga allt som Svenska Ambassaden i Pakistan, skriver om situationen i landet.

Enligt min ringa mening har de styrande i Pakistan betydligt allvarligare problem att åtgärda än svenska teckningar.

I morgon fredag samlas muslimer i Örebro för att åter protestera mot teckningarna.

Jag hoppas att muslimernas aktiviteter genererar kraftfulla motdemonstrationer för åsikts- och tryckfriheten och mot religiös fundamentalism/fanatism.

Muslimer som beviljats asyl i Sverige kränker hela svenska folket när de kräver att vi, deras beskyddare, ska avstå från vår grundlagsstadgade rätt att fritt uttrycka våra åsikter i tal och skrift.

Det är en attityd som jag hoppas leder till tydliga budskap från Sveriges regering till muslimer i Sverige, om de villkor som råder här och som de naturligtvis är fria att avstå från genom att avsäga sig vårt beskydd.

onsdag, augusti 29, 2007

De kränkta demonstrerar

Muslimer i Örebro fortsätter att protestera mot Nerikes Allehandas publicering av Lars Vilks rondellhundar. Uppdatering. Irans president skäller ut oss på grund av muhammedhundarna.

Uppdatering 31/8. Lyssna här på hur det lät under demonstrationen.

Jag skulle vilja se dessa kränkta muslimer i en protestdemonstration mot all ondska som frodas i de länder som domineras av islam.

"- Många muslimer är provocerade och mår inte bra, men som organisation försöker vi så gott vi kan och lugna ner situationen och vi manar alla muslimer att inte hetsa upp sig, säger Jamal Lamhamdi, som anser att teckningarna är en kränkning av muslimer och går utöver yttrandefrihetens gränser."

Klicka på rubriken och hälsa på hos Nerikes Allehanda, tidningen som ett sextiotal muslimer i Örebro, har bestämt sig för att trakassera.

De som inte trivs i Sverige på grund av vår åsikts- och tryckfrihet, har två rationella alternativ.

- Arbeta politiskt och demokratiskt för att begränsa vår åsikts- och tryckfrihet.
- Gilla läget och sluta gnälla.

De här "offren" har en kravmentalitet som måste få ett slut.


De kräver att vi i vårt land, för våra principers skull, ska erbjuda dem, vad de i sina länder, för sina principers skull, förvägrar oss, när vi besöker dem.
Det är hög tid att markera vilka villkor som gäller i Sverige.

Att protestera mot åsikts- och tryckfrihet är inget annat än ren ynkedom och det är vi svenskar som borde känna oss kränkta av att muslimer i Sverige vill begränsa vårt frihetsutrymme.

Ständigt denne Ahmadinejad!

Det är lite av Bagdad-Bob över den iranske presidenten. Antagligen är han bara en marionett för mullor och ayatollor, men han tar onekligen ut svängarna oavsett om det gäller kärnvapen, förintelsen eller rondellhundar.

"- De vill inte att Sveriges regering ska ha vänskapliga relationer med andra länder. Jag misstänker starkt att de ligger bakom", påstår den iranske presidenten.

Med "de", avser han Lars Vilks och andra sionister.

Enligt min ringa mening är det dags för iranierna att skola om såväl presidenten, som mullorna och ayatollorna, till bilskollärare.

Med ett land i så bedrövlig inre ordning som Iran, bör ledarna lägga energin på samhällssanering.

Nu lägger han till ytterligare ett uttalande i Bagdad-Bob-stil:

"Mahmoud Ahmadinejad sade också på en presskonferens i Teheran i dag att USA:s maktposition i Irak är på väg att kollapsa och Iran är redo att träda in för att fylla tomrummet."

Mullorna mullrar enligt Sydsvenskan

Citat: " Muslimska stater som saknar respekt för yttrandefrihet såväl som för andra mänskliga fri- och rättigheter råder det ingen brist på. I mars i år antog FN:s råd för mänskliga rättigheter med röstsiffrorna 24–14 en resolution mot religiösa förolämpningar. Dess förespråkare hävdar att den värnar alla religioner. Men den enda religion som nämns i texten är islam."

Om Iran

Citat: "Trafiken i Iran är ofta kaotisk och farlig. Många bilförare saknar körkort. Trafikregler och rött ljus respekteras sällan. Fotgängare har inte företräde vid övergångsställen. På grund av dåliga landsvägar bör bilresor nattetid undvikas."

Ett härligt blogginlägg
Inlägg från upphovsmannen

tisdag, augusti 28, 2007

Jag är kränkt!

Rondellhund i Enköping - Klicka på bilden så blir den tydligare,

Jag vet inte om också den är avsedd att föreställa Muhammed, men jag tar risken. Konstnären får ta allt eventuellt ansvar.

Mera rondellhundar om du klickar på rubriken och rullar ned förbi detta inlägg.

Varje gång en svensk tvingas anpassa sin klädsel till iranska normer, är det en kränkning mot den svenska ekiperingsfriheten!

Alla sådana kränkningar bör rapporteras till UD, som via den iranska ambassaden i Sverige, bör framföra en skarp protest till den iranska regeringen, som tillåter kränkning av svenska medborgare.

Läs här om hur svenskar tvingas anpassa sig till iranska klädnormer i Iran.


Tidningen Dagen rapporterar om dramat Vilks och rondellhundarna. Dagen som har en ny och skarp chefredaktör i Elisabeth Sandlund, borde också visa bilderna.

Vilks rondellhundar utskällda i Iran!

Iransk protest mot svensk Muhammedteckning enligt Svd och DN

Uppdatering -- Stå upp för NA:s - och alla andras - tryckfrihet!, manar TidningsUtgivarna

Eskilstuna-Kuriren håller med

Småtidningarna visar civilkurage!

Det borde gå ett officiellt svar från UD till den iranska regeringen, innebärande att de bör sanera sitt eget tvångsträsk innan de ifrågasätter svensk åsikts- och tryckfrihet.

Sveriges Radio-Ekot rapporterar, mäskligt nog utan anklagande insinuation mot Vilks om provokation. Arenander blir nog ledsen nu."Irans regering protesterar mot att tidningen Nerikes Allehanda publicerat en bild av profeten Muhammed som rondellhund. I dag fick den svenska ambassaden i Teheran ta emot en officiell protest."

"Nerikes Allehandas chefredaktör och ansvarige utgivare, Ulf Johansson, säger på tidningens nätsida att han inte ångrar publiceringen."

"Till nyhetsbyrån TT säger Ulf Johansson att det känns märkligt att publiceringen blivit en fråga för Irans regering."

Bakgrund

Nerikes Allehanda

Sydsvenskan

Citat:
"På svenska utrikesdepartementet säger man att Irans regering är fri att protestera mot vad den vill. – Men utrikesdepartementet och regeringen har ingen anledning att kommentera denna protest, säger Claes Jernaeus vid UD:s pressjour till TT."

"Under samtalet påpekade Gunilla von Bahr att press- och yttrandefrihet ingår i den svenska grundlagen och demokratiska systemet, och att medier har rätt att skriva vad de vill utan att fråga regeringen i förväg."

Det var ju väntat att det skulle komma en officiell protest från ett eller flera muslimska länder och det var inte helt oväntat att Iran skulle bli först.

Iran, landet där man stenar våldtäktsoffer.

Iran, landet med klädselpoliser som ingriper mot normalt klädda svenskor och kräver att de ska byta till muslimsk klädstil.

Iran, landet som tillsammans med Syrien, antagligen är orsaken till att Hamas i Palestina och andra militanta islamistiska rörelser, utrustas med vapen och därmed håller de väpnade konflikterna vid liv.

Hela den civiliserade världens regeringar borde uppvakta sina iranska ambassader med önskemål om att Iran inför en ny samhällsordning med:

Mänskliga rättigheter
Demokrati
Jämlikhet
Jämställdhet
Åsiktsfrihet
Tryckfrihet
Religionsfrihet

Enligt min ringa mening kan de iranska mullorna, ayatollorna och andra tokstollar, slänga sig i väggen!

Utalande av en svensk muslim:

"Orent djur
Abdul Raheem som är talesman för Sveriges unga muslimer förstår upprördheten. Muhammed får inte avbildas enligt Islam och hunden är ett orent djur. Kombinationen är djupt kränkande och han tycker inte det är fel av Irans regering att agera.
– Om ett land känner sig kränkt över att ett annat land har tillåtit något som kränker det här landet, så har de rätt att protestera.
Men ska Irans regering lägga sig i vad som publiceras i svenska tidningar?
– Många skulle nog säga att de i det avseendet inte har det. Jag tror att Iran känner att Iran vill stå upp för alla muslimer och visa framfötterna i den här frågan. Vad är det frågan om? Varför kränker ni oss?"


Klicka på rubriken och läs om hur den svenska regeringen ser på situationen i Iran.

Utdrag:

"Trafiken
Trafiken i Iran är ofta kaotisk och farlig.
Många bilförare saknar körkort. Trafikregler och rött ljus respekteras sällan. Fotgängare har inte företräde vid övergångsställen.
På grund av dåliga landsvägar bör bilresor nattetid undvikas.

Fotografering
Allmän restriktivitet med fotografering rekommenderas. Undvik att fotografera demonstrationer, militär, polis etc. Fotografering av militära anläggningar, fängelser och flygplatser är strängt förbjudet.

Lagar
Iran är ett shiamuslimskt land där sharialag tillämpas.


Kvinnor måste täcka håret med en scarf och bör inte bära kläder som avslöjar kroppens former.

Detta innebär att man vanligtvis bär en fotsid eller ankellång kappa alternativt knälång jacka och långbyxor.

Däremot behöver man inte bära svart även om iranska kvinnor, speciellt utanför huvudstaden, gör detta.

Vid besök i moskéer och basarer bör man vara extra noga med sin klädsel för att inte provocera.

Sexuella relationer mellan män och kvinnor, som inte är gifta med varandra, är olagliga och kan straffas. Denna regel omfattar även homosexuella och utländska besökare.

Under fastemånaden Ramadan (börjar omkring 13 september i år) bör man undvika att äta, dricka och röka på allmän plats under dagtid för att inte provocera rättrogna.

Politiska diskussioner och kritik av islam och/eller Islamiska Republiken Iran bör undvikas.måndag, augusti 27, 2007

HEF

Nya bra flygblad från HEF (Human-Etiska Föreningen

I medlemstidningen Botulf, har HEF tidigare presenterat artiklar om religiös fundamentalism och kvasireligiös fanatism som i Gränsta - Knutby.

Religiös fundamentalism är utbredd även inom kristenheten, men den avgörande skillnaden mellan islamisk fundamentalism och kristen, är att inom islam frodas militanta rörelser som triggas av våldsinspirerande korantolkningar och krigshetsande fanatism.

I det civiliserade samhället betraktas kristna fanatiker som relativt ofarliga sektmuppar även när de flippar ur helt som Kristi Brud och andra hattifnattar. De offrar på sin höjd ett par av de mest lättlurade åt gången, men de muslimska fanatikerna spänner på sig semtexbälten och spränger massor med oskyldiga människor till döds varje dag.


Därför bör islamismen betraktas som det civiliserade samhällets fiende nummer ett.

lördag, augusti 25, 2007

Dagen

Tidningen Dagen har på senare tid infört flera artiklar om islam, vilket ger hopp om att andra branschtidningar ska följa efter. Norska muslimer kräver att man ska kunna lämna islam utan hot och trakasserier.

Helena Benaouda, svensk islamkonvertit samt ordförande för Sveriges muslimska råd och mor till en av de tre terrormisstänkta somaliesvenskarna nyligen, påstår att konvertering från islam är riskfritt.

Taqiya?

Dagen har blivit en bättre tidning sedan de värvade Elisabeth Sandlund från Kyrkans tidning som även den uppmärksammat Vilks drama.

Klicka på rubriken och läs om religion.

Sveriges Radio

Ekots Lördagsintervju i dag var ytterligare ett exempel på att Sveriges Radio har medarbetare som är mera måna om terrormisstänkta muslimers integritet än om Sveriges säkerhet.

Nye Säpochefen Anders Danielsson intervjuades av Inger Arenander som gjorde sitt yttersta för att misskreditera Säpo.


Hon och redaktionen för programmet Konflikt samt några till på P1 har definitivt anslutit sig till de islamkramare som hellre kritiserar Säpo, än de subversiva krafter som hotar Sverges säkerhet.

Den här intervjun hade kunnat bli ett bra tillfälle för Säpochefen att beskriva hur Säpo arbetar och hur vi medborgare kan bidra till höjd säkerhet genom att kommunicera med Säpo när vi har information om hotfulla aktiviteter, men sådant betraktas nog som islamofobi av Arenander med flera och han fick inte chansen. Intervjun blev i stället en anklagelseakt mot den myndighet som ska skydda oss när vår säkerhet hotas.

Inger Arenander upprepade gång på gång, med ett gnälligt och pinsamt insinuant tonfall, anklagelserna mot Säpo för att inte ta till vara misstänktas integritet.

Med all önskvärd tydlighet markerade hon att större tilltro bör sättas till de misstänktas uppgifter, än till Säpos.

Säpo har kompetens att avgöra vilka åtgärder som är viktigast i Sveriges intresse. Det har inte Arenander och konfliktredaktionen.

Det var tur att radioledningen i dag flyttade tillbaka Naturmorgon till P1. Annars hade minnet av Sveriges Radio lördagen den 25 augusti 2007 varit en katastrof.


Ett helhjärtat tummen ned för journalisterna på Konflikt, Arenander och de på P1-morgon samt Studio Ett.

Uppdatering: Säpochef föreslår nytt råd med full insyn

Kränkning?


"Omkring 70 muslimer demonstrerade idag utanför Nerikes Allehandas redaktion i Örebro. Anledningen är att tidningen har publicerat en bild på profeten Muhammed som rondellhund."

"
"Demonstranterna menade att tidningsledningen borde förstå att bilden kränker muslimer."

Även Dagen noterade tilldragelsen.

"- Om Lars Vilks inte kan komma ut med sina bilder där han är fräck, hädisk och oförskämd mot islam då kan någon annan vid något annat tillfälle censurera en muslimsk konstnär som skildrar sin tro - de båda friheterna förutsätter varandra, sa Lars Ströman, ledarskribent på Nerikes Allehanda, i en tidigare kommentar till SVT Tvärsnytt."


"Kränkt" verkar vara ett modeord bland muslimer. Klicka på bilden.

Blir de kränkta också när mullorna i Iran förföljer kvinnor som inte klär sig "rätt"?

Blir de kränkta när muslimer i Irak slaktar oskyldiga irakier varje dag?

När får vi se dessa 70 hjältar och fredskämpar, demonstrera mot allt ont som sker i islams namn?

Personligen ser jag fram emot att få se muhammedkarikatyrerna och de aktuella rondellhundarna i varenda dagstidning.

En religion som inte man får skämta om, ska man absolut inte ta på allvar!

Här finns mer än tusen bilder som skojar med kristendomen. Det är ingen kristen som blir kränkt av dem!

Rondellhundssammanfattning

Dante placerade Muhammed i Helvetet. Ska Dantes produktion dras in och brännas?

I bloggen Nordic Dervish kan man se hur några muslimer kommenterar rondellhundsdramat.

Fröken Sverige är också välinformerad.

fredag, augusti 24, 2007

Dags att avliva rondellhundarna?

Dramat Rondellhundarna har övats och genrepats men premiären blev tills vidare inställd.

Vad kan man lära sig av detta skådespel?

En viktig lärdom är att islam är en problemfaktor.
En annan lärdom är att nyhetsmedierna har svårt att hantera det helt oväntade.
En tredje lärdom är att tryck- och åsiktsfriheten, på grund av rädsla för våld från muslimer, är begränsad när det gäller islam.

I Förenta Nationerna har rådet för mänskliga rättigheter bestämt att islam inte får kritiseras- Detta är ren parodi på mänskliga rättigheter, men föga överraskande eftersom rådet domineras av muslimska stater och andra diktaturer.

FN's resolution L-12 "Combating defamation of religions" -- Klicka på rubriken!

Det har med all önskvärd tydlighet bevisats att det finns en informell regel om yttersta varsamhet när det gäller islam, såväl bland de ledande massmedierna som bland folkvalda politiker.

Lars Vilks har, med stor fingerfärdighet, fått konstsfären, medierna, politikerna och - inte minst bloggarna (inklusive mig själv) att dansa som lydiga marionetter efter hans pipa. Lars Vilks Nordic Dervish

Jag vet naturligtvis inte vad hans egentliga syfte var från början, men dramats koreografi har antagligen anpassats till den svårförutsedda utvecklingen.

Delfacit är att islam skrämmer!

Varför skrämmer islam?

Ett gott skäl är alla terrordåd och terrorhot som tillskrivs muslimer.
Ett annat skäl är den mörka avgrund som finns mellan det svenska samhällets normala öppenhet och islams tvingande regelverk.

I muslimska länder råder definitivt inte jämlikhet och jämställdhet. Demokrati är sällsynt. Mänskliga rättigheter har helt andra former än i vårt samhälle. Homosexualitet betraktas som brott. Det är förbjudet att lämna islam - det finns alltså ingen religionsfrihet. Tryck och åsiktsfrihet är sällsynt.

Ett tredje skäl är naturligtvis möjligheten att, om invandringen av muslimer till Sverige fortsätter som nu, är de snart en politisk maktfaktor, vilket åtminstone för mig, är en skrämmande framtidsvision.

Från http://www.fomi.nu/ resultat från hackning av ett muslimskt diskussionsforum. Klicka på bilderna om de inte är läsbara.
http://img168.imageshack.us/img168/5 ... 216rv7.jpg http://img211.imageshack.us/img211/7 ... 713lr6.jpg http://img352.imageshack.us/img352/7 ... 446pw9.jpg http://img352.imageshack.us/img352/7 ... 955ce9.jpg http://img168.imageshack.us/img168/6 ... 325py6.jpg http://img168.imageshack.us/img168/3 ... 635au1.jpg

onsdag, augusti 22, 2007

Muhammedrondellhundarna lever ännu!
SvD-Kultur skrev i går om rondellhundsdramatiken som nu har nått en kritisk punkt.

"På bloggar och kultursidor hyllas Hooman Anvaris initiativ som ”modigt” men han har också kallats för ”islamist”, anklagats för att inte vara ”en sann demokrat” och blivit hotad med polisanmälan om utställningen av teckningarna blir verklighet."


Lars Vilks får ta emot hot via telefon och e-post. i Debattforum uppmuntras till sabotage av hans blogg-

Jag hoppas att Säpo har noterat läget och granskar alla hot seriöst.

Om muslimerna inte tål att islam kritiseras och att deras idol karikeras i Europa, har vi ett stort problem eftersom antalet muslimer i Europa ökar kraftigt.


Borgmästaren i Bryssel, Freddy Thielemans, har stoppat en planerad demonstration mot islamiseringen av Europa. Samtidigt tillåter han en islamistisk demonstration för påståendet att judar och amerikaner planerade och genomförde attentatet 9/11-01

Det kanske är dags att flytta EU-parlamentet permanent till Strasbourg nu!

Islamiseringen och dhimmifieringen har redan gått för långt och jag hoppas att många tidningar tar upp och belyser det tokiga i att förbehållslöst acceptera en religiös rörelse som i Europa motarbetar en samhällsordning med:

Mänskliga rättigheter

Demokrati
Jämlikhet
Jämställdhet
Religionsfrihet
Åsiktsfrihet
Tryckfrihet
Könsneutrala äktenskap
Utbildning enligt Skolverkets normer

Bloggar på temat Muhammed som hund med mera.
Vilks
Nordic Dervish
Doctor Alazerius
Den sista bloggen drivs av chefredaktören för tidskriften Minaret, vars ansvarige utgivare är den svenske imam som intervjuades av Paraplyprojektet en gång.
Intervjucitat:

" Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet, säger imam Abd al Haqq Kielan, före detta Leif Karlsson."

"Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med, men kärleken kan ofta uppstå inom äktenskapet. "

"Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej, svarar Abd al Haqq Kielan med en tydlig skärpa i rösten."

"En man kan inte ligga och be med en kvinna framför sig.- Men då ligger ju kvinnorna bakom er, konstaterar jag lite naivt.- Män ser inte lika frestande ut för kvinnan, svarar han bestämt."


Sicken taliban!


Klicka på bilderna högst upp så blir de tydligare

Titta här muslimer!

Reverend Fun har under åren publicerat hundratals karikatyrer av Jesus utan att tokkristna har bränt flaggor och vrålat i vilda demonstrationståg med skjutande i luften.

Visst är det väl något kusligt, något väldigt primitivt, i reaktionerna på Muhammedkarikatyrerna?
Uppdatering
På grund av publiceringen kommer nu krav på bojkott av allt svenskt, från svenska muslimer. En stilla undran är om de med det även menar bojkott av bidrag till alla muslimska flyktingar som kommer hit.

måndag, augusti 20, 2007

Civilkurage eller politiskt korrekt krökta ryggar

Det kom en intressant kommentar till det förra inlägget. Läs den!

Bland annat innehöll kommentaren denna länk till en av de två tidningar i Sverige som konsekvent återger sanningen om islam. Den nya regeringen har helt gått vilse och integrationsministern verkar ha förlorat fokus totalt. Det är dags att ändra normen för politisk korrekthet när det gäller islam. Den andra tidningen som ofta avslöjar mörkret i islam är SvD.

Det är rent ynkligt att värna om en religion vars ledare inte fullt ut accepterar en samhällsordning med:


Mänskliga rättigheter
Demokrati
Jämlikhet
Jämställdhet
Religionsfrihet
Åsiktsfrihet
Tryckfrihet
Könsneutrala äktenskap
Utbildning enligt Skolverkets normer

Klicka på rubriken och läs om Skolverkets regler för fristående skolor. En skola som inte följer dessa tydliga regler, ska naturligtvis stängas och de ansvariga anklagas för avtalsbrott.

Räta på ryggarna Björklund & Sabuni!

Rekommenderad blogg Nordic Derwish

Rekommenderad blogg Vilks

Citat: "Idag fick jag tre påminnelser från dem som menar sig besitta och följa Det Absoluta. Först en gammal bekanting som jag flitigt blir påmind om:

We, the Moslems around the world, object the insulting pictures of our Prophet Mohammed. We strongly demand removing these pictures from your website and publishing a formal apology to all Moslems around the world
Så ser den ut.

Sedan har vi den ettriga övertygelsen (klicka en extra gång för förstoring):
Bild

Och slutligen ett telefonsamtal: ”Du skall nog få uppmärksamhet…”"

Muslimerna kallar sin religion för Fredens religion. Vore inte hotets religion en mera passande denämning?

söndag, augusti 19, 2007

Folkpartiet vinglar igen!

När skolborgarrådet Lotta Edholm i Stockholms stadshus, var i opposition, ställde hon krav på att gymnasieskolorna skulle inleda ett samarbete med Säpo i syfte att motarbeta extremism i allmänhet och i synnerhet radikal islamism.

Läs och lyssna här.


Jag tyckte att det var ett bra förslag och nuvarande skolministern och blivande folkpartiledaren Jan Björklund, stod bakom kravet.

Så här skrev de för två år sedan:
"Det finns en flathet och naivitet inför hotet från extremismen, anser författarna och tycker att utbildningsförvaltningen måste inleda ett samarbete med Säpo, i syfte att kartlägga ungdomar och de miljöer som befinner sig i riskzonen för extremism. Tanken var ett ömsesidigt informationsutbyte mellan Säpo och skolpersonalen."


Så här skriver hon nu, två år senare:
"Behovet finns inte nu, tycker Lotta Edholm, som i och för sig inte ser några hinder för ett sådant samarbete om behovet skulle återuppstå."


Det vore intressant att få veta hur det kommer sig att behovet har eliminerats på två år!

Antagligen är det bara ryggraden som har kroknat på dessa folkpartister.
Klicka på rubriken och ta del av vad Lotta tycker.

Semikolon, kolon och tankstreckNedanstående text är hämtad här

"Semikolon, kolon och tankstreck

VI HAR I SVENSKAN stora och små skiljetecken. De stora, som avgränsar meningen, är tre till antalet: punkt, frågetecken och utropstecken.

De små, t ex komma och semikolon, är inte meningsskiljande utan används för olika syften inom en mening.

Ingen läsare av Språklådan tvekar nog om hur de stora ska användas, men hur används t ex semikolon, kolon och tankstreck? Det är dessa små användbara tecken som denna språklåda ska handla om.

I en tidskrift från en bostadsrättsförening läste jag förra veckan följande mening: Bananlådor brukar vara populära packlådor; lagom stora och tillräckligt kraftiga. Meningen är ett typexempel på hur semikolon inte ska användas (här borde det ha varit ett kolon).

SEMIKOLON har två huvudsakliga användningsområden:
1. När man vill avgränsa två satser (oftast huvudsatser) från varandra men tycker att de hör för nära ihop för att åtskiljas med punkt. Motståndarna kunde inte vinna framgång utan hjälp av pressen och skolan; tidningarna vågade emellertid inte förlora prenumeranter.
2. Ibland har man behov av att skilja uppräknade grupper från varandra med något annat tecken än komma, och då kan man använda semikolon. De svenska vokalerna är nio: a, o, u, å; e, i, y, ä, ö.

HUR ANVÄNDS då kolon? Ett användningsområde har just exemplifierats: kolon används före uppräkningar men också före exempel, förklaringar och liknade.

Till skillnad från de regler som gäller för semikolon så finns inga restriktioner när det gäller den typ av konstruktion som följer på kolon (semikolon avgränsar alltså satser). Kolon kan följas av fraser men också av en huvudsats som i exemplet Mitt magonda blev värre: jag kände diffusa smärtor och ihållande värk. I normalfallet följs kolon av liten bokstav.

VID SIDAN av semikolon och kolon som avgränsare inom en mening har vi också tankstreck, som i vissa fall kan användas på ungefär liknande sätt. Viktigt att komma ihåg när det gäller tankstreck är att det ska vara långt och inte se ut som ett vanligt bindestreck.

Också tankstrecket kan ha olika funktioner, bl a som replikmarkör och runt parentetiska inskott. Han är – det måste erkännas – en verkligt god förlorare. Även i andra fall där något oväntat läggs till, ett ord, en fras eller en sats, kan tankstreck användas. Befriaren kom, och det var – döden.

Tankstrecket understryker själva pausen, avbrottet. Den konstruktion som följer på tankstrecket måste inte vara oväntad, utan den kan också innehålla en förklaring, sammanfattning eller dylikt av det redan sagda.

AV DENNA korta beskrivning följer att det faktiskt finns meningar där alla tre tecknen är möjliga. Om en huvudsats följer på en annan huvudsats i samma mening, och den andra är någon typ av förklaring eller exemplifiering så kan alla tre användas. Men de markerar lite olika typ av samband mellan satserna.

Kolon understryker att huvudsats nr 2 är en exemplifiering eller summering av huvudsats nr 1: Det var tydligt att något måste göras: man riskerade att initiativet gled över i andra händer. Om semikolon används blir sambandet mellan satserna mindre starkt – enbart en viss samhörighet signaleras. Det var tydligt att något måste göras; man riskerade att initiativet gled över i andra händer. Tankstreck till sist markerar själva avbrottet, pausen. Det var tydligt att något måste göras – man riskerade att initiativet gled över i andra händer. Möjligen ger också tankstrecket en viss dramatisk effekt.

HUR VANLIGA är nu dessa tre? Tankstreck har nog vunnit mark, medan semikolon snarast har förlorat mark.

Det räcker med att slå upp första sidan i Strindbergs Röda rummet för att se att semikolon var vanligare för 100 år sedan än i dag – här finns fyra exempel redan på första sidan.

Som jämförelse kan nämnas att jag ögnade igenom ett exemplar av förra veckans UNT på jakt efter semikolon. Min magra skörd blev ett semikolon, inte helt oväntat i en ledarartikel och förstås helt korrekt använt.

Tankstreck däremot har blivit ett relativt vanligt skiljetecken, och det fanns rikhaltiga exempel i UNT.

Ett avslutande gott råd till Språklådans läsare är att använda alla de möjligheter till språklig variation som finns, även när det gäller små tecken som skiljetecken.


Carin Östman"

Svenska Språknämnden har bytt namn till Språkrådet och finns här

Klicka på rubriken och läs språklådans många inlägg.

Mera i bloggen här

Klicka på "språket" vid etiketter. Där kommer jag att fylla på med språkinformation för oss som sov under grundskolans svenskalektioner.

Rondellhundarna lever!

Lars Vilks får ta emot hot från fredens religions representanter och imamen Leif Larssons tidskrift Minaret har dragit sig ur rondellhundutställningen Enligt Gudmundsson -- Initiativet från Semus har sågats av muslimerna i deras slutna diskussionsforum.

Hotcitat: "Att rita min Profet Muhammed sallAllahu ´alejhi we selleme som en hund gick du över gränsen där finns ingen återvändåVänta bara tills mina bröder från Al Qaida får veta vad har du gjort"

Nu har den här historien fått dimensioner som måste få politiska konsekvenser!

Fredens religion?

Hur kommer det sig att muslimer ständigt är inblandade i väpnade konflikter i hela Asien, Afrika och Mellanöstern?

Alla muslimer som jag har diskuterat detta problem med, har konsekvent hävdat att de muslimer som tar till våld, inte är riktiga muslimer.

Finns det riktiga muslimer?

Filippinerna, Somalia, Pakistan, Palestina, Sudan, Irak, Iran, Syrien, Libanon, är bara några exempel på stater där militanta muslimer slaktar varandra i besinningslöst raseri.

Var finns de riktiga muslimerna?

Det går inte en dag utan nyheter som tyder på att väldigt många muslimer är våldsamma.

En intressant artikel i Dagen
Citat: "Islam – en ”fredens religion”? Det var Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels som lärde mänskligheten en sak: Om man ljuger en gång blir lögnen genomskådad, men om man upprepar den tusen gånger blir man till sist trodd. Alltså: Upprepa en osanning tillräckligt många gånger, så börjar människor så småningom att tro dig!"

"Men den muslim som ”avfaller” till till exempel kristendomen, hotas direkt med dödsstraff. I åtskilliga muslimska länder innebär det att straffet kommer att utmätas inom några dagar eller en vecka, och ofta har ”avfällingens” släktingar inte bara rätten utan till och med skyldigheten att verkställa straffet.#

"Om islam är en så fredlig religion – varför finns det då miljontals muslimska flyktingar i Europa? Och varför har de kristna och judiska minoriteterna försvunnit i land efter land i Nordafrika och sydvästra Asien? I början av 1900-talet mördade Turkiet en till två miljoner kristna armenier, medan resten av Europa teg. Nu senast har de judiska minoriteterna i Nordafrika försvunnit liksom i praktiken de sista kristna enklaverna i Turkiet. Islam – en ”fredens religion”? Jag tror faktiskt de flesta svenskar, med fog, betackar sig för den typen av ”fredsreligion”."


Artikelförfattaren Rune Imberg är rektor på Församlingsfakulteten i Göteborg och har medverkat i utbildningen av präster för Missionsprovinsen. Han var en av många som hackade på KG Hammar och tillhör den grupp som jag kallar mörkermän, men han har skrivit många mycket intressanta artiklar om islam.

Det kanske behövs en fundamentalist till att genomskåda andra fundamentalister.

Imberg Om Muhammeds kvinnor

lördag, augusti 18, 2007

Religionsfriheten

Tidningen Dagen har en ledare om religionsfrihet. Här är några citat:

"Å andra sidan förbjuder sharialagarna övergång från islam till annan religion, medan övergång från kristendom till islam uppmuntras. Det betyder att ”avfällingar” från islam kan diskrimineras, förföljas och även dödas i muslimska länder."

Enbart denna detalj gör islam till en religion som inte hör hemma i civiliserade länder med demokrati och religionsfrihet som viktiga normer.

"Nu är det naturligtvis inte bara muslimer som har förföljt oliktänkande. Korstågen är ett dystert kapitel i relationerna muslimer - kristna"

Korstågen var för cirka tusen år sedan. Muslimerna liggar alltså efter i utvecklingen av religionsfrihet med den jämförelsen.

"Det är dock en skam att de kristna i många muslimska länder inte har samma möjligheter att öppet dyrka sin Gud och sprida sin tro"

De kräver att vi för våra principers skull, i vårt land, ska ge dem vad de i sina länder, för sina principers skull, förvägrar oss!

"Det måste finnas frihet till debatt och ställningstaganden, till omvändelse och religionsbyte."

Det måste också finnas frihet att kritisera alla religioner.

Det måste finnas frihet att rita karikatyrer av Jesus och Muhammed.

Det måste finnas frihet att uttrycka sin åsikt utan att bli hotad av religiösa fanatiker.

Klicka på rubriken och läs artikel 18 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.

Klicka här och besök en hemsida där hundratals jesuskarikatyrer har publicerats utan att fanatiska kristna har bränt sprängt och mördat för den sakens skull. Det handlar om civiliserade mellanmänskliga normer!

Ölskola

Stout och porter är fantastiskt goda drycker och godast av dem alla är Murphys 3,5, den som kan köpas i välsorterade livsmedelsbutiker. Den slår Systemets med hästlängder. Hemsidan
Bland alla sortrs ale, slår Caledonien de flesta och även här är det 3,5 som gäller. Hemsidan

Det finns bara en riktig pilsner och det är Urquell. Systemets med 4,4 % alkohol är bäst, men 3,5 är också otroligt god. Hemsidan

Guinnes är den klassiska stoutsorten lite oförtjänt eftersom murphys är minst lika god. Systemets 4,4 är mycket bra men Handlarns 3,5 är bäst. Hemsidan En hemsida till
Konsten att hälla upp ett glas öl eller stout på rätt sätt, är föremål för ständiga diskussioner. En bartender på Silja Serenade hävdade att en Guinness ska det ta minst tjugo minuter att fylla i glaset för att den perfekta smaken ska kunna avnjutas.

Den här artikeln verkar trovärdig enlig min ringa mening.
Citat:
"Så häller du upp öl på rätt sätt:
1. Använd ett rent glas. Rester av diskmedel eller smuts förstör slutresultatet.
2. Ta ut ölet ur kylskåpet cirka 10 minuter före servering. 8-10 grader är perfekt temperatur. Ju mörkare öl, desto varmare serveringstempe-ratur kan man tillåta sig.
3. Häll bestämt rakt ner i glaset och låt det skumma. Då krossas kolsyrebubblorna och smakämnena frigörs.
4. Fixa en ordentlig skumkrona och låt den lägga sig. Ha tålamod, detta tar lite tid."

Det är dags att avliva myten om Tyskland och Danmark som de främsta ölproducentländerna.
Sammantaget är enligt min ringa mening Sverige, Irland och England världens ledande ölproducentländer.
Klicka på rubriken och hälsa på hos de bästa ölexperterna.

Uppdatering 22/8
Mer här om öl (från en kommentar)

Till sist, några viktiga varningens ord.

Väder och vind

Klicka på bildernaDet blåste friskt här under gårdagen, men jämfört med orkanen Dean, var effekten försumbar. Klicka på rubriken och hälsa på hos SMHI där det svenska vädret kan djupanalyseras.

Dagsläget för Dean:


"Orkanens centrum lokaliserades på eftermiddagen svensk tid av Orkancentrumet i Miami till någonstans mellan S:t Lucia och grannön Martinique. På kvällen befann den sig väster om öarna och rörde sig västerut med en hastighet på 35 km i timmen."

"Stormvarningar har hittills enligt AP utfärdats för Jungfruöarna, Puerto Rico, Antigua, Barbuda, Montserrat, S:t Kitts och Nevis, Anguilla, S:t Maarten och Grenada, samtliga öar belägna öster om Dominikanska republiken."

För två år sedan var det den amerikanska sydkusten som drabbades och vi minns katastrofen i
New Orlens.

Mycket talar för att klimatförändringarna orsakar de allt värre orkaner som drabbar bebodda områden.

Här övervakas vädret överallt på vår av miljöförstöring sargade planet. Här kan man söka platser med svåra väderförhållanden.

Grafik över Deans framfart.

fredag, augusti 17, 2007

Sekulära muslimer i Sverige SEMUS

Uppdatering SvD
Det visade sig snart att enmansföreningen Semus = Hooman Anvari, som brukligt är i vissa kretsar, ljugit om sin avsikt att visa bilderna. Jag borde inte ha gått på spektaklet, men jag trodde i min enfald att det fanns en hederlig muslimsk opinionsbildare.

Debatten om Lars Vilks rondellhundar föreställande Muhammed, går vidare och har kommit in i en oväntad fas. Föreningen SEMUS (sekulära muslimer i Sverige) - klicka på rubriken, har erbjudit Lars Vilks att få ställa ut sina teckningar i deras regi.

"Lars Vilks teckningar av profeten Muhammed som hund har fått nobben två gånger - men kommer en ny öppning."


Ett initiativ som visar hur människor som vuxit upp i en muslimsk kultur, kan tänka självständigt utan att rådfråga skrifter och skriftlärda inom sin kultur.


Bravo SEMUS!

Riktigt överraskad blir jag över att tidskriften Minaret deltar i erbjudandet till Vilks. Citat från deras hemsida. ". Tidskriften utges av Minaretsällskapet och ansvarig utgivare är imam Abd al-Haqq Kielan", som om han citeras korrekt i Paraplyprojektet, är en riktig pajas.

Läs om vår egen svenska taliban!

Imamen Abd al-Haqq Kielan (urspr.Leif Larsson från Eskilstuna), Ordförande i Svenska Islamiska Samfundet, ständig sekreterare i Islamiska akademin, intervjuad i Paraplyprojektet av Susanne Scheibe:

"Att kedja fast kvinnor och hålla dem som slavar är inte önskvärt, säger du. Men vad anser du om kvinnans rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet?

"Abd al Haqq Kielan: "Det är tveksamt. Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej".- Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet, säger imam Abd al Haqq Kielan, före detta Leif Karlsson.-

I Sverige finns det lagar mot diskriminering och förtryck. De borde gälla oavsett religiösa förtecken, menar Maria Rashidi, aktivist i Kvinnors Rätt.

Han har själv konverterat men inte lyckats få alla sina döttrar att bekänna den islamska tron. Abd al Haqq Kielan hade helst velat utse deras män.- Jag kan inte göra så mycket åt dem nu, tyvärr. Mina döttrar sköter själva sina svenska liv, säger han uppgivet. Men skulle jag välja åt dem blev det svårt, det är inte lätt att hitta bra män."

onsdag, augusti 15, 2007

Mera om Muhammed som rondellhund

Muhammedteckningars syfte ifrågasätts

Enligt min ringa mening är det mera meningsfullt att ifrågasätta hotande muslimers syften!

"Zana Muhammed är sekreterare i Sveriges unga muslimer och har följt Vilks-teckningarnas öde sedan tidigare i somras.–Det var ingen som reagerade i början, men nu undrar jag vad han är ute efter. Är det för yttrandefrihetens skull eller är det ett uttryck för islamofobiska tendenser i samhället"

Oavsett vad konstnärens syfte är, borde Zana Muhammed reagera först och starkast över att muslimer upplevs som hotfulla.

Faktum är att den som kritiserar islam utsätts för hot.

Det borde oroa Zana Muhammed!

"David Neuman är chef för ­Magasin3 i Stockholm och menar att det är ett tidens tecken, resultatet av en global oro. Säkerheten har skruvats upp på flygplatser, tågstationer och varuhus över hela världen – det är inget specifikt för konstinstitutioner"

Det är något grundläggande fel när en religion orsakar global oro.

I många muslimska områden handlar det dessutom om besinningslös terror som i Somalia, Sudan, Pakistan, Palestina, Afghanistan och Irak.

Det råder ingen som helst tvekan om att de länder som domineras av islam, har en samhällskultur som står väldigt långt ifrån sekulariserade civiliserade samhällens.

Tar flyktingar med sig den kulturen hit och hotar alla som ifrågasätter den, måste alla goda krafter samlas för att belysa det nya allvarliga hotet mot -

Mänskliga rättigheter
Demokrati
Jämlikhet
Jämställdhet
Religionsfrihet
Tryckfrihet
Åsiktsfrihet

Sveket
Offerretoriken

Passande citat från Martin Luther King Jr:

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."

"The hottest place in Hell is reserved for those who remain neutral in times of great moral conflict."

"When you are right you cannot be too radical; when you are wrong, you cannot be too conservative."


Muhammed i konsten


"Låt inte konsten tystas av hot", skriver Per Gudmundsson i dag i SvD

Låt inga kulturella manifestationer tystas av hot!

Låt ingen religionskritik tystas av hot!

Låt ingen politisk opinion tystas av hot!

Historien med Lars Vilks teckningar av Muhammed som rondellhund, täcker in alla dessa tre uppmaningar.


Jag upprepar mig själv:

"När tryckfrihet och åsiktsfrihet begränsas för att man är rädd för våld från en religiös grupp, är det hög tid att folkvalda på alla nivåer, och deras väljare samt journalisterna, öppet diskuterar det dilemma det innebär att en religion som ger upphov till så stor rädsla, ökar i Sverige."

Det är ett allvarligt hot mot det öppna och fria samhället!

De muslimer som inte trivs i vårt öppna civiliserade samhälle, har många demokratiskt acceptabla alternativ:
  • De kan arbeta politiskt för att nå sina mål med begränsningar i yttrandefrihet och tryckfrihet.

  • De kan finna sig i att ta seden dit de kommer.

  • De kan söka sig till samhällen där begränsningar i yttrandefrihet och åsiktsfrihet är norm.
Finns det andra alternativ för den som inte trivs i ett öppet samhälle?

Den som hotar med våld för att nå sina mål, har förverkat sin rätt att ta del i den svenska debatten.
Den sortens debatteknik hör hemma i länder med en primitiv samhällsordning.

Per Gudmundssons blogg
Lars Vilks blogg
Nimas blogg
En annan Nimas blogg
Ulf Petterssons blogg

Klicka på rubriken och läs mera om Muhammed.

Bilden kommer härifrån
Ett exempel här, på hur det kan bli i ett samhäller som underkastar sig de extrema kraven från muslimer.

I England har dhimmifieringen gått alldeles för långt!

Det stora sveket